פורום פסיכיאטריה - עמוד 859

5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
ויאגרה לנשים
אליאנה 29/06/2015 | 00:58אני נוטלת Latuda &Prozac האם ויאגרה נשית תעזור לי להגיע לאורגזמה כמו חפני שחליתי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 22:03לאליאנה שלום, מאוד ייתכן שהחלפת הלטודה באביליפי יעזור לך להגיע לאורגזמה. הלטודה (סוליאן), מעלה מאוד את הפרולקטין אשר יכול גם הוא למנוע אורגזמה. במידה והחלפתו לא תועיל ניתן לקחת ויאגרה או סיאליס (או יומי במינון של 5 מ"ג או בעת הצורך 20 מ"ג). בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
תופעה מוזרה - כאב באשכים
אלכס 28/06/2015 | 23:30שלום ד"ר רובין, אני לקחתי איקסל במינון של 100 מ"ג לטיפול בדיכאון והופיעה לי תופעת לוואי של כאב באשכים. כעת, עברתי לאפקסור, 75 מ"ג בינתיים, ועל היום הראשון של לקיחת התרופה התופעה הזו חזרה. האם מדובר בתופעת לוואי ידועה של האפקסור? האם זה עובר? האם זה נשמע כמו משהו שדורש כבר התייחסות של אורולוג? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 21:56לאלכס שלום, 7% מהגברים מגיבים לאיקסל בכאבי אשכים. התופעה באפקסור איננה מוכרת לי. מוכר לי יותר עצירת שתן. כנראה שזו תגובה לאפקט האנדנרגי שבאפקסור הוא 10% בלבד. למרות זאת הייתי מנסה את הסימבלטה שהיא במובן מסויים יותר מאוזנת. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סרנדה
צחי 28/06/2015 | 21:48שלום ד״ר קרני, מתי לדעתך עדיף ליטול סרנדה, בבוקר או בערב? כרגע אני נוטל כבר 3 חודשים בבוקר אחרי האוכל ומצב הרוח משתפר רק לקראת הערב. האם במצב כזה כדאי לעבור ליטול בערב? ואם כן אז אחרי האוכל? והאם זה בסדר שיהיה הפסקה קטנה כי אני אטול את הסרנדה מבוקר של יום אחד לערב שאחריו. תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 21:52לצחי שלום, לאחר 3 חודשים המצב שאתה מתאר אינו סביר. לדעתי תעלה במינון או תחליף ללוסטראל או לסרטרליין או לתרופה אחרת. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
פסיכוזה או התעוררות רוחנית?
א.ב 24/06/2015 | 23:13הייתי מוצפת רגשית מהרבה בחינות. ניסיתי להבין למה לעזאזל קשה לי עם המציאות הזאת? למה אני לא מאושרת? בודד בו הבנתי משהו מהותי לגבי עצמי.”A-HA! Moment” שאלתי את עצמי שאלות ואז היה לי הרגע הזה הרגיש כאילו שראיתי אור בקצה המנהרה. אור שנתן לי מוטיבציה לעשות סדר. הרגשתי כמו בסצנה מתוך הסרט "מטריקס" . סצנה בה מורפיוס בירך את ניאו באומרו: "נראה שאתה מרגיש כמו אליס מתגלגל במחילות הארנב. אתה נראה כמו אדם שמקבל את מה שהוא רואה אבל מצפה להתעורר. אתה יודע שמשהו לא בסדר בחייך אך לא יכול להסביר את זה אבל אתה מרגיש את זה. זה כמו קיסם שתקוע בראש שלך" - "מטריקס?" שאל ניאו. - "למרבה הצער" ענה מורפיוס "אף אחד לא יכול להגיד לך מה זה מטריקס. אתה צריך לראות את זה בעצמך" מורפיוס הראה לו שני כדורים. "קח את הגלולה הכחולה" הוא אמר "ואתה מתעורר במיטה שלך וממשיך להאמין במה שאתה רוצה להאמין. קח את הגלולה האדומה ותישאר בארץ הפלאים ואני אראה לך עד כמה עמוק הוא חור הארנב." לקחתי את הכדור האדום. שמתי על השולחן את כל האמונות, המניעים והפטרנים שלי. בחנתי אותם אחד אחד. התוננתי על הרגעים בהם הם נוצרו. הבנתי ממה אני מורכבת. הבנתי מי אני. הרגשתי שאני מטיילת בתת מודע של עצמי. השינה שלי התהפכה. הייתי נשכבת לישון עם הזריחה. התהליך הלך והתעצם. כשסיפרתי עליו לאחותי היא עמדה על כך שנלך לפסכיאטר. כשסיפרתי עליו לפסכיאטר הוא רשם לי כדורים אנטי- פסיכוטיים למניעת פסיכוזה. הסכמתי לשתות שליש מהכדורים במהלך שבועיים רק כדי שאחותי תהיה רגועה. חוץ מעייפות, האטה בקצב המחשבות (תכלס, באה לי טוב) וטיפטוף של חלב מהפטמות הם לא עשו לי כלום. הפסקתי איתם. המשכתי לקלף שכבות. מצד אחד הרגשתי בדידות נוראית כי אף אחד לא הבין את מה שאני עוברת חוץ מגוגל ויוטוב. מצד שני, ידעתי שאני עוברת תהליך מאוד מהותי. לא רציתי לעצור אותו. עם כל הקשיים שבו. ככל שהבנתי יותר על עצמי ככה הבנתי יותר על האנושות כולה ולהיפך. הבנתי שיש לי השפעה על האנושות ולה יש השפעה עלי. אנחנו מערכת אחת. חיפשתי להבין את המערכת הזאת בפסיכולוגיה פסכיאטריה, מדע, מוסיקה, ספרות, פילוסופיה, קולנוע, דת, בודיהזם, קבלה, מודעות, התעוררות רוחנית, חלומות צלולים. הייתי צמאה לתשובות. חיפשתי אותן מבפנים ומבחוץ. "צירופי מקרים" לא פסקו להגיע. הרגשתי שיש סינכרון בין המחשבות שלי למה שקורה במציאות. הרגשתי שאני בהצגה. כמו בסרט "המופע של טרומן". תהיתי אם אני משוגעת. עברה שנה מאז שזה התחיל . זה עדיין נמשך. איכשהו, כל הזמן הזה, הצלחתי להישאר עם הרגליים (לפעמים עם קצות האצבעות) על הקרקע ולא לאבד את הקשר עם המציאות האובייקטיבית. אני מותשת מצד אחד, מתרגשת ממה עוד נשאר לי לגלות מצד שני. הרי, תוך שנה הזאת, גיליתי כל כך הרבה. ניסיון לנסח את זה במילים נידון לכישלון. כמו שמורפיוס בסרט אמר: "לצערי, אף אחד לא יכול להגיד לך מה זה מטריקס. אתה צריך לראות את זה בעצמך" אני רק יכולה להעיד שמאז שזה התחיל, אני מרגישה הרבה יותר חזקה, מודעת, מאוזנת ושלווה עם עצמי ועם סביבה שלי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 21:43לא.ב. שלום, אכן כך בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נדהמת מהתגובה שלך
א.ב 30/06/2015 | 16:29צר לי, הרבה אנשים לא יסכימו איתך. לא הפסכילוגית שלי, לא המשפחה שלי, לא החברים שלי. מה שגם, לא נראה כי קראת את מה שכתבתי. עברה שנה מאז שהרגשתי "Hight" והייתי במערבולת רגשית. זה התמתן תוך מספר חודשים. מאז, אני מרגישה הרבה יותר חזקה, מודעת, מאוזנת ושלווה עם עצמי ועם סביבה שלי. מאז, הקשר שלי עם המשפחה השתפר באופן משמעותי. מאז, אני מנהלת חיים שלווים בהם אני משלבת היטב בין העבודה שלי, התחביבים שלי וחיי החברה. נדהמת מהתגובה שלך. אין ספק, פסכיאטריה הוא מקצוע שנוי במחלוקת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 15:48לא.ב. שלום, צר לי אך לדעתי את במצב מאני. הבעיה עם מאניה שאינה מזיקה היא שככל שה"HIGH" גבוה, כך גדולה הנפילה לנשיות הדיכאון. מהסיבה האמורה, הייתי ממליצה בכל זאת טיפול תרופתי בכדי למנוע את הנפילה. בברכה, דר קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
תחליף זמני לקסנקס שאינו ממכר
מיכל 23/06/2015 | 18:38שלום. אני סובלת מחרדה, דכאון ו-OCD כבר שנים רבות, אולם בשנתיים האחרונות, החרדה ממנה אני סובלת התגברה משמעותית והיא מלווה אותי כמעט בכל יום ולאורך היום כולו. במילים אחרות, החרדה שאני חווה היא מתמשכת ואינה מתבטאת בצורת התקפים האורכים כמה דקות בלבד. מה שהופך את המצב לגרוע יותר, הוא שהחרדה משתקת אותי ומונעת ממני לעשות ולו את הדברים הפשוטים ביותר (כמו לשטוף כלים, למשל), כך שאני מעבירה את כל ימיי במיטתי ולכן, אני מרגישה שחיי הולכים ומתבזבזים ואינם מתקדמים לשום מקום (אני בת 36 ואין לי קריירה, זוגיות או ילדים). בעבר ניסיתי סוגים שונים של תרופות, ללא הצלחה (חלקן לא סייעו לי ולחלקן היו תופעות לוואי בלתי נסבלות). לפני מספר ימים התחלתי בנטילת לוסטרל, אלא שאצטרך לחכות כחודשיים כדי לדעת אם יש באפשרותו לעזור לי ובינתיים, החרדה שאני חווה על בסיס יומיומי מסבה לי סבל רב. בכל מקרה, בגלל הסבל הרב שאני חווה, התמכרתי לקסנקס ולעיתים אני לוקחת אפילו 8 כדורים של קסנקס (0.5 מ״ג) ביום. ולשאלתי: אני מעוניינת להיגמל מהקסנקס. האם ישנו כדור אחר שאני יכולה לקחת במקומו, שאינו ממכר, עד שהלוסטרל יתחיל את פעולתו, אם בכלל? פרנגן לא מסייע לי כ״כ, אגב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 21:42לתמיר שלום, יורדים 0.5 מ"ג או 0.25 מ"ג פעם בשבוע. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
קסנגיס
תמיר 30/06/2015 | 13:02איך בדיוק יורדים משמונה כדורי קסנגיס? גם זו משימה קשה ..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2015 | 17:57לתמיר, חבל שאתה נותן עצות חסרות שחר. מדובר בהפרעה כפייתית ולכן סימבלטה אינה מתאימה. עוד פחות מתאים בזמן עליה ב SSRI להפסיק את הקסנגיס. דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2015 | 17:56למיכל שלום, בשלב זה לא הייתי מנסה לשנות את הקסנגיס, מאחר ויהיה לך מספיק קשה עד שהלוסטרל יתחיל להשפיע. הייתי ממליצה שלא תעלי על שמונת הכדורים שאת מקבלת כיום. ברגע שמצבך ישתפר ניתן יהיה להוריד בהדרגה את הקסנגיס. אני מקווה שהלוסטרל הועלה לך ל200 מ"ג מאחר ואת כותבת שאת סובלת גם מהפרעה כפייתית. בפחות מכך, ספק אם מצבך ישתפר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
פנרגן
אני 28/06/2015 | 14:13אנטיהיסטמיני מרגיע שטוענים שלא ממכרהוסף תגובה
-
סימבלטה
תמיר 24/06/2015 | 10:28נסי סימבלטה 60 מיליגרם היא מעולה לחרדות, תנסי להעיף את הקסנקס לכל הרוחות, חלק ממעגל ההתמכרות לקסנקס הוא דיכאון...ישנם כדורים אנטי פסיכוטיים שיכולים לסייע אך רובם מרדימים ומעלים במשקל,לי הפנרגן מאוד עזר,בהצלחה תמיר...הוסף תגובה
-
-
הפרעה דו-קוטבית
אלון 24/06/2015 | 11:41שלום וברכה האם אירוע מאני-פסיכוטי בעקבות נטילה של 60 מ"ג פאקסט (סרוקסט), מעיד על הפרעה דו קוטבית? הפסיכיאטר דאז אמר שלאנשים שאין להם נטייה להפרעה דו קוטבית, גם אם ייטלו 60 מ"ג פאקסט זה לא ישפיע עליהם ויכניס אותם למאני-פסיכוטי כמו שהשפיע עליי.. הוא היה פסיכיאטר פרטי, אבחן לי הפרעה דו קוטבית... לאחר שנתיים הייתי באשפוז, שם לא אובחנה מחלה נפשית, אובחן רק הפרעת אישיות מעורבת - mixed personality disorder אובחנה הפרעת אישיות מקלסטר B וC כרגע מטופל בלמיקטל 200 מ"ג לוסטרל 50 מ"ג ואיטומין 10 מ"ג (לשינה) יש עדיין מרכיבים דיכאוניים, אם כי אני מתפקד כלפיי חוץ, אך בפנים בלב אני בדיכאון ופסימי... נמצא במעקב בבית חולים לנפגעי נפש אך מרגיש שאין אינטרקציה כ"כ טובה עם הפסיכיאטר ושהוא לא קשוב אליי כ"כ (לא נותן לי הסברים על תהליך טיפולי ועל התרופות). בגלל שזו מרפאה ציבורית נראה כאילו "אין לו זמן".. האם כדאי לעבור לרופא פרטי..? רוצה לעבור לסימבלטה אבל הפסיכיאטר כרגע מביע התנגדות...למרות שעדיין יש מרכיבים דיכאוניים.. בעיקר נמצא אצלי תמיד אפיזודה מעורבת..(כלפיי חוץ מתפקד והכול תקין, נמצא עם בת זוג עם חברים יוצא מבלה צוחק..) כלפיי פנים פסימיות חוסר תקווה מרגיש רע.. :\ מה מומלץ לעשות במקרה כזה..? באשפוז לפניי שנה תמיד עלתה השאלה האם זו רק הפרעת אישיות או שזה תהליך של התפתחות זחלנית של מחלה... תודה מראש על העזרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 21:40לאלון שלום, למיקטל במינונים מעל ל100 מ"ג יכול להכניס למאניה. מאחר ואינני רואה במאניה דבר טוב אז התשובה היא לא, לא כמה שיותר יותר טוב. סימבלטה הינה SNRI והיא 30% סרוטונרגית ו70% אדרנרגית. הלוסטראל הוא 100% סרטונרגי. אביליפאי היא תרופה שונה מהסרקוואל ומהסולאן, והיא איננה גורמת לזומביות. במינון נמוך של 2.5 עד 7.5 מ"ג, כשמוסיפים אותו לנוגדי דיכאון הוא מתגבר את נוגדי הדיכאון בצורה מאוד יעילה. במינון של 10 עד 15 מ"ג זו תרופה מאזנת ובמינון 20 עד 30 מ"ג התרופה היא אנטי פסיכוטית. יש לתרופה זו מנגנון ייחודי של הצמדות לקולטן והיפרדות מהקולטן כל הזמן. השילוב של למיקטאל במינון עד 100 מ"ג ואביליפאי עם מינונים משתנים לפי הצורך זה שילוב מנצח כאיזון אנטי מאני דפרסיבי. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
עוד שאלה
אלון 29/06/2015 | 19:56היי ד"ר קרני, תודה רבה על המענה! יש לי שאלה למה את ממליצה לטפל ב75 או 100 מ"ג למיקטל ולא 200 מ"ג כמו שהפסיכיאטר נתן לי? מה ההבדלים? זה לא כמה שיותר - יותר טוב? ומה ההבדל בין סימבלטה ללוסטרל? לגבי אביליפיי יש לי טראומה מתרופות אנטי פסיכוטיות שעשו אותי זומבי (סרוקוואל, סוליאן)... בגלל זה עברתי ללמיקטל..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2015 | 18:11לאלון שלום, לדעתי הצדק הוא עם הפסיכיאטר הראשון שלך. לצורה ביפולארית כזו קוראים הפרעה מסוג של Bipolar II. בעיקרון, הדיכאונות של חולים ביפולאריים אין זה משנה אם זה מסוג I או II הם דיכאונות עקשניים. אני נוהגת לטפל בחולים מסוג זה עם למיקטל 75 - 100 מ"ג בשילוב עם נוגד דיכאון שיכול להיות גם סימבלטה ולעיתים גם אביליפיי במינון של 2.5 - 7.5 מ"ג. ברגע שהדיכאון חולף, יש להפסיק מיד את מתן נוגד הדיכאון ולעלות את מינון האביליפיי ל 10 - 15 מ"ג. זה וודאי שאיננו תהליך זחלני. לגבי מעבר לרופא פרטי, זו החלטה אישית. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
תחליף זמני לקסנקס שאינו ממכר
מיכל 27/06/2015 | 14:58שלום. אני סובלת מחרדה, דכאון ו-OCD כבר שנים רבות, אולם בשנתיים האחרונות, החרדה ממנה אני סובלת התגברה משמעותית והיא מלווה אותי כמעט בכל יום ולאורך היום כולו. במילים אחרות, החרדה שאני חווה היא מתמשכת ואינה מתבטאת בצורת התקפים האורכים כמה דקות בלבד. מה שהופך את המצב לגרוע יותר, הוא שהחרדה משתקת אותי ומונעת ממני לעשות ולו את הדברים הפשוטים ביותר (כמו לשטוף כלים, למשל), כך שאני מעבירה את כל ימיי במיטתי ולכן, אני מרגישה שחיי הולכים ומתבזבזים ואינם מתקדמים לשום מקום (אני בת 36 ואין לי קריירה, זוגיות או ילדים). בעבר ניסיתי סוגים שונים של תרופות, ללא הצלחה (חלקן לא סייעו לי ולחלקן היו תופעות לוואי בלתי נסבלות). לפני מספר ימים התחלתי בנטילת לוסטרל, אלא שאצטרך לחכות כחודשיים כדי לדעת אם יש באפשרותו לעזור לי ובינתיים, החרדה שאני חווה על בסיס יומיומי מסבה לי סבל רב. בכל מקרה, בגלל הסבל הרב שאני חווה, התמכרתי לקסנקס ולעיתים אני לוקחת אפילו 8 כדורים של קסנקס (0.5 מ״ג) ביום. ולשאלתי: אני מעוניינת להיגמל מהקסנקס. האם ישנו כדור אחר שאני יכולה לקחת במקומו, שאינו ממכר, עד שהלוסטרל יתחיל את פעולתו, אם בכלל? פרנגן לא מסייע לי כ״כ, אגב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 16:18למיכל שלום, בשלב זה לא הייתי מנסה לשנות את הקסנגיס, מאחר ויהיה לך מספיק קשה עד שהלוסטרל יתחיל להשפיע. הייתי ממליצה שלא תעלי על שמונת הכדורים שאת מקבלת כיום. ברגע שמצבך ישתפר ניתן יהיה להוריד בהדרגה את הקסנגיס. אני מקווה שהלוסטרל הועלה לך ל200 מ"ג מאחר ואת כותבת שאת סובלת גם מהפרעה כפייתית. בפחות מכך, ספק אם מצבך ישתפר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
אפקסור
רונית 27/06/2015 | 14:53אני לוקחת אפקסור 225 מל.אני נוטלת אותו 12 שנה.לפני חודש העליתי את המינון ל 300 מל אך זה עדיין לא משפיע.הרופאה אמרה שהכדור כנראה עשה את שלו.היא הציעה כדור תחליפי פבוקסיל.האם כדאי להחליף?אני מאוד חוששת כי הגמילה מאפקסור היא מאוד קשה.ואם להחליף איזה כדור מומלץ לדיכאון וחרדות??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 16:16לרונית שלום, אם להחליף את הכדור, הייתי מחליפה לסימבלטה שהרבה פעמים עוזרת כאשר האפקסור הפסיק לעזור. במקרה כמו שלך הייתי ממליצה לקחת 30 מ"ג במשך יומיים, 60 מ"ג במשך שבוע וממשיכה עם 90 מ"ג למשך 3 שבועות ובמידה וזה לא יעזור, עולה ל120 מ"ג. לאור ההתדרדרות במצבך, הייתי גם ממליצה על בדיקה של תפקוד בלוטת התריס. בברכה, דר קרני רוביןהוסף תגובה
-
לפני החלפת כדור
ר.צ. 27/06/2015 | 16:33כדאי לנסות להוסיף לאפקסור תרופה כמו אדרונקס או וולבוטרין. התרופות האלו יכולות להפעיל מחדש את האפקסור כמעט באופן מידי. המינון בהוראת הרופא (מינון בינוני-נמוך בשלב זה).הוסף תגובה
-
-
חרדה חברתי
מאנול 27/06/2015 | 10:58שלום אני בחור בן עשרים ושבע סובלה מזה כמה שנים מחרדה כללית וחברתית במיוחד טופלתי על ידי פסיכיאטר פרטי כל תקופה זו ניסתי את כל התרופות ועברתי בין כולם החרדה הזאת מפריעה לא מאד בחיים אני מרגיש שאני לא חי את חי למרות שאני בלור משכילהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 16:12למאנול שלום, הטיפול בחרדה חברתית היא שילוב של תרופות נוגדות דיכאון וטיפול התנהגותי קוגניטיבי (שהוא חיוני). בברכה, דר קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
פסכיאטריה
אבי 27/06/2015 | 09:58סובל כ-30 שנים.מדכאון קליני.אוסידי.אשיות גבולית קשה עים קווים אנטי סוציאלים.נטיות אובדניות.ישנן עוד אפיונים.סף גרוי נמוך. אח"כ אוסיףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 16:11לאבי שלום, אם יש לך דיכאון וOCD, אני מרשה לעצמי להרים גבה על שאר האבחנות. זה נשמע כאילו נתנו לך את כל האבחנות שיש בDSM. בברכה, דר קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קלפטומניה
-
סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול פסיכיאטרי
-
טיפול בדיכאון וחרדה
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
-
קלומיפראמין
-
קספליון (פליפרידון פלמיטאט)
-
מונחים קשורים
-
קנאביס
-
אונומטומניה
רופאים בתחום

ד"ר אחמד אבו אליונס
גריאטריה
4.9
( 11 חוות דעת )
"דר אליונאס ממש מבין לעומק את חוויית. המטופל , המבוגר הסיעודי. הוא זמין בכל מצב, מפגין רגישות וידע רב בטיפול. הוא הרופא להתייעץ איתו בכל נושא רפואי, לא רק גאריאטריה."

ד"ר איגור קלמן
פסיכיאטריה

ד"ר אחמד אבו אליונס
גריאטריה
4.9
( 11 חוות דעת )
"דר אליונאס ממש מבין לעומק את חוויית. המטופל , המבוגר הסיעודי. הוא זמין בכל מצב, מפגין רגישות וידע רב בטיפול. הוא הרופא להתייעץ איתו בכל נושא רפואי, לא רק גאריאטריה."

ד"ר איגור קלמן
פסיכיאטריה

ד"ר אחמד אבו אליונס
גריאטריה
4.9
( 11 חוות דעת )
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה