אחת האמירות שכל אישה שומעת בעת היותה בהיריון היא שכעת היא אוכלת בשביל שניים. אמירה זו, שהיא כמובן אמת טהורה, מגלמת בתוכה את מה שהאישה צריכה ויכולה לאכול, ואת מה שאסור לה לאכול בעת ההיריון. צריכת תזונה בהיריון משפיעה הן על בריאותה, והן על בריאות העובר ותפקודו בעתיד.
עם כניסת האישה להיריון עליה לקבל הדרכה מהרופא. הדרכה זו תכלול מה עליה לאכול ומה אסור לה לאכול, כיצד כל מרכיב מזון יכול לעזור לעובר ומה השפעתם של המרכיבים השונים, הן על ההיריון והן על העובר. ישנה חשיבות עצומה בחלוקת צריכת המזון על פי השלישים של ההיריון. בשליש הראשון, אז נבנית מערכת העצבים של העובר, על האישה לצרוך ויטמינים A ו-B, חלבונים וחומרים משמרים. בשליש השני יש עלייה במשקל העובר, מה שמצריך מהאישה לצרוך הרבה סידן, ברזל וסוכר. בשליש השלישי ישנה בנייה של מערכת המוח של העובר, ומכאן שהוא זקוק לחומצת שומן אומגה 3, ורצוי לחסוך בצריכת סוכרים וקלוריות.
תפריט תזונה של אישה בהיריון, הכולל מזונות שאסור לאישה לצרוך, בנוי ממזונות שיכולים לגרום להרעלת מזון. נשים בתקופת ההיריון רגישות יותר לזיהומים ממזון, זיהומים שיכולים לפגוע בעובר אשר מערכת החיסון שלו עדיין איננה יכולה להיאבק בזיהומים אלו. כמו כן, הזיהומים יכולים לסכן את בריאות האישה. מדובר בחיידקים כמו ליסטריה מונוציטוגנאז, טוקספולזמה גונדי, אי קולי וסלמונלה. אלו נמצאים בעיקר בבשרים לא מבושלים, ביצים לא מבושלות, חלב לא מפוסטר או דגים לא מבושלים. על האישה להימנע מבשרים נאים או לא מבושלים, דגים נאים, סושי, ממרחי כבד ובשר שאינם משומרים, מוצרי חלב לא מפוסטר, מאכלי ים שלא בושלו, נבטים לא מבושלים, מיצי פירות וירקות שלא עברו הליך פסטור, שתיית משקאות אלכוהוליים, משקאות שמכילים קפאין ואכילת ביצים לא מבושלות.
לצד מניעת צריכת מזונות אלו, על האישה להקפיד על צריכת מזונות מסוימים המכילים מרכיבי מזון שונים. מדובר במזונות כמו אבוקדו, טחינה, פסטה, תפוחי אדמה, חלב מועשר, גבינות, יוגורטים, דגני בוקר, ירקות ירוקים ועוד. מדובר במזונות שמכילים מרכיבי מזון בריאים. כמו ויטמינים, ברזל וסידן. מרכיבים אלו מאפשרים לעובר התפתחות בריאה ותקינה, בניית מערכת עצמות חזקה ויצירת מערכת חיסונית עמידה.
על האישה לקחת בחשבון שצריכת תזונה נכונה בעת תקופת ההיריון איננה משפיעה על העובר רק בזמן הווה, אלא גם משפיעה על חייו בעתיד. לכן יש לוודא שהוא מקבל את כל מרכיבי המזון החשובים במינון הנדרש. על האישה להתייחס בצריכת מזונות אלו הן לבריאות העובר והן לבריאותה שלה. האישה צריכה לזכור שבעת תקופת ההיריון היא עולה במשקל בצורה שונה וקיצונית יותר מאשר בתקופה רגילה, לכן חשוב שתקפיד לא רק על צריכת מזון שתתאים לעובר אלא גם צריכת מזון שתאפשר עלייה במשקל, אך שהעלייה במשקל תהא בצורה נכונה ולא קיצונית מדי.
האם המאמר עניין אותך?



