"יפעת כל כך מקצועית!!! נעימה, באמת אכפת לה - שזה נדיר למצוא איש מקצוע שבאמת אכפת לו היא נתנה יעוץ ואבחנה מקצועית מעמיקה , ירדה לפרטי פרטים פשוט תענוג!!!"
"הגענו אל ד''ר כחולי לטיפול עבור הילד שלנו. חייבת לציין שיש לו רגישות יוצאת דופן ויחס מאוד מחמם את הלב. מעבר לטיפול שקיבלנו ממנו בהמלצה הוא זמין לכל מענה ומקדיש זמן ומענה בכל שעות היום שזה משהו מחמם את הלב בפני עצמו. חוץ מזה קיבלנו הבחנה וטיפול שהראו תוצאות כבר בשבוע שבועיים ראשונים. מעבר לטיפול המסור והמבין היחס הבינאישי שלו הוא מעבר לכל. תודה שיש מטפלים שאיכפת להם באמת רוצים לעזור נותנים מענה אמיתי"
שלום אני בן 43, שוקל 75 ק״ג, לוקח קונצרטה 27 מ״ג, השאלה שלי היא : האם זה בסדר להוסיף חצי כדור/ כדור של ריטלין 10 מ״ג בשעות אחה״צ? אציין שרופא מומחה להפרעות קשב המליץ לי בחום להעלות את מינוני הקונצרטה בהרבה, כך שאין חשש לגבי מינון גבוה מדי, אני מצידי מרוצה מהקונצרטה 27 מ״ג רק חש שאני צריך מדי פעם עוד חיזוק אחה״צ (חצי כדור ריטלין בדר״כ מספיק ). עוד אציין, שאם אני לא טועה לפני שנים רבות רופא מומחה אחר להפ׳ קשב המליץ לי בדיוק את זה, להוסיף חצי כדור אחה״צ. אני רק רוצה להיות בטוח שזה טיפול מקובל ובטוח. (יש לי מרשמים לשניהם)
אטנט XR בהחלט טוב ומספיק לכ 10 שעות. אתה יכול להתחיל בקפסולה של 10 מ"ג . במידה ואינו משפיע אתה יכול להעלות לקפסולה של 20 מ"ג. באשר לחרדות: אני לא בטוח שהן קשורות לסטימולנטים. האם החרדות נעלמות לחלוטין כשאתה יורד במינון? אולי כדאי להתחיל תרופה נוספת נגד חרדות כמו ציפרמיל למשל?
הוסף תגובה
המשך
מ. א05/06/2025 | 15:38
תודה רבה ד"ר, רק אציין שיש לי נטייה לחרדות, ומינונים גבוהים של קונצרטה גרמו לי בעבר למתח נפשי. אחרי תקופה של ניסוי וטעייה עם המומחה הראשון, מצאתי שמינון של 27 מ"ג (ולפעמים חצי ריטלין נוסף אחה"צ) משפר את הריכוז במינימום תופעות לוואי. אותו מומחה המליץ להסתפק במינון הנמוך היעיל, גם אם הוא חורג מהפרוטוקול. המומחה השני שפגשתי לאחרונה הציע להעלות את מינון הקונצרטה, אך לאחר שסיפרתי לו על הנטייה שלי לחרדות, הציע לנסות אטנט XR – שלדבריו מתאים יותר לאנשים רגישים, ואולי יאפשר מינון גבוה יותר בלי סטרס. מה דעתך על אטנט XR בהקשר הזה? האם גם אתה היית ממליץ לי לנסות את האופציה הזאת לאור הנטייה שלי לחרדות? אני פשוט מרגיש קצת מבוגר לעוד ניסוי וטעייה, אבל אם גם מומחים אחרים ימליצו לי על אטנט XR, אשקול את זה בחיוב. שוב תודה.
שלום! אכן קונצרטה במינון 27 מ"ג הינו מינון המתאים לילדים בני 6-8 . כך שהמומחה הראשון שהזכרת צדק. לדעתי עליך לקחת לפחות מינון של 54 מ"ג ואולי אף 72 מ"ג. אם קונצרטה במינון 27 מ"ג עוזרת לך ייתכן ואין לך הפרעת קשב . מאידך אם נראה לך שמינון זה עוזר ואינו ממושך מספיק אתה בהחלט יכול להוסיף חצי כדור ריטלין רגיל של 10 מ"ג.
שלום אובחנתי בגיל 40 קיבלתי קונצרטה שנים. במינן 36 בד"כ. 72 היה טוב מאד כשישבתי ימים מול מחשב., אך במינון זה נטיתי לדיבור יתר לדבר אחד הקונצרטה לא עזרה; כשכעסתי - נהגתינ"להכנס" ולפתוח פה מוגזם לכן עברנו לויואנס. 50 לא עזר לריכוז. 70 הוא נהדר למעט דבר אחד: הנטיה לדיבור יתר. אני מקבלת רמזים דקים או בוטים יותר מסביבה שאני מציפה אודה להצעותך
מציע לתת מינון ביניים של ויואנס כלומר 60 מ"ג. את פותחת את הקפסולה שופכת את האבקה לכוס של 70 מ"ל מיים שהכנת מראש . מוציאה 60 מ"ל מעבירה לכוס אחרת ושותה.