שיר שלום, במקרים של מחלות חניכיים ו/או שיקום על גבי שתלים, רצוי להשתמש במתז של מים , המים המותזים בלחץ נכנסים למקומות שמברשת רגילה אינה יכולה להכנס ובכך מנקים היטב את המקום. ההתזה עושה 3 פעולות - ניקוי , עיסוי של רקמה החניכיים ועידוד זרימת דם (ובכך מעודדים ריפוי) וכן סילוק תאים מתים מן המקום. ישנם בשוק סוגים שונים של מתזים דנטליים - המתזים נחלקים ל3 קבוצות: 1, מתזים אשר מחברים ישירות לברז . 2.מתזים אשר מתחברים למקור שמל ואת המים ממלאים לתוך מיכל- המתזים הללו דורשים שקע חשמלי. 3. מתזים נטענים אר אינם צריכים להיות מחוברים כל הזמן לחשמל בדומה לטלפון נטען - ויש להם מיכל אותו ממלאים במים או כל נוזל שטיפה שרוצים (ובלבד שלא יהיה עם אלכוהול על מנת שלא ייבש את הגומי והפלסטיק) אני מעדיף את הסוג הנטען שכן אינם דורששים כל הכנה והם ניידים כך שניתן לקחת אותם גם כאשר יוצאים מן הבית לטיול. וכן יש להם אופציה של התזה בפולסים ( כמו גם לסוג המתחבר לחשמל) דבר שהופך את ההתזה ליותר אפקטיבית . החסרון של המכשירים הללו הוא בכך שיש להם מיכל יחסית קטן . נרא לי שהיתרונות גדולים מן החיסרון הזה. מקווה שהייתי לעזר :-)
שלום רב, עקב סדק בשורש שן קדמית, מסתבר שעלי לעקור את השן ולשים שתל. האם מספיקים מספר ימים בודדים להתאוששות מהתהליך הנ"ל או שיש צורך בתקופת מחלה ארוכה יותר?
הדר שלום, כל אדם מגיב אחרת לטיפול ולכן קשה לחזות כמה זמן יקח לך להתאושש .לעיתים מבצעים את אותו הטיפול בצד ימין ובצד שמאל של אותו המטופל ובכל צד התגובה שונה ( אצל אותו המטופל) בכל מקרה בד"כ ריפוי של עקירה של שן סדוקה ( אשר בד"כ מלווה בזיהום של המקום) לוקח יותר זמן מאשר שן ללא סדק, אבל שוב זה מאוד אינדבידואלי. בהצלחה:-)