"אחרי תשע שנים של התמודדות עם מחלת בקרוהן ותסמינים לא שגרתיים שאף רופא או מטפל לא הצליח לפענח, אחרי מאבקים מתמשכים עם תרופות והנחיות תזונה נוקשות – ד"ר דן קרת היה נקודת המפנה! בגישה רגועה, מדויקת ואנושית הוא הצליח לזהות מה קורה לי בגוף, להקנות לי ידע, כלים והנחיות תזונתיות פשוטות להפליא! תוך שלושה ימים בלבד הרגשתי שיפור משמעותי! יש לי עוד דרך לעבור, אבל בזכותו, לראשונה מזה כמעט עשור שאני מרגישה שיש לי תקווה אמיתית. ד"ר קרת משלב מקצועיות נדירה עם לב ענק, זמינות מלאה באימייל וגישה שמאפשרת באמת לחיות. ממליצה עליו בחום גדול!!!"
"הגעתי לקרן בעקבות כאבי בטן שלא פסקו , בפגישה עם קרן הותאם לי תפריט במיוחד בשבילי ובנוסף קיבלתי צמחי מרפא להקלה על כאבי הבטן קרן ליוותה אותי לאורך כל התהליך ועדכנה את התפריט בהתאם למצבי ממליץ בחום"
בדקתי במשך שבוע מה אני אוכלת, והבנתי שאני אוכלת הרבה שומן ולא מספיק חלבון ופחמימות... וגם לא מספיק סיבים תזונתיים. האם כדאי לשלב בדיקות דם מסויימות כדי להבין איך להתאים את התזונה שלי? או שאפשר פשוט לקחת תוספים? למשל אבקות חלבון או סיבים... מבולבלת ממש...
⸻ היי יקרה כל הכבוד על ההתבוננות והמודעות למה שנכנס לגוף שלך, זו התחלה מצוינת אם שמת לב לחוסר איזון בתפריט, כמו צריכה גבוהה של שומנים לצד מחסור בחלבון, פחמימות מורכבות וסיבים, כדאי להתחיל בשינוי תזונתי הדרגתי ומותאם אישית, בליווי איש או אשת מקצוע בשלב הזה אין צורך למהר לתוספים כמו אבקות חלבון או סיבים, אלא קודם לתת לגוף הזדמנות להתאזן דרך תזונה חכמה ומדויקת אני כן ממליצה לשלב בדיקות דם בסיסיות כמו ברזל, פריטין, B12, ויטמין D, גלוקוז, פרופיל שומנים ועוד, כדי להבין את מצב הגוף ולקבל תמונה שתעזור לדייק את התפריט שלך בהצלחה ובריאות רעות מוקדס נטורופתית והרבליסטית קלינית
היי נועם הרבה שואלים אם נכון לאכול פירות אחרי ארוחה אין איסור קבוע אבל כן חשוב להבין מה קורה בגוף אחרי ארוחה רמות הסוכר בדם עולות הגוף מפריש אינסולין כדי להכניס את הסוכר לתאים אם מוסיפים מיד פרי שהוא גם מקור לסוכר טבעי זה עלול לגרום לקפיצה נוספת ברמות הסוכר מי שמנסה לאזן סוכר בגוף או לשמור על תחושת שובע לאורך זמן עדיף לו להפריד פירות עדיף לאכול על בטן יחסית ריקה או כחלק מארוחה קלה אם מערכת העיכול שלך רגישה או שיש לך נטייה לעייפות אחרי אוכל כדאי לשים לב איך הגוף מגיב לפעמים שינוי קטן כמו תזמון של פרי יכול לעשות הבדל גדול בהרגשה רעות מוקדס
בוקר טוב, לפעמים בתוית במוצרים השונים, כתוב מעט סוכר, אבל יש קמח. אז איך מעט סוכר? תוכלי להסביר קצת על התויות? מנסה לשפר תזונה וקצת מבולבל עם התויות שעל המוצרים. תודות
בשמחה אבי שאלה מצוינת והרבה אנשים מתבלבלים ממנה כשכתוב מעט סוכר הכוונה היא רק לכמות הסוכר הלבן או הסוכר המוסף אבל זה לא כולל קמחים שגם הם מתפרקים בגוף לסוכר כלומר יכול להיות מוצר עם מעט סוכר בתווית אבל הוא עדיין יעלה מאוד את רמות הסוכר בגלל שיש בו קמח כשמשפרים תזונה חשוב להסתכל על שלושה דברים קודם כל על רשימת הרכיבים ולבחור מוצרים עם כמה שפחות רכיבים ועדיף טבעיים אחר כך להסתכל על כמות הפחמימות הכוללת לא רק הסוכר וגם לשים לב איפה ממוקמים הקמח או הסוכר ברשימה כי רכיבים שמופיעים ראשונים הם בכמות הכי גבוהה מקווה שעשיתי קצת סדר בברכה, רעות מוקדס
היי רעות, אני בת 46, ספורטאית חובבת (6 אימונים אירוביים + כח בשבוע) לוקחת קבוע תוספי מגנזיום,ברזל וכורכום. האם לדעתך כדאי להמשיך או לעבור לתזונה טבעית? אני לא מרגישה שזה מעלה או מוריד לי בחיי היומיום. תודה
הי, שאלה מצוינת! תוספי תזונה הם כלי , לא מטרה . אם את מרגישה שהם לא משפיעים עלייך , שווה לבדוק אם הם מתאימים לך , אם הם נספגים טוב , ואם יש בכלל צורך אמיתי בהם . מגנזיום וברזל , למשל , חשובים במיוחד אצל נשים פעילות , אבל רק אם יש חוסר מוכח בבדיקות . כורכום הוא אנטי דלקתי מצוין , אך נספג היטב רק בשילוב עם שומן או ביו-פירין . אם התזונה שלך איכותית ומגוונת , ייתכן מאוד שתוכלי לקבל את כל מה שאת צריכה ממנה . בכל מקרה , ממליצה לבדוק דם , לבחון מחדש את כל תוסף שאת נוטלת ( ההמלצה שלי לא יותר מ 3 חודשים ולבדוק) , ואם בוחרים לעבור לתזונה טבעית, ולדעתי היא מצוינת ומשפיעה על מנגנונים רבים בגוף, אני ממליצה לעשות את זה בהדרגה , עם ליווי מקצועי . בהצלחה , רעות מוקדס N.D
מיכל, זו שאלה מצוינת שמעסיקה רבים כעת. אנחנו בתקופה שבה רמות הקורטיזול בגוף גבוהות, מה שמשפיע ישירות על תחושת הרעב, החשקים, רמות הסוכר בדם והעייפות. חזרה לשגרה תזונתית יכולה להיות פשוטה ויעילה אם מתחילים בצעדים קטנים וברורים. הנה כמה המלצות שיעזרו לך לחזור לאיזון: 1. הקפידי על שלוש ארוחות עיקריות ביום בשעות קבועות ככל האפשר. זה תומך באיזון הורמונלי ומפחית נשנושים. 2. בכל ארוחה שימי דגש על חצי צלחת ירקות – טריים, מאודים או מוקפצים. 3. הוסיפי מקור חלבון איכותי: ביצה, יוגורט, גבינה, דגים או קטניות. 4. הימנעי משילוב של כמה סוגי פחמימות באותה ארוחה. בחרי אחת בלבד – בטטה, קינואה, אורז מלא או שיבולת שועל. 5. קבעי מועד יזום ביום למשהו מתוק אם יש צורך. כשזה בשליטה, זה לא מנהל אותך. 6. נסי לשלב הפסקה יומית קצרה, אפילו של 10 דקות, בלי מסכים או רעשי רקע. זה משפיע על הגוף בדיוק כמו תזונה בהצלחה, רעות