דלג לתוכן

רעלת מזון (food poisoning)

1 דקות קריאה
כל מחלה של מערכת העיכול הנובעת מאכילת מזון מזוהם בחיידק, או, פחות שכיח, בשאריות של קוטל חרקים (על ירקות ופירות). התסמינים מופיעים בין 1-24 שעות אחרי האכילה, וכוללים כאבי בטן, שלשול, בחילה והקאה. החיידקים הגורמים רעלת מזון כוללים סלמונלה, ליסטריה, וסטפילוקוקוס. צורה נדירה של רעלת מזון - בוטוליזם - נגרמת על-ידי רעלני החיידק קלוסטרידיום בוטולינום, המצוי במזון שאינו משומר היטב בקופסאות שימורים.
רופאים בתחום
פרופ' אליזבט הלף און
פרופ' אליזבט הלף און פנימית
5.0
( 7 חוות דעת )
"פרופסור אלף מקצועית ביותר. קשובה לחולה סימפטית. אליזבת אלף היא נכס חשוב לבית חולים רמבם. כן ירבו רופאים כמוה."
ד"ר איזק דאיזדה
ד"ר איזק דאיזדה אורתופדיה
אורתופד כירורג מומחה עם מעל 40 שנות ניסיון, רופא ראשי לשעבר בבלינסון ומנתח בכיר באסותא
פרופ' משה פפא
פרופ' משה פפא כירורגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"רופא שמבין את מצב המטופלת. רגישות למצב. מבהיר ומסביר בגובה העיניים"
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו