דלג לתוכן

רעלת מזון (food poisoning)

1 דקות קריאה
כל מחלה של מערכת העיכול הנובעת מאכילת מזון מזוהם בחיידק, או, פחות שכיח, בשאריות של קוטל חרקים (על ירקות ופירות). התסמינים מופיעים בין 1-24 שעות אחרי האכילה, וכוללים כאבי בטן, שלשול, בחילה והקאה. החיידקים הגורמים רעלת מזון כוללים סלמונלה, ליסטריה, וסטפילוקוקוס. צורה נדירה של רעלת מזון - בוטוליזם - נגרמת על-ידי רעלני החיידק קלוסטרידיום בוטולינום, המצוי במזון שאינו משומר היטב בקופסאות שימורים.
רופאים בתחום
ד"ר איילת אולך
ד"ר איילת אולך עור ומין
מנהלת שירות עור ילדים בבית החולים שערי צדק
ד"ר ולדימיר שפירא
ד"ר ולדימיר שפירא נוירוכירורגיה
רופא בכיר במחלקה לנוירוכירוגיה בבי"ח רמב"ם חיפה משנת 2012, אחראי על תחום טראומה במחלקה
ד"ר נסיה לנג פרנקו
ד"ר נסיה לנג פרנקו יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 46 חוות דעת )
"מטופלת של נסיה כבר יותר מעשור. מקצועית מעל הכל, עדינה ומסבירת פנים. ממליצה בחום לכל מי שחוששת ומרגישה חוסר ביטחון"
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו