תזונה היא תחום העוסק בכל מה שקשור לצריכת אוכל באופן קבוע. כיום עולם הרפואה עוסק בתזונה בהקשר של תהליכים פיזיולוגיים התלויים בספיגתה על-ידי הגוף (גדילה, יצירת אנרגיה, תיקון רקמות וכיו"ב), כמו גם במחלות ובדיאטות.
כ-45% ממקרי המוות בקרב ילדים מתחת לגיל 5 קשורים לתת-תזונה. תופעה זו נפוצה בעיקר במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית.
אנמיה היא בעיה עולמית חמורה, במיוחד על ילדים צעירים ונשים הרות. ארגון הבריאות העולמי מעריך ש-40% מהילדים מתחת לגיל 5, 30% מהנשים בגיל הפוריות ו-37% מהנשים ההרות ברחבי העולם הם אנמיים.
כ-1.9 מיליארד מבוגרים בעולם סובלים מעודף משקל או מהשמנת יתר, וכ-40 מיליון ילדים מתחת לגיל 5 סובלים מעודף משקל. שיעורי עודף המשקל וההשמנה בילדות עולים, בעיקר במדינות בעלות הכנסה גבוהה ובינונית.
למרות שהנקה מגנה מפני תת-תזונה ומעודף משקל, רק 44% מהתינוקות מתחת לגיל 6 חודשים יונקים באופן בלעדי.
צריכה גבוהה של נתרן (מעל 5 גרם מלח ליום) תורמת ליתר לחץ דם ומגבירה את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. רוב האנשים צורכים יותר מדי מלח - 9-12 גרם בממוצע ליום, שזה בערך פי שניים מרמת הצריכה המרבית המומלצת.
צילום: shutterstock | deryabinka
למה תזונה נכונה חשובה?
תזונה נכונה עוזרת לשמור על רמות האנרגיה ומגנה מפני מחלות. המזונות שאנו אוכלים מספקים את החומרים המזינים שהגוף צריך כדי לשמור על המוח, השרירים, העצמות, העצבים, העור, זרימת הדם ומערכת החיסון. תזונה נכונה גם מגנה מפני מחלות כגון מחלות לב, סוכרת, סרטן ואוסטיאופורוזיס[2].
אבל איך שומרים על שגרת אכילה ותזונה ששומרת על הבריאות ופועלת במסגרת אורח החיים והתקציב של כל אחד?מי שיכולה לענות על שאלה זו ולהתאים לכל אדם את התזונה הנכונה לו היא תזונאית, המכונה גם דיאטנית.
תת תזונה VS השמנת יתר
תת תזונה מסוכנת מאוד לבריאות האדם. כיום העולם מתמודד עם נטל כפול הכולל גם תת-תזונה וגם עודף משקל, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. ישנן צורות מרובות של תת תזונה, הכוללות מחסור בוויטמינים או מינרלים, וזאת לצד עודף משקל, השמנת יתר ומחלות לא מדבקות הקשורות גם הן לתזונה[3].
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
"דר' דן קרת מומחה בחסד עליון, בעל קסם אישי ורגישות אין סופית למטופליו , זמין לכל שאלה ובקשה
משרה תחושת ביטחון והולך יד ביד לאורך כל הטיפול עם המטופל
יישר כוח
זכיתי!!!"
שלום. אני לוקח רודיולה בשילוב עם פוספטידיל סרין ואומגה 3. הריכוז ו"העננה" המוחית כמו גם חרדות השתפרו פלאים, מלבד אינסומיה קלה שכנראה נבעה מלקיחת הפוספטידיל בלילה, נכון לעכשיו מתחיל לקחת את הפוספטידיל ביום. שאלתי היא האם ניתן להוסיף גם שילג'יט בבטחה מבחינת סינרגיה? תודה מראש.
שלום,
שילוב של רודיולה, פוספטידיל סרין ואומגה 3 יכול בהחלט לשפר ריכוז ותחושת בהירות, כמו שתיארת. שינוי נטילת הפוספטידיל לשעות היום הוא צעד נכון כשיש פגיעה בשינה.
לגבי שילג’יט אין מניעה ברורה לשלב אותו, אך חשוב לבחור מוצר איכותי, לעקוב אחרי השפעתו האישית ולהתייעץ עם איש מקצוע אם יש רקע רפואי או תרופות קבועות.
בהצלחה ובריאות
מחסור חמור של ויטמין די , 7 ng/ml . התחלתי את התוסף הזה d3 ויש לי כאבי בטן מטורפים וגזים. אכלתי יחד עם פרןסה מרוחה באבוקדו . למה זה ? אני חייבת 3 טיפות כל יום . עשוי מככוליקרציפרול של הקופה . D3
בוקר טוב מיטל ,
בהחלט במחסור בויטמין d חשוב מאוד להתחיל תוסף תזונה ולמלא את החוסרים
ויטמין d מסיס בשמן ולכן לקחת עם אבוקדו / שקדים זה מצוין.
אני ממליצה לך ליטול תוסף שמתעכל טוב יותר משמעותית ויטמין d ליפוזומלי של אקוספ
וכמו כן להוסיף ויטמין k2 שיעזור בספיגתו
המטופלים שלי לא העידו על בעית כאבי בטן
מצרפת לך קוד ל 10% הנחה באתר אקוסאפ- REUTM10
תרגישי טוב
שלום, סובלת מדלקות בדרכי השתן:
1. האם ניתן לקחת על בסיס יומי כדורי פרוביטיקה פמינה למניעה?
ואיך ומתי לוקחים עם אנטיביוטיקה?
2. די מנוז- האם עשוי להעלות את רמת הסוכר בדם? מה המינון המומלץ?
תודה רבה
שלום וברוכה הבאה
1. כן, אפשר לקחת פרוביוטיקה פמינה על בסיס יומי. בזמן אנטיביוטיקה – מומלץ להפריד שעתיים מהכדור.
2. די-מנוז לא צפוי להעלות סוכר אצל מי שאינה סוכרתית, אבל אם יש נטייה לסוכר – כדאי להתייעץ.
למניעה – לרוב נוטלים 500–1000 מ”ג פעם-פעמיים ביום.
כמובן – כל מקרה לגופו ועדיף בליווי מקצועי
עכב חומציות יתר בקיבה משנה תזונה לתזונה בסיסית יותר כדי להוריד חומציות בקיבה.
קראתי כי:
• זרחן, גופרית- מינרליים חומציים.
• מגנזיום, אשלגן, סידן-מינרלים בסיסיים.
אם כך, הדיאטנית המליצה על שתיית מיץ כרוב, לאכול כרוב אפוי, מבושל.
לא מסתדר לי המידע הרי בכרוב יש גופרית.
אשמח להבין האם כרוב היא ירק שמומלץ לאכול בהקשר של חומציות יתר.
שאלה מצוינת!
כרוב אכן מכיל גופרית- (זה הריח שלו בבישול) אבל הוא עדיין נחשב מזון בסיסי בגלל ההשפעה שלו בגוף אחרי העיכול. מה שקובע אם מזון חומצי או בסיסי הוא לא רק הרכב המינרלים, אלא האפקט המטבולי שלו.
כרוב דווקא מרגיע את הקיבה, תורם לשיקום רירית הקיבה ומומלץ במצבים של חומציות יתר. לכן ההמלצה על כרוב או מיץ כרוב בהחלט מתאימה