הביטוי הקליני והמעבדתי של דלקת כבד אוטואימונית שונה באורח משמעותי מחולה לחולה ולפני שקובעים את האבחון כדלקת כבד אוטואימונית, יש לשלול סיבות אחרות למחלת כבד כרונית, כמו מנגיפים שונים, משתיית אלכוהול, מהפרעות מטבוליות או מנטילת תרופות מסוימות, משך תקופה ארוכה.
על פי סוג הנוגדן בנסיוב של החולים, תוארו שתי תת-קבוצות עיקריות של דלקת כבד אוטואימונית: Type I, תת-הקבוצה השכיחה ביותר ומאופיינת בהימצאותם של נוגדנים לגרעין ולשריר חלק, ו-Type II המופיעה אצל חולות צעירות ומאופיינת בסוג אחר של נוגדנים עצמיים הקרויים Anti LKM.
פרופ' רפאל ברוק
האנציקלופדיה הישראלית לרפואה
הוצאת ידיעות ספרים 2007
-
אבחון ובדיקות
-
טיפולים ותרופות
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני (בת 26) ובעלי מתכננים לצאת לטיול בתאילנד. קיבלנו השבוע חיסונים נגד הפטיטיס A, הפטיטיס B, טיפוס הבטן ופוליו. היום ביצעתי בדיקת הריון ביתית והתשובה היתה חיובית. האם החיסונים שקיבלתי מסוכנים במצב כזה, ואם כן - מה עלי לעשות? לפי החישוב שביצעתי, אני א
-
שאלה: אני סובל מדלקת כרונית בכבד מגיל 9, ומטופל בפרדניזון כבר מעל 4 שנים. ידוע לי כי שימוש ממושך בפרדניזון עלול לעכב התפתחות פיזית אצל ילדים. השאלה שלי היא, האם שימוש ממושך בפרדניזון עלול לעכב התפתחות נפשית?
-
שאלה: אני בת 43. בבדיקות דם שגרתיות שעשיתי התקבלו התוצאות ALT 72.90 AST
-
שאלה: אני בת 21. עשיתי בדיקת דם שהגינקולוג שלח אותי לבצע, כי אני רוצה להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון. הכל היה בטווח הממוצע, חוץ מרמת ה- ALT שהיתה 37 U/L. זה נורא מלחיץ אותי, כיוון שהבנתי שזהו על אנזים בכבד, ושאולי התרחשה פגיעה בתפקוד הכבד. האם זה מעיד על
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
ביופסיית כבד
-
תפקודי כבד
-
אספארטאט אמינוטראנספראז AST/SGOT
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
השתלת כבד
-
טיפול תרופתי
-
מחלות קשורות
-
רמה נמוכה של סידן בדם
-
דימום ממערכת העיכול
-
מומים מלידה של מערכת השתן
-
מחלה רב-כיסתית של הכליות
-
פיום הקיבה
מאמרים בנושא דלקת כבד אוטואימונית
