שמות מסחריים
-
קולכיצין Colchicine
קולכיצין (Colchicine), שהופק במקור מפקעת של צמח הסתוונית, משמש לטיפול ולמניעת שיגדון וקדחת ים-תיכונית משפחתית (FMF), מחלה תורשתית הנפוצה בקרב יוצאי צפון אפריקה. קולכיצין (Colchicine) יעיל כשנוטלים אותו מייד עם הופעת התסמינים הראשונים.
suwit 1313 | Shutterstock
חשוב לשים לב:
בשיגדון, יש להפסיק נטילת קולכיצין (Colchicine) אם הכאב עובר.
קיים רק פער קטן בין המנה הנדרשת להשגת הפעילות הרצויה של קולכיצין לבין המנה שעלולה לגרום להרעלה מהתרופה, ולכן נדרשת תשומת לב רבה להוראות הרופא ולמינון.
אין להשתמש בקולכיצין (Colchicine) במקרים הבאים:
רגישות לקולכיצין או לאחד ממרכיבי התכשיר.
ליקוי בהרכב הדם
ליקוי חמור בתפקוד הכליה .
ליקוי חמור בכבד
הריון.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: עברתי את גיל 50 ללא בעיות כלשהן בתפקוד מיני. מעולם לא עישנתי, לא סמים, לא אלכוהול, לא בעיות בריאות (פרט ל- 10 מ"ג ליום לאיזון קל של כולסטרול), התעמלות יומית קלה, לא עודף משקל, כן זוגיות ארוכה וטובה. ללא התרעה מוקדמת, פסק התפקוד התקין לפני כמה חודשים. יש זקפת בוקר, אך לא קשיחה כשהייתה, ומתפוגגת מהר לאחר התעוררות. לא קיימת התקשחות מספקת אפילו לא בגירוי ידני (לעיתים, לאחר עמל וזמן, מגיעה שפיכה, אך ללא הקשחה מספקת. ניסיתי חימום במים לבדיקת ההשפעה של החשת זרימת דם, ויש שיפור קל, שכמובן אינו מעשי מעבר לניסוי עצמו). ניסיון של צפייה בתמונות מעוררות לא משפיע, מעבר אולי לתזוזה של האיבר הסרבן. אורולוג בדק במישוש (אשכים, פי טבעת), ושלח לבדיקות דם ושתן. הכל תקין, אם כי רמת הטסטוסטרון נמצאה בגבול התחתון הנורמלי (האם ייתכן שעקב כך שבדיקת הדם בוצעה 3/4 שעה במקום שעתיים לאחר הארוחה ?). ניסיון של לויטרה שהאורולוג רשם לבקשתי, הביא לתוצאה חיובית, רק עם 20 מ"ג (ולא עם 10 מ"ג). לא רצה לרשום יותר מ- 4 כדורים ל- 3 שבועות. האורולוג מקמץ במרשם הנ"ל, וגם בהסברים. 1. האם יש הסבר למה פתאום הופיעה הבעיה עכשיו, בבת אחת ? 2. היש סיכוי לטיפול שישיב מצב לקדמותו ? 3. נגזר עלי להיות נכה תפקוד קבוע, הנזקק לתרופות ? 4. כמו כל תרופה, עלולות להתגלות במשך הזמן השפעות לוואי (כבר כעת דובר על עוורון). מה עושים ? 5. מה המשמעות של המחקרים שהראו הפסקת השפעה של התרופה לאחר שנתיים -שלוש ? האם יהיה צורך להגדיל מינון ? 6. אם האורולוג ישלח לבדיקות עורק או ורידים באיבר המרדן, ואם יסתבר שיש בעיה, האם יש לכך מזור (ניתוח ?) או שהבדיקות סתם לצורך האבחון ? 7. ברור שהמצב החדש והבלתי מוכר ממלא את המחשבות, מטריד ומלחיץ. היש כדאיות ליטול כדור הרגעה כלשהו, האם יכול לסייע ? היש משהו שאינו דורש מרשם ואינו עם השפעות לוואי מזיקות ? אני יודע שהשאלות שהעליתי רבות, אך מניח שיש בהן כדי לענות על תהיות של רבים, המוטרדים מאוד בנושא העדין והפוגעני.
-
שאלה: בזמן התקף כאב ראש (כנראה כאב ראש מצררי) אני משתמש בטבלית ריזאלט 10 מג'. שמעתי שכדאי לשתות קפה שחור (בגלל הקפאין שעוזר בכיווץ כלי הדם) עם הופעת הסימנים הראשונים להתקף. האם אין בעיה בשילוב של שתיית הקפה עם נטילת הריזאלט בסמוך לה?
-
שאלה: אני בן 18 ואובחנתי כסובל ממחלת FMF (קדחת ים-תיכונית משפחתית). מלפני שנתיים (גיל 16) עד היום אני נוטל שתי טבליות קולכיצין ביום. אני לא מאמין שיש לי את המחלה הזאת, אין אף אחד מהמשפחה שלי שיש לו את המחלה, מאיפה זה הגיע אלי? השאלה שלי, איזו בדיקה אני
-
שאלה: שלוש פעמים בשנה וחצי האחרונות באתי לתרום דם. רק בפעם הראשונה לקחו לי, וזאת בעקבות עודף ברזל בדם. בבדיקה הראשונה היתה רמת הברזל 17.6, בשנייה 18.3 ולפני כשבועיים - 19.4. ממה יכולה לנבוע הבעיה? האם זו אכן בעיה? מה ניתן לעשות?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
בדיקת ויטמין B12
-
תרופות קשורות
-
הידרוקסיכלורוקווין
-
דקסמתזון
-
יוסטקינומאב
-
אינפליקסימב
-
אדלימומאב (יומירה)