אוזן האדם מורכבת משלושה חלקים - אוזן פנימית, תיכונה וחיצונית, כאשר האוזן החיצונית מגיעה עד עור התוף ומורכבת משני חלקים - האפרכסת ותעלת השמע החיצונית[1].
אוטיטיס היא דלקת מקומית באוזן החיצונית. זוהי דלקת אוזניים שכיחה הנגרמת ע"י מזהמים שונים, כאשר הנפוץ בהם הוא החיידק סטפילוקוקוס אפידרמידיס הפוגע בזקיק השערה המצוי בתעלת האוזן החיצונית[1].
דלקת חדה מקומית - באה לידי ביטוי בכאב בעת נגיעה באזור הדלקת, שבו לרוב מופיע פצע מוגלתי שבמידה ולא יטופל עלול להחמיר ואף לגרום לחסימה בתעלת השמע ולפגיעה באיכות השמיעה.
דלקת חדה מפושטת - באה לידי ביטוי בהפרשה נוזלית מתעלת השמע, קשקשת בתעלת האוזן, פריחה בעור, אובדן שמיעה חלקי ובלוטות לימפה נפוחות.
דלקת כרונית - באה לידי ביטוי בהתמשכות של למעלה משלושה חודשים עם מאפייני דלקת חדה מפושטת, כאשר בנוסף להם ניתן לראות כאב באוזן המוחמר בתנועה, גירוי מוגבר באוזן, יובש באוזן וחוסר בשעווה באוזן.
התגברות הדלקת מושפעת ממספר גורמים בהם חשיפה לחומרים כימיים מסויימים אליהם ישנה רגישות, סביבה לחה, ופגיעה פיזית באוזן כתוצאה מגירוד העור באוזן, ניקוי לא עדין או שימוש לא מותאם במכשירי שמיעה או אטמי אוזניים[1].
צילום: shutterstock | Bangkoker
מטרת הבדיקה
בדיקת תרבית אוזן היא בדיקה הנעשית ע"י לקיחת דגימה מהאוזן החיצונית ושליחתה למעבדה, על מנת לבחון את סוג המיקרואורגניזם הגדל על המצע ולהתאים את האנטיביוטיקה הרלוונטית לטיפול בו[2].
בדיקה זו נעשית כאשר ישנו חשד לזיהום באוזן החיצונית, וזאת לאחר בדיקה גופנית הנעשית ע"י רופא/ה והסתכלות במכשיר האוטוסקופ[2].
שלום, הבן שלי בן חצי שנה. מרגע הלידה הוא נושם בכבדות (לא 100% מהזמן, אבל כן אחוז ניכר), וכשהוא ישן הוא נוחר בעוצמה (בלילה פחות, בד"כ).
רופא ילדים טוען שהכל בסדר. לי זה מרגיש לא תקין, מה גם שהעוצמה מתגברת עם הזמן.
כדאי לפנות לבירור מעמיק יותר?
שלום.
2 השיטות של שימוש במי מלח (תרסיס או טיפות) מקובלות ושכיחות. אין קונצנזוס ששיטה אחת טובה באופן מובהק מהשניה. יש יתרונות לכל שיטה. קיימים תכשירים שונים עם ריכוזים שונים של מלח. בברכה.
היי, בני בן השנתיים נכנס לראשונה לגן בספטמבר האחרון. מאז מצונן באופן כמעט קבוע וסובל מדלקות אוזניים חוזרות. מה ניתן לעשות כדי למנוע כמה שאפשר הגעה למצב של הדלקת/ נוזלים וכו. האם אטמים בזמן האמבטיה? הימנעות ממוצרי חלב? דיקור סיני? אודה לכל אפשרות. תודה
שלום. מחלות חוזרות מרובות הן דבר שכיח כשנכנסים לגן, עם עוד ילדים. קשה למנוע. הטיפול בד'כ תומך ואם יש צורך מתן אנטיביוטיקה. אם יש נוזלים באוזניים או דלקות מומלץ להיות במעקב רופא/ה א.א.ג. בברכה.
סבלתי במשך כמה שנים מאף נפוח וחסום ואובחנתי לפני כשנה עם רירית וזומוטורית
וקיבלתי מרשם לתרסיס אך המרשם רק מקל קצת ובכל מקרה לא מרפא האם יש משהו אחר שלכול לרפא את הבעיה (כגון ידיעת הנסיבות לתופעה וטיפול בהם )
תודה רבה
שלום. ראשית יש לשלול נזלת ממקור אלרגי. כטיפול יש לנסות להבין מה הגורמים ולהמנע מהם ככל שניתן. בנוסף שימוש בתרסיסי אף שונים בטיפול מקומי עשויים לעזור. מומלץ להתייעץ עם רופא/ה א.א.ג. בברכה.