פורום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אנמיה ילד בן שנה וארבעה חודשים
אמיר 04/10/2019 | 21:51תינוק בן שנה ו-4 חודשים בריא .הילד רזה שוקל 9 קילו . מתפתח טוב מאד חיוני מאד . מאז גיל שנה יש אנמיה של 10.5 עם MCV נמוך . בביקור רופאים ביקשו להציף אותו בברזל והתחלנו לתת 20 טיפות בכל יום . כעבור חודשיים בבדיקת דם עדיין אנמיה . בהמשך הופיע 3 ימים של שלשולים נלקח תרבית צואה , סלמונלה ושיגלה שיצאו שלילים . נעשה בדיקת טלסמיה שהיה שלילי . בהמשך נעשה צליאק שיצא גם שלילי . מה יכול להיות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יעוץ המטולוגי
ד"ר דרור לוין 09/10/2019 | 23:09הי לא ניתן לקבוע בכל מקרה מדובר במחלות פשוטות שניתן לטפל בהם בקלות דרור -
בירור קטן
אמיר 09/10/2019 | 22:42תודה דר . במה מדבר להערכתך? -
תשובת מומחה יעוץ המטולוגי
ד"ר דרור לוין 09/10/2019 | 22:21שלוםן מקרה קלאסי שיעוץ המטולוגי יכול לקדם אותו מאד לא להמשיך סתם בטיפול בברזל. להתקדם בבירור סדור ובהתאם תהיה תוכנית בירור וטיפול. בהצלחה דרור
-
-
ספירת דם תינוקת
מיכל 07/10/2019 | 18:29שלום דר תינוקת בת 11 חודשים עשתה ספירת דם כחלק מבדיקות שגרה בקופת חולים. הכל יצא בתוך הטווחים למעט הטסיות שיצאו 530 שהגבול העליון הוא 450. אציין שהבדיקה נעשתה כשהילדה בריאה ולא הייתה מחלה או וירוס ברקע. האם זה ממצא בעייתי או שזה תקין? בברכה ובתודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טסיות מוגברות
ד"ר דרור לוין 09/10/2019 | 22:23שלום זה ממצא שאינו תקין ההסברים רבים :א.זיהום/ דלקת (אני מבין פחות סביר בנתונים אילו. ב.חסר ברזל? -בהחלט יכול להיות ג. עוד דברים רבים נוספים. ממליץ לחזור לרופא הילדים להערכה דרור
-
-
טחול מוגדל בן שנתיים ו10 חודשים
עדי 02/10/2019 | 21:43שלום רב לאחיין שלי גילו טחול מוגדל של8.5 ס״מ. בעיקרון עלתה על הבעיה רופאה שהגיעו אליה בעקבות אשך טמיר, ואיננה מוכנה לנתחו עד אשר ייבדק הנושא. האם יש טיפול? האם מסוכן?תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טחול מוגדל
ד"ר דרור לוין 02/10/2019 | 21:48שלום הגדלה של הטחול היא ממצא שכיח יחסית בעיקר לאחר מחלות זיהומיות יש מקום לבירור ובהתאם לאבחנה ניתן יהיה לקבוע מחדש את הטיפול הרפואי כולל נושא ניתוח האשך בהצלחה דרור
-
-
בדיקות דם לילד בן שנתיים
קארין 17/09/2019 | 20:44שלום רב, בני בן השנתיים הופנה לבדיקות דם לקרישיות בעקבות דימומים רבים מהאף. קיבלנו תוצאות חלקיות ויצא נצון חריג- בבדיקה של- Platelet Agg.-Epinephrine יצאה תוצאה של 15 (כאשר הטווח התקין הוא בין 70-100). אודה לתשובתך על מה נתון זה עשוי להצביע? תודה רבה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תפקוד טסיות
ד"ר דרור לוין 02/10/2019 | 21:46הבדיקה מעידה על הפרעה בתפקוד הטסיות ממצא אשר בהחלט יכול להסביר את הדמם. יש לפנות להמטולוג ילדים ליעוץ מלא בהצלחה דרור
-
-
נורמובלסטים.ערך מוחלט ואחוזים
שרון 14/09/2019 | 23:02שלום! ספירה תקינה כולל ספירה מבדלת,תאים לבנים ואדומים,טרומבוציטים.נורמובלסטים מוחלט-0.אך באחוזים-1%. האם זה יתכן? האם יש טעם לפנות להמטולוג? תודה ושבוע טוב שרוןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה 1 אחוז
ד"ר דרור לוין 14/09/2019 | 23:56אני מעריך שזאת תוצאת המעבדה במיספר קטן מאד של נורמובלסטים רפואה שלמה דרור -
נורמובלסטים
שרון 14/09/2019 | 23:44תודה רבה!אין רקע המטולוגי בלי עין רעה! אשמח לדעת איך יתכן חוסר מוחלט של נורמובלסטים בספירה.מצד שני %1. תודה ולילה טוב! -
תשובת מומחה נורמובלסטים
ד"ר דרור לוין 14/09/2019 | 23:12שלום התוצאה הזאת איננה פתלוגית כמובן חשוב להבין מיהו החולה והאם יש מחלות רקע המטולוגיות דרור
-
-
Ptt non sensitiv
עמליה 25/08/2019 | 11:40בן 11.5 עם ptt non sensitiv 36 מה זה אומר ? מה עלי לעשות מדמם בתדירןת מהאף נעשו מספר פעמים צריבות באףפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בירור המטולוגי
ד"ר דרור לוין 31/08/2019 | 23:49שלום מדובר בבדיקת קרישה לא תקינה ממליץ על בירור קרישה מעמיק יותר , פנו ליעוץ ע"י המטולוג ילדים דרור
-
-
תרים מיאלודים במשטח דם
דינה 22/08/2019 | 09:24שלום!האם נוכחות תאים מיאלודים-1אחוז מעידה בוודאות על לויקמיה? תודה דינהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לוקמיה
ד"ר דרור לוין 31/08/2019 | 23:48שלום אבחנה של לוקמיה מבוצעת גגלל בבדיקה ממח העצם הממצא הנל ממש אינו מעיד בוודאות על לוקמיה רפואה שלמה דרור
-
-
נויטרופניה בתינוקות
מיי 21/08/2019 | 19:14שלום רב, אני אמא לתינוק בן שנה וחודשיים. לפני חודש ביצענו ספירת דם בה קיבלנו רמת נויטרופילים נמוכה- 7.2%. הרופא המליץ להמשיך ולעקוב. ביצענו אחרי זה שתי בדיקות דם. עדיין נויטרופילים במגמת ירידה .בדיקה דם אחרונה מהיום היה 6.8 . מה יכולה להיות הסיבה לכך ? יש לציין שרמת הלימפוציטים 86. תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נוטרופניה
ד"ר דרור לוין 31/08/2019 | 23:46מדובר בערך מעט נמוך ביחס לגיל יש מקום ליעוץ המטולוגי לא דחוף... דרור -
תגובה
מיי 21/08/2019 | 23:37כמות הנויטרופילים 0.93 -
תשובת מומחה נוטרופילים
ד"ר דרור לוין 21/08/2019 | 23:16שלום אחוז הנוטרופילים אינה משמעותי כמו מספר המוחלט כמה נוטרופילים יש ? דרור
-
-
תלסמיה תינוקות
איילת 17/08/2019 | 19:36שלום, אני אם לתינוקת בת 6.5 חודשים. יש לי תלסמיה מינור ולבן זוגי אין (וידאנו את זה כמובן לפני הכניסה להריון). מכיוון שמדובר במחלה גנטית, אני מעוניינת לבדוק האם הבת שלי סובלת גם היא מתלסמיה או אנמיה, אשמח לדעת מהם הדרכים לברר זאת והאם יש דרכים למנוע היווצרות של המחלה בשלב מוקדם? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תלסמיה
ד"ר דרור לוין 31/08/2019 | 23:44שלום מדובר בשיחנוי גנטי כך שלא ניתן למנוע את השינוי הגנטי אבחון נכון יאפשר מעקב ואו טיפול מתאים אין צורך להמתין לגיל שנה בהצלחה דרור -
תלסמיה לתינוקות
איילת 25/08/2019 | 19:11דיברנו עם רופא ילדים והוא טוען כי אין ניתן לאבחן טלסמיה רק באמצעות בדיקת דם, אבל עדיף לחכות עם בדיקה כזו רק לגיל שנה או לסימנים מחשידים שקשורים לטלסמיה. האם יש דרכים למנוע התפתחות טלסמיה או שמדובר בפגם גנטי שלא ניתן למניעה? -
תשובת מומחה תלסמיה
ד"ר דרור לוין 21/08/2019 | 23:19בכדאי לאבחן את המחלה פנו להמטולוג ילדים לביצוע הבירור הנדרש בהצלחה דרור
-
-
כמותרפיה לגידול כבד
ענת ספטור 31/08/2019 | 23:30ערב טוב אחיינתי בת השנתיים אובחנה במחלה סרטנית של הכבד - אפטו-בלפטומה. הרופאה המטפלת טוענת שיש לתת כמותרפיה. התכנית היא לתת כמותרפיה. מאחר ואין מקום במחלקה אונקולוגיה ילדים היא תקבל בכירורגיית ילדים. האם זה חוקי? שאלה נוספת, האם לא הגיוני יותר לנתח ולהוציא את הסרטן? תודה מראש ענתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפטובלסטומה
ד"ר דרור לוין 31/08/2019 | 23:42שלום הטיפול במחלה זו הוא משולב גם טיפול כימוטרפי וגם טיפול ניתוחי. לגבי מקום לטיפול - לא ברור לי בדיוק במקרה ככלל המקום לטיפול כימוטרפי בילדים הוא במחלקה אונקולוגית ילדים הרבה הצלחה דרור
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים