פורום נוירולוגיה ילדים - עמוד 67
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תנועות פנים לא רצויות (לת)
אמא של 07/11/2012 | 21:25לבני בן ה6וחצי התחילו לפני כמה ימים תנועות מוזרות ולא רצוניות בפנים. זה התחיל בפעירת עיניים והזזת האישונים לצדדים ולאחר כמה זמן מתווספת לזה גם תנועה של הראש. זה נראה שהוא לא מודע לכך וזה מופיע בעיקר כאשר הוא רואה טלביזיה, מקשיב לסיפור או לפני השינה. כשהוא פעיל זה קורה ממש מעט וגם המורה אומרת שבכיתה היא ראתה את זה רק כמה פעמים. אנחנו מאד מודאגים כיוון שכשזה מתחיל זה נראה כמו משהו שהולך ומתגבר בעוצמה ובתדירות וזה נראה ממש רע. התייעצנו עם רופאת הילדים שלא הצליחה לראות את זה בזמן הביקור ואמרה שככל הנראה טיקים שיעברו לבד ולא צריך להתייחס. אנחנו לא רגועים אך מצד שני משתדלים לא להעיר כדי לא להלחיץ אותו? מה היית ממליץ לעשות? והאם יש סימנים מסויימים שעלינו לשים לב אליהם? בתודה מראש,פתח בחלון חדש -
היקף ראש גדול לתינוק בן 9 חודשים
קרן 03/11/2012 | 22:19שלום רב, בני בן ה9 חודשים אובחן כבר כעובר עם ראש גדול בכל האולטרסאונדים תמיד היה הראש גדול בכשלושה שבועות כשהוא נולד היקף הראש היה 37 ס"מ ובגיל חודש היה 39 ס"מ בגיל חודשיים 41.3 ס"מ בגיל 4 חודשים היקף הראש היה 43.6 ס"מ ונשלחנו לעשות אולט' ראש שיצא תקין ואני מצרפת את התשובה: ("מח בעל מרקם תקין חריצי המח הציסטרנות והפיסורות ברוחב וצורה תקינים חדרי המח בגודל צורה ומיקום תקינים פרט לאסימטריה בקוטרם הימני מעט צר לעומת השמאלי אין עדות לדימום או ממצא פתולוגי אחר.") גיל 5 חוד' 45.3 ס"מ, גיל חצי שנה 45.6 ס"מ ועכשיו בגיל 9 חודשים 49 ס"מ ושוב אמרו לנו שהראש גדול ושהוא נתן קפיצה בגדילה ויצא מהגרף של טיפת חלב ועומד עכשיו באחוזון של יותר מ97% ושזה לא נראה להם והפנו שוב לאולטר' ראש, רצוי מאוד לציין שבני הוא תינוק שמתפתח יפה מאוד לגילו וגם הרופאה של טיפת חלב אמרה שחוץ מהנתונים של היקף הראש ההתפתחות הפיזית והנוירולוגית תקינה לחלוטין. בנוסף ראוי לציין שבמשפחה יש גנטיקה של ראשים גדולים ביתי הבכורה בת 3 עם היקף ראש של 50 ס"מ בעלי 32 היקף ראש 57 ס"מ ואני 28 היקף ראש 58 ס"מ . לכן שאלתי היא אם בגיל 4 חודשים לא נמצא שום ממצא בחריג באולט' ולא היו נוזלים האם יש סיכוי שימצאו עכשיו משהו חריג או שזה באמת יכול להיות גנטי והאם כדאי לקחת את הילד לייעוץ נוירולוגי ? אשמח לתשובתכם המהירה תודה רבהפתח בחלון חדש-
היקף הראש
פר שחר 04/11/2012 | 01:03שלום רב: לפי התיאור שלך לבנך ראש גדול מעבר לעקומות (מצב במכונה מאקרוצפליה) שסיבתו משפחתית ללא לקות התפתחותית. אולטרה סאונד של הראש בד"כ תקין ווהתפתחות תקינה אף היא. אני ממליץ לפנות לנוירולוג ילדים במטרה לקבל הסברים ממצים וחיזוק במצב כגון זה היוצר מתח רב במערכת הרפואית כדוגמת טיפת חלב. בברכה, פרופ' א. שחר
-
-
שריד מפגיעת ראש בילדות שלא טופל ספיצפית מעולם
ל 29/10/2012 | 10:30רק ביד ימין יש בתנועות עדינות מסויימות רעד שנובע משריר באמה ו/או בשורש כף היד ומקרין על כף היד. ריפוי פיזיולוגי בעיסוק ופיזיותרפיה לא קיבלתי מאז שהשתחררתי מבית החולים השיקומי, והרבה שנים עברו מאז, למרות שיש לי זכאות בקופת חולים למספר טיפולים בשנה.למעשה על הבעיה הזאת לא דיווחתי. הייתי שבויה שנים בקונספציה של אמא שלי שפסיכולוגית בבית חולים אמרה לה שהשיקום שלי זה לימודים-הייתי אז בחטיבה.הייתי שנים אצל נוירולוג אחד וגם אצלו נערכו בדיקות וטופל הזיכרון. אני יכולה לחפש שיקום גם באופן פרטי רק שאני צריכה הכוונה וידע.הייתי שנים גם בטיפול פסיכולוגי שביטוח לאומי שילם לי. ההנחיות לריפוי בעיסוק ולפיזיותרפיה לא הגיעו לאמא שלי שהעבירה אותי דירה אליה מסבא וסבתא שהיו אז ואחר כך חיים, בסוף שנות השמונים.עשיתי בילוש לפני מספר שנים וגיליתי את כל זה, אבל הצטברו לי אז הרבה דברים שלא יכולתי להתמודד עם כולם, בפרט בגלל שקיבלתי ריפוי בעיסוק עם הכוונה ללימודים הומניים בזמן שלמדתי סטטיסטיקה ושהיה לי ידיד טוב במצוקה שלא היה לי זמן לבקר.יש לי עוד שריד מהפגיעה אבל הוא לא נובע מפגיעת הראש אלא משבר שהיה לי ברגל. לפעמים כף הרגל סוטה קצת. פעם אמא שלי הסבירה לחברה שלי שגם זה נובע מהראש, וחברה שלי לא מאמינה לי שלא- וזה כואב מאוד.אני מתקנת זאת ע"י הליכה עם מיקוד מחשבתי בעקבים-במקום בכף הרגל.מה אפשר לעשות עם היד מבחינה נוירולוגית? מה מבחינה של ריפוי בעיסוק ומה מבחינה של פיזיותרפיה?תודה.פתח בחלון חדש-
איפה יש מומחה לשיקום ואיפה יש פורום של מומחה לשיקום?
ל 30/10/2012 | 12:49לא הבנתי לאיפה להפנות את השאלה -
כף רגל
פר 29/10/2012 | 17:55שלום רב: את השאלה יש להפנות למומחה לשיקום.
-
-
סיוטים בלילה? הילד מפחד ללכת לישון
ויקי 28/10/2012 | 21:03שלום, בני בן 11 ובשבוע האחרון החל להתעורר בתחילת הלילה בטענה שמחשבות רבות דוהרות לו בראש ואינו יכול להירדם. הוא נראה ממש מפחיד , לא דומה לעצמו. לאחר שאחד ההורים מרגיע אותו ע"י חיבוק וסיפור הוא חוזר לישון עד הבוקר. הרופא בקופת חולים נתן לנו כדורים נוגדי דיכאון , הוא לוקח אחד לפני השינה וזה כנראה עובד. לאחר לקיחת כדור במשך 3 ימים, הפסקנו, במשך יומיים לא היה כלום ואתמול בלילה שוב התחיל הסיפור, נתתי לו כדור והרגעתי אותו והוא חזר לישון. הרופא הפנה אותנו לפסיכיאטר ילדים, האם יעזור לנו או שצריך להתייעץ עם רופא מומחה אחר ?פתח בחלון חדש-
השכמות ליליות
פר שחר 28/10/2012 | 23:04שלום רב: הפנייה לפסיכיאטר ילדים אשן מוצדקת לאחר שהתלונות של בנכם פסקו בעקבות הטיפול שקבל ונשנו לאחר שהטיפול הופסק.
-
-
האם זה חמור?
יקיר 25/10/2012 | 05:10[url="http://jpg.co.il/view/5088adbaa689c.jpg/"][img]http://srv2.jpg.co.il/5/5088adbaa689c.jpg[/img][/url]פתח בחלון חדש-
נזכרתי במשהו
יקיר 26/10/2012 | 03:45ההתקף האחרון שלי היה ב2003 כשהייתי בן 13 ומאז לא היו בכלל התקפים כבר 10 שנים עוד מעט -
חמור?
יקיר 26/10/2012 | 03:35אז השאלה שלי היא כזאת אני הייתי בעבר עם אפילפיה רולנדית כיום אני בן 22 לקחו לי את הרישיון בצבא כי חשבו שגילו משהו שמסמן על אפילפסיה....עשיתי בדיקות EEG ואלו התוצאות שראיתה....האם אני כשיר לחזור לנהיגה או לא? מיותר לציין שהצבא חשב שיש לי אפילפסיה לפני שנה ולא היה לי התקף אחד אפילו מאז כבר שנה....האם הרישיון יחזור אליי או שמא ילקח לעד ולא אנהג יותר בחיים? האם זה חמור מספיק בשביל שלא אנהג? -
חמור
פר שחר 26/10/2012 | 00:16אין משמעות להתפרצויות התקפיות בתרשים במידה והאדם החלים מאפילפסיה. -
סליחה על התמונה מקודם לא יצאה טוב
יקיר 25/10/2012 | 05:12http://jpg.co.il/view/5088adbaa689c.jpg/
-
-
פענוח תוצאות EEG (לת)
יקיר 24/10/2012 | 21:20שלום לכם שמי יקיר והייתי חולה בעבר באפילפסיה רולנדית....כיום עשו לי בדיקת EEG ורציתי לדעת מה היא אומרת http://f2h.nana10.co.il/t0daia3jd5i בבקשה תורידו את הקובץ ותראו האם תוכלו לעזור לי לפענח את זה זה ממש חשוב לי לדעת האם אני חולה או כבר זהו תודה ולילה טוב =]פתח בחלון חדש -
מיופתיה מולדת
א' 23/10/2012 | 11:12שלום בני בן חמש וחצי עם מיופתיה מולדת התוצאה של ביופסיית השריר מתאימה ל-congenital fiber tepe disproportion הבנתי שהמיופתיה הזו נדירה, איפה אוכל לשאוב מידע לגבי אבחנה זו? האם סוג הפרעה זו מוכרת לך? האם קיימים ילדים בארץ שמאובחנים עם אבחנה כזו? היום הוא מטופל בפיזיוטרפיה, רוכב על אופניים (מתעייף מהר)עדיין לא קופץ, יש שיפור בשיווי המשקל אך עדיין הולך הליכת ברווז, תומך ביד לעלות במדרגות כאשר יורד לא תומך בכלום... כאשר יגדל נוכל לראות שיפור משמעותי או המצב ישאר כפי שהוא היום, אודה לך מאד על ההתייחסות.. בתודה א'פתח בחלון חדש-
מיופתיה מולדת
א' 24/10/2012 | 09:29מודה לך מאד על המענה המהיר... -
תשובת מומחה מיופתיה מולדת
פרופ' אלי שחר 23/10/2012 | 22:49שלום רב: לבנך לפי התיאור מיופתיה מולדה, דהיינו מחלה מולדת של השרירים כתוצאה מליקוי מולד תוך רחמי בהתפתחות התקינה של מבנה השריר הקרויה FTDP (לפי התיאור של סיבי השריר הלקויים). במחלה שאובחנה אצל בנך אובחנה הפרעה בסימטריה שבין סיבי שריר מטיפוס 1 לקבוצת סיבי השריר מטיפוס 2. לכן החולשה המתוארת בדרגות שונות מקלה עד קשה. מחלה זו נדירה ותארה אצל מספר מועט ביותר של ילדים. קשה לחזות את התקדמות המחלה אך המקרים הקלים בד"כ נותרים קלים יחסית. ולבסוף, מומלץ מעקב צמוד אצל נוירולוג ילדים וצוות טיפולי רב מקצועי בעיקר פיזיותרפיה.
-
-
תינוקת בת שנה ושלוש
יעל פרח 23/10/2012 | 05:01היו שלושה אירועים של עצימת עיניים תוך כדי ישיבה ומשחק ואי יכולת לפתוח אותן.רק לאחר הנקה הצליחה לתפול את העיניים.לאחר כל אירוע כזה,צניחה קטנה של העפעף השמאלי,ותגובות קצת יותר איטיות.נערכו בדיקות דם גם לבלוטת התריס שיצאו תקינות.בבדיקה נוירולוגית לא הופקו רפלקסים בפיקות ובאכילס. ביום יום מתנהגת כרגיל.מה דעתך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עצימת עיניים
פרופ' אלי שחר 23/10/2012 | 22:40שלום רב: האירועים המתוארים הם התקפיים לפי מהותם אך טיבם אינו ברור. דרושה בדיקה נוירולוגית מקיפה ובדיקות כדוגמת EEG בכדי לנסות ולהביןאת האירועים המתוארים במטרה להגיע לאבחנה.
-
-
-
תשובת מומחה מתח שרירים מרכזי
פרופ' אלי שחר 23/10/2012 | 00:25שלום רב: המושג "מתח שרירים מרכזי" אינו מושג תקני ומקובל כלל בתחום הנוירולוגיה.
-
-
אחוזון 10
לוי 21/10/2012 | 19:36שלום רב. היתי רוצה שתסביר לי מה הכוונה על אחוזון 10 ספציפית על היקף הראש ועל מה זה מצביע. תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אחוזון 10
פרופ' אלי שחר 23/10/2012 | 00:23שלום רב: אחוזון הוא למעשה ההיקף של הראש שנמדד המושם על מדדים ששוקללו מהנמוך באחוזון 2 עד 97 ומעלה. למדידה באחוזון 10 אין משמעות בלי לדעת מה הסיבה להפנייה לבדיקה.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים