פורום פציעות ספורט - עמוד 9
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
קולות מהמרפק בזמן שכיבת סמיכה
איתמר 19/06/2023 | 00:06שלום בן 47 בזמן מאמץ כמו שכיבת סמיכה אני מרגיש ושומע קולות כמו קנאקים ממפרק המרפק (נראה לי יותר מהכיוון של החלק החיצוני של המרפק בשימוש רגיל בידיים ובכיפוף רגיל אין את הקולות ואת התחושה הזו. אין כאבים או בעיה מיוחדת מלבד העניין של הקנאקים. האם זה מעיד על בעיה? זו תוצאה של שחיקת סחוס או יכול להיות מסיבה אחרת? והאם צריך לחשוש שיש בעיה בעוד מפרקים? האם צריך להימנע ממאמצים וביצוע שכיבות סמיכה? זה יכול להזיק? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קולות בזמן שכיבות סמיכה
ד"ר נועם רשף 19/06/2023 | 22:06שלום רב. קליקים יכולים להגרם ממספר גורמים. בדרך כלל מתיחות או החלקות של גידים על זיזי עצם (גם במרפק), שחיקה של הסחוס, חסר יציבות מסויים של המרפק וכו. ברוב המקרים אין גורם ברור מאובחן. אם אין לך כאבים - ברוב המקרים אין מקום לחשש . אם בכל זאת אתה חושש - תשלים צילום מרפק ואם הוא תקין זה אומר שאין שחיקת סחוסים משמעותית ואתה יכול להתאמן. בהצלחה.
-
-
בעניין מרפק טניס ומרפק גולף באותה היד
מנחם 28/05/2023 | 15:16שלום ד"ר אשמח למענה יסודי באשר למרפק טניס וגולף שאלה 1.האם חבק היד אכן הוכח כיעיל להפחתת העומס על הגידים המודלקים וכך לזרז החלמה? שאלה 2.האם תרגילי הפיזיותרפיה המוצעים לרוב בעצימות מתונה אבל בעקביות אכן יכולים להחזיר את אמת היד להחלמה מלאה? סובל כבר 11חודשים נאמר לי שזה חולף לכולם עם הזמן אבל משיטוט באינטרנט בעברית ובעיקר באנגלית לא נתקלתי באף דיווח על החלמה מלאה ללא ניתוח... וגם אם התהליך הוא ניווני צחקתי אז אני באמת באמת לא מצליח להבין איך אפשר "לעקוף" ולרפא צלקת וניוון ע"י מניפולציות לא ניתוחיות... טיפול בגלי הלם נתון במחלוקת ולא חד משמעי.. טיפול בPRPיקר מאד וגם לא בדיוק ודאי..פתח בחלון חדש-
רוב תודות!!!
מנחם 18/06/2023 | 03:31פירוט מקיף ויסודי הרבה יותר ממה שביקשתי... מעריך מאד מאד,תבורך. -
תשובת מומחה מרפק טניס ומרפק גולף באותה יד.
ד"ר נועם רשף 17/06/2023 | 16:02שלום רב, ראשית - עצם העובדה שיש לך מרפק טניס ומרפק גולף באותו צד היא נדירה יחסית. דלקת של הגיד המיישר המשותף והמכופף המשותף - לטרל ומידיאל אפיקונדיליטיס - הוא תהליך כרוני המאפיין עבודה ביישור שורש היד (לטרל אפיקונדיליטיס ) או בכיפוף שורש היד (מדיאלי אפיקונדיליטיס) . התהליכים מוגדרים בגדול כתהליכים שחולפים עצמאית ללא כל טיפול - SELF LIMITING DISEASE. אבל בחלק מהמקרים התופעה הופכת לכרונית ואז קשה להפטר ממנה. הטיפול השמרני מתבסס על תרגילי פיזיותרפיה, אלקטרותרפיה, תמיכות( חבק מרפק) , הזרקות (סטרואידים, PRP) שינוי ארגונומי והורדת עומס. אם אין שיפור מתקדמים לניתוח שבגדול מבצע ניתוק חלקי של הגיד, הטריה של אזור הדלקת הכרונית עם או ללא חיבור מחדשר, וניתן לבצעו ארטרוסקופית או בגישה פתוחה. מה שאתה מבקש זו התחייבות ואחוזים מדוייקים. ובכן - אין. כמו הרבה תחומים ב אורתופדיה. לאחר השאלה שלך עברתי על הספרות, ומצאתי שפיזיותרפיה +חבק למרפק יעיל יותר מכל אחד בנפרד, זריקות PRP יעילות ב 75-80% וכן גם זריקות סטרואידים (למרות שתופעות הלוואי של זריקות סטרואידים גדולות ובעייתיות יותר) ושגם ניתוחים יעילים סביב 80%. טיפול בגלי הלם עוזר אבל לא בצורה חד חד ערכית. אז אם נדייק את התשובה: אם , לאחר 11 חודשים של טיפול מסודר , המשכי וקפדני בכל הגישות השמרניות בהן אתה(!) טיפלת, אין לך הטבה ועדיין התמונה הקלינית היא כזו, יש לבצע MRI וככל הנראה ניתוח הוא הפתרון. אם עד כה לא טיפלת בצורה מסודרת ואתה רק בודק אפשרויות - אני יכול להבטיח בסבירות גבוהה שזה - לא יעזור. בהצלחה.
-
-
קרע מלה בשורש מניסקוס המדיאלי
מתפרקת 28/05/2023 | 07:17שלום, אני בת 63 מתאמנת עם מאמן אישי הרבה שנים 3 פעמים בשבוע. יש לי קרעים בשתי הכתפיים וגם Slap בכתף שמאול. אני עושה פיזיותרפיה וסיקור סיני כבר מעל חודשיים ויש שיפור לאט לאט. הבעיה שבעצמה אימון עם המאמן עשיתי עליה וירידה יעל המדרגה ופתאום בירידה של רגל ימין הרגשתי קנאק גדול מאחורי הברך וכאבים. אחר כך לא יכולתי לדרוך על הרגל אבל עכשו אחרי מנוחה אני יכולה ללכת בעדינות אבל הרגל מרגיש מוזר. עשיתי מרן ויש לי קרע מלה בשורש של המניסקוס המדיאלי. ( 1 ס״מ מהשורש) הייתי אצל 2 רופאי ספורט של הברך ואחד אומר ישר ניתוח לנסות לחבר את המניסקוס דרך תעלה והשני אמר לנסות קודם פיזיאוטרפיה לחודש ואז נראה. הבנתי שבגיל שלי אין לי הרבה תקווה שאפילו אפשר לתפור את המניסקוס ( אולי מתפוררת?) ואם כן מצליחים יכול מאד להיות שזה בכלל לא יחלים. אם זה קורה אז עשיתי ניתוח קשה סתם. מה אתה אומר. ? אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. אם אני משתפרת עם פיזיוטרפיה בלי ניתוח זה עדיין אומר ש מניסקוס לא מגן לי על הסחוס ואני יצטרך החלפת ברך בעוד כמה שנים או אפילו פחות מזה. מה עושים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרע בשורש המניסקוס המדיאלי.
ד"ר נועם רשף 17/06/2023 | 15:44שלום רב. ראשית סליחה על העיכוב בתשובה. קרע בשורש המניסקוס הוא בעייתי כיוון שלמעשה המניסקוס אינו מיוצב יותר ובכל תנועה, במקום להיות מסילה - הוא זז הצידה ולמעשה לא מתפקד. קרע בשורש המניסקוס נחשב מקביל לכריתה מלאה של המניסקוס. לכן ברוב במקרים ומתוך הנחה שהסחוס המפרקי אינו שחוק כבר בדרגה 3-4 - יש נטיה לנסות ולתקן את השורש. התיקון מורכב, ונעשה על ידי העברת תפרים דרך השורש והעברת התפרים דרך תעלה יעודית שנקדחת בעצם השוק באזור חיבור השורש המקורי. את החוטים קושרים על השוק עם כפתור מיוחד או מקבעים בעזרת עוגן. ההחלמה ארוכה יחסית אבל התוצאות מצויינות ורוב המנותחים חוזרים לפעילות מלאה. אפשר בהחלט להתחיל פיזיותרפיה קודם ולראות האם השיקום עצמו משפר את התפקוד אבל אם אחרי 4-6 שבועות אין כל שיפור - ניתוח לתיקון השורש הוא בהחלט הפיתרון. בהצלחה.
-
-
בעייה כללית בגוף
אוהד 24/05/2023 | 07:31אני התחלתי לעבוד בעבודה פיזית בחוץ ואחרי כמה זמן הרגשתי עייפות / חולשה עד שזה היה יותר מדי ורוצה לדעת מה גורם לזה ומה הפתרון כדי שאני יוכל להחזיק יותר זמן בעבודות כאלהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עבודה פיזית
ד"ר נועם רשף 24/05/2023 | 10:08שלום אוהד. אני מניח שאתה לא רגיל לעבודה כזו. לגוף לוקח 3-6 שבועות להתאקלם. עדיף להעלות עומס בהדרגה, אבל אם זה לא ניתן - תעבוד, תקפיד על שתיה מרובה, ארוחות מסודרות ושינה. זה אמור להתאזן ולהתרגל אחרי 6 שבועות לערך. בהצלחה.
-
-
ברך
אביעד 22/05/2023 | 12:13שלום לפני כשבועיים נפצעתי קפצתי מגדר ולא נחתתי טוב על הרגל ובעצם סוג של נחתתי על הברך.שריר התאומים היה נפוח לי וקשה איני יודע אם מכך שהלכתי צולע וזה הגביר את הנפיחות שהיה מלפני כרגע למעשה הכאב די עבר מהתאומים ליותר למעלה ממש מאחורי הברך והברך עצמה כמובן שאני לא יודע מה איתה היא לא נפוחה אך ויכול לקפל וליישר אותה ולהזיז אך בהליכה אני צולע עדיין איתה וקשה לי ללכת איתה. אתמול היה לי אלוטרסנוד הרנטגאני אמר שלא רואה בעיה בברך או ברקמות בתאומים נראה לו תקין איני יודע מה לעשות כרגע ? עד עתה הרגל היייתה מורמת כל הזמן עקב הנפיחות לפני שלושה ימים חבשתי שוב את הרגל גם את הברך ושוב חזר הנפיחות גם דבר מאוד מוזר... כרגע צולע ויש כאבים שניהו מאחורי הברך ממש מה לדעת הרופא האם ללכת אעפ הצליעה ? האם להשאיר את הרגל מורמת עדיין? מרגיש תחושה מוזרה בברך במקום מסוים ולפעמים כאביםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פגיעה בברך - שוק
ד"ר נועם רשף 22/05/2023 | 17:36שלום רב, אתה מתאר טראומה משמעותית עם סימני פגיעה משמעותיים. אם ב US לא רואים כלום זה עוד לא אומר כלום . ממליץ בחום לבצע MRI בדחיפות ולפנות לאורתופד ספורט או מומחה ברך להערכה .
-
-
כאב במפרק ירך?
דניאל 18/05/2023 | 11:13שלום אני בת 28 בשנה האחרונה יש לי כאבים בנקודה מסויימת באיזור מפרק הירך. אני יחסית פעילה ובמשקל תקין רק יש לי עקמת קלה בגב, האם יכול להיות קשר לכאב הזה? אני עושה תרגילים לחיזוק האיזור וזה עוזר אבל לא תמיד.. מה יכולה להיות הסיבה לכאב? אני תמיד יודעת שאם אני הולכת הרבה ועושה פעילול וגם אם לא, יכאב לי יום למחרת.. שאני לוחצת על הנקודה אני מרגישה שזה מתמשך ומקרין לנקודה מסויימת בברך שלפעמים כואבת יחד עם הכאב במפרק. מה עליי לעשות? מה יכולות להיות הסיבות לכך? אשמח ממש להכוונה ועזרה.. זה ממש נראה לי מוזר שבגיל כזה אני צריכה להתמודד עם אי נוחות כזו גדולה.. ממש אשמח לעזרה, תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים במפרק הירך.
ד"ר נועם רשף 18/05/2023 | 18:30שלום רב. יש צורך בבדיקה פיזיקלית מסודרת לאחר תשאול מסודר לגבי הכאב שלך כדי להבין ולבנות תכנית טיפולית.
-
-
מרפק טניס
יובל 18/05/2023 | 17:19בן 16 מתמודד עם מרפק טניס בשתי היידים בערך כשנתיים עקב מאמץ יתר בחדר הכושר. בחודש האחרון התחלתי טיפול פיזיותרפיה והרופא המטפל הציע לי טיפול בזריקות קורטיזון, חקרתי קצת בנושא וראיתי המון פוסטים ומחקרים שמראים שהזריקה מקלה על הכאב לטווח הקצר אך מחמירה לטווח הארוך האם זה נכון ובמידה וכן איזה עוד זריקות אפשריות יש?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה זריקות סטרואידים.
ד"ר נועם רשף 18/05/2023 | 18:29שלום רב. זה נכון שלמרות שזריקות סטרואידים נפוצות מאוד ומקובלות מאוד יש עליהן דיון ארוך בספרות האורתופדית. ישנו חשש כי זריקות חוזרות יכולות לפגוע לאורך זמן באיכות הגיד וכך למעשה לטפל ראשונית בדלקת אבל להכניס את הגיד למצב ניווני כרוני. עם זאת כפי שכתבתי זה לא חד משמעי ויש לזה משמעות יותר כאשר מזריקים לתוך מבנים (גיד למשל) ופחות כאשר מזריקים לתוך חלל או לסביבה. אם לא הזרקה של סטרואידים - הזרקה של מיצוי טסיות - PRP כלומר פלזמה עשירה בטסיות היא פתרון שמרני מצויין עם הטבה של 75-85% בתסמינים (כתלות במחקר שקוראים). אישית אני מזריק סדרה של 3 זריקות PRP (אחת לשבוע) עם תהליך שיקום פיזיותרפי לאחר מכן כשהצפי לחזרה לפעילות מלאה הוא 4-6 שבועות מזריקה ראשונה. תהליך ארוך אבל בסוף מפעילים ביולוגיה לריפוי ביולוגי וזה לוקח זמן. בהצלחה.
-
-
MRI ברך- אות חריג ניווני
סקרנית 14/05/2023 | 06:35שלום רב, אשמח להבין משמעות פיענוח MRI ברך ימין; סריקת תהודה מגנטית- ברך ימין טכניקה: רצפי FSE טריפלנרים, רצף PD אלכסוני מכוון רצועות צולבות, דיכוי שומן FAT SAT ממצאים: 1. אות חריג ניווני במרכז רצועת PCL באיזור לחץ של רצועת האמפרי החוצה קדמית ל-PCL ללא קרע. 2. ACL תקין המניסקוסים ללא קרע. שורשי המניסקוסים שמורים. אותות לשד העצם תקינים. רצועות קולטרליות שלמות. מנגנון מיישר תקין. מדור פטלופמורלי שמור.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יש לפנות לאורתופד ששלח אותך לMRI ולהתייעץ איתו לאחר שעבר על הבדיקה בהקבלה לבדיקה הפיסיקלית שלך. בהצלחה.
ד"ר נועם רשף 15/05/2023 | 17:30
-
-
תוכניות אימון למתאמנים
מאור מאור 11/05/2023 | 19:07שלום יש מאמנים שאומרים שצריך להגיע למושג של כשל בכל שריר בסט שעושים, האם זה מומלץ מה הדעה הרפואית לזה? זה באמת מפתח יותר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כשל שריר
ד"ר נועם רשף 13/05/2023 | 19:07שלום רב. כשל שריר - הכוונה הנקודה שבה השריר עייף מלעשות מה שרצית שיעשה. לא ברמה של קרע אלא ברמה של עייפות. בצורה כזו אנחנו גורמים לשריר לשקם את עצמו ולהעלות את המסה שלו - כל פעם קצת. אבל - לא כל פעם צריך להגיע לכשל שריר. אפשר להתאמן מתחת לנקודת הכשל. למשל - ישנו מושג שנקרא RM1 - שהוא המשקל שמאפשר חזרה אחת בלבד של תרגיל. זה המשקל המקסימלי. ממנו אפשר לגזור משקלי עבודה וחזרות. ברמה הרפואית - אין בעיה כל עוד נותנים לשריר זמן התאוששות מספק, שומרים על תזונה מאוזנת (ומספיק חלבון) ושינה מספקת.
-
-
קרע בצולבת
לירן פ 10/05/2023 | 16:59שלום רב, בתחילת ינואר נפצעתי בברך במהלך משחק כדורגל, לאחר דריכה לא טובה ושמיעת רעש של קרע. בפענוח MRI נרשם "קרע של ACL" הגעתי למומחה עם הדיסק שאמר שיש קרע מלא והמליץ על ניתוח אם אני רוצה לחזור לספורט. והיום כעבור שלושה חודשים פגשתי מומחה אחר עם הדיסק, והוא אמר שזה נראה כמו קרע חלקי כי הוא רואה בהדמיה סיב במיקום של הרצועה. השאלה כיצד אני יכול לדעת בוודאות? אם מדובר בקרע חלקי זה אומר שיהיה ניתן לראות זאת בבירור ב-MRI נוסף אם אעשה בעוד מספר חודשים? המון תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרע בצולבת
ד"ר נועם רשף 13/05/2023 | 19:05שלום רב, קרע בצולבת ניתן לטיפול בגישה שמרנית וגישה ניתוחית. לרוב מתחת לגיל 35 הטיפול הוא ניתוחי. אינני יודע מה גילך. מאידך - אם התחלת שיקום שמרני והברך קלינית יציבה (בבדיקה פיסיקלית) אין מניעה לשקם שמרנית. החשיבות היא בבדיקה הפיסיקלית. במידה שטיפלת שמרנית אפשר בהחלט לחזור על ה MRI לעקוב אחרי ההחלמה . תוארו מקרים של החלמה של הרצועה לאחר הקרע אם כי זה אנקדוטלי . לסיכום - אם הברך יציבה בבדיקה פיסיקלית, והחשד הוא לקרע חלקי - אפשר להמשיך שמרנית. אם הברך לא יציבה בבדיקה, גם אם יש קרע חלקי - הפתרון צפוי להיות נתוחי. בהצלחה.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים