פורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שלפוחית לא מתרוקנת עד הסוף
הדר 30/05/2025 | 08:15שלום. בת 36 אחרי 3 לידות, האחרונה לפני כשנה וחצי. סבלתי בעבר מתסמינים של אנדומטריוזיס למרות שמעולם לא נצפו נגעים בלפרוסקופיה אבל תמיד הידבקויות פעילות. היה לי שקט יחסי בהריונות ועכשיו שוב מלאה בהידבקויות בעיקר סביב השחלות לדברי הרופאה שלי, סובלת שוב מכאבי אגן. אבל יש תופעה חדשה בחודשים האחרונים - בזמן התרוקנות משתן אני מרגישה שלא כל השתן יוצא ואז צריכה לשבת עוד כמה דקות ואז יש עוד התרוקנות וככה הלאה לפעמים 20 דקות של ישיבה בשירותים בשביל שתן. אני מנסה להבין למי לפנות, האם אורוגניקןלןג הוא הכתובת? האם אורולוג? מחכה לתור שלי אצל רופא המשפחה וקצת אובדת עצות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלפוחית לא מתרוקנת עד הסוף
ד"ר יאיר דייקן 30/05/2025 | 12:22מומלץ לפנות לאורוגינקולוג לבחינת מכלול הבעיות. מוזמנת למרפאה
-
-
הרמת משא לאחר ניתוח לפרוסקופיה
לי 25/05/2025 | 23:36שלום לפני כ 10 ימים עברתי ניתוח לפרוסקופיה ובו נכרת נגע אנדומטריוזיס רקטו-וגינלי,נצרבו נגעי אנדומטריוזיס נוספים והוסרה ציסטה שחלתית. היום,בטעות,גררתי והרמתי שק במשקל 10 קילו למרחק של מטר. האם ייתכן ונגרם נזק? במידה ונגרם נזק, מה אני אמורה להרגיש?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הרמת משא לאחר ניתוח לפרוסקופיה
ד"ר יאיר דייקן 26/05/2025 | 06:03קרוב לוודאי שלא נגרם כל נזק. החלמה מלאה!
-
-
נטילת טוביאז
אסנת 18/05/2025 | 02:06אני לוקחת טוביאז 4 מ"ג , הרופא אמר לי להעלות ל 8 מ"ג אם אין תוצאות טובות. שאלתי האם אני יכולה לקחת 2 כדורים של 4 עד שאגמור עת החפיסה שיש לי, או שחייבת לקחת כדור של8?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נטילת טוביאז
ד"ר יאיר דייקן 18/05/2025 | 06:04ניתן לקחת 2 כדורים של 4 מ״ג.
-
-
צפי להיעלמות התסמינים
שואלת 15/05/2025 | 14:50האם הסרת ציסטה יחסית גדולה בשחלה שדוחקת את הרחם ואת שלפוחית השתן וגורמת לתחושת לחץ קבועה בשלפוחית השתן אמורה לגרום להקלה מיידית בתחושת הלחץ? כלומר,מיד עם סיום ניתוח הסרת הציסטה אמורה להיעלם תחושת הלחץ בשלפוחית השתן?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צפי להיעלמות התסמינים
ד"ר יאיר דייקן 15/05/2025 | 15:02כן. הסיכוי לירידה בסימפטומים גבוה. כמובן שלוקח זמן לשלפוחית להסתגל אבל יש סיכוי גבוה שתהיה הקלה משמעותית.
-
-
ניתוח TVT בשילוב עם תיקון אסתטי
ענבל 14/05/2025 | 18:58שלום, רציתי לדעת, במידה ואני עוברת שוב תיקון של ניתוח TVT-O, או ניתוח מחדש, האם ניתן כבר לשלב תיקון אסתטי של שפתי הפות או הצרה של פתח הנרתיק? בנוסף אשמח להבין מה ההבדל בין סוגי הניתוח, כלומר מבינה שיש אפשרויות להשחלת סרטים שונים. אם כן, מה ההבדל ביניהם ואיך בוחרים את השיטה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח TVT בשילוב עם תיקון אסתטי
ד"ר יאיר דייקן 14/05/2025 | 20:54כמובן שניתן לשלב בין הניתוחים. ישנם מספר סוגי סרטים עם יתרונות וחסרונות האחד אל מול השני. אני חושב שכדאי לפנות לייעוץ מסודר ולהתאים את סוג הסרט לאנמנזה הרפואית האישית שלך. בהצלחה!
-
-
האם ניתן לבצע את הניתוח??
שואלת 10/05/2025 | 21:32האם אפשר לעשות ניתוח לפרוסקופיה להסרת ציסטה בשחלה בזמן וסת? האם ביצוע הניתוח בזמן וסת יכול להשפיע על יעילות אבחון של קיום מוקדים של אנדומטריוזיס בבטן ,באגן ,במערכת השתן ובמערכת העיכול? כלומר זה יכול להפריע בדרך כלשהו לאבחון יעיל וודאי של מוקדים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה האם ניתן לבצע את הניתוח??
ד"ר יאיר דייקן 14/05/2025 | 20:52אין מניעה מלבצע כריתת ציסטה בזמן ווסת. באם יש מוקדים רבים מומלץ להיות תחת גלולות לפני הניתוח. כמובן שיש עדיפות לביצוע הניתוח בשלב הפרוליפרטיבי אבל אין מניעה מביצוע הניתוח בזמן ווסת ולא הייתי דוחה ניתוח בגלל זה
-
-
אובסטין
ניאר 30/04/2025 | 22:55האם קרם אובסטין עוזר להפסקת הצורך ללכת לשירותים בלילה מספר פעמים או לדליפת שתןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אובסטין
ד"ר יאיר דייקן 08/05/2025 | 10:42צורפה תשובה -
אובסטין
ד״ר דייקן 08/05/2025 | 10:40אובסטין הוא קרם אסטרוגני המטפל ביובש נרתיקי. יתכן כי הטיפול יעזור גם לדחיפות אך לא תמיד. יתכן שיש צורך בשימוש בתרופות ייעודיות לנושא וחייבים לבדוק האם מדובר בדליפה על רקע דחיפות ולא במאמץ.
-
-
שאלה-האם ייתכן???
שואלת 12/04/2025 | 12:41הי האם ציסטה שחלתית ( כ 6 ס''מ) שדוחקת מעט את שלפוחית השתן יכולה לגרום לרגישות בשופכה?? סמנים תקינים.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שאלה-האם ייתכן???
ד"ר יאיר דייקן 13/04/2025 | 21:04ציסטה יכולה לגרום לדחיפות במתן שתן. רגישות בשופכה יכולה להגרם מדלקת. יתכן כי חוסר התרוקנות של השלפוחית יגרום לדלקת בדרכי השתן.
-
-
האם השרירים שייכים לרצפת האגן
שואלת 15/03/2025 | 16:45האם השרירים ischiocavernosus and bulbospongiosus muscle שייכים לרצפת האגן(בדגש על הרצפה) או שהם שרירים שטחיים??פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה האם השרירים שייכים לרצפת האגן
ד"ר יאיר דייקן 15/03/2025 | 18:51רצפת האגן היא רשת של שרירים רצועות עצבים וכלי דם. לרוב מקובל לחלק את הרצפה ל 3 שכבות. שכבה ראשונה: Urogenital Triangle Bulbocavernosus Ischiocavernosus Superficial transverse perineal External anal sphincter שכבה שניה :Urogenital diaphragm Urethral sphincter (sphincter urethrae) Compressor urethrae Sphincter urethral vaginalis Deep transverse perineal Perineal membrane שכבה שלישית: Pelvic diaphragm Levator Ani Muscle (pubococcygeus aka pubovisceral, pubovaginalis, puboanalis, puborectalis, iliococcygeus) Coccygeus Piriformis Obturator internus Arcus tendinous of levator ani Arcus tendinous fasciae pelvis שכבה נוספת: Perineal Body מקווה שזה עונה על השאלה.
-
-
צניחת שלפוחית
שואלת 07/03/2025 | 20:51היי, אני בת 32 אחרי 3 לידות רגילות. אחרי הלידה האחרונה היתה לי צניחה של שלפוחית השתן אך זה חזר למקומו לבד אחרי כחודש... בבדיקה אצל רופא נשים הוא אמר שהכל נראה תקין ביחס לזה שאני אחרי 3 לידות, כרגע אין גוש שיוצא מהנרתיק או משהו כזה אבל מדי פעם אחרי יום ארוך יש תחושת כבדות מסוימת אבל שום דבר חיצוני, כאמור בבדיקה הכל היה תקין ביחס לזה שאני אחרי 3 לידות. מה שרציתי לשאול, התינוקת שלי בת 1.7 שוקלת 10 ק"ג ולצערי היא נרדמת רק עליי, ואני פוחדת שהיא עליי וזה מפעיל לחץ על האיברים אם זה יכול להחמיר לי את הצניחת שלפוחית השתן? או רחם וכו... כלומר היא עליי עד שהיא נרדמת (לא בעמידה כמובן). האם הלחץ על הבטן שלי יכול להחמיר צניחת שלפוחית השתן ממה שתיארתי? תודה מראשפתח בחלון חדש-
צניחת שלפוחית
שואלת 08/03/2025 | 23:22היי,תודה על תשובתך. לי אין משקל עודף (שוקלת 49 קג) התכוונתי שהתינוקת שלי(ששוקלת 10 קג) ישנה עליי הרבה פעמים - האם זה יכול להחמיר את המצב? -
תשובת מומחה צניחת שלפוחית
ד"ר יאיר דייקן 08/03/2025 | 18:26פיזיותרפיה לחיזוק רצפת האגן יכול לעזור לך מאוד! כמובן שלמשקל עודף יש קשר לעליה בלחץ הבטני כגורם סיכון לצניחה. כמובן שהפיזיותרפיה יכולה לחזק את רצפת האגן ולמנוע את הבעיה העתידית .
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים