פורום כירופרקטיקה - עמוד 64
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
inversion table-פתרון לכאבי הגב (לת)
גיורא-כירופרקט 14/09/2011 | 13:26הסיבות הנפוצות לכאב גב יהיו קשורות בדרך כלל לתפקוד לא תקין בחיי היומיום שלנו. במקרים מסוימים הרמת חפצים כבדים או עבודה ממושכת במצב של גב קמור, כמו עובדי מחשב,גננות למשל או רכיבה על אופניים ואופנוע, יכולים לגרום לכאב ואפילו לשינויים במבנה עמוד השדרה (בלט או פריצת דיסק). לכן חשוב מאוד להקפיד על יציבה זקופה ככל האפשר ולחזק את שרירי הבטן והגב כדי לתמוך באזור זה באופן מרבי. הטוב ביותר לתחזוקת הגב הן לפני כאב ובמיוחד אחר הופעתו הוא מכשיר ההיפוך: גב BACK שמשחרר את הלחץ בין חוליות הגב.פתח בחלון חדש -
רוצה להמלית על כיסא ששינה את חיי
רמי לוין 11/09/2011 | 22:54קניתי כיסא אורטופדי ב"צרעה" ומאז אני כמעט שכחתי שכאב לי הגב בעבר... אני ממליץ בחום. כיסאות יפים שעושים את העבודה http://www.tzora-global.com/chairs/managers-chairs/472.aspxפתח בחלון חדש-
מצטרף להמלצה כיסאות מצויינים ותמחור הוגן
ד"ר גיא אלמוג 13/09/2011 | 16:21
-
-
כאבים בתחילת העכוז השמאלי המקרינים כאב לשוק השמאלי
שגיב 04/09/2011 | 20:36שלום רב, הנני סובל מזה כשנתיים בעת הליכה ממושכת,עליה במדרגות ובמאמץ, טיפול במשככי כאבים ,פיזיוטרפיה ללא הועיל. תוצאות בדיקת C.T גובה גופי חוליות ועמדת החוליות בגדר הנורמה, אין עדות לספןנדילוליסטזיס,L4-L5 בלט דיסק דיפוזי אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי ללא היצרות פורמינלית, בשאר המרווחים אין עדות לבקע דיסקלי היצרות של התעלה המרכזית או נוירופורמינלית, שינויים סקלרוטיים קלים ב- SIG יותר מימין. במה מדובר? מה הטיפול לו אני זקוק? בכבוד רבפתח בחלון חדש-
שגיב שלום
ד"ר גיא אלמוג 11/09/2011 | 15:17מפענוח ה CT לא ניתן להצביע בבירור על מקור הכאבים ולשם כך אני ממליץ שתפנה ותבדק, לאחר בדיקה קלינית מקיפה ובירור מקור הכאבים ניתן להתוות טיפול בהתאם. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
-
-
כאבי גב לאחר ריצה קצרה
איתן 04/09/2011 | 15:55יש אצלי תופעה (מקווה שזה לא רק אצלי) שלאחר ריצה קצרה ומהירה מאד לדוג' בדרך לרכבת או משהו דומה כאשר אני מפסיק לרוץ יש כאב שכמו מפלח את הגב שלי הכאב בא והולך עפ"י הדופק שלי, הוא מקשה על הנשימה פתאום עד שלאחר מס' דקות מועט הוא נרגע. יש לציין שאני מתאמן לא מעט ואין לי בעיה לרוץ 10 ק"מ שבהם וגם לאחריהם אין לי שום כאב. האם יש הסבר לתופעה הזאת?פתח בחלון חדש-
לא תמיד
איתן 07/09/2011 | 09:24אין לזה זמן קבוע, לפעמים קורה לפעמים לא... לפעמים אני רץ לאוטו וברגע שאני מתחיל נהיגה עד שהנשימה חוזרת לעצמה , יש את הפולסים האלה של כאב... -
איתן שלום
ד"ר גיא אלמוג 07/09/2011 | 09:13אכן תופעה לא שכיחה, האם זה קורה יותר בתחילת היום מאשר בסופו?
-
-
כאבי גב תחתון ורגל שמאל
ח 04/09/2011 | 11:14ד"ר שלום, קיבלתי תשובת ct בעקבות כאבי גב תחתון ובתשובה כתוב שמוקד סקלרוטי כ 6 מ"מ בעצם הפוביס משמאל - קרוב לוודאי אי גרמי. מה זאת אומרת? יש לי גם כאבים באזור בטן תחתונה שמקשים עלי בהליכה . למה זה קשור בדיוק? בתודה מראש חפתח בחלון חדש-
ח שלום
ד"ר גיא אלמוג 04/09/2011 | 12:08מוקד סקלרוטי הוא איזור צפוף יותר בתוך העצם ולרוב כפי שמצויין בפענוח זו תופעה תקינה (אי עצם) יחד עם זאת יש מקום להמשיך בירור באמצעות מפוי עצמות. רוב הסיכויים שלא זה הגורם לכאביך אך יש להמשיך בירור בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
-
-
נהיגה בשמן פריצת דיסק
ליאור 03/09/2011 | 00:38שלום ד״ר. שמי ליאור ואני פונה אלייך שוב כדי לשמוע עצתך לגבי הנהיגה. בגלל בעיות משפחתיות, בחודשיים האחרונים (הפריצה התגלתה לפני חודשיים וחצי) אני נוהג כל יום (חוץ מימי שבת) די הרבה משהו כמו 4 שעות ביום שמתחלקות כמובן. בחודש האחרון התחלתי להגיש כאב בגב אם אני נוסע נגיד אחרי 20-30 דקות רצוף ואז הרגל מתחילה לכאוב כי הגב כואב ואני פשוט חייב לנוח. ועכשיו בשבועיים האחרונים ממש קשה לי לנהוג, פתאום זמן הופעת הכאב התקשר לאיזה אחרי עשר דקות רבע שעה, ואז הכאב הוא פשוט בלתי נסבל ואם אני לא אשכב במיטה איזה כמה דקות זה פשוט לא יעבור. אני לוקח טיפולי כירופרקטיקה, אני כבר אחרי טיפול 12 והכאב ממשיך להופיע כמו בזמנים של הטיפולים הראשונים... מה אתה מציע לעשות? אני מאוד אודה על עזרתךפתח בחלון חדש-
ליאור שלום
ד"ר גיא אלמוג 04/09/2011 | 08:23השילוב של ישיבה נמוכה וויברציה מנהיגה הוא שילוב בעייתי מאוד לעמוד השדרה והדיסק הבין חולייתי. מבחינת פתרונות נקודתיים אני ממליץ על מושב של ד"ר גב שמפזר וסופג חלק מהויברציות וכן להשעין את המושב אחורה לזוית של 110-120 מעלות בכדי להוריד לחץ מהדיסק. לגבי טיפולי הכירופרקטיקה במידה והם אינם עוזרים לך אני ממליץ שתתייעץ עם הכירופרקט שלך ותנסה טיפולים אחרים. ייתכן והוא ימליץ לך על טיפולים שיקומיים אחרים או מרפאת כאב וכ"ו. ככלל לאחר 12 טיפולים ללא שינוי יש מקום לחשוב מחדש לאן מתקדמים עם הטיפול בך. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
-
-
כאבים באמצע הגב התחתון-באיזור השקע בטליה-כל בוקר
טליה 02/09/2011 | 09:05בוקר טוב ד"ר אלמוג, כל בוקר שאני קמה וגם כשאני ישנה שינה חפוזה בצהרים בשבת- אני מתעוררת עם כאבים מאוד חזקים בגב התחתון, באיזור הטליה ממש בפנים כואב לי, וגם החיבור בין עצם הזנב לעמוד השדרה כואב מאוד. יש לציין שלפני ההריונות והלידות לא סבלתי מכאבי גב. אבל תקופה ממושכת שאני סובלת והאמת שגם לא הלכתי עד היום לבדוק זאת. אני בת 28 אמא לשניים- בשני ההריונות התחילו לי כאבי גב- גם לקחתי אפידורל בשתי הלידות- בהפרש של שנה וחצי בין אחד לשני.אציין שאני עדיין מניקה את ביתי הקטנה בת 10 חודשים. אני לא יודעת אם יש לזה קשר לכאבים אבל איזה בדיקות אתה מציע לי לעשות, וממה אתה חושב שאני סובלת?. (במאמר מוסגר- יש לנו במשפחה גנטיקה משובחת של מחלות - כגון סרטן(אבא,סבתא,אחים של סבא וסבתא), גם של חוסר סידן בעצמות(סבתא), סוכרת(סבא), לחץ דם נמוך(סבתא). בתודה מראש טליהפתח בחלון חדש-
טליה שלום
ד"ר גיא אלמוג 02/09/2011 | 11:27ממה שאת מתארת כאביך הם כאבים מכאניים וככל הנראה אינם קשורים לרקע המשפחתי העשיר. כיוון שאת מתארת כאב ממושך אני ממליץ כי תפני לרופא המשפחה לצורך צילום גב תחתון ועם ההדמיה תפני לכירופרקט באיזור מגורייך לבדיקה וטיפול. כמו כן נסי לישון מספר לילות במיטה אחרת ושימי לב להשפעה שיש למזרן אחר על כאביך. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
-
-
כאבי גב תחתון חשד לדלקת זיהומית
אהוד נשר 31/08/2011 | 21:59בת זוגי בת 64 סובלת מכאבי גב תחתון מזה 3 חודשים. במכתב הסיכום לאחר אשפוז נכתב: לאחר אשפוז לבירור של חשד לדיסקריטיס L4-5 עם תרביות שליליות עדיין סובלת מכאבים קשים בעכוזים והקרנה עד לברכיים. הכאבים בישיבה בהליכה ובשינוי תנוחה. בוצעו בדיקות הדמיה CT, MRI מיפוי עצמות וביופסיה. שאלתי האם יש מקום לבדיקה וטיפול של מומחה לכירופרקטיקה עוד לפני סיום הבירורים המבוצעים כעת-תרבית מורחבת. בירור על אפשרות נוון ובירור אפשרות מחלה אוטואימוניתפתח בחלון חדש-
אהוד שלום
ד"ר גיא אלמוג 02/09/2011 | 07:45ישנם נתונים רבים שחסרים לי ובכל מקרה לא ניתן לקבל החלטות ספיצפיות מבלי לבחון את המקרה לעומקו. ככלל, המפתח להחלטה באם מדובר בתהליך זיהומי נתון בבדיקות הדם שלה ובמידה מסויימת בבדיקת ספקט CT. באם אכן יש חשש לתהליך זיהומי בעמ"ש בדר"כ נהוג להתחיל בטיפול אינטנסיבי של אנטביוטיקה. הסיכוי שמדובר במחלה אוטואימונית שפרצה בגיל 64 וגורמת רק לכאבי גב הוא נמוך ושוב אני מניח שהאפשרות נשללה בבדיקות הדם שנעשו במהלך האישפוז. רק במידה והאופציות הזיהומיות נשללו, רק אז ניתן להתחיל בטיפול כירופרקטי. עצתי לך היא לפנות לאורטופד מומחה למחלות עמ"ש, להגיע אליו עם כל החומר להתייעצות. במידה ואתם כבר מטופלים ע"י מומחה שכזה מצויין, במידת הצורך פנה אלי ואכוון אותך. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
-
-
כאבי גב תחתון בעקבות נפילה
מורן 28/08/2011 | 13:54אני בת 28 כשנה אני כבר סובלת מכאבי גב ומוגבלות תנועה בגב התחתון. לאחר טיפול של שנה, נתן לי הרופא המטפל הפנייה לסיטי ולהלן התוצאות: א. לפי הפלנר מודגמת עמדה לורדוטית תקינה.היצרות המרווח הבין חולייתי L4-L5 והיצרות המרווח הבין חולייתי L5-S1. ב. בחתכים אקסליים:ספונדילוליזיס בגובה L5 מימין וספונדילוליזיס חלקי משמאל. בגובה L4-L5 בלט דיסק היקפי כללי קל הגורם להיצרות פורמילית קלה, יותר משמאל. בגובה L5-S1 - בלט דיסק אחורי כללי קל, יותר משמאל, הגורם ללחץ מינימלי על השק הטקאלי וליהצרות פורמינלית קלה משמאל. האם אלו תוצאות מדאיגות? ואם כן כיצד ניתן לטפל בזה? תודה.פתח בחלון חדש-
מורן שלום
ד"ר גיא אלמוג 02/09/2011 | 07:38התוצאות שאת מצטטת בהחלט יכולות להסביר את כאבי הגב שלך אך הן לא מדאיגות כעקרון. מדובר בשבר מאמץ ישן המצוי בכ 5% מהאוכלסיה והמתרחש בגילאים 11-14, אין קשר לנפילה שאת מתארת ושני בלטי דיסק. אני לא מודע לאיזה טיפולים קיבלת במהלך השנה אבל ממה שאת מתארת שילוב של טיפול שיקומי (כירופרקטיקה, פזיוטרפיה...) והתעמלות כגון פלדנקרייז אמורים לפתור את הכאבים. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
-
-
חוליה C7 לא במקום
אילן 27/08/2011 | 13:48לפני 4 חודשים החלו אצלי נימולים בשתי ידיים אצבעות זרת וקמיצה. ביצעתי בדיקות דם כלליות ו B12 וכן בדיקת EMG. הכל תקין. הלכתי לכירופרקטור שאבחן אצלי באמצעות שיטת קינסיולוגיה שחוליה C7 זזה. הוא החזיר לי אותה למקומה. היה קנק קטן. כעבור מספר ימים היא שוב זזה ושוב חוזר חלילה. 3 פעמים תוך פחות מחודש. איך זה יכול להיות? אני מקפיד לא לבצע שום מאמץ, שום טרומה, החלפתי לכרית אורטופדית.פתח בחלון חדש-
אילן שלום
ד"ר גיא אלמוג 28/08/2011 | 09:05כמה נקודות להבהרה, חוליה אינה יכולה לזוז מהמקום ובמידה ואכן ישנה גלישה של חוליה קדימה או אחורה הדבר מתרחש לאורך שנים ולא קורה באופן פתאומי. קיניזיולוגיה זו טכניקה אלטרנטיבית לאבחון וטיפול אשר לא ממש הוכיחה עצמה מחקרית ואין זה תחליף לבדיקה נוירולוגית ואורטופדית טובה. ככלל ממה שאתה מתאר יש מקום לבצע CT עמוד שדרה צווארי לבירור האופציה של פריצת דיסק צווארית ובאם ישנו לחץ על חוט השדרה. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים