פורום כירופרקטיקה - עמוד 67
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
האם ניתן לטיפל בבקע?
בוריס 15/06/2011 | 20:16יש לי בקע עמוד שדרה בחוליות L2 - L3. רציתי לדעת האם אפשר לטפל בזה עד שזה יעבור כלא היה ללא ניתוח או שזו בעיה קבועה? מיתה שעושה מתיחות עמוד שדרה תעזור במקרה כזה? תודה.פתח בחלון חדש-
בוריס שלום
ד"ר גיא אלמוג 15/06/2011 | 20:44בקע דיסק או פריצת דיסק זה אבחנה שכיחה מאוד שלרוב נפתרת בעזרת טיפולים שיקומיים, פיזיקאליים. פחות מ 7% מכלל הסובלים מגיעים לבסוף לניתוח. כעקרון אני לא ממליץ על מיטת מתיחות במצב שכזה כמו שאני לא ממליץ על תנועות חדות וזוויות קיצון בשלבים האקוטיים של הבעיה. ממליץ כי תפנה לטיפול שיקומי. בברכת בריאות שלמה, ד"ר גיא אלמוג
-
-
כאבי צוואר בלתי נסבלים.
תומר 15/06/2011 | 11:03שלום לכולם. אז ככה לפני חודשיים היו לי כאבי צוואר חזקים. הלכתי לאורטופד ואמרתי לו שיש לי כאבים. הארטופד שלח אותי לצילום. הצילום יצא תקין. כמו כן אמרתי לו שאני משתמש במשחה ללא מרשם : וולטרן אך לצערי משחה זו ממש לא עוזרת לי . הוא נתן לי מרשם לתרופה. ארקוקסיה תרופה זו קצת עוזרת לי. הבעיה שאמרו לי שניתן לקחת אותה רק פעם ביום. האם יש למישהו פתרון נוסף שנתן לעשות ? כי שום תרופה ללא מרשם לא עוזרת לי. וכאבי הצוואר חזרו לי שוב כבר יומיים שאני סובל מהם..פתח בחלון חדש-
תומר שלום
ד"ר גיא אלמוג 15/06/2011 | 14:51כעזרה ראשונה אתה יכול להוסיף על הארקוקסיה טיפולים נוגדי כאב כגון אקמול ואופטלגין עפ"י עצת רוקח או רופא המשפחה, לחמם מעט את הצוואר ולהתחיל טיפולים בהקדם. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג -
כן אבל מה לעשות בינתיים עד שאקבע
תומר 15/06/2011 | 13:12זאת היתה השאלה שלי . -
תומר שלום
ד"ר גיא אלמוג 15/06/2011 | 12:54תומר, פנה לכירופרקט או מטפל שיקומי אחר בעל המלצות ונסיון באיזור מגוריך. יש תחום שלם של טיפולים וטכניקות שיקומיות, טיפוליות לצוואר שעליך לנסות. בברכת בריאות שלמה, ד"ר גיא אלמוג
-
-
המשך קיום אורך חיים ספורטיבי
ליאור קריזה 13/06/2011 | 09:45אני בן 44, מתאמן באופן סדיר כ-6 פעמים בשבוע עד שעתיים כל פעם. 3 פעמים עוסק בפעילות אירובית ו- 3 במשקולות. לאחרונה עברתי MRI ולהלן התוצאות: 1. הודגמו שינויים ניוונים קשים במפרקים הבין חולתיים. 2. המרווח L5-S1 בלט דיסק פרוץ לטרלי משמאל עם לחץ על מוצא שרוול השורש משמאל עם שינויים ניוונים במפרקים. במהלך היום אינני סובל מכאבי גב אך סובל לעתים מעייפות להחזיק את עצמי זקוף. עיקר הבעיה בלילה - די מתקשה לישון, בשינה על הצד כואבות לי הצלעות ובשינה על הגב יש לי לחץ על גב תחתון. כשאני קם בבוקר אני קם נוקשה וכואב כאילו חבטו בי באלה. המלצת האורטופד המומחה היתה ללכת על ניתוח לקיבוע חוליות עמוד שידרה. אשמח לדעת האם אני יכול להמשיך בפעילות הספורטיבית כפי שאני עוסק כשנה וחצי או שיש צורך להתאים פעילות ספציפית לבעיית הגב בכדי למנוע החמרה. אודה לקבלת התייחסותכם גם לענין הניתוח. האם מומלץ או לא? בתודה מראש,פתח בחלון חדש-
ליאור שלום
ד"ר גיא אלמוג 15/06/2011 | 07:45לשאלתך בנוגע לפעילות ספורטיבית כעקרון אין מניעה לעסוק בספורט גם כאשר ה MRI מראה ממצאים של שחיקה ופריצת דיסק. יחד עם כך פעילות שמערבת ויברציות ובלימת זעזועים בגב כגון ריצות, קפיצות, נשיאת משקלים ככלל אינה ממולצת. במצבים כשלך אני ממליץ להתרכז בפעילות לחיזוק בטן וגב, פעילות אירובית ללא העמסה (דוגמת אופניים או קרוס טריינר), ועבודה במים בין אם בשיעורי חיזוק או שחיה בדגש גב וחטירה. לגבי השאלה הכירורגית, הניתוח (ואני לא יכול להתייחס באם אכן זו הפרוצדורה הממולצת כיוון שאיני מכיר אותך ואת ה MRI) ממולץ רק לאחר שמיציתה את שלל האופציות הטיפוליות האחרות מטיפולים פיזיקאליים שיקומיים דרך טיפולים אלטרנטיביים, טיפולים תרופתיים, טיפולים במרפאת כאב ורק כשמיציתה את שלל האפשרויות יש מקום לדון באופציה הכירורגית. רובם של המטופלים לא מגיעים לכירורגיה ומוצאים מזור באחת מהטכניקות השמרניות. בברכת בריאות שלמה, ד"ר גיא אלמוג
-
-
ניתוח בעמוד שידרה תחתון לפני כחודשים ויש תחושה ששום דבר לא השתנה
יונה 10/06/2011 | 11:48עברתי לפני כחודשיים ניתוח בעמוד שידרה התחתון ואני עם כאבים חזקים בגב התחתון עם הקרנה קשה על רגל שמאלית ואיני מרגישה שום שינוי מלפני הניתוח אני מטופלת בתרוםה בשם ליריקה ואופטלגין מיד לאחר הניתוח הרגשתי שהמבנה זז ממקומו !!! אך הרופא מתעקש שלא בצילום הרטגן והסיטי לא מראים את זה אודה לשמוע תגובתך בתודה ובכבוד רבפתח בחלון חדש-
יונה שלום
ד"ר גיא אלמוג 10/06/2011 | 12:11לא ברור לי מקור כאביך ואיזה ניתוח עברת. ככלל אם לא חל כל שינוי במצבך לאחר הניתוח יש מקום לבצע MRI חדש ובמידה ואת מרגישה שאינך מקבלת את התשובות מהאורטופד המנתח את תמיד יכולה לפנות למנתח מומחה עמוד שדרה אחר לקבל חו"ד שניה. ישנן מספר סיבות אפשריות לכך שהניתוח לא עזר אבל להעלות אותן בפורום זה כאשר אינני יודע דבר על מצבך יהיה לא רציני. לגבי תחושת התזוזה בהחלט ייתכן שאת מרגישה את הגב שונה לאחר הניתוח, זה לא אומר שמשהו זז אך בהחלט יקחו חודשים עד שהגב ירגיש "תקין". ללא ספק כחודשים לאחר הניתוח את אמורה להרגיש שיפור, במידה ולא שוב אני מציע שתפני לחו"ד נוספת. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
-
-
-
תמר שלום
ד"ר גיא אלמוג 10/06/2011 | 12:00לא ברורה לי התרופה שאת לוקחת לדילול הדם וככלל יש להתייעץ עם רופא המשפחה המנהל את התיק הרפואי שלך ועוקב אחרי המכלול הבריאותי שלך. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
-
-
כאב גב מתמשך (לת)
מושיק 10/06/2011 | 06:53סובל לאחרונה מכאב גב מתמשך גב תחתון צד ימין היו 3 סיבות במהלך 6 השבועות האחרונים שיכולים לגרום לכך *סחיבת מזוודות כבדות לאחר חזרה מנסיעה *מדרסים לכף הרגל לשיפור איכות ריצה,הליכה,יציבה *משרון זוגי רחב איכותי וקשה אני אדם עם רגישות לגב תחתון אולם ההתקפה הנוכחית ארוכה ומתמשכת ,אני מקפיד על ספורט נחשב אדם בריא מאד בן 58 אשמח לשמוע דעתך בעניין בברכה מושיקפתח בחלון חדש -
בלט ובקע -דחוףף! (לת)
עדי 06/06/2011 | 18:17שלום, חבר שלי סובל מזה כחודשיים מכאבי גב תחתונים קשים...לאחר מכן הכאבים המשיכו לרגל הימינית עם חוסר תחושה בכף רגל ונימלולים באגודל כף הרגל. לאחר בקשות רבות וחוזרות מצידנו לרופאים השונים(משפחה ואורתופד)קיבלנו הפנייה לפיזיותרפיה וCT. בפיזיותרפיה התברר: רפלקס ברגל ימין נמוך מאוד ובנוסף לא יכול ללכת על העקב ברגל ימין ולא יכול לבצע התנגדות עם אצבעות כף הרגל הימנית בנוסף בבדיקת תחושות של פיזיותרפיסט בחלק הקדמי של הרגל הימנית חלשות מאוד לעומת רגל שמאל.חבר שלי לקח כדורי ארקוקסיה 90 מ"ג -שלא עזרו ובנוסף קיבל זריקת וולטרן -גם ללא תועלת. בשבוע שעבר ניגשנו לבצע בדיקת CT והתוצאות:סריקת L3,L4 בלט אנולוס דיפוזי קל עם לחץ קל על קידמת השק הדוראלי. סריקת L4,L5 בקע דיסק אחורי ימיני בחלקו פורמינלי עם לחץ על השק הדוראלי ושורש ימיני של L4 בפורמינה הנאורלית. סריקת L5 ,S1 בלט דיסק אחורי מרכזי ללא לחץ משמעותי על השורשים. סריקת L1,L2 סחוס הדיסקית הבין חוליתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי. סריקת L2 ,L3 סחוס הדיסקית הבין חוליתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי." רצינו לדעת מה זה בעצם אומר ומה כדאי לעשות בכדי לשפר את המצב?? רצוי לציין...חבר שלי צעיר כבן 26,סטודנט ועובד כברמן בסופי שבוע בלבד.נכון לעכשיו הוא לקח מנוחה מהעבודה עקב אי יכולת לעמוד על הרגליים לתקופה ארוכה. האם כדאי לעשות הידרותרפיה?שחייה עצמית בבריכה?רפואה משלימה כמו דיקור סיני או רפלקסולוגיה?כדורים למינהם?מנוחה?מה הדרך לצאת מהמצב הנורא אליו הוא נקלע בגיל כ"כ צעיר שמונע ממנו לתפקד כמו אדם נורמלי?אודה לך מאוד אם תעזור לנו כי אנחנו ממש אובדי עצות בעניין!פתח בחלון חדש -
קוקסידיניה
לינוי 03/06/2011 | 15:38אני סובלת מספר ימים מכאבים בעצם הזנב.. ומיום ליום הכאבים גוברים.. אני כרגע במצב שהמעבר מישיבה לעמידה או לשכיבה כמעט בלתי אפשרי.. ולשבת בכללי זה התענות. אני בהיריון. האם יש משככים שאני יכולה ליטול על מנת להקל את הכאב..?פתח בחלון חדש-
לינוי שלום
ד"ר גיא אלמוג 05/06/2011 | 11:08אני מציע שתתקשרי למרכז הישראלי לטוקסיקולוגיה במרכז הרפואי אסף הרופא שם יתנו לך תשובות מדויקות בהתאם לשלב ההריון בו את נמצאת. מוקד ה"היריופון" פועל בימים א' – ה' בין השעות 8:00 - 14:00, 08-9779309
-
-
כאבים עמומים בחלק העליון של הצוואר וחולשה (לת)
יוני 03/06/2011 | 19:32שלום, בימים האחרונים אני סובל מכאבים עמומים בצוואר (בצד האחורי של הראש, כמו מעין מתיחה של הקרקפת או משיכה בשיער) , סחרחורת קלה וחולשה כללית אך לא חמורה באופן שמוציא אותי מתפקוד. בנוסף במהלך יום-יומיים הייתה לי תחושת נימול קלה בשתי אצבעות בכפות הידיים. לאחר מס' ימי מנוחה יחסית לא חל שיפור ואף התחיל כאב בגב התחתון מצד שמאל. לציין שכל הכאבים הללו התחילו אחרי אימון ריצה ומשקולות שגרתי שלא כלל הרמת משקלים כבדים יותר ממה שאני רגיל. מיד אחרי האימון או במהלכו לא הרגשתי שום דבר יוצא דופן כמו כאב חזק, אלא רק חולשה קלה. האם הדבר מחייב התייחסות רפואית דחופה או שניתן לחכות לתור לרופא לאחר סוף השבוע? תודהפתח בחלון חדש -
פריצת דיסק צווארי
ירון 02/06/2011 | 22:23שלום לפני כחודש לאחר שהרמתי את ביתי בת ה-5 על הכתפיים הרגשה של קליק בצוואר ומאז כאבים עזים מאוד. לאחר כשלושה שבועות עם חום של 39 מעלות הלכתי למיון ושם ביצעו בדיקת MRI תוצאות הבדיקה: בסדרות TSET2 TSET1 בלי ועם דוטארם ובלי ועם דיכוי שומן. כמו כן ב-STIR ב-C2-3 C3-4 C4-5 C6-7 C7T1 אין פריצת דיסק ואין לחץ על השק הדוראלי. בC5-6 פריצת דיסק פאראמידיאנית ולטראלית לימין גורמת להשטחת הרצסוס הלטראלי הימני והיצרות הנוירופרואמינה הימנית במידה ניכרת. אין עדות לאבצסס אפידוראלי או אוסטאומיאליטיס. יש לציין שכל הזמן הזה אני לא יכול ללכת לעבודה עם כאבים עזים מאוד מושך ליד ימין והרגשת נימול באצבעות לא יכול לישון בלילה והמשככים עוזרים לזמן קצר. שאלתי- מה המלצתכם?? האם אפשר לרפא ללא ניתוח? אציין שאני בן 32 תודהפתח בחלון חדש-
ירון שלום
ד"ר גיא אלמוג 03/06/2011 | 13:14אתה אכן מתאר תסמונת של פריצת דיסק צווארית עם גירוי ופציעה של העצב הספינאלי שיוצא מאותו הגובה (המונח רדיקולופטיה מתאר את מצבך). ככלל רובם המכריע של הסובלים "יוצאים" מזה ללא ניתוח בעזרת טיפול בכדורים וטיפולים שיקומיים. מעטי מעט אכן מגיעים לניתוח וגם אילו רק אחרי שניסו את כל הטיפולים האפשריים. אני מציע כי תפנה לקבלת טיפול תרופתי אצל רופא המשפחה או האורטופד וטיפול שיקומי אצל כירופרקטור מוסמך קרוב למקום מגוריך. קח בחשבון בין 6-8 שבועות החלמה מרגע התחלת הטיפול. בברכת בריאות שלמה, ד"ר גיא אלמוג
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים