פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

-
שילוב - קונצרטה 27 מ״ג + ריטלין 5-10 מ״ג
מ. א 30/05/2025 | 19:36שלום אני בן 43, שוקל 75 ק״ג, לוקח קונצרטה 27 מ״ג, השאלה שלי היא : האם זה בסדר להוסיף חצי כדור/ כדור של ריטלין 10 מ״ג בשעות אחה״צ? אציין שרופא מומחה להפרעות קשב המליץ לי בחום להעלות את מינוני הקונצרטה בהרבה, כך שאין חשש לגבי מינון גבוה מדי, אני מצידי מרוצה מהקונצרטה 27 מ״ג רק חש שאני צריך מדי פעם עוד חיזוק אחה״צ (חצי כדור ריטלין בדר״כ מספיק ). עוד אציין, שאם אני לא טועה לפני שנים רבות רופא מומחה אחר להפ׳ קשב המליץ לי בדיוק את זה, להוסיף חצי כדור אחה״צ. אני רק רוצה להיות בטוח שזה טיפול מקובל ובטוח. (יש לי מרשמים לשניהם)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
לסיכום :)
מ. א 07/06/2025 | 22:16תודה רבה ד״ר על התשובות המפורטות, אכן ניסיתי בעבר את השילוב של ציפרלקס עם מינונים גבוהים יותר של קונצרטה, אבל לא אהבתי כ״כ את התחושות של הציפרלקס. מתילפנידאט אכן עוזר לי מאוד, ואני כן מרגיש שאני צריך קצת מעבר ל 27 מ״ג זה אכן מרגיש מעט, אבל עם מינונים גבוהים יותר הייתי, בפשטות, מתוח יותר.(אמנם מפוקס יותר ללא ספק, אך מתוח) לדוגמה אני זוכר שחששתי לדבר בפגישות, והרגשתי שאיבדתי משהו מהאותנטיות שלי, לא כך עם ה27 מ״ג, הוא גורם לי להיות קצת יותר מפוקס, וגם שומר על האופי הקליל שלי. בכל אופן תודה על התשובות, המסקנה שלי שאני צריך למצוא מומחה חדש שילווה אותי הלאה בתהליך. אם יש לך מומחים מומלצים באיזור המרכז והשרון אשמח לקבל פרטים. (בקופ״ח כללית, אבל אפשר גם פרטי) תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה שילוב - קונצרטה 27 מ״ג + ריטלין 5-10 מ״ג
ד"ר גלעד חבצלת 06/06/2025 | 13:52אטנט XR בהחלט טוב ומספיק לכ 10 שעות. אתה יכול להתחיל בקפסולה של 10 מ"ג . במידה ואינו משפיע אתה יכול להעלות לקפסולה של 20 מ"ג. באשר לחרדות: אני לא בטוח שהן קשורות לסטימולנטים. האם החרדות נעלמות לחלוטין כשאתה יורד במינון? אולי כדאי להתחיל תרופה נוספת נגד חרדות כמו ציפרמיל למשל?הוסף תגובה
-
המשך
מ. א 05/06/2025 | 15:38תודה רבה ד"ר, רק אציין שיש לי נטייה לחרדות, ומינונים גבוהים של קונצרטה גרמו לי בעבר למתח נפשי. אחרי תקופה של ניסוי וטעייה עם המומחה הראשון, מצאתי שמינון של 27 מ"ג (ולפעמים חצי ריטלין נוסף אחה"צ) משפר את הריכוז במינימום תופעות לוואי. אותו מומחה המליץ להסתפק במינון הנמוך היעיל, גם אם הוא חורג מהפרוטוקול. המומחה השני שפגשתי לאחרונה הציע להעלות את מינון הקונצרטה, אך לאחר שסיפרתי לו על הנטייה שלי לחרדות, הציע לנסות אטנט XR – שלדבריו מתאים יותר לאנשים רגישים, ואולי יאפשר מינון גבוה יותר בלי סטרס. מה דעתך על אטנט XR בהקשר הזה? האם גם אתה היית ממליץ לי לנסות את האופציה הזאת לאור הנטייה שלי לחרדות? אני פשוט מרגיש קצת מבוגר לעוד ניסוי וטעייה, אבל אם גם מומחים אחרים ימליצו לי על אטנט XR, אשקול את זה בחיוב. שוב תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שילוב - קונצרטה 27 מ״ג + ריטלין 5-10 מ״ג
ד"ר גלעד חבצלת 05/06/2025 | 08:47שלום! אכן קונצרטה במינון 27 מ"ג הינו מינון המתאים לילדים בני 6-8 . כך שהמומחה הראשון שהזכרת צדק. לדעתי עליך לקחת לפחות מינון של 54 מ"ג ואולי אף 72 מ"ג. אם קונצרטה במינון 27 מ"ג עוזרת לך ייתכן ואין לך הפרעת קשב . מאידך אם נראה לך שמינון זה עוזר ואינו ממושך מספיק אתה בהחלט יכול להוסיף חצי כדור ריטלין רגיל של 10 מ"ג.הוסף תגובה
-
-
הפרעת קשה ודיבור יתר. קטנצרטהּ מול ויאנס
ורד 03/06/2025 | 18:06שלום אובחנתי בגיל 40 קיבלתי קונצרטה שנים. במינן 36 בד"כ. 72 היה טוב מאד כשישבתי ימים מול מחשב., אך במינון זה נטיתי לדיבור יתר לדבר אחד הקונצרטה לא עזרה; כשכעסתי - נהגתינ"להכנס" ולפתוח פה מוגזם לכן עברנו לויואנס. 50 לא עזר לריכוז. 70 הוא נהדר למעט דבר אחד: הנטיה לדיבור יתר. אני מקבלת רמזים דקים או בוטים יותר מסביבה שאני מציפה אודה להצעותךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעת קשב ודיבור יתר. ויואנס
ד"ר גלעד חבצלת 05/06/2025 | 09:18מציע לתת מינון ביניים של ויואנס כלומר 60 מ"ג. את פותחת את הקפסולה שופכת את האבקה לכוס של 70 מ"ל מיים שהכנת מראש . מוציאה 60 מ"ל מעבירה לכוס אחרת ושותה.הוסף תגובה
-
-
אטנט
חיה 04/06/2025 | 19:25ילד בן 5.10 . שוקל 18 קילו.מקבל אטנט רגיל 5 מג.בסביבות 10 בבוקר ההשפעה פגה ויש ריבאונד בגן.האם ניתן לעלות מינון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 05/06/2025 | 09:16שלום! כן . תעלי מינון ל0.75 כדור. כלומר ל 7.5 מ"ג. תנסי ותכתבי שוב.הוסף תגובה
-
-
אטנט
שרה 26/05/2025 | 08:03שלום, הילדה שלי בת 16.5 לוקחת אטנט, גובה שלה167.5. התחילה לפני כארבעה חודשים לקחת את התרופה במשקל 53 ועכשיו במשקל 51. רציתי לדעת מה נחשבת ירידה תקינה במשקל כשלוקחים אטנט. ה bmi שלה עכשיו על הגבול הנמוךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 05/06/2025 | 08:40שלום! אין מדד אבסולוטי להשפעת אטנט על ירידה במשקל. השאלה אם לבת שלך יש תאבון לאחר שהשפעת האטנט פגה, כלומר לאחר 6-8 שעות מנטילת התרופה. במידה וההשפעה תימשך יש לשקול להוריד מינון או להחליף תרופה.הוסף תגובה
-
-
מדבקת דיטרנה
רינה 14/10/2015 | 14:35שלום רב, ביתי בת 10 סובלת מ ADD היא ניסתה LA20 LA30 וויונס כולם עזרו לה לריכוז אבל גרמו לה לחוסר מצב רוח קשה... (היא מתארת שהיא מרגישה כלואה בתוך הגוף שלה. פנים חתומות, לא מחייכת...) שמעתי על מדבקת הדיטרנה מה ההשפעה שלה על מצב הרוח? האם ניתן להשתמש פעמיים באותה המדבקה אם בפעם הראשונה משתמשים בה פחות מ 12 שעות? אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מדבקת דיטרנה
ד"ר גלעד חבצלת 05/06/2025 | 09:19זה מחוץ לסל . את צריכה לעשות זאת דרך טופס מיוחד ומרשם מיוחדהוסף תגובה
-
מדבקת דייטראנה
סקרנית 25/05/2025 | 16:12אפשר לקנות אחת ולראות איך זה משפיע?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה דייטרנה
ד"ר גלעד חבצלת 01/10/2020 | 10:43זה פוגע במנגנון השחרור של התרופה לעורהוסף תגובה
-
דיטרנה מדבקות
תמר 30/09/2020 | 21:50למה לא ניתן להוריד המדבקה ולהשתמש שוב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה מדבקה
ד"ר בועז רפפורט 17/10/2015 | 20:42המדבקה נקראת daytrana patch היא למעשה משחררת חומר זהה לזה של הריטלין, מתיל פנידט. יתכן שתיתן השפעה אחרת מהכדור. ולכן זה הגיוני לנסות אותה (כמובן אם עומדים במחיר שלה, 50 ש"ח ליום). אי אפשר להשתמש בה שוב במידה והוסרה. בברכה,הוסף תגובה
-
-
מינון ריספרדל
הבר 22/05/2025 | 23:04שלום, האם מינונים של 1.5-2 מ"ג ריספרדל מקובלים לטיפול בויסות רגשי של ילדים בני 10 ו- 18 בהתאמה (קשיי ויסות/ חוסר שקט/ אימפולסיביות - כבעיה נלווית להפרעת קשב) ? האם זה נחשב עדיין מינון נמוך ? כמו כן, האם מקובל לשלב בין ריספרדל ואריפליי ? מקום שלא רוצים להעלות יותר את מינון הריספרדל אולם אריפליי לבדו לא מסייע. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מינון ריספרדל
ד"ר גלעד חבצלת 05/06/2025 | 08:37נא הפנה את השאלה לפורום פסיכיאטריה ילדים.הוסף תגובה
-
-
טיפול תרופתי
רות 21/05/2025 | 00:34שלום, ישנן היום תרופות רבות המשמשות להגברת השפעה או ייצור של דופמין, בינהן לדוגמה- תרופות למחלת הפרקינסון. מדוע לא משתמשים בהן לטיפול בהפרעות קשב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול תרופתי
ד"ר גלעד חבצלת 05/06/2025 | 08:34הבעיה בהפרעת קשב אינה חוסר דופאמין. הדופאמין ישנו . הבעייה שהדופאמין לא פעיל בסינפסות (חיבורים) בין תאי העצב. התרופות להפרעת קשב גורמות לכך שהדופאמין הקיים לא יעלם מאזורי חיבור אלו. לכן אין צורך להוסיף דופאמין חיצוני כפי שעושים במחלת הפרקינסון.הוסף תגובה
-
-
Dexedrin
יניב 20/07/2020 | 21:24שלום דוקטור, עד כה הייתי מטופל באדרל היו לי תופעות לוואי לא נעימות ורציתי לדעת האם בארץ קיימת התרופה Dexedrin כיוון שריטלין לסוגיו לא משפיע עליי בצורה יעילה תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה Dexedrin
ד"ר גלעד חבצלת 18/05/2025 | 14:31בדקתי את עניין הדקסדרין. עדיין אין אותו בארץ. צריך ליבא אותו דרך בתי מרקחת מסוימים בעזרת טופס 29ג ומרשם מיוחד.הוסף תגובה
-
אני ניסיתי פוקלין, ללא תוועלת.
דני 18/05/2025 | 08:16בגלל בעיות שינה, ניסיתי פוקלין. זה לא השפיע, לא על השינה, ולא על הריכוז. לכן הףסקתי. כעת אני מתעניין לגבי דקסדרין.הוסף תגובה
-
שלום רב, הצלחתה להשיג דקסדרין ?
סולומון 13/02/2024 | 15:00האם יש בית מרקחת שמייבא אותה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה פוקלין
ד"ר גלעד חבצלת 22/07/2020 | 09:21פוקלין הוא אכן ממשפחת מתילפנידאט . היתרון של פוקלין לעומת ריטלין שהוא מכיל רק את החומר הפעיל דקסמתילפנידאט. לכן המינון שלו חצי מזה של הריטלין וכנראה מפחית גם את תופעות הלואי. לך אני ממליץ focalin XR המופיע בקפסולות וטוב ל10-12 שעות. ניתן להשיגו בבתי המרקחת אך צריך טופס 29 ג ממומחה לקשב וריכוז.הוסף תגובה
-
פוקלין
יניב 21/07/2020 | 21:54קודם כל תודה רבה על המענה המהיר לא ניסיתי פוקלין, כנראה אנסה בקרוב החשש שלי הוא שכיוון שהחומר Methylphenidate כנראה לא הועיל לי עד כה, אז גם פוקלין שמבוססת על אותו החומר לא תועיל. האם יש סיבה שפוקלין תשפיע אחרת מריטלין או קונצרטה? הבירור לגבי דקסדרין מילא אותי קצת בתקווה, שאולי אקבל השפעה של אדרל ללא תופעת הלוואי. מצער לשמוע שאין אותה בישראלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה דקסדרין
ד"ר גלעד חבצלת 21/07/2020 | 09:31דקסדרין היא תרופה בחו"ל שיש בה מרכיב אחד מתוך האדרל . עד כמה שידוע לי היא לא משווקת בארץ. ניסית פוקלין?הוסף תגובה
-
-
אבחנת נוירולוג/פסיכיאטר לקיום בעיית קשב וריכוז
יוני 15/05/2025 | 19:14שלום רב, אני משתמש בATTENT מספר שנים לצורך לימוד באוניברסיטה, לצורך קבלת מרשם מקופ"ח כללית הייתי צריך לקבוע תור לנוירולוג שייתן חוו"ד לתרופה. אני עומד בפני מבחני מועצת רו''ח שם ניתן להגיש בקשה להארכת זמן, אבל אחד התנאים הוא אבחנה רשמית של נוירולוג/פסיכיאטר מוסמך לקיום האבחנה שצוינה בכותרת לעיל. אני לא מצאתי באפליקציה של כללית ,שבה אני חבר, מידע בדבר הערכה שכזו (שבסופה כתובה אבחנה מפורשת לגבי כך שלאותו אדם קיימת בעיית קשב וריכוז) וזאת למרות זכאותי לATTENT. השאלה שלי היא, האם הזכאות שלי לתרופה, בפני עצמה, נובעת מאבחנה לבעית קשב וריכוז או שישנן סיבות אחרות שהן דומות אך ללא אבחנה מפורשת שמהן אני זכאי (ז"א, מה העילה לקבלת התרופה אם לא בעיית קשב וריכוז). אני חייב אישור שכזה בכדי להיות זכאי להארכת הזמן בבחינה הממשלתית, ואני חושש שמשום שאין תורים לעוד תקופה ארוכה לא אקבל, וזאת למרות מספר אבחונים ועובדות שמעידות על קיום המצב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אבחנת נוירולוג/פסיכיאטר לקיום בעיית קשב וריכוז
ד"ר גלעד חבצלת 16/05/2025 | 12:27שלום! תבדוק אם יש לך מסמך כתוב לגבי אבחון הפרעת קשב. ייתכן ואובחנת בילדות ואז עליך לעשות אבחון מחדש. אם אתה נוטל אטנט כנראה שאובחנת בעבר.הוסף תגובה
-
-
ריטלין 40מג
Goop 09/05/2025 | 10:54אני לפעמים במצבים של לימודים או עבודה לוקח רטלין 40מג והוא עוזר לי לפעמים אפילו 2 כדורים אבל מגיע שלב נגיד אחרי כמה ימים שאני לוקח כל בוקר אני כבר לא מרגיש אותו אז עשיתי הפסקה של שבועיים זה יכול להיות שהגוף צריך הפסקה? וגם הייתה תקופה שממש לא הרגשתי את הרטלין בגלל שילוב עם כדור לכאבים שלקחתי באותה תקופה ליריקה הליריקה זה יכול להיות טרייר לזה שלא הרגשתי את הרטלין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ליריקה וריטלין
ד"ר גלעד חבצלת 11/05/2025 | 13:40שלום1 הליריקה הינה תרופה אשר פועלת על כאבים עצביים ואינה קשורה כלל להפרעת קשב. כך שאין צורך "להאשים" את הליריקה בכך שאתה לא מספיק מרגיש את הריטלין. מציע לך לנסות לעבוד באישור הרופא לטיפול כדור אטנט במינון 20 מ"ג פעם ביום. במידה ולא תרגיש הטבה ניתן להעלות את המינון לכדור אטנט 30 מ"ג.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
-
פדיקולוזיס
-
תולעים
-
בדיקות קשורות
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
אבחון דידקטי
-
חומצות אורגניות בשתן
-
מונחים קשורים
-
יד לנשימה
-
להושיט יד
-
תסמונת וויליאמס בישראל
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות