פורום ניתוחי לב - עמוד 71
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ממצאי בדיקת אקו לב במאמץ (לת)
פיני ר. 07/11/2010 | 19:20אני בן 53, עקב קוצר נשימה שחוויתי במאמץ נשלחתי לבדיקת אקו לב במאמץ. להלן ממצאי הבדיקה: אקג במנוחה: קצב סינוס ללא עדות לשינויים איסכמיים חריפים אקו במנוחה: חדר שמאל אינו מורחב(27/47 מ"מ), דפנותיו מעובות, ספטום 12 מ"מ, דופן אחורי 11 מ"מ, תפקודו הגלובלי תקין, מקטע פליטה מוערך 60%, לא נצפתה הפרעה בולטת בתפקוד האזורי, עליה שמאלית אינה מורחבת (רוחב 36 מ"מ) ללא הפרעה משמעותית בזרימה על פני המסתמים. הנבדק ביצע מאמץ מדורג על מסילה לפי פרוטוקול BRUCE. מהלך הבדיקה: דופק לדקה: מנוחה: 95 שיא המאמץ : 151 אחוז מדופק מירבי: 90 לחץ דם (ממ"ר): שיא המאמץ 160/80 סיבת הפסקת הבדיקה: השגת דופק אופטימלי המאמץ הופסק לאחר 07:25 דקות תוצאות: תגובה קלינית: לא היו כאבים בחזה במהלך הבדיקה ואחריה. בא.ק.ג. במאמץ : צניחות ST בחיבורים: אינפרולטרלים באקו מיד עם סיום המאמץ התפקוד הכללי של החדר השמאלי: משתפר התפתחות היפוקינזיה: אינפרופוסטרובזלית סיכום מבחן אקו במאמץ: בסיכום: מבחן אקו לב במאמץ עם חשד לאיסכמיה בדופן אינפרופוסטרובזלית האם תוצאות אלו חריגות והאם ניתן לבצע בדיקות מעמיקות יותר להבחנה מדויקת יותר האם קיים טיפול ללמימצאים הנ"לפתח בחלון חדש -
מסתם (לת)
מיכאל 07/11/2010 | 18:30שלום לפי בדיקה של אקולב נמצא שאני סןבל מהיצרות ודליפה במסתם אאורטאלית בדרגה בינונית .הנני ספורטאי חובב . האים יש מניעה להמשיך לעשות ספורט?פתח בחלון חדש -
מחסור בדרלין 80 מ"ג (לת)
אביבה 07/11/2010 | 17:58אימי בת 85 צורכת סלאו דרלין 240 מ"ג ביממה. 160 מ"ג ללילה ועוד 80 מ"ג בכדור אחד ביום. כעת אין להשיג בקופת-חולים 80 מ"ג והיא אבודה. יש רק כדורים של 40 מ"ג. מה עליה לעשות איך לחלק את הנטל ביום.פתח בחלון חדש -
חשד לMVP (לת)
דוד סינטר 06/11/2010 | 19:30ביתי חיילת ונגשה לבדיקת קרדיאולוג הממצאים היו לאחר בדיקת אקו לב חדר שמאלי תקין בגודלו ובתפקודו מסתם מיטרלי בעיקר עלה אחורי חשוד לצניחה קלה עם mild mr בדיקת לב ריאות תקינה אין בעיות והנערה מתעמלת כ3 פעמים בשבוע האם ניתן לקבל בפורום זה תשובה למשמעות הבדיקה מה הסיכונים איך להתנהג ואם יש פתרונות או רצוי לא לטפל אלה רק לבצע מעקב בתודה מראשפתח בחלון חדש -
איך להוריד לחץ דם גבוה? (לת)
יעלת החן 06/11/2010 | 12:58אני מטופלת ב10 מג אנלפריל בבוקר ו10 בערב....כבר 5 ימים ועדיין לחץ הדם שלי אינו מאוזן אני בחופשת מחלה וכבר מטריף אותי להשאר בבית... הרופא שלי מקסים אבל מה לעשות?ללכת למיון בלי ידיעתו?לבקש ממנו ללכת למיון? היום(שבת) קמתי עם 237/137 ואחרי נטילת התרופה אני סביב 195/100 אני בת 51 וללא מחזור גובה 178 משקל 97 פעילות גופנית סדירה בחדר כושר פלוס מאמן אישי סובלת גם מכולסטרול גבוה(גבולי) ודלקת פרקים מטופלת היטב... האם חוץ מלשים רגליים בגיגית מים חמים יש עוד משהו שאני יכולה לעשות בבית? (לא שזה עוזר הרבה) חוץ מזה מצב רוח בסדר(לפעמים קרבי) יש חוש הומור(מתחיל להיות שחור) מצפה לץתשובתכם המהירה תודהפתח בחלון חדש -
תרופות שמשפיעות לרעה על קצב הלב. (לת)
מירית 05/11/2010 | 11:42שלום אני בת 21 וחודש אני סובלת מנזלת אלרגית ומגודש באף ברקע. עברתי ניתוח לכריתת קונחיות האף דו צדדיות לפני שבועים הניתוח עבר בהצלחה.אך אני עדיין מתטעשת ואפילו כבר התחלתי להתגרד בכל הגוף ואחרי הגירוד מופיע לי סימני עקיצה ענקית ונפיחות ויום למחרת זה עובר. אלו סימנים של אלרגיה מוכרת לי. כבר 5 חודשים מתחת ללשון יש לי נפיחיות בצדדים. אציין שהרופא עור אמר לי גם שיש לי פטרייה על הלשון. אבל כעיקרון אני נורא רגישה לתופעות לוואי של התרופות האנטי היסטמניות בשנה שעברה לקחתי כדור טלפסט 180 מ"ג והוא גרם לי לתחושה כבדות בחזה ולחץ בחזה אם דופק מהיר.אותו אפקט גם הנודסידקס גרם לי. היגעתי למצב שלא יכלתי לקום מהמיטה כבר לא יכלתי לתפקד כל פעם שקמתי הלחץ בחזה התגבר!ורק שלקחתי כדור הרגעה נירדמתי וזה הרגיע מעט את פעולת הלב. הלכתי לרופאת המשפחה שלי והיא אומרת שאני רגישה לתופעות לוואי של האנטי היסמטנים בגלל שזה משפיע לי על הלב.! אבל מצד שני הם עוזרות להקל ולפחות להקטין תהתקפים האלרגים שמהם אני סובלת כמה חודשים כמו למשל הגירוד החולשה עייפות עיטושים מידי פעם הרגשת חולי ואפילו האלרגיה או לא יודעת מה. משפיע לי על כל המערכות הגוף כגון עצירות עיכובים במחזור חוסר דם במחזור .אני ממש סובלת כבר כמה חודשים .ואני לוקחת המון ויטמין C שמשפר במקצת את התופעות האלרגיות אבל לא מעביר אותם!!!11. יש לי בבית כדור אריוס 8 מ"ג אם השפעה של 24 שעות ללא אלרגיה! אבל אני חוששת לקחת אותו ?מהפחד שיקרה לי מה שתמיד קורה לי אם האנטי היסמטנים. אני אובדת עצות ואני חייבת לטפל בזה. תצילו אותי.אני ממש כבר לא יודעת למי לפנות .זה משפיע לי על האיכות חיים ומונע ממני לתפקד.פתח בחלון חדש -
1 במקום 3 (לת)
אלי 04/11/2010 | 17:00שלום וברכה, אני בת 60, לוקחת 2 לוטן ווזודיפ לטיפול בלחץ דם גבוה. הרופא סיפר לי אתמול שיש תרופה חדשה בשם אקספורג' שיכולה להחליף את כל השלושה כדורים. היתכן?פתח בחלון חדש -
אי ספיקת לב- תופעות וואי של דיגוקסין (לת)
דניאל 04/11/2010 | 11:35שלום רב, סבתי סובלת מפרפור עליות ,אי ספיקת לב ויתר לחץ דם ראתי, מטופלת בתרופות המקובלות, (קומדין, אספירין, ורפמיל, אנאלפריל, פוסיד, דיזותאזיד, ספירונולוקטון, סימבקור) בחודש האחרון הוסף טיפול בדיגוקסין ומשתנים לאחר שהיו נוזלים בריאות כסימן לאי ספיקה שמאלית, מאז עייפות ,חולשה וחוסר תאבון מעבר לרגיל ,כמו כן היו מס' אירועים של בלבול בדיבור, דיבור לא ברור, חוסר יכולת להשלים משפטים ולזכור שמות, דיסאוריינטציה ודיבור לא רציונלי (למשל חושבת שאינה נמצאת בביתה בזמן שהיא שם), רופא המשפחה תחילה יחס את האירועים הנ"ל לאירועים מוחיים קטנים שהיו בעבר (עקב יצאה מאיזון קרישתי INR1-7), בהמשך הפסיק את הדיגוקסין מתוך הנחה שאולי מדובר בתופעות לוואי של התרופה, שאלתי היא האם הסימנים הקלינים הנ"ל יכולים להתאים לתופעות לוואי מדיגוקסין והאם יש תחליף לדיגוקסין, או שיותר סביר שמדובר באירוע מוחי בגלל קרישתיות יתר , ודבר אחרון האם אי ספיקת לב ויתר לחץ דם ריאתי שמובילים להיפוקסיה כרונית גם יכולים להיות קשורים בסימנים הנ"ל, תודה רבהפתח בחלון חדש -
הולטר /אקו לב (לת)
עדי 04/11/2010 | 09:53שלום רב, שמי עדי בן 48 , שנים סובל מסחרחורות חמורות ולאחרונה אובחנתי כי חליתי במחלת מנייר , בנוסף לכך ביצעתי את הבדיקןת הבאות עקב לחצים ,ודופק מהיר שאני חש לפעמים להלן 3 תוצאות הבדיקות , בתאריך 7/2010 בצעתי ארגומטריה להלן התוצאות תגובה קלינית :לא היו כאבי חזה במהלך הבדיקה ואחריה אקג במאמץ:ללא צניחות STמשמעותיות הפרעות קצב במאמץ /התאוששות:INTERPOLATED VPB X1 בדופק 112 מקטע STבמאמץ /התאוששות:ללא צניחות STמשמותיות בהתאוששות סיבת הפסקת הבדיקה :השגת דופק אופטימלי סיכום: הדופק שהושג 160 ,אחוז מהדופק המקסימלי 93.0הבדיקה נמשכה 12.49 דקות ,ללא עדות קלינית ואלקטרוקרדיוגרפית,לאי ספיקה כלילית משמעותית במאמץ נצפתה VPB כמתואר עקב התיאור הקליני יש מקום לברור אריתמיות ראשית עי ידי תיעוד האירועים -נמשכים למעלה ממחצית השעה בנוסף לשקול הולטר ואקו תוצאות אקו דופלר קרדיוגרפיה מתאריך 10/2010 חדר שמאלי אינו מוגדל תפקודו הגלובאלי והאזורי תקינים ,מקטע הפליטה המוערך כ60%-55 עליה שמאלית אינה מוגדלת חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם,הודגמה אי ספיקה טריקטספידלית מזרעית עם מפל לחצים בן 19 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאם ללחץ ריאתי מוערך של כ-25 ממ"כ , הפריקארדאינו מובה ,ללא תפליט פריקרדיאלי שורש הוותין והוותין העולה ברוחב תקין. אקו לב בוצע ב 10/2010 סיכום ממצאי הבדיקה יממה א' תאריך: 28/10/2010 תחילת בדיקה: 13:36 סיום בדיקה: 10:03 סה“כ שעות: 0:0 20:25 הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 44 מהירות מקסימאילית: 154 מהירות ממוצעת: 69 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 3 VPC'S במשך הבדיקה. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 11 APC'S במשך הבדיקה . בשעה 16:30 החל ארוע מהיר של REENTRY ATRIAL TACHYCARDIA במהירות עד 230 פעימות לדקה, שנמשך עד 16:36. ראה עמ' 7-10. הפרעות הולכה: לסירוגין נצפה RATE DEPENDENT WPW שמופיע בזמן ברדיקרדיה. למשל 04:13, 04:47 ,ראה עמ' 18-23. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: צניחת ST עד 2.0 מ'מ בתקפת ה-SVT תלונות הנבדק: לא צוינו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: הערות: לאור כל ממצאי הבדיקות שהבאתי בפנכם אשמח מאוד לדעת מהו מצבי? האם אני חשוף לאירוע לב,קרי שבץ?התקף לב? האם הממצאים מדאיגים? ומהו הדרך הטיפולית הטובה ביותר המומלצת על ידכם ?פתח בחלון חדש -
יש סיבה שטרם קיבלתי את תשובתכם (לת)
עדי 03/11/2010 | 23:11שלום רב, פניתי אליכם לפני יומיים בנושא ארגומתריה/ הולטר/אקו לב\ ןטרם קיבלתי תשובתכם ,אודה מאוד באם אקבל מענה, תודה, עדיפתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים