פורום עקמת - עמוד 11

-
עקמת
צילה 02/11/2019 | 18:00שלום,הייתי אצל האורטופד ומבחינה גופנית כתוב:ריסר 1-2 ד1-ד5 21 מעלות, ד5-ל 2 30 מעלות ל 2-10 14 מעלות. רציתי לדעת מה הכוונה וכמה מעלות. האם זה בין 21 ל 30 מעלות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מועד סיום שימוש במחוך
אורתוטיסט שמואל להב 10/11/2019 | 14:55קרוב לוודאי אך כל גוף מתנהג אחרת, זו אחת הסיבות שעושים צילום כל חצי שנה, לפי הצילום ניתן לדעת מתי הבת סיימה את צמיחתה .הוסף תגובה
-
עקמת
צילה 10/11/2019 | 13:24אם האורטופד כתב ריסר 1-2 אז היא בריסר 1.5? זאת אומרת שנשאר לה כפי שציינת כשנה וחצי להיות עם מחוך? יש לציין שעדיין לא קיבלה מחזור תודה על תשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה עקמת
אורתוטיסט שמואל להב 09/11/2019 | 20:06ראי את שכתבת לי: ד1-ד5 21 מעלות, ד5-ל 2 30 מעלות ל 2-10 14 מעלות. מחוליה D1 עד חוליה D5 יש עקמת בת 21 מעלות. מחוליה D5 עד חוליה L2 יש עקמת בת 30 מעלות ומחוליה L2 עד חוליה L10 עקמת בת 14 מעלות. D= דורסל= מותני, ו L =לומבר= גבי. מחוך משתדל ל"עבוד" על שלושת העקמות. מקובל שמריסר לריסר חולפים כ 6 חודשים, זה לא תמיד נכון אך כלל אצבע. כל זה מנסיון, אני מייצר מחוכים החל משנת 1971, יותר מ 40 שנים. בהצלחה, שמוליק 0522450955הוסף תגובה
-
תשובת מומחה עקמת וטיפול במחוך
אורתוטיסט שמואל להב 05/11/2019 | 12:09לא כתבתי חצי שנה כתבתי כחצי שנה. כלל אצבע אומר שחולפת חצי שנה בין ריסר לבא בתור. בריסר 5 מסיימים צמיחה, נותרו לך 3 ריסרים כפול חצי שנה- כ שנה וחצי.. העקמת הדומיננטית בת 30 מעלות, כשבונים מחוך נכון משתדלים לתמוך בכל העקמות. אל תמתינו וגשו לעשות מחוך בהקדם ! אני מייצר מחוכים אם תרצו אשמח לעבוד איתכם. לתיאום: 03-6121070, שמוליקהוסף תגובה
-
עקמת
צילה 05/11/2019 | 11:52בהמשך לתגובה. הרופא אמר שצריך מחוך. הבנתי רק שיש עקמת אחת של 30 מעלות, מה הכוונה של האחרות אם רק באחת מטפלים? האם זאת עקמת גבית? ואיך אתה יודע שבריסר 1-2 נשאר עוד שנה וחצי לצמיחה? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה עקמת
אורתוטיסט שמואל להב 02/11/2019 | 19:09אני מבין שהרופא הפנה אותך להשתמש במחוך? ריסר 1-2 אומר שהתחלת תהליך של סגירת עצמות, קרוב לודאי שקיבלת מחזור, ושיש לך עוד כשנה וחצי עד סיום הצמיחה. יש לך 3 עקמות בגב, אחת בת 21 מעלות, השניה בת 30 מעלות (זו העקמת בעטיה צריך להשתמש במחוך) והשלישית בת 14 מעלות. בגלל שלא סיימת צמיחה את חייבת! להשתמש במחוך שינסה לעצור את המשך ההחמרה. האם הרופא הפנה למחוך?הוסף תגובה
-
-
בעיה צוואר ושכמות וכתף מה עושיפ
עדי 09/11/2019 | 19:30ויצא תקין המשיך כאבים ומגבלה ושלחו אותי לMRI ממצאים: הרצס האקסילרי תקין. המרווח של השרוול המסובב תקין. יש אי-סדירות קלה בלברום הקדמי ללא קרע. יש שקע קטן בראש ההומרוס האחורי עליון. יש קרע קטן בלברום האחורי האמצעי. גידי השרוול המסובב תקינים ללא קרע. גיד הראש הארוך של שריר הביצפס תקין ללא קרע. אין אטרופיה של שרירים. אין בצקת מח עצם. המפרק האקרומיו-קלביקולרי תקין. לסיכום: קרע בלברום האחורי האמצעי. אי-סדירות קלה בראש ההומרוס. צידי השרוול המסובב תקינים. אין עדותל-CAPSULITIS ADHESIVE גיד הראש הארוך של שריר הבייספס שמור. לפני זה עשיתי פיזיוטרפיה ולא עזר ואחרי הMRI הלכתי למשהי מומחית בבעיות בכתף ועשיתי גם אצלה פיזיוטרפיה טיפול שביעי בערך וגם שלחה אותי להידרותרפיה טיפול חמישי בערך יש לציין שגם היו לי כאבים בצוואר ועשיתי צילום צוואר ואמרו שיש לי יישור לורדוזיס יש לציין שהכאבים בכתף ממש ירד אבל יש גם כאבים בשכם ובצוואר המגבלה בכתף השתחררה קצט עדין יש מגבלה בכתף יש לציין שאני צעירה רציתי לדעת מה עושים במצב כזה האם זה בגלל הצוואר שאני לא מצליחה להחלים ממנו האם יכול להיות שישאר לי מגבלה ולא יעשו איתי כלום ויגידו שזה יעבור אחרי שנה שנתיים ושלוש האם לגשת לרופא או להמשיך פיזיוטרפיה הפיזיוטרפיסטית אמרה לי שיקח לכתף זמן לחזור לכמו שהיא היתה יכול להיות כמה חודשים ויכול להיות כמה שנים מה דעתך בנושא האם המגבלה קשורה לצוואר או לשכמות מה דעתך בנושא? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים בכתף
אורתוטיסט שמואל להב 10/11/2019 | 09:05עדי בוקר טוב, את צריכה להתייעץ עם האורטופד המלווה, בגדול פיזיוטרפיה ומנוחה יכולים לעזור לך. כשתפטרי מהבעיה בואי אלי כדי לבדוק אם מדרסים יכולים לעזור לך, זה בגלל יישור יתר בעמוד שדרה צווארי. בריאות מלאה, שמוליק 036121070הוסף תגובה
-
כאבים בכתףף
עדי 09/11/2019 | 20:28שלחו אותי בגלל שאני אחרי תאונת דרכים והיה לי כאבים חזקים בכתף שלא הכי הצלחתי להרים את היד והיה לי גם דלקת ולא ראו כלום בצילום ובאולטרסאונד ראו רק קצט דלקת ולכן שלח אותי לMRIהוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאבים בכתף, בראש..
אורתוטיסט שמואל להב 09/11/2019 | 20:09עדי שלום, למה שלחו אותך ל MRI.?הוסף תגובה
-
-
ניתוח חוזר לעקמת
אנונימית 04/11/2019 | 17:10שלום לפני 10 שנים (בגיל 15) עברתי ניתוח לתיקון עקמת עמוד השדרה, אחרי שנים של ניסיון כושל של טיפול עם סד מסוג בוסטון. הניתוח עבר בהצלחה, אבל מסיבות שלא אפרט פה לא הייתי במעקב אורתופדי. לפני שנתיים הרגשתי שהעקמת חוזרת, וכשהלכתי לאורתופד הוא עשה לי צילום ואמר שהקיבוע בסדר והכל טוב. בחצי שנה האחרונה הכאבים ממש החמירו ואין ספק שהעקמת חוזרת- האגן עקום, הכתפיים לא שוות בגובה ואחת מהשכמות בולטת יותר מהשנייה. המצב הרפואי שלי (שלא קשור לעקמת) לא מאפשר לי לעשות פיזיותרפיה לגב כמו שצריך, וגם שיטת שרוט לא אפשרית עבורי. הייתי אצל אורתופד והוא שלח אותי לצילום מיוחד בשביל העקמת והפנה אותי לרופא מומחה, כי הוא עצמו לא ידע מה אפשר לעשות. שמעתי מפיזיותרפיסטים שלפעמים יש לחזור על ניתוחי קיבוע, אבל לא מצאתי באינטרנט אתר שמדבר על הנושא.. האם זה אכן דבר נפוץ? האם זה עוזר או שזה רק סבל נוסף שלא בהכרח מוביל לתוצאות? האם יש אנשים שחזרו על ניתוח קיבוע יותר מפעם אחת? אין ספק שהניתוח היה אחד הדברים הכי קשים וטראומטיים בחיים שלי, ואני לא מתכוונת לחזור על הטעות פעמיים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עקמת לאחר ניתוח
אורתוטיסט שמואל להב 04/11/2019 | 18:25שלום, לא על כל שאלותיך אוכל לענות, אך יכול להיות שהשרירים שלך, אלו שסביב עמוד השדרה, נחלשו ולא עוזרים לעמודים להחזיק את גופך ולכן כל עוד לא נעשה נזק מכאני בעמודים או בחיבור שבינהם לבין עמוד השדרה, יש מתח, לדעתי הולך וגובר, הגוף רוצה ליפול והעמודים עדיין לא נותנים לו, זו אולי הסיבה שאת מרגישה שאת מתעקמת ובצילום לא רואים סימנים לכך. נסי לחזק את השרירים או דרך פיזיוטרפיה, או דרך שחיה, או דרך חדר כושר או שילובים בינהם ואולי תחזרי להרגיש נכון. שימי לב, ראיתי לפחות אחת שהעמוד נשבר בגופה ! בהצלחההוסף תגובה
-
-
מיגרנות כתוצאה מעקמת
מירית 03/11/2019 | 23:38שלום רב, אני בת 48 ומילדות סובלת מעקמת לא קשה מדי. בשנים האחרונות אני סובלת מכאבי ראש כרוניים, שהפכו לתכופים ביותר. רציתי לברר, האם עשוי להיות קשר בין העקמת לבין לחץ בצוואר וכאבי ראש ? ואם כן, לאיזו סוג ברור עלי לפנות והאם מסאג או טיפול כירופרקטי עשוי להועיל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עקמת וכאבי ראש כרוניים
אורתוטיסט שמואל להב 04/11/2019 | 08:14שלום מירית, לעיתים יש קשר, אם העקמת לא מאוזנת מנח החוליות הצוואריות בזוית מתמדת מה שגורם לשוני במתח השרירים ולכאבים. עדיין את צריכה לברר ולשלול דברים אחרים, גשי לרופא משפחה ולאורטופד לבירור. גם מסג' וגם כירופרקטיה יכולים להקל כמו טיפול פיזיוטרפיסטי מוכוון. עובד איתי פיזיוטרפיסט שמתמחה בזה, אביב להב, אולי כדאי שתגיעי אליו. לתיאום 036121070. בריאות שלמה, שמוליקהוסף תגובה
-
-
עקמת לנערה בת 13.5
נורית D 24/10/2019 | 14:53שלום רב, ביתי קבלה מחוך "שנו" לטיפול בעקמת. 37 מעלות. יש ה קושי רב בעת השינה , מאוד רזה , וממש סובלת מכאבים בצלעות , ובגב התחתון . היכן ניתן לקרוא ולקבל טיפים לשינה טובה יותר , ולהתרגל אליו טוב יותר .תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התאמת מחוך והכנת הילדה
אורתוטיסט שמואל להב 24/10/2019 | 20:44כשאנחנו מכינים מחוך אני יושב עם הילדה ומשפחתה כשעתיים בטרם לקיחת המידות ומסביר לילדה על כל ההיבטים הקשורים: הכוחות הפועלים כנגד עמוד השדרה, איך המחוך עובד וכן הילדה מגיעה אלי לביקורת לעיתים מאד תכופות עד למרווח של חודש בין ביקורת לביקורת שמהווה גם תמיכה.. לאחר כל אלו בד"כ אין בעית שימוש. אם תירצו תוכלו להגיע אלי ואתן הסבר, ללא תשלום. לתיאום 036121070, בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
הסתגלות לעקמת
נוריתd 24/10/2019 | 19:10דרך ortholution גרמניה, ע״י אביטל ממודיעיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה הסתגלות במחוך
אורתוטיסט שמואל להב 24/10/2019 | 15:02היי נורית, מי ייצר את המחוך?הוסף תגובה
-
-
עקמת בגב בזמן שירות
מיכל 18/09/2019 | 14:46שלום, אני בת 20 משרת בצהל, יש לי עקמת של 43 מעלות, האם אפשרי להתחיל תהליך ניתוח בגיל הזה ובזמן שירות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עקמת
אורתוטיסט שמואל להב 18/09/2019 | 17:02שלום מיכל, אני חושב שכן. לידיעתך, אפשר לחיות חיים מלאים בעקמת כזו ללא ניתוח. ההחלטה לניתוח היא בד"כ מעל 50 מעלות. את צריכה להתייעץ עם הרופא שבחרת לניתוח ועם מכתב שלו לפנות לרופא ביחידה. בהצלחההוסף תגובה
-
-
שלום הייתי אצל אורטופד מומחה
יוסי 12/09/2019 | 08:29הייתי אצל אורטופד מומחה, בגלל בעיות בגב, והוא אמר לי לשכב על הגב, ובדק לי את המפשעה והעביר את היד איפה שאזור האשכים איפה שהרגליים ב2 הצדדים, האם זה בדיקה שגרתית של אורטופדים לגעת באזור המפשעה ולמטה ברגליים? או שזה רופא שחיפש הרפתקאות? תודה לעוניםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת רופא מקצועי
אורתוטיסט שמואל להב 12/09/2019 | 10:09בוקר טוב, אם הוא רופא מומחה הוא יודע איך לבדוק. אגב, שם יש חיבור של הרבה גידים. בריאות.הוסף תגובה
-
-
עקמת
סבטה 02/09/2019 | 16:55שלום לאמה שלי בת 56 מגיל קטן יש עקמת, לאחרונה התחילו סימפטומים שאיני יודעת אם לייחס אותם לסקוליוזיס או לא כגון: כאבים בבית החזה, קושי בנשמה, חולשה ולעתים קושי בבליעה. רוצה להדגיש שאכן היא עשתה גסטרוקופיה ונמצא שיש לה דלקת ושט, מטופלת בכדורים שגסטרולוג נתן אך ללא שיפור. יכול להיות שעקמת משפיעה כבר על איבריים פנימים בבית החזה? ומה ניתן לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עקמת
אורתוטיסט שמואל להב 02/09/2019 | 23:08שלום, צריך יותר נתונים, מה גובה העקמת? האם אמא שומרת על פעילות גופנית? האם היא שמנה?הוסף תגובה
-
-
עקמת לבת 15.5
מיקי 17/08/2019 | 12:22שלום רב, לביתי בת ה 15.5 נמצאה עקמת קמורה לשמאל בקטע מותני זווית קוב בין 12D לבין 4L נמדדה 14 מעלות. האם זה דורש טיפול והאם זו יכולה להיות סיבה לכאבי צוואר תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
אורתוטיסט שמואל להב 18/08/2019 | 21:23לא נראה לי שהיא סיימה צמיחה אם כי רק דרך צילום האגן ניתן לאמת גיל עצמות. עקמת לא גורמת לכאב. בידקו כל חצי שנה את הגב עד סוף הצמיחה. תני לה לשחות הרבה מטפלים בעקמת רק מ 24 מעלות. בהצלחההוסף תגובה
-
תגובה
מיקי 18/08/2019 | 19:50לא כתוב איזה ריסר יש לה, אבל לפי המעקב שלי היא כבר לא גבהה יותר...מחזור ראשון היא קיבלה לפני כשנההוסף תגובה
-
תשובת מומחה עקמת
אורתוטיסט שמואל להב 17/08/2019 | 16:53שלום מיקי, איזה ריסר יש לה? נתון זה אמור להיות רשום בסיכום הביקור. אם לא רואים ריסר, מתי היא קיבלה את המחזור הראשון?הוסף תגובה
-
-
סקוליוזס
יניב 18/08/2019 | 10:54שלום רב לפני 20 שנה עשיתי ניתוח סקוליוזה עם קיבועים בחוט שדרה ( עי פרופסור רובין גורדון ) כיום אני בן 37 השאלה שלי האם המעלות יכולות להחמיר ומה ניתן לעשות בנושא טיפול מונע ( אשמח לעזרה )הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה החמרה לאחר ניתוח בע"ש ?
אורתוטיסט שמואל להב 18/08/2019 | 13:14יניב שלום, בד"כ החמרה יכולה להראות את עצמה כשתזדקן והשרירים שלך יחלשו. לדעתי טיפול מונע הוא לשמור על גוף רזה ושרירים חזקים. בהצלחההוסף תגובה
-
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמתפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם