פורום עקמת - עמוד 24

קיפוזיס
מירה 24/01/2017 | 16:25שחייה יכול לעזור לקיפוזיס ועם כן איזה סוגי שחייה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדששחייה
מירה 25/01/2017 | 08:03להגמיש את השרירים לדוגמא?הוסף תגובה
תשובת מומחה למה כוונתך במילה לעזור?
אורתוטיסט שמואל להב 24/01/2017 | 21:48הוסף תגובה
מחוך בגיל 33
מירה 24/01/2017 | 16:24פעם דיברנו ואמרת לי שכן יכול לעזורהוסף תגובה
תשובת מומחה לא. מחוך לא יכול לעזור לקיפוזיס בגיל 33
אורתוטיסט שמואל להב 24/01/2017 | 14:03התעמלויות וחיזוק שרירי בטן-יכולים להקל.הוסף תגובה
עקמת בגיל 21
תמיר 06/01/2017 | 12:07שלום רב, לפני הצבא הורידו לי פרופיל משום שאני סובל מעקמת תנוחתית. זכור לי שבתקופת ילדותי הייתי גבוה בצורה חריגה. כאשר התבגרתי שמתי לב שהגובה שלי הרבה פעמים תלוי בכאבי הגב שלי ובמצב העקמת. אם אני יכול להתיישר אני גבוה יותר. אם כואב לי הגב אני נמוך יותר. האם העקמת משפיעה על גובהו של הסובל ממנה? ובלעדיה יכולתי להיות גבוה יותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה כמובן, עקמת משפיעה על הגובה!
אורתוטיסט שמואל להב 06/01/2017 | 14:39שלום תמיר, קח חוט באורך של כ 40 ס"מ ותגרום לו להתעקם, אם תמדוד את אורכו של החוט המעוקם, כדאתה מודד עם סרגל את הקו הישר שבין הקצוות, תראה שהוא קצר מהמידה המקורית. ככל שהחוט (עמוד השידרה) מעוקם יותר כך הוא קצר יותר.הוסף תגובה
עקמת קשה לבת 30
לימור 15/11/2016 | 11:39שלום, בת 30 עם עקמת גבית 60 מעלות. הומלץ לבצע ניתוח. האם קיים פתרון אחר הכולל גם הקטנת זווית העקמת? תודה, לימורהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הבנת הנקרא
אורתוטיסט שמואל להב 20/12/2016 | 22:55תומר, השאלה המקורית היתה : האם קיים פתרון אחר הכולל גם הקטנת זווית העקמת?הוסף תגובה
ההנחה היא בעיני המתבונן
תומר 20/12/2016 | 22:43מעל עשור לאחר הבשלות המינית העקמת והגוף כבר מתוודאים. יש הרבה ספורטאים שלמזלנו לא ניתחו את עצמם עם עקמת מעל 50 מ'. לאמר גנט - מרים משקולות מחונן שעל אף שאובחן בגיל מוקדם כסובל מעקמת של 70 מע' המשיך להרים משקולות והיה לאלוף. יוסין בולט - לא תיקן ולא יתקן את העקמת המשמעותית שלו (ומה היה קורה אילו כן??) השאלה איך האדם שומר על עצמו. בוודאי אם יש חולשה משמעותית, חוסר נורולוגי אז יש מקום לשקול ניתוח. אסתטיקה - תלוי את מי תשאל. וחשוב שהמנותח ידע את ההשלכות שבכך.הוסף תגובה
תשובת מומחה זהו, כאן יש הנחה לא נכונה
אורתוטיסט שמואל להב 20/12/2016 | 22:28לפי הסטטיסטיקה עקמת מעל 50 מעלות צפוייה להחמיר, ללחוץ על הריאות ולהפריע בנשימה, ללחוץ על הדיסקים שבין החוליות ולהביא לפריצות דיסק ולכאבים, לחץ על הלב, לחץ מוגבר על מפרקים ועוד לא דיברתי על צורת הגוף וההפרעה בלבישת בגדים צמודים, בקיצור בדרך כלל אובדן איכות חיים.הוסף תגובה
למה לנתח?
תומר 20/12/2016 | 22:14איזה סיבה יש לנתח בגיל 30? - אין צפי להחמרה - אין צפי להטבה אם הבעיה היא כאב - הניתוח בוואדי לא ישנה זאת אולי יחמיר.הוסף תגובה
תשובת מומחה לא. רק ניתוח יכול לעזור.
אורתוטיסט שמואל להב 15/11/2016 | 15:14הוסף תגובה
פענוח תוצאות CT
קארין 29/11/2016 | 13:48שלום, לפני כחמש שנים ביצאתי בדיקת CT עמוד שדרה מתני, נאמר לי שיש לי בלט בחוליות L4-L5 כיום עשיתי בדיקת CT נוספת בעקבות החמרה ובפענוח רשום: L3-L3 בלט דיסק אחורי המשיק לשק התקאלי L4-L5 בלט דיסק אחורי ופורמינלי ימני המשיק לשק התקאלי L5-S1 בלט דיסק אחורי המשיק לשק התקאלי ושורשי S1 משני הצדדים הייתי שמחה לדעת מה זה אומר האם זה באמת אומר החמרה מהבדיקה הקודמת? שנית עשו השוואה לבדיקות הקודמות אך רשום: שינויים דיסקופטיים מתונים, כמתואר - ללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקה הקודמת האם זה אומר שאין שינוי גדול? כי פתאום אני רואה כמה חוליות נוספות שנפגעו אודה לתשובתכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה תגובה מאוחרת
אורתוטיסט שמואל להב 10/12/2016 | 20:43מצטער על התגובה המאוחרת, תתיעצי עם הרופא המטפל שמכיר את ההסטוריה שלך. בריאות מלאההוסף תגובה
עקמת חמורה בגב לילדה בת 11
אלי 14/11/2016 | 11:47שלום רב לבתי בת ה- 11 ישנה עקמת חמורה בגב (42 מעלות) והיא החלה לאחרונה טיפול במחוך. במקביל ביצענו MRI ובו נרשם שישנה עקמת, היתר בסדר ורק סעיף לא ברור לי והוא: "לכל אורך החוט מודגמת הרחבה מינימלית לתעלה מרכזית". אשמח להסבר מה זה אומר תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה עקמת בת 42 מעלות היא עקמת חמורה ואתם במלחמה נגד העקמת !!
אורתוטיסט שמואל להב 16/11/2016 | 20:18בכדי להשיג את התוצאה המירבית יש צורך לעקב אחר מצב ע"ש לעיתים תכופות מאד ! קרי לפחות פעם בחודש. אני מניח שאתם רוצים לנסות לתקן, ולו במקצת, את מצב העקמת, לשם כך בונים את המחוך כשהוא מפעיל לחץ קטן על הצלעות ודרכן הלחץ מועבר לעמוד השדרה ודוחף אותו לעמדה יותר ישרה, אך לאחר כמה ימים (בד"כ לאחר כחמישה ימים יש תגובה לטובה בע"ש) כשבתך לא מרגישה לחץ זה הזמן להוסיף כרית נוספת לתוך המחוך להגברת הלחץ ליישור. המטופלות שלי באות למעקב בתחילה לאחר 10 ימים, ביקור שני לאחר 15 ימים, ביקור שלישי לאחר שלושה שבועות ומאותו הרגע פעם בחודש וכך עד סוף השימוש במחוך. לרוב אנחנו מוסיפים כריות לחץ להמשך התיקון עד שמגיעים לרגע שיש צורך לשמר מצב. הרופא רואה את הבת פעם בחצי שנה עד סוף הטיפול וכל ביקור אצלו מלווה בצילום ע"ש בכדי לדעת על מצבו. כריות הלחץ נבנות גם לצורך לחץ על העקמת וגם לצורך לחץ על הפיתול ( הבליטה בעצם השכם הימנית בעת כיפוף). לגבי סעיף ה mri תמתין לבדיקת הרופא. בהצלחה אשמח לעזור שמוליק, מכון אורטופדי ברזילי-להב, ר"גהוסף תגובה
בהמשך לתשובתך
אלי 15/11/2016 | 15:44אשמח לקבל הסבר לתשובתך בהוראת מי שהכין לה את המחוך אנחנו אמורים להיות כל 3 חודשים במעקב, פעם ב 3 חודשים אצלו ואחרי 3 חודשים אצל הרופא. האם הסעיף המצוין ב mri משפיע בצורה כלשהי על המשך התהליך. אשמח לקבל הסבר על משמעותו. טרם הראנו את התוצאה לרופא. יש לנו תור רק בעוד שבועייםהוסף תגובה
תשובת מומחה השאלה לא הופנתה לפורום הנכון אך
אורתוטיסט שמואל להב 15/11/2016 | 15:13ראו שהיא תהיה במעקב חודשי במכון, שאם לא כן לדעתי לא תגיעו לתוצאה האפשרית. להתייעצות: שמוליק 0522450955 בהצלחההוסף תגובה
קיפוזיס
מירה 15/11/2016 | 10:23יש לי שאלה ראיתי באיזה אתר טיפול כירופרקט לעקמת גם למבוגרים של מיכאל שוורץ עם שמעת זה יעיל לדעתך ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה כירופרקט מתקן עקמת ?
אורתוטיסט שמואל להב 15/11/2016 | 15:11מירה שלום, לא שמעתי על מיכאל שוורץ. את צריכה להבין איך עקמת פועלת, עמוד השדרה בנוי מחוליות גרמיות אשר מחוברות ביניהם בדיסקים שהם "רכים" וגמישים, משני צידי עמוד השידרה ישנם שני שרירים אדירים, מאד רחבים וחזקים המקושרים לחוליות הגרמיות . האיזון במתח שבין שני השרירים הללו מחזיק את עמוד השידרה ישר. במקרה של נערה, נניח בגיל 12 בשיא צמיחתה, אם שריר אחד גדל/מתארך לאט יותר מהמקביל שלו (כלאמר, שריר אחד קצר מרעהו) הרי שהוא מושך את ע"ש לכיוונו וכך מתפתחת עקמת. לעניות דעתי, יכול להיות שטיפול כירופרקטי מרפה זמנית את המתח בשריר אך השריר לא יכול להתארך כך שהעקמת אמורה לחזור.הוסף תגובה
טיפול בגלי קול
שחר 23/09/2016 | 10:19שלום,התחלתי טיפול בגלי הלם במרפאה פרטית, עד כה עברתי 2 טיפולים בני 15 דקות בהפרש של שבוע. לאחרונה סיימתי לקבל טיפול של חודש וחצי בזריקת קלקסן לדילול דם לאחר ניתוח בעקבות רגל שבורה, (הפסיקו לי את הזריקה לפני יומיים). האם הדבר מהווה בעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה שחר, השאלה הופנתה בטעות לפורום הלא נכון. בריאות שלמה.
אורתוטיסט שמואל להב 25/10/2016 | 10:04הוסף תגובה
אחרי ניתוח עקמת
אמה 22/09/2016 | 21:32אני עברתי את הניתוח לפני 3 חודשים ולפני שעברתי את הניתוח וגם אחרי ניפגשתי עם אנשים שכבר עשו את הניתוח וכולם ממש זקופים ואני מרגישה כאילו שאני לא ככה זה לא כמו שהיה לפני אבל זה לא מרגיש לי כאילו אני זקופההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הגוף התרגל במהלך הרבה זמן לתנוחה מעוקמת
אורתוטיסט שמואל להב 25/10/2016 | 10:03לכן לאחר הניתוח את נראית ישרה אך חשה אחרת. מהר מאד הגוף יתרגל לתנוחה המתוקנת ואז תחושי ותיראי מאוזנת. בהצלחה , שמוליקהוסף תגובה
עקמת לילדה בת 10
קרן 11/09/2016 | 16:52שלום, לבתי בת ה 10 גילו עקמת של 33 מעלות.(לאחר צילום ובדיקות), אינני יודעת על איזה מחוך כדאי, האם בוסטון או שנו? והאם המצב יחמיר במשך השנים עם החגורה? אשמח לתשובה מהירה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה איזה סוג מחוך? החלטה שלנו?
אורתוטיסט שמואל להב 12/09/2016 | 16:44קרן שלום, 33 מעלות בגיל 10 זו עקמת רצינית ! את חייבת לגשת לרופא שמבין בעמוד שידרת ילדים-עקמת ! והוא ידע להגיד לך ובעיקר לי איזה סוג חגורה צריך, זו לא החלטה שלך ולא שלי (ואני כבר 45 שנים במקצוע). רק מחוך שנו יודע לטפל גם בעקמת וגם בפיתול (הבליטה בגב כשהיא מתכופפת) . ישנם רק שני מקומות בארץ שיודעים לבנות מחוך שנו ! אשמח לעזור. נסי לדבר איתי בטלפון 052-2450955 אשמח להמליץ על רופאים מומחים לענינכם. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמתפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם