פורום צמחי מרפא - עמוד 7
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
-
ארגנולין
עדן 15/07/2021 | 08:46קבלתי מענה לשאלתי הקודמת.. האם יש גם כמוסות ולא רק נוזל? תודה
-
-
-
הצטברות ארגנולין
דינה 15/07/2021 | 07:35האם ארגנולין מצטבר בגוף או מופרש ממנו ? -
תשובת מומחה יתר קרישה וארגינולין
ד"ר אורנה לוין 11/07/2021 | 09:37למיטב ידיעתי הארגינולין אינו מגביר קרישה ואפילו נמצאה השפעה מעכבת הצמדות טסיות במספר מחקרים
-
-
חיידק האליקובקטור
מזל 10/07/2021 | 17:56אני לוקחת טיפול אנטיביוטי -קארין וכדור נגד חומציות לצערי יש לי טעם מתכתי ומר בפה האם זה בסדר? ומה רפואת צמחי המרפא ממליצה ????פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול להליקובקטר
ד"ר אורנה לוין 11/07/2021 | 09:41שלום, לא מוכר לי צמח מרפא שמתגבר על תופעת הלואי של הטיפול בהליקובקטר, יחד עם זאת מדובר בטיפול קצר טווח. לגבי ההיקובקטר עצמו- יש פרוביוטיקות מסוימות שעשויות לעזור בטיפול בו, אבל היותו של ההליקובקטר כה עמיד והתוצאות ארוכות הטווח של מחלה בו מצדיקות, לדעתי ,על פי המידע שיש כיום, את הטיפול הקונבנציונלי
-
-
צמח מרפא מומלץ לסיוע בהפחתת לחץ ומתח
יהונתן 06/05/2021 | 14:35היי , רציתי לדעת מה הם צמחי המרפא המומלצים ביותר לסיוע בהפחתת לחץ ומתח ? קראתי על צמח האשווגנדה ועל יתרונותיו אך הייתי שמח לשמוע על צמחי מרפא נוספים.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צמחי מרפא להפחתת סטרס ומתח
ד"ר אורנה לוין 11/07/2021 | 09:33יש צמחים רבים, האשווגנדה הינו המפורסם ביותר, אבל לא בהכרח מתאים לכל אחד. החל בצמחים האדפטוגנים כגון הג'ינסנג הסיביר, צמחים מרגיעם כמו קמומיל ופסיפלורה, HUMULUS, SCUTELARIA, TILIA ,שמנים כגון לבנדר ומנטה, אבל יש להביא בחשבון שלטיפול בסטרס ובחרדה יש צורך לבדוק גם את התזונה, שיכולה מאוד להשפיע, פעילות גופנית, תרגילי נשימה- למי שאינו יכול לבד יש מכשיר שמשלב תרגילי נשימה וארומטרפיה- קלמיגו (יש לי חלק בפיתוח)
-
-
יתר לחץ דם
רות 26/05/2021 | 15:50שלום, בת 70, עם תסמונת "מעי רגיז " הרבה שנים , צמחונית, לא מעשנת , משקל תקין , נוטלת תרופה לאיזון בלוטת התריס- יוטירוקס 50 מק"ג. מספר שנים יש לי לחץ דם סיסטולי קצת גבוה, בסביבות 160/80 (עדיין ללא טיפול תרופתי ) בבדיקת דופלקס שעשיתי לפני כשבועיים, מודגמים רבדים טרשתיים באזור הפיצול דו צדדי, מעידים על היצרות של 30-40% מבקשת המלצה על פורמולה צמחי מרפא לטיפול ביתר לחץ דם שיתאים למצבי. תודה רבה על התשובהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צמחי מרפא ליתר לחץ דם
ד"ר אורנה לוין 11/07/2021 | 09:29שלום, טיפול בצמחי מרפא יש להתאים למטופל, אין נוסחאות, יש מספר צמחים כמו CRATAEGUS, עלי זית, שמן רימונים, ארגינולין- שנחקרו לגבי יתר לחץ דם, אבל לפעמים צריך להוסיף צמחים עם תרונות אחרות שבעקיפין יכולים לעזור
-
-
אשווגנדה לחולת קרוהן
רחל 13/04/2021 | 08:28אני מאובחנת כחולת קרוהן מזה 20 שנה, מטופלת היום בתרופה הביולוגית רמיקייד. האם ממולץ לצרוך את כמוסות האשווגנדה בנוסף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אשווגנדה וקרוהן
ד"ר אורנה לוין 11/07/2021 | 09:21השאלה לאיזו מטרה? למה דווקא אשווגנדה? צריך לבדוק מה באמת מתאים לך
-
-
אשווגנדה
יהונתן 05/05/2021 | 17:56היי , רציתי בבקשה לדעת האם לקיחת כמוסות של שורש האשווגנדה באמת יכולות לסייע להפחתת חרדה ולחץ ? בנוסף , האם בטוח לקחת אשווגנדה כאשר אני נוטל כדור להורדת לחץ דם מסוג טריטייס ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אשוונגדה ולחץ
ד"ר אורנה לוין 11/07/2021 | 09:19אם אתה רוצה לטפל בצורה מיטבית בצמחי מרפא אז יש לקחת אנמנזה שכוללת את כל מצבך הרפואי, תזונתי, פעילות גופנית וכו'- אז אפשר יהיה להתאים ל את הטיפול המיטבי. בצמחי מרפא נכון להתאים אישית. לגבי טריטייס- יש אתרים בהם ניתן לבדוק אינטראקציה בין תרופות ובין תרופות וצמחי מרפ, אתה רושם את שמות הצמחים/ תרופות שאתה נוטל ומקבל תשובה
-
-
השפעת צמחי מרפא על גלולות
אפרת 24/05/2021 | 18:46שלום, נטורופטית רקחה עבורי פורמולה הכוללת withania somnifera radix ו-valeriana officinalis האם יש השפעה על יעילות גלולות מינס?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צמחי מרפא וגלולות
ד"ר אורנה לוין 11/07/2021 | 09:16לגבי השפעה של צמחי מרפא על תרופות אין די מידע. יש אפשרות לבדוק באתרים שבודקים השפעה בין תרופות כמו בMEDSCAPE, אבל המידע על צמחים עדיין אינו מלא.
-
-
אשווגנדה
אורחת 08/01/2017 | 20:56שלום התחלתי לקחת אשווגנדה לטיפול בחרדה קלה כמה זמן יקח עד שארגיש בשיפור?לכמה זמן אפשר לקחת? יש תופעות לוואי לאשווגנדה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אשוונגדה
ד"ר אורנה לוין 11/07/2021 | 09:14זו שאלה שאי אפשר לענות עליה, לכל אחד מומלץ לשלב דבר אחר, תלוי במצבו הבריאותי, תזונתי, נפשי ואורח חייו -
השווגנדה
הדווגנדה 04/06/2021 | 11:35האים זה בסדר לישתות קפה (קפאין)עם השווגנדה -
תשובת מומחה אשווגנדה
ד"ר אורנה לוין 20/04/2021 | 09:43ניתן לקחת את הצמח ךאורך זמן, בדרך כלל בצמחים יכול לקחת מספר שבועות עד להרגשת ההטבה. בתנאי כמובן שזה הטיפול המתאים, יש להתאים את הטיפול לכלל הסמפטומים והרבה פעמים נחוצים גם שינוי תזונתי ופעילות גופנית -
אשווגנדה
טול 13/04/2021 | 20:17אשמח לשמוע המלצה לקניית אשווגנדה כי יש הרבה חברות .. מה המיצוי הכי טוב , ושל איזה חברה? -
אשוונגדה
כפיר 13/04/2021 | 00:44לי לקח ממש ביום השני של החליטה הרגשתי את ההשפעה ואת הטוב שבצמח גם הרגעה נפשית וגם חיזוק הגוף ואיבר המין גם -
תשובת מומחה אשוונגה, תופעות לואי, שילובים ושיפור
ד"ר אורנה לוין 04/11/2018 | 15:31אשוונגה או בשמה המדעי: WHITANIA SOMENIFERA משמשת כאדפטוגנית וכמרגיעה. ככל צמח ההגעה להשפעה המלאה לוקחת מספר שבועות. אין דיווחים בספרות על תופעות לואי משמעותיות, כן יש אזהרה על סכנה להפלה בהריון. השילובים תלויים , כמובן, במכלול הבעיות והסמפטומים הרפואיים שלך. שילוב שטוב לאחד לךא בהכרח טוב לאחר. - אין אפשרות לתת רצפטים ברפואה המשלימה, בטח לא על סמך הכרה מצומצמת של המטופל -
אשווגנדה
נ.ב 01/11/2018 | 07:03היי,הטיפול באשווגנדה בטוח לחלוטין .שיפור תוכלי להרגיש בערך אחרי חודש וחצי עד חודשיים. -
שלחתי מזמן ועדיין לא זכיתי לתשובה
אורחת 18/01/2017 | 14:38מה מומלץ לשלב עם אשווגנדה
-
-
L ארגנין וגינסג קוריאני
דניאל 20/06/2021 | 13:21היי בן 35 אורח חיים יחסית בריא מתאמן 3 פעמים בשבוע ושומר תזונה איך מומלץ לשלב אל אגנין וגינסנסג קוריאני? ברשותי כדורים של 1000 אל ארגנין וכדורי גינסנג האם זה בסדר להשתמש במקביל? אין פה איזה משהו שמתנגש? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ארגינין וג'ינסנג
ד"ר אורנה לוין 11/07/2021 | 09:12שלום, אין מגבלה משימוש בשניהם. יש המלצות שונות, נטילה באופן קבוע ללא תלות בעת הפעילות הגופנית. יש עבודות על נטילה זמן קצר לפני הפעילות הגופנית
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים