פורום רפואה סינית - עמוד 2

טיפול טבעי כדי להימנע מניתוח גב
אורי 08/01/2025 | 13:44שלום, אני בן 64. לפני כ25 שנה עברתי ניתוח שאיבת דיסק בשל לחץ גב מתני, ולפני כשנה וחצי עברתי תאונת דרכים . מדי שנים אני סובל מכאב גב תחתון מרכזי . בחודשים האחרונים אני סובל בקושי בהליכה ו גם בעמידה של כ2-3 דקות עקב הקרנה מהגב לישבן ולגפיים. כפיפת גב קדמית מקלה על הכאבים. המליצו לי לעבור ניתוח בגב כמה שיותר מוקדם. רציתי לדעת האם יש אפשרות לטיפול טבעי כלשהו שיכול לעזור לי. שמעתי על דיקור או צ'י קונג. האם זה ריאלי? בנוסף, האם יש מישהו ברפואה הטבעית שיוכל להתאים לי טיפול טבעי לפי צילום CT ובדיקות שעשיתי? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה טיפול טבעי המונע ניתוח גב.
מר יוסי לוי - Dipl CM 09/01/2025 | 19:02ה -FDA יצא לפני כמה שנים בהמלצה שהטיפול בבעיות גב בדיקור סיני הוא מהיעילים ביותר. אז הרפואה הסינית יודעת לטפל בבעיות גב. מכאן ועד ההמלצה שלי לעשות טיפול כזה במקום ניתוח גב - יש מרחק. יש מקום לעשות סידרה של טיפולים בדיקור כדי לראות אם המצב ישתפר באופן קבוע ובמקביל להשאיר את כל האופציות פתוחות כי המצב בו אתה מרגיש כאב וסבל - הוא המקום ממנו אנחנו רוצים לצאת.הוסף תגובה
קשיי הרדמות וחרדה
אוהד 06/01/2025 | 12:06אחרי שירות מילואים התחילו לי קשיי הרדמות והחרדה שפעם היתה - חזרה בגדול. אני לא רוצה להתחיל טיפול תרופתי ולא כל כך יודע לאן לפנות...הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה קשיי הרדמות וחרדה
מר יוסי לוי - Dipl CM 09/01/2025 | 18:53שינה מתבצעת באופן תקין כשאנחנו עייפים ורגועים. עייפות היא הגורם המשתנה רק באופן חלקי למשל כשאנחנו נדרשים לפעילות עם רמת אדרנלין גבוהה, המשתנה המפריע יותר הוא סטרס לצורותיו השונות. באופן פרדוקסלי כי הרי השינה אמורה להזין את כוחותינו - כשיש סטרס הגוף מתיש את עצמו ומתקשה לאפשר את מצב הרוגע המתרחש בהרדמות תקינה וככה השינה יכולה להיתקל בקשיי הרדמות או התעוררויות רבות. שינה שאינה מזינה גורמת לחולשת המערכת להתעצם וככה עולות חולשות אליהן אנחנו נוטים - חרדה היא אחת מהן. הטיפול צריך לאזן את השינה שתחזור להיות יעילה ובמקביל להרגיע את הנפש כדי שתוכל לישון שינה ערבה. הרפואה הסינית היא אחת הדרכים היעילות והקצרות ביותר להגיע לשתי המטרות.הוסף תגובה
מיגרנה וסטיבולרית ומיגרנה עינית.
נינה 01/01/2025 | 19:08שלום.מזה שנתיים אני סובלת מכאבי ראש וסחרחורות, לאחרונה התאסף פטוזיס.היות וכל הבדיקות תקינות,הנחת עבודה של רופאים היא מיגרנה וסטיבולרית ומיגרנה עינית.האם דיקור סיני יכול לפתור בעיההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מיגרנה ורפואה סינית.
מר יוסי לוי - Dipl CM 02/01/2025 | 15:46האבחון שעברת של הסוג המדויק של המיגרנה הוא חשוב. מבחינה טיפולית הרפואה המערבית יודעת להציע משככי כאבים ברמה זו או אחרת כדי להתגבר על הכאב. הרפואה הסינית מגיעה ממקום אחר - היא מאבחנת את המקום ממנו נובעת המיגרנה ויודעת ללוות את הגוף כדי שיפנה לשם כוחות והמקום יתחזק והמיגרנה תחלש ותעלם. ריפוי זו המטרה של הרפואה הסינית מול המיגרנות.הוסף תגובה
נשירת שיער אחרי לידה
ניצן 01/01/2025 | 10:09יש לי תינוקת בת חצי שנה ופתאום התחילה לי נשירת שיער מוגזמת. ההריון היה תקין וגם הלידה. אני מניקה באופן מלא וסובלת מיובש בעור ומציפורניים שבירות. איך אפשר לעזור לי ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה נשירת שיער אחרי לידה
מר יוסי לוי - Dipl CM 02/01/2025 | 15:22החזקת הריון ולידה הם מאמץ חריג ומיוחד של הגוף גם במקרים שהכל עובר באופן תקין. בזכות היכולת המופלאה של הגוף לגייס כוחות מיוחדים למען המטרה הזו - אנחנו לא מרגישים שהגוף נכנס לחוסר במשאבים ונדמה לנו שהכל בסדר עד השלב בו הגוף נכנס לשיגרה בטוחה ורק אז הוא מרשה לעצמו להראות את מצב הכוחות - בדרך כלל את מצב הידלדלות הכוחות. על מצב החולשה הזה מעידים הסימנים שכתבת. מה שצריך זה לעזור לגוף להתחזק בחזרה - הרפואה הסינית היא החזקה ביותר בחיזוק הזה וכמובן שצריך לבדוק את התזונה שלך ואת היכולת לישון. בהצלחה .הוסף תגובה
רפואה סינית ומצב רוח ירוד
איציק 29/12/2024 | 10:04כאבי ראש עמומים מאז תחילת המלחמה יחד עם קשיי שינה ותיאבון ירוד ובכלל אין לי מצב רוח לכלום. יכול להיות שאני סובל מדיכאון ? אני בן 72 ובדרך כלל מלא כוח לפעילות ויצירה. ניסיתי לקחת טיפול תרופתי נגד דיכאון אבל זה לא עוזר כבר חודש וחציהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה נטיה לדיכאון ודכדוך כללי
מר יוסי לוי - Dipl CM 29/12/2024 | 12:32המוני אנשים בתקופה הזאת מדווחים על סימפטומים ממש כמו שתיארת - חולשה כללית שבאה לידי ביטוי בהפרעות שינה, תיאבון ירוד ותחושת דכדוך כללית. זה אינו דיכאון זה תגובה טבעית למצב הכללי. המציאות הקשה דורשת מאיתנו עוד ועוד כוחות והגוף צריך למלא את המאגרים - ברגע שאנחנו מרגישים יותר חלשים ויותר עייפים אנחנו עושים פחות פעילויות ויותר נחים ככה שהגוף מצליח למלא כוחותיו. זה לא תמיד מספיק לו כדי להתרומם למידת החיות בו הוא פעם היה אבל זה גורם לו להפסיק להחלש. כדי להתחזק צריך לטפח את התחומים המחזקים - פעילות גופנית, תזונה, פעילויות משמחות כלליות, קשרים חברתיים ומשפחתיים וטיפול.הוסף תגובה
דיקור סיני לתחושת מחנק
נדב 26/12/2024 | 11:26היי, יש לי תחושת מחנק בנשימה בבית החזה ובגרון. עשיתי את כל הבדיקות והכל תקין. אני בן 38 ובריא. ממה זה יכול להיגרם והאם הדיקור הסיני יכול לעזור. תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה טיפול בתחושת מחנק
מר יוסי לוי - Dipl CM 29/12/2024 | 11:49טוב שעשית את כל הבדיקות הרפואיות כדי לשלול בעיה רפואית. תחושת המחנק קשורה בחולשה של מערכת הנשימה, חולשה שמצטברת לאורך זמן שאנחנו מכנים התשה ומהצד השני סטרס שמכביד על כל המערכת. טיפול משולב לשני הנושאים מביא להקלה תוך זמן קצר. הגוף ירגיש שכוחותיו חוזרים ונשימתו מתאזנת ומתייצבת. הרפואה הסינית מאד חזקה בטיפול כזה.הוסף תגובה
קשיי שינה ורפואה סינית
תמר 24/12/2024 | 10:53כבר חצי שני שאני סובלת מקשיי שינה. בדרך כלל מצליחה להירדם אחרי שעה וחצי-שעתיים אבל מתעוררת לפני ארבע בבוקר ולא מצליחה לחזור לישון . מה יכול לעזור לי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה בעיות שינה ודיקור סיני
מר יוסי לוי - Dipl CM 24/12/2024 | 11:16תמר שלום. לבעיות שינה יש סיבות שונות שלכל אחת מהן נדרש טיפול אחר. יש מי שסובלים מבעיות שינה בגלל סטרס שאינו מאפשר לגוף להכנס למצב של רוגע והרפייה, יש מי שסובלים מבעיות שינה בגלל תחושת פחד או בגלל חולשה גדולה או בגלל הרגלי אכילה לא נכונים - לכל אחד נדרש טיפול שונה. הדיקור הסיני בגלל יכולתו לענות על רוב הסיבות לבעיות שינה נחקר ונמצא כיעיל ביותר לטיפול בנושא זה. בתחילת המפגש הטיפולי הראשון יערך איבחון כדי להבין לעומק ממה נובעת הפרעת השינה ומיד יתחיל הטיפול בה. אני בדרך כלל צופה שתוך כמה שבועות בודדים יתרחש שינוי משמעותי באיכות השינה ובקלות להרדם.הוסף תגובה
בעיות מעיים ורפואה סינית
ישראל 22/12/2024 | 11:34אני סובל נפיחות בבטן, עצירות, גזים, תחושה שהיציאה היא לא עד הסוף- יש לרפואה הסינית איך לעזור לי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מעיים ורפואה סינית
מר יוסי לוי - Dipl CM 22/12/2024 | 13:45מערכת העיכול היא מערכת שרירים בעלי יכולות מיוחדות. מה שתיארת מאפיין חולשה של מערכת העיכול שמתקשה להתמודד בהצלחה עם תפקידה. המשימה העיקרית היא משימת חיזוק של המערכת כי לא נראה שיש כאן איזה גורם מפריע אלא רק מערכת מותשת וחלשה. בגלל שהחוזקה העיקרית של הרפואה הסינית היא היכולת לחזק - במצבים האלה היא הטובה ביותר. כדאי במקביל לחיזוק הטיפולי גם להקל על המערכת בהקטנת המאמצים להם היא נרתמת - אני בטוח שהמטפל אליו תיגש ידע כיצד לעשות את שניהם.הוסף תגובה
עייפות וכאבים בעורף וגב עליון
איתי 19/12/2024 | 10:33היי, אני בן 38, מאמן אישי בחדר כושר, סובל מכאבים בעורף ובגב העליון בעיקר בסוף יום.אני מרגיש שהגוף שלי עייף מהכאבים ויורד ברמת היכולות מבחינת משקלים. מה לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה עייפות וכאבים בעורף ובגב עליון.
מר יוסי לוי - Dipl CM 19/12/2024 | 10:55הכאבים שאתה מדווח עליהם מתאימים למצב הכללי שאתה מזהה של עייפות והתשה. כנראה שאתה מעמיס על עצמך הרבה מדי פעילות ולחץ מבחינת גופנית ונפשית. במקביל להקלה באימונים שכדאי לעשות מומלץ לבחון את שעות המנוחה שלך ואת התזונה. אם תרצה תמיכה מהירה ויעילה בהתחזקות הגוף אז דיקור יכול להיות מתאים ממש.הוסף תגובה
חומציות בקיבה
אלכס 18/12/2024 | 01:23היי. כבר כמה שנים יש לי ריפלוקס וLPR שלא מגיב (ואפילו מוחמר) מתרופות PPI's לא מצאו בבדיקות בקע. כן מצאו שהריפלוקס שעולה חומצי. כשיש לי התקף הוא ארוך, כמה חודשים, אבל בעת הירידה מתרופות הוא עובר לגמרי ויכול שנה לא להיות לי ריפלוקס בכלל. יש לי חשד שיש תת חומציות בקיבה ולא חומציות מוגברת. לא מצאתי אף בדיקה בישראל שבודקת את החומציות בקיבה עצמה ולא בוושט (כמו בדיקת היידלברג) ורוב רופאי הגסטרו שהייתי אצלם ישר הולכים עיוור לאבחנה של חומציות מוגברת. האם יש בדיקה ברפואה הסינית בדיקה אמינה שבודקת מצב חומציות? ראינו כל מיני בדיקות שלא נראות מדויקות. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה חומציות חסר או יתר בקיבה.
מר יוסי לוי - Dipl CM 18/12/2024 | 08:25אלכס שלום. הרפואה הסינית איננה מסתמכת על מצב החומציות בקיבה כי זה איננו מדד אבחנתי וטיפולי ברפואה הזו. תת חומציות או חומציות יתר רלבנטים כדי לתת טיפול תרופתי נוגד כדי להחליש את התופעה של הריפלוקס. הרפואה הסינית עוסקת בעיקר בחיזוק המערכות התומכות ואיזונן כדי שלא יווצרו התופעות האלה או במילים אחרות - פחות התעסקות עם החלשת הרע ויותר בבניית הטוב. אבחון ברפואה הסינית יאתר את הסיבה לחולשת מערכת העיכול לידע כיצד לחזקה כדי שלא תסבול.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
התמכרות למין
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עיסוי רפואי
-
הרפיה
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
דיקור (אקופונקטורה)

פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם יוסי לוי, Dipl CM, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםברית מילה - כרורגיה
בפורום ברית מילה - כרורגיה ניתן להתייעץ עם הרב טל מלמד- מוהל רפואי מוסמך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ברית מילה - כרורגיה