פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 16
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
DDH (לת)
אמא 23/05/2022 | 15:50תינוקת בת 3 חודשים אובחנה עם ddh דרגה 3 בצד שמאל. הורכבו רצועות פבליק מסוג רינו. ביקורת הבאה בעוד 8 שבועות. מה הסיכוי שבגיל הזה ובדרגה זו הרצעות יעבדו ויביאו לתוצאות ?פתח בחלון חדש -
פיענוח MRI (לת)
ענת 19/05/2022 | 09:58סובלת מכאבים בברך ימין , תוצאות בדיקת MRI מראות : נראית פגיעה בסחוס הפיקה עם אזורי קרע כמעט לכל העובי בחוד ובמשטח המדיאלי. בצקת ושינויים תת קורטיקליים בפיקה בסמוך. פגיעה אוסטאוכונדרלית בקדמת משטח הפמור המדיאלי במעבר במשטח מפרק של הברך לטרוכלאה. אזור קטן של קרע לכל העובי בסחוס, אי סדירות קורטיקלית ובצקת מח עצם בסמוך. חוסר סדירות קורטיקלית מינימלי באספקט אחורי של קונדיל הפמור הלטרלי, במקום שאינו נושא משקל. מה זה אומר, והאם אני יכולה להמשיך להתאמן כרגיל?פתח בחלון חדש -
איחוי שבר בצוואר הירך
אשר 10/09/2013 | 19:43שלום לך ד"ר, אני בן 77 ושנה לאחר קיבוע שבר בצוואר הירך. אני מאד סובל מהברגים המחברים את השבר ומעוניין להוציאם. מבקש לדעת מהו הזמן המקסימלי לאיחוי מלא של השבר ותוך כמה זמן עלול להתפח נמק במפרק הירך. כמה זמן מומלץ להמתין לפני הוצאת הברגים. בתודה אשרפתח בחלון חדש-
שבר בצוואר הירך
לילי 15/05/2022 | 06:49שלום רב! לפני שלושה חודשים עברתי קיבוע לאחר שבר בצוואר הירך.אני בת 67.מתפקדת . .אבל עדיין יש לי כאבים במפשעה.. וגם באיזור של הניתוח. תודה מראש -
תשובת מומחה לאחר ניתוח לקיבוע שבר בצואר ירך
דר' איתי הולצר 12/09/2013 | 16:49שלום. שבר בצואר הירך אמור להחלים באופן תקין בטווח זמן הנע בין 6 שבועות ל 3 חודשים. מעבר לכך זה יוגדר כאיחור בחיבור ומעל 9 חודשים יוגדר כלא מחובר. נמק של ראש עצם הירך מתפתח במהלך מספר חודשים. במידה והשבר התחבר ולא חל סיבוך כלשהו (כמו זיהום, כשל של הקיבוע ) ניתן להציא ברגי הקיבוע. נהוג לחכות לפחות 8-12 חודשים מהניתוח וצריכה להיות סיבה ברורה לבצע זאת - גירוי של הברגים את העור, חדירה שלהם לתוך המפרק וכדומה. חשוב להבין ממה אתה סובל - יכולות להיות לכך מספר סיבות כמו שחיקה של המפרק, חוסר איחוי של השבר, עמדה לא טובה של השבר - לשם כך צריך להכיר את המקרה לפרטיו
-
-
עברתי ניתוח ברך עקב נפילה
שושנה כהן כהן 09/04/2022 | 22:36אחרי 7 חודשים הרופא אורטופד אומר שצריך לעשות עוד ניתוח להוצאת הברגים וה פלטינה מה אתה ממליץפתח בחלון חדש-
החלפת מפרק ברך
נטלי 03/05/2022 | 15:42אחרי ניתוח החלפת מפרק ברך חודשיים וחצי יש הדבתקויות . כיפוף רק 90%. מה הפתרון רק ארתרוסקופיה?
-
-
פענוח תוצאת mri אגן ופרקי ירכיים (לת)
אביב אבי 02/05/2022 | 01:29אני בן 45 סובל מכאבים חזקים בפרק ירך שמאל מזה חודש לא קיבלתי חבלה או היה לי חום כלשהו במיפוי עצמו יצא חשד לavn בראש הפמור משמאל.בבדיקת mri הודגמה בצקת סב כונדרלית ומח עצם דיפוזית .הבצקת תופסת את כל האפיפזה הפמורלית הצוואר והמעבר האינטר טרוכנטרי הפרוקסימלי קונטור ראש הפמור יחסית שמורעם אזור סקרולטי אנטריו סופריורי.מאחז גידי הגלוטאנס מדיוס ומינמוס הדו"צ שמור ללא עדות לטנדינו בורסיטספריטרוכנטרית.פרק ירך ימין ללא ממצא פתולוגי חריג סינגל מח עצם השלג תקין ללא הסננה חשודה .המליצו לי ct לשלילת קו שבר זעיר בראש וצוואר הפמורלי משמאל.רציתי להתייעץ מה ניתן לעשות האם ניתן לבצע ניתוח להחלפת מפרק הירך אם תוכלו להסביר לי את תוצאת הפענוח של mri.תודהפתח בחלון חדש -
כאבים בירך צד ימין (לת)
רוני 21/04/2022 | 18:22שלום,יש לי תחושה (ולא רק תחושה) שהירך או הטרוכנאר הזה בורח החוצה בעת ישיבה בעת הליכה אני מרגיש צורך להחזיק שריר כדי שלא יברח כביכול החוצהבישיבה כהוא כביכול "בורח "החוצה ,כיווץ הישבנים חזק מורידים מהכאב מהתחושה הלא נעימה וכאילו מחזירים את הירך למקומה קצת,ויש תחושה שהשרירים מסביב לטרוכנטר הזה במיוחד שרירי הישבן לא עובדים בצורה פונקציונלית מירבית,תודה.פתח בחלון חדש -
בעיות לאחר ניתוח acl (לת)
שחר 19/04/2022 | 20:58שלום, לפני כארבע חמש שנים קרעתי את הרצועה הצולבת, השתקמתי די טןב, מידי פעם היו כאבים ועלפי המלצות פניתי לניתוח שנתיים לאחר הפציעה. עשיתי שחזור עם רצועה מתורם חיצוני, היה שיקול מאוד קשה שבמהלכו, בגלל הגבלות בתנועה מצאו נגע ציקלופ ונאצלתי לעשות עוד ניתוח להסירו. אחרכ הטווחים השתפרו וחזרתי לתפקוד יחסית רגיל, רק שהברך במצב יותר גרוע מלפני הניתוח. לאחרונה, כשנתיים וחצי מהניתוח הראשון, התחילה נפיחות והחמרה, הלכתי לmri, ומה שהוסבר לי ע"י רופא שקרא את הפענוח זה שכנראה נשאר איזשהו בורג ניתוחי שלא נספג והיה אמור להתאחות עם העצם ולמלא את התעלות, והוא לא. הוסברלי שצריך עוד ניתוח. האם יש עוד פתרון?פתח בחלון חדש -
כאבים מהאגן ומטה בכל פלג גוף תחתון . (לת)
Sheled 18/04/2022 | 23:36סובלת מאוד מכאבים באגן וברגליים, עםמגבלות תנועה רציניות. למי ולאן עליי לפנות עם הממצאים הנל : הודגמו שינוים אוסטאוארטרוטיים קשים מתקדמים 'מהברכיים מימין עם היצרות ניכרת של משטח המפרקי הפמורו-טיביאלי הלטרל עיבוי שינוים סקלרוטיים . משמאל היצרות המרווח הפמורו-טיביאלי המדיאלי יותר יש לציין נגע סקלרוטי רסנטי בה דיאפיזה פמורלית דיסטלית מתאים לNOF' עקב גודל הממצא דרוש המשך בירור הדמייתי אין עדות לשבר פתולוגי ללא תגובה פריאוסטלית . אין עדות לשבר, תזוזה או ממצא גרמי אחרפתח בחלון חדש -
Avn כתוצאה מניתוח במפרך ירך (לת)
Matan1190 17/04/2022 | 00:11היי אני בן 28 עברתי ניתוח מפרך ירך עם קיבוע 3 מסמרים לאחר חודש התחלתי ללכת. אחרי חודש ימים התחילו לי כאבים חזקים לכן הלכתי לרופא לבידקת mri, בבדיקה נמצא anv אני כבר שנה בבית הרופא אמר לי שכרגע אסור לי לדרוך על הרגל ומקווה שהכל יעבור וזה יסתדר לבד שלח אותי לפיזיותרפיה שיש שם תורים ארוכים ולכן לא התחלתי שם עדין השאלה שלי האם יש מה לעשות חוץ מהטיפולים האלה?פתח בחלון חדש -
אחרי ניתוח מפרק ירך (לת)
דבורה 14/04/2022 | 21:49כמה זמן צריך לגרוב גרביים אלבטיים ארוכים?פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים