פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 190
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
קרע במיניסקוס ותוצאות ארתרוסקופיה
אלה 25/12/2011 | 13:40שלום ד"ר, זו אני עם הריקודי עם, 3 ימים אחרי ארתרוסקופיה שתוצאותיה היו לא קלות (אפילו המנתח היה מופתע): Complex Tear of Medial Meniscus Left Knee-Posterior horn PATELLA-סדק עמוק בפצט הלטרלי MM-קרע מרוטש של הקרן האחורית נכרת לשוליים יציבים. MFC-פגם אובלי באורך 5-7 מ"מ שאינו חושף עצם. MTP-איזורים של חשיפת עצם מתחת לאיזור שבו הייתה הקרן האחורית. אני מאוד מודאגת מה ההשלכות של הפגיעות, המיניסקוס תוקן וייתכן שרוב הכאבים יחלפו ובעיקר תחושת הנעילה ותקיעה של הרגל בכל צעד. אבל מה עושים עם שאר הנזקים (שלא יודעת האם נגרמו מהתנועה הסיבובית החזקה שעשיתי בריקוד)? האם יש טיפול לסדק? האם זה עלול להביא אותי להחלפת מפרק מוקדם (אציין שאני בת 42 ובעלת עודף משקל). תודה שוב וחג חנוכה שמח, אלהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרע במניסקוס ותוצאות ארתרוסקופיה - תשובה
דר' איתי הולצר 27/12/2011 | 13:32מאד לא סביר -
דר' איתי הולצר 27/12/2011 | 13:32מאד לא סביר -
קרע במיניסקוס ותוצאות ארתרוסקופיה
אלה 27/12/2011 | 08:57תודה ד"ר על תשןבתך, רק שאלה אחת שמטרידה אותי: האם ייתכן שכל הפגיעות האלו מהנפילה בריקודי עם? -
דר' איתי הולצר 26/12/2011 | 21:44שלום אלה. שלושה ימים לאחר ארתרוסקופיה הם שלב מאד מוקדם ואני ממליץ להתרכז בתהליך השיקומי ולא בשאלות לגבי העתיד שאין תשובה מוחלטת לגביהן. את כל השאלות תפני לרופא המנתח - הוא 'היה שם', ראה בדיוק את הממצאים ויכול להסביר לך את המשמעויות וההשלכות של הפגיעות הנ"ל. שיקום מוצלח
-
-
-
תשובת מומחה האם יש קשר בין בריחת סידן להחלפת ברך - דוד
דר' איתי הולצר 26/12/2011 | 21:57שלום דוד. 'אוסטאופורוזיס' (המכונה 'בריחת סידן') הינו תהליך הגורם לירידה במסת ואיכות העצם ואופייני לגיל המבוגר. לא מדובר בחסר סידן בלבד והטיפול כולל מספר תכשירים - יש לפנות לרופא/ה המשפחה לקבל הסבר מסודר. אין קשר בין אוסטאופורוזיס להתפתחות שחיקה של מפרק הברך ולניתוח החלפה בעקבות כך. אם העצם מאד חלשה בעקבות תהליך האוסטאופורוזיס, נדרשת משנה זהירות במהלך הניתוח עצמו.
-
-
שלום ד"ר הולצר פונה אליך בקשר לבני בן ה-9 לאחר ניתוח אוטופדי
26/12/2011 | 19:08בני עבר לפני 4 חודשים ניתוח לקיבוע עצם הפמור הניתוח עבר בשלום לדברי הרופאים לאחר הניתוח בכמה ימים התגלו אצל בני DVT לאחר אשפוז נוסף ומתן קלקסן למשך 3 חודשים לאחר בירור אצל המטולוג נודע לנו כי אין שייכות לDVT בנושא גניטיקה אלא אם כן בעקבות הניתוח בקיצור נכנסנו לבלאגן רציני בעקבות רשלנות רפואית רצינית הילד נותח בוולפסון ועתיד להנתח בשנית להוצאת הפלטינה שאלתי אליך האם אני יכולה לעבור בית חולים והניתוח יתבצע בבית חולים אחר כי אני ממש לא יכולה לראות את הרופא הזה לאחר שהוא טוען שהבן שלי לא עושה כל מאמץ להפעיל את השריר והיה מצב שהתעמתתי עם הרופא בגלל שהוא לא לקח אחריות לאחר הניתוח ואמר לנו שאם הילד לא יזוז יקרה כך וכך ואני רותנת על כך שלא נתן לו מייד לאחר הניתוח קלקסן ויותר מזה הוא צועק לי בפנים שהילד שלי ישאר נכה לנצח ולא לוקח אחריות על מעשיו מה אני עושה תייעץ לי משהו בבקשה אני יודה לך אם תענה לי בהקדם תודה ובברכת חג שמח וחודש טוב ומבורךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בן 9 לאחר ניתוח אורתופדי - תשובה
דר' איתי הולצר 26/12/2011 | 21:50יש לך את הזכות המלאה לעבור ניתוח היכן שאת רוצה. בד"כ יש יתרון רב ב'המשכיות טיפול' על ידי מנתח או מחלקה ספציפים - המכירים את פרטי המקרה והשתלשלות הארועים. למרות זאת, במקרים רבים ומסיבות שונות זה לא המצב ומטופלים מקבלים המשך טיפול לא במוסד בו טופלו בשלב הקודם.
-
-
השתלת מפרק ירך לצעיר
חפץ בעילום שם 23/12/2011 | 02:16אני בחור בן 21 סובל ממחלת עצם פיברוזיס דיספלזיה (רככת) כתוצאה משברים במפרק הירך, הרופאים הציעו לי אפשרות של החלפת מפרק ירך, כמה זמן אורך החיים של מפרק בממוצע??????? האם יש מפרקים מותאמים למחלות עצם?????? האם כשמתחליפים מפרק שחוק בחדש יש יותר סיכון לעומת מפרק ראשוני????????? האם יש פיתוחים חדשים ששורדים יותר שנים??????????? בתודה ובברכת לילה טובפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השתלת מפרק ירך לצעיר - תשובה
דר' איתי הולצר 25/12/2011 | 00:42שלום! ניתוח החלפת מפרק ירך הינו אחד הניתוחים השכיחים והמוצלחים הנעשה מזה מספר עשרות שנים למליוני אנשים ברחבי העולם (בעיקר המערבי...). במהלך השנים חלה התקדמות בתחומים שונים הקשורים לניתוח זה - טכניקות ניתוחיות, סוגי משתלים ועוד. אחת המגבלות העיקריות נשארה אורך חייו המוגבל של המשתל - עקב שחיקה ו/או התרופפות. בממוצע, רובם המוחלט של המשתלים (מעל 95%) יחזיקו מעמד לפחות 15 שנה. חלק ניכר מהם אף יחזיק יותר. אחד הגורמים המשפיעים על כך הינו העומס המופעל על המשתל. באופן טבעי, אצל מנותחים צעירים ופעילים עלול הניתוח להחזיק פחות זמן. אם בעקבות מחלתך אתה לא מאד פעיל ספורטיבית ופיזית, אז שוב הנתונים משתנים - אין על כך מספרים ומדדים מדוייקים. אין משתל מיוחד למחלה ספציפית, אבל יש סוגי משתלים וטכניקות קיבוע, שמתאימים יותר לעצמות באיכויות ומחלות שונות. יש גם משמעות כמובן באיזה סוג פיברוס-דיספלזיה ובאיזו דרגת חומרה מדובר. ניתוחי 'רויזיה' (revision) יותר מורכבים, יש בהם יותר סיבוכים והתוצאות שלהם פחות טובות בהשוואה לניתוחים ראשוניים. גם בנושא זה יש שונות רבה התלויה במשתנים רבים. לא ניתן כמובן לפרט ולהסביר במסגרת הפורום את הכל הקשור בנושא זה ובודאי לא להתיחס באופן פרטני למקרה שלך - צריך לעשות את זה במסגרת פגישה עם מומחה בתחום.
-
-
בבקשה הסבר תוצאות MRI והמלצות טיפול. דחוף!! האורטופד שלי בחופשה
שרון 18/12/2011 | 21:19בבקשה הסבר תוצאות MRI והמלצות טיפול. דחוף!! האורטופד שלי בחופשה. הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים, קורונלים וסגיטלים, בסדרות ,T2 ,T1עם דיכוי שומן, ללא הזרקת חומר ניגוד. הרצועות הקולטריות, המדיאלית והלטרלית, עם אות ועובי שמורים. גיד הקוודריספס וגיד הפתלה עם אות ועובי שמורים. קיים קרע אלכסוני בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי. מודגם קרע ידית דלי של המיניסקוס הלטרלי עם הסטה מדיאלית של הפרגמנט הקרוע. נוזל בכמות מוגברת קלות במפרק. אין עדות לפגמים סחוסיים בעובי מלא בכל שלושת המדורים. מסת השרירים שמורה. קיימת ציסטה קטנה ע"ש בייקר. לשד העצם עם אות שמור. לסיכום: קרע אלכסוני של המיניסקוס המדיאלי. קרע ידית דלי של המיניסקוס הלטרלי.פתח בחלון חדש-
תוצאות MRI
שרון 19/12/2011 | 18:35תודה רבה לדר' איתי הולצר על התגובה והתשובה המהירה. -
תודה רבה לדר' איתי הולצר על התגובה והתשובה המהירה.
שרון 19/12/2011 | 18:35 -
תשובת מומחה תוצאות MRI - תשובה
דר' איתי הולצר 19/12/2011 | 17:51שלום שרון. ללא פרטי המקרה וההיסטוריה שלו והממצאים בבדיקה גופנית, לא ניתן להבין את התמונה הכוללת ובוודאי שלא להמליץ על טיפול. על פי פיענוח ה MRI יש קרעים במניסקוסים - מבנים בצורת סהרון ובמרקם דומה לגומי הנמצאים בתוך הברך. אין מדובר בדרך כלל בפגיעות הדורשות התערבות טיפולית מיידית ולכן את/ה יכול/ה להמתין לחזרת האורתופד מחופשה ובינתיים לקחת משככי כאבים על פי הצורך, או לפנות כמובן לבדיקת אורתופד אחר. -
תשובת מומחה תוצאות MRI - תשובה
דר' איתי הולצר 19/12/2011 | 17:51שלום שרון. ללא פרטי המקרה וההיסטוריה שלו והממצאים בבדיקה גופנית, לא ניתן להבין את התמונה הכוללת ובוודאי שלא להמליץ על טיפול. על פי פיענוח ה MRI יש קרעים במניסקוסים - מבנים בצורת סהרון ובמרקם דומה לגומי הנמצאים בתוך הברך. אין מדובר בדרך כלל בפגיעות הדורשות התערבות טיפולית מיידית ולכן את/ה יכול/ה להמתין לחזרת האורתופד מחופשה ובינתיים לקחת משככי כאבים על פי הצורך, או לפנות כמובן לבדיקת אורתופד אחר. -
תוצאות MRI
19/12/2011 | 17:47שלום שרון. ללא פרטי המקרה וההיסטוריה שלו והממצאים בבדיקה גופנית, לא ניתן להבין את התמונה הכוללת ובוודאי שלא להמליץ על טיפול. על פי פיענוח ה MRI יש קרעים במניסקוסים - מבנים בצורת סהרון ובמרקם דומה לגומי הנמצאים בתוך הברך. אין מדובר בדרך כלל בפגיעות הדורשות התערבות טיפולית מיידית ולכן את/ה יכול/ה להמתין לחזרת האורתופד מחופשה ובינתיים לקחת משככי כאבים על פי הצורך, או לפנות כמובן לבדיקת אורתופד אחר.
-
-
מפוי עצמות
חני 05/12/2011 | 10:26אני בת 52,לפני כשנה וחצי החל כאב ביד ימין(ב-us נראה דלקת וקרע בכתף ימין)אח"כ החל גם כאב ביד השנייה. בנוסף בחורף הקודם התחלתי להרגיש קושי בקימה מישיבה לעמידה,כאב לי האגן ויש קושי בהליכה ונוקשות ולעיתים כאב בעכוז..בחודש האחרון יש גם קליקים במפרקים. לפני מספר חודשים עשיתי צילום אגן שהיה תקין,סי טי עמוד שדרה מותני (L1-S1) הראה: נפח חוליות שמור. נקבים אינם מוצרים. מפרקים פצטלים תקינים. שחיקת דיסק L4-5 עם אי סדירות בלוחית העליונה בחלק L5. בלט קל של דיסק מסביב עם לחץ מינימלי. לא הודגם ממצא אחר. במפוי עצמות של השלד כולו כולל הגפיים העליונות והתחתונות,בנוסף בוצעה בדיקה טומוגרפית של האגן נרשם: קליטה מוגברת בעמוד שדרה מתני ב-L5 משמאל (אוסטאופיט?)-כנראה שנויי ניווני. קליטה מוגברת בכתף ימין דיפוזית(שינויים ארטריטיים),באיסכיום מימין(אנתזןפתיה),בטרווווווווכנטר הגדול של הפמור דו"צ(אנתזופתיה?בורסיטיס?) מהאומר הסיטי והמפוי,האם יתכן וזה דלקת פרקים בגלל הקליקים בגוף והכאב המפושט בגוף. בדיקות דם לגלוי דלקת פרקים תקינות,יש לי גם אוסטופוריאזיס באגן. במפוי לא נרשם כלום לגבי האגן,האם אין בעייה באגן? תודה ןסליחה על רבוי השאלות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עוד תשובה
דר' איתי הולצר 06/12/2011 | 21:00הממצאים בהדמייה אינם מעידים דווקא על דלקת מפרקים. אני ממליץ לפנות תחילה לאורתופד. -
מפוי עצמות-עוד שאלה
06/12/2011 | 09:23האם עלי לפנות לראומטולוג או אורתופד ואיזה. האם יתכן וזה דלקת פרקים לפי ההדמיות. תודה -
תשובת מומחה מיפוי עצמות - תשובה
דר' איתי הולצר 06/12/2011 | 00:23שלום חני. אתחיל מהסוף: יש מספר סוגים של 'מיפוי עצמות' ובהתאם בעיות שונות אותן ניתן לאבחן בכל אחת מהבדיקות. הבדיקה הנפוצה ביותר נקראת 'מיפוי טכנציום' על שם החומר המוזרק במהלך הבדיקה. מיפוי מסוג זה מגלה בעיות הקשורות בעצם, במקרים בהם יש יתר פעילות של תאי העצם כגון: שברים, דלקות, זיהומים, גידולים ועוד. כמו כל בדיקת הדמייה יש לה מגבלות וחסרונות והיא אינה נכונה תמיד - היא עלולה לא לזהות בעיה שקיימת והיא עלולה להעיד בטעות על בעיה שאינה קיימת. לאור כל האמור לעיל ממצאים תקינים לגבי האגן במיפוי עצמות אינם מבטיחים לצערנו שאין בעיה באגן. הממצאים ההדמייתיים שאת מתארת לגבי עמוד השדרה מעידים על שינויים שחיקתיים כרונים והממצאים באזור הטרוכנטר הגדול (אזור בעצם הירך הסמוך למפרק הירך), מעידים על דלקת כרונית. ללא תשאול מסודר ובדיקה גופנית מקיפה, לא ניתן לבנות את התמונה המלאה של הבעיות מהן את סובלת.
-
-
ד"ר שלום רב
אבי 04/12/2011 | 20:58לפני כחודש עברתי ניתוח ארטרוסקופיה ירך. כיום אני מרגיש תחושת אי נוחות תמידית,רגישות גדולה ומעין תחושת רדימות באזור המפשעה והאשך. זה מתבטא בכך שכל בגד שאני שם גורר אי נוחות במפשעה. הבעיה הזאת הייתה לפני הניתוח ארטרוסקופיה ועכשיו אחרי הניתוח חזרה התחושה הלא נעימה הזאת. השאלה שלי אם זה תסמין שכיח והוא אמור לעבור עם הזמן או שיש פה בעיה שלא קשורה לניתוח הזה?פתח בחלון חדש-
ד"ר תודה רבה עזרת לי מאוד.
אבי 06/12/2011 | 11:51 -
תשובת מומחה המשך תשובה
דר' איתי הולצר 05/12/2011 | 23:50שלום שוב. הנתון האחרון אכן מעלה סימני שאלה לגבי מקור הבעיה. הלברום אינו שריר, כי אם רקמה במרקם של גומי בהיקף החלק האגני של מפרק הירך. העצבים שמעצבבים את האזורים הפגועים אצלך אינם עוברים בלברום עצמו. ייתכן ובנוסף לפגיעה בלברום ארעו פגיעות נוספות סמוכות באזורים בהם עוברים העצבים. כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת - אין תחליף לבדיקה פיזיקאלית יסודית והייתי מתחיל אצל הרופא המנתח. -
ד"ר בהמשך לתשובתך
אבי 05/12/2011 | 18:57ד"ר תודה רבה על התשובה. בהמשך לתשובתך שכחתי לציין שתופעות אלה של הרדמות האשך והמפשעה,ואי נוחות תמידית בלבישת בגדים החלו ימים ספורים לאחר שקרעתי את שריר הלברום . נבהלתי מעצם העובדה שלאחר הניתוח הבעיה עדיין נשארה ואף החמירה בימים האחרונים. אז בחידוד לשאלתי מקודם אתה עדיין חושב שזה קשור לעצבים בעמוד השדרה או שזה תופעות של קריעת שריר הלברום, וזה אמור לעבור מעצמו? -
תשובת מומחה תשובה
דר' איתי הולצר 04/12/2011 | 22:56שלום אבי. סביר להניח שהבעיה שאתה מתאר אינה קשורה לניתוח. חלק מהעצבים המעצבבים את המפשעה והאשכים אכן עוברים באזור הניתוח אבל הסיכוי לפגוע בהם במהלך ניתוח ארתרוסקופי קטן. העובדה שסבלת מתופעות דומות לפני הניתוח מחזקת מאד הנחה זו. חשוב להשלים בדיקה פיזיקאלית יסודית הכוללת מיקום מדוייק של האזור הפגוע תחושתית ולהבדיל בין תחושת חום/קור ,מגע, כאב. הבעיה יכולה להיות במוצא העצבים מעמוד השדרה או בהמשך מסלולם והיא יכולה לנבוע מסיבות שונות - בהתאם לכך גם ניתן להעריך את סיכויי ההחלמה והטיפולים האפשריים. אני ממליץ לפנות למנתח ולהתייעץ איתו. ייתכן ובהמשך יש מקום להתייעץ עם מומחה עמוד שדרה.
-
-
כאבים ברגלים (לת)
רונן שטרן 06/12/2011 | 03:08איתי שלום : הנני בן 25 בחודשים האחרונים החלו להיות לי כאבים ברגלים + באצטורבלים ליד המפסאות בעת שכיבה על הבטן אני מרגיש כמו קליקים המלווים בדקירות ובקושי מסויים המתבתא בזמן שאני הולך אני מתהלך בצליה על רגל שמאל הייתכן כי יש חיכוך של סחוס עם העצם ולכן נוצרים הכאבים ? בעבר בגיל 14.5 החלו להיות לי את אותם כאבים ברגל ולאחר מיפוי עצמות שעשיתי הייתי אצל פרופסור קלמן כץ והובחן אצלי שיש לי עוד מספר בלוטות של אסטוכודרומיה אני לא בקיא בתחום הרפואי ושאלותי הם : 1 האים המחלה הזו היא מחלה תורשתית כי אין אצלי אף אחד שנושא זאת ? 2 . האים האסטוכודרומיה עלול להיות גידול שפיר וכיצד ניתן להילחם בכאבים חוץ מכדורי אטופן שניתנו לי על ידי רופאת משפחה 3. האים ניתוח באזור האצטורבלים ניחשב כמסוכן ? במידה וכן אשמח אם תוכל לפרט את ההשלכות 4 מיפוי עצמות - בירצוני לדעת האים במיפוי העצמות - יש קרינה שיכולה להשפיע בהמשך על רמת פעילותי השותפת והחיים האים הקרינה והחומר שניתן במכונים מגדיל את החשיפה במידה וכן , אשמח עם תוכל לפרטפתח בחלון חדש -
שתל מפרק ירך מתפורר
קטיה 25/11/2011 | 20:15שלום דר' איתי אימי עברה ניתוח החלפת מפרק ירך לפני 10 שנים. מזה 3 חודשים היא סובלת מכאבים ומעצם בולטת. בצילום שעשתה מתברר שיש התפרקות של המפרק המושתל וכן התפוררות העצם באזור. מצבה הבריאותי של אימי לא מאפשר לה לעבור ניתוחים. שאלתי היא: מה המשמעות של השארת השתל בגוף? האם מעבר לכאבים מהם היא סובלת יתכנו בעיות נוספות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המשך תשובה
דר' איתי הולצר 29/11/2011 | 00:26אצטבולום - החלק האגני של מפרק הירך.'אוסטאופניה' - ירידה כללית במסת העצם. מצב אופייני לגיל המבוגר. בדרגה חמורה יותר זה ייקרא 'אוסטאופורוזיס' - מה שמכונה 'בריחת סידן'. גם הביטוי 'ליטי' - משמעותו הפחתה במסת העצם, אבל נקודתית - ממוקמת באזור ספציפי. יכול להיגרם מסיבות שונות באזור הפרוטזה, הנפוצה ביותר היא תגובה לשחיקה של המשתל. כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת בלי הממצאים בבדיקה גופנית ומעבר ישיר על בדיקת ההדמייה עצמה (לא הפיענוח בלבד) - לא ניתן להבין את כל התמונה ו/או להמליץ על טיפול. הסתיידות בעורקים הינה מה שמכונה 'ממצא אקראי' ואינה קשורה לנושא משתל הירך. אפשר להתייעץ עם מומחה כלי דם בנושא. -
המשך השאלה
קטיה 28/11/2011 | 13:17תודה דוקטור על התשובה קיבלתי עכשיו את הפענוח המדויק והוא: פרוטרוזיה של האצטבולום השמאלי אשר נראה ליטי מאוד. כנראה כתוצאה מדלקת גרמית. אוסטאופניה. הסתיידויות בעורקים. אודה לך אם תוכל להסביר לי במילים פשוטות מה המשמעות? -
תשובת מומחה שתל מפרק ירך מתפורר - תשובה
דר' איתי הולצר 26/11/2011 | 00:13שלום קטיה. התרופפות של משתל וספיגה (נסיגה, הפחתה) של העצם באזור המשתל יכולים להתבטא בכאב והגבלה תפקודית, שלעיתים תחמיר עם הזמן, אך לא בהכרח. חשש נוסף קיים במידה ויש סימנים המעידים על סכנה לשבר של העצם, או פריקה של המפרק שעלולים לחייב ניתוח ומדובר בניתוחים לא פשוטים בד"כ. אני ממליץ להגיע עם הצילומים לבדיקה והערכה מקיפות ולדון במשמעויות ותכניות מעקב וטיפול להמשך.
-
-
פגיעת ברך וקרע רדיאלי במיניסקוס
רקפת 24/11/2011 | 14:21ד"ר הולצר שלום, זו שוב אני בת 42 עם הפגיעה בעת ריקודי עם, נחתתי עם תנועה סיבובית על הרגל והברך עשתה קנאק רציני. אני 3 חודשים אחרי הפגיעה למרות שב-MRI לא אובחן בוודאות קרע במיניסקוס המידאלי היה חדש והתחלתי פיזיוטרפיה אינטנסיבית הכוללת אולטרסאונד (4-5 טיפולים עד כה), וזריקת סטרואידים למפרק הברך. הפיזיוטרפיסט אציין כל הזמן שטען לפי הסימפטומים שיש קרע במיניסקוס. היום אחרי 3 חודשים חזרתי לביקורת אצל האורטופד מומחה הברך (ואציין שסומכת עליו מאוד מנסיון רב שנים והמלצות של אנשים) ואני סיפרתי לו שיש לי עדיין כאבים דיי חזקים במקום מאוד ממוקד בחלק הפנימי של הברך ושתוקף אותי כמעט אחרי כל פעילות הקלה ביותר של הליכה או עמידה או בכיפוף במדרגות ואפילו ישיבה ממושכת עם ברך כפופה. הוא הסתכל שוב על ה-MRI וטען שיש "קרע רדיאלי בקידמת גוף המיניסקוס המידאלי". אמר שחושב שאצטרך ניתוח אבל אם יכולה לחיות עם הכאב אז אפשר לדחות את זה. אני מאוד מודאגת ומתלבטת מה נכון לעשות, האם ניתוח יישפר את הכאבים והמגבלה (אציין שאפילו ירידה מהסעה במדרגה כואב לי מאוד וקשה לי). מה המשמעות של "קרע רדיאלי"? מה יקרה אם לא אנתח? האם יכול לגרום להחמרת המצב בעוד מספר שנים? אציין שאני סובלת מעודף משקל ולא יודעת מה ההשלכות של מיניסקוס קרוע עליי (רק יודעת שמשקל לא עושה טוב לאורך זמן). ואם מנתחים, מה משמעות הניתוח? מה עושים בניתוח כזה ומה משך ההחלמה? האם זה מבטיח הקלה בכאבים? סליחה על השאלות הרבות ותודה על חוות דעתך.פתח בחלון חדש-
קרע במיניסקוס
רקפת 28/11/2011 | 07:30תודה רבה ד"ר ושבוע טוב. רקפת -
תשובת מומחה פגיעת ברך וקרע רדיאלי במניסקוס - המשך תשובה
דר' איתי הולצר 27/11/2011 | 21:39אני חושב שכבר התיחסתי לנקודות המפורטות. כפי שכתבתי לך בתשובתי הקודמת - יש החלטות שאף אחד לא יוכל לקחת במקומך. מאחל לך החלמה בכל דרך בה תבחרי -
פגיעת ברך וקרע רדיאלי במיניסקוס
רקפת 27/11/2011 | 09:26תודה רבה ד"ר הולצר על תשובתך המפורטת והמהירה. מה שאני בעיקר מתלבטת הוא שכרגע אני "מתפקדת" הולכת ומעט רוקדת אבל אני לא קוראת לזה תפקוד שכן יש לי כאבים דיי חזקים בכל פעילות ואפילו אחרי עמידה של כ-20 דקות. האורטופד שבדק אותי אמר שאם מתפקדת אין אינדיקציה לנתח מיידית (כך קרא לזה) אולם בהעדר הטבה תוך חודשיים אמר שיש לשקול שוב ניתוח ארתרוסקופיה. אני מאוד סמוכת עליו ולא הצלחתי להבין האם הניתוח הכרחי והאם הוא יישפר לי את הכאבים. סליחה שחוזרת ושואלת. לעיתים יש סברה שהמנתחים "ידם קלה על הסכין" אולם אני מיציתי באמת הכל עד כה: זריקת סטרואידים למפרק, פיזיוטרפיה של כחודשיים (15-16 טיפולים הכוללים 4 טיפולי אולטרסאונד) ולא מרגישה שזה שיפר את הכאבים. בנוסף, יש לי פגיעה בסחוס כתוצאה מהפגיעה כך אמר הרופא "באספקט האחורי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם פגם לכל עובי הסחוס בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך קורונלי 17 סדרה 4) ובקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 20 סדרה 3) עם בצקת לשדית מינימלית תת-קורטיקלית בסמוך." (אבל דווקא בצד החיצוני של הברך כמעט לא כואב לי), אלא רק בחלק הפנימי היכן שהמיניסקוס המדיאלי. האם זו אינדיקציה מספקת ללכת לניתוח? תודה שוב ושבוע טוב. -
תשובת מומחה פגיעת ברך וקרע רדיאלי במניסקוס - תשובה
דר' איתי הולצר 24/11/2011 | 21:07שלום שוב קרן. 'רדיאלי' נגזר מהמינוח 'רדיוס'. המשמעות קרע בכיוון הרדיוס. המניסקוס בנוי בצורת סהרון (כמו בייגלה) ויכולים להיות בו קרעים מסוגים שונים - אם הקרע בכיוון המרכז, הוא ייקרא רדיאלי. את יכולה להקליד את המונח ב'גוגל' ותקבלי תמונות רבות. ניתוח ארתרוסקופי מתבצע בהרדמה אזורית או כללית ובמהלכו מכניסים דרך חורים קטנים מצלמה ומכשירים. את החלק הקרוע מסירים (או מתקנים במצבים מאד מסויימים). אם רק מסירים את החלק הקרוע, השיקום יחסית קצר וקל - מספר שבועות בודדים וניתן ללכת מייד לאחר הניתוח. אם מתקנים את הקרע (לא סביר במקרה שלך), אז השיקום ארוך יותר ואסור לדרוך על הרגל לפחות ל 6 שבועות. אם הבעייה העיקרית או היחידה היא אכן הקרע - ההצלחה בניתוחים כאלה גבוהה מאד. אם יש בעיות נוספות (והמקרה שלך עלול להיות מורכב יותר) אז ההצלחה מוטלת בספק רב. לגבי נזק עתידי אין וודאות על בסיס הספרות והנסיון שיש בידנו. ממה שאת מתארת לגבי מצבך והסבל שלך, אני חושב שיש הגיון בביצוע הניתוח אבל יש החלטות שלא יוכלו לקחת במקומך... מאחל לך החלמה שלמה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים