פורום סרטן העור וניתוחי מוז (מוס) - עמוד 20
-
תוצאות פתולוגיות לאחר מוז
אפי 01/05/2018 | 23:43לאשתי בוצעו שני הסרות האחת באף בשיטת מוס באבחנה של bcc s/p והשניה מהזרוע bcc s/p האבחנות הפתולוגיות של שני המקרים הן :skin with scar מה המשמעות האם מדובר בהסרה "נקיה" האם יש צורך בביצוע הסרה נוספת תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כרתה חוזרת עם תשות פתולוגיה - צלקת
ד"ר עופר ארנון 09/05/2018 | 22:04הכריתה השניה ללא דיגול ולכן התשובה צלקת. מה שנישאר מהניתוחהקודם. לא תמיד ניתן לראות שוב את חלקי הגידול שנישאר. בסופו של דבר נכריתה השניה תקינה. רפואה שלמה.
-
-
קרצינומה בעור
ריקי 04/05/2018 | 11:26שלום לרופא, הוציאו לי נגע בעור מתחת לשפה התחתונה. זה התחיל לפני שבע שנים כמו שומן קטן ולפני כמה חודשים קיבל צבע אפור קצת ונקודה לבנה. זה לא ממש גדול רק קצת. אתמול התקשרו מהמרפאה ואמרו לי שזה קרצינומה ושאגיע שוב בשבוע הבא. אני מאוד מפחדת. אם זה סרטני אז כשחתכו קראתי שזה נכנס לדם ויכול להפיץ את הנגע. אין לי דרך לשאול את הרופא שאלות. מה הרופא רוצה לעשות עכשיו? מחכה לתשובותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נגע סרטני שלא הוצע בשלמות
ד"ר עופר ארנון 06/05/2018 | 12:56לדעתי כל נגע סרטני שלא הוצא בשלמות. כדאי לבצע את השלמת הכריתה בניתוח מוהס. בניתוח מוהס ניתן לעשות צלקת הקטנה ביותר ולהבטיח כריתה שלמה של הגידול. ניתן לקבל ללא עלות ניתוח מוהס בבית חולים ברזילי לכל קופות החולים וללא תור. (כשבועיים) בבקשה לשלוח הפניה ל 08-6746111 טל 08-6746461. להתראות. החלמה מהירה
-
-
ניתוח דחוף בשיטת מוס
בן 23/04/2018 | 10:32עלי לעבור ניתוח בשפה בשיטת מוס. שאלתי היא האם כל מומחה כירוגי פלסטיקה הוא גם מומחה לבצוע ניתוח מוס.?ואיך אני יכול לודא זאת!?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מנתחי מוהס קוראים לבד את הסלידים ההיסטולוגיים
ד"ר עופר ארנון 23/04/2018 | 14:35ניתן לשאול את המנתח לגבי הכשרתו כמנתח מוהס. יש כאלו שגם קוראים לבד את היסטולוגיה וגם פתולוג עובר על התוצאות- בעיקר בבתי חולים ציבוריים. כגון בברזילי באשקלון (שם אני עובד) על מנת לקבל תור ניתן לשלוח הפנייה בפקס 08-6746111 טל 08- 6746164 לכל קופות החולים ללא עלות. תור של כשבועיים.
-
-
כתם אסימטרי על העור
איילת 21/03/2018 | 18:51שלום רב, אני בת 37 , אם לשניים לפני מספר שנים ( 6-7) הופיע כתם קטן מוזר אסימטרי על השד באיזור הפטמה, כל השנים הוא לא הפריע , לא גירד , לא התקלף וכו׳ פעם בשנה בבדיקה שגרתית אצל רופאי עור שונים לא ייחסו לו חשיבות... לאחרונה למרות שהוא נשאר ללא שינוי, התחילו להמליץ על בדיקת ביופסיה כי הוא נראה ״מוזר״ נאמר לי שהביופסיה תשאיר צלקת ובכלל זה איזור רגיש ולכן השאלה שלי האם יש חשיבות איפה אעשה את הבדיקה שהבנתי שהעדיפות למומחה לכירורגיה פלסטית ואין לי מושג למי לפנות באזור הצפון.... אם אוכל לקבל הכוונה, אודה מאוד וגם שאלה חשובה, האם יש מניעה מלעשות את הביופסיה בקיץ מבחינת ההחלמה וחשיפה לשמש ועדיף לחכות לעונת סתיו-חורף. לא נאמר לי שיש דחיפות. מודה מראש על התייחסותךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המלצה לביופסיה - לבצע
ד"ר עופר ארנון 08/04/2018 | 21:23כאשר יש המלצה לבצע ביופסיה, אז לבצע אותה בהקדם ולא לדחות לפי עונות השנה. כל מומחה בכירורגיה פלסטית יודע להסיר או לדגום שומה ולאפשר את ההצטלקות הטובה והקטנה האפשרית. רפואה שלמה -
תשובת מומחה ביופסיה
ד"ר עופר ארנון 22/03/2018 | 14:52אין משמעות לעונה. לצורך ביופסיה, פלסטיקאי הקרוב לאזור מגורייך, או מי שיהיה דרך קופח, יהיה טוב. רפואה שלמה.. -
יהאם יש משמעות והבדלים בין מעבדות
איילת 21/03/2018 | 18:56שאלה נוספת האם יש עדיפות למעבדה מסויימת ובכלל הבדל בין מעבדות שאליהן נשלחת בדיקת ביופסיה ? לקבלת תוצאות אמינות וברורות תודה רבה מראש
-
-
נקודת חן על אצבע לילדה בת 4
מלי 08/02/2018 | 09:5223:46 06/02/2018 | מאת מלי לבתי בת ה 4.5 הופיע נקודת חן על האצבע ביד נקודה שטוחה כמו קווים חומים . לסבתא הסירו 2 מלנומות מסוג אינסיטו וברסלו. על פי הרקע רופא עור המליץ להסירה. האם הנקודה מסוכנת? אודה להתייחסותך.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שומה חוה עדיין לא מסוכנת
ד"ר עופר ארנון 29/03/2018 | 21:02רק לאחר אבחנה היסטולוגית ניתן להגיד עם השומה מסוכנת. כאשר רופא המליץ להסירה, כמובן שיש להסירה. רפואה שלמה.
-
-
Bcc על הפנים
Jen 14/02/2018 | 18:20שלום, הסרתי לפני שבועיים bcc מתחת לעין שמאל. גילו לי נגע נוסף על לחי שמאל קרוב לאף וגם הוא bcc. שני הנגעים היו בליטות על העור שהוסרו לצורך ביופסיה. ארצה לציין שאיני נחשפת לשמש כלל וכנראה שהעניין גנטי. איך אוכל לדעת בוודאות שאין נגעים נוספים או התחלה שלהם? על הפנים ובאיזורים אחרים בגוף. הרי לא הייתי רוצה לחכות שאם כן יש עוד, שזה יתפתח למעין שומה ורק אז אדע להסיר. תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גילוי סרטן עור
ד"ר עופר ארנון 29/03/2018 | 21:00ההמלצה: סקירת נגעים בכל שנה אצל רופא עור . פשוט להתפשט כל הגוף. או להתפשט חלק גוף עליון, הרופא יבדוק. להתבש ולהתפשט חלק גוף תחתון, הרופא יבדוק. זוהי השיטה הפשוטה והטובה לגילו מוקדם של סרטן עור. כמובן שכאשר בן זוג רואה נגע שונה או משתנה בקצת מהיר יש להראות לרופא עור והוא יחליט אם יש צורך בטיפול. רפואה שלמה.
-
-
חתך בפנים לאחר ניתוח מוז
א 15/02/2018 | 13:30שלום ד''ר ארנון: אמי עברה ניתוח להסרת נגע מסוג קרצינומה של תאי הבסיס, שהיה בלחי מתחת לעין (18 על 20 ממ). להפתעתנו נוכחנו, כי בוצע חתך גדול ביותר לאורך הפנים עד לפה, שכמובן יותיר צלקת. שאלתי: האם חתך כאמור הוא מחויב בניתוח זה? האם לא היו אפשרויות אחרות, עליהן היה על המנתח ליידע אותנו? בעבר אמי עברה הסרה של נגע נוסף בלחי השניה אצל רופא אחר, שבצע חתך מקומי בלבד. אודה מאד לתשובתך המלומדתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גודל חתך
ד"ר עופר ארנון 22/03/2018 | 15:01במידה ועברת את הניתוח אצל מנתח פלסטי. לרוב החתך הארוך מעיד על רצון לשמור על תפקוד ואסתטיקה. כולנו מעדיפים חתך קצר, אך לעיתים קרובות יש צורך לבצע חתך ארוך לקבלת תוצאה טובה יותר. רפואה שלמה
-
-
-
תשובת מומחה היסטולוגיה
ד"ר עופר ארנון 15/03/2018 | 14:20עור עם שינויים לאחר שנים של חשיפה לשמש. אין נגע סרטני. רפואה שלמה.
-
-
סרטן בחזה
שירה 28/02/2018 | 21:51לאמי יש סרטן בחזה גוש גדול . התחילו לעשות טיפולים ביולוגיים שעשה פעולה הפוכה והחמרה שגרמה לא טוב לסרטן והחלישנאותה ופגע בהרבה מדגים חיוניים בגוף אושפזה וכרגע עדיין באשפוז ומיוצבת פחות או יותר ללא טיפול אונקולוגי. הרופא אמר שכנראה הדבר היחיד שאולי יעזורבשם זה הקרנות מה דעתך ומה הסיכוי להחלמה באיזור החזה בעזרת הקרנות והאם יכול להיות עוד משהוא שיכול לעזור ממש מחפשים מישהוא שיעזור לנו שתחלים ויקרה הנס כבר שנה עם סרטן שהתחיל במקומות אחרים עזר והחמיר בבית החזה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אשפוז
ד"ר עופר ארנון 15/03/2018 | 14:19לצערי אין באפשרותי לעזור במקרה זה. החלטת הרופאים המטפלים היא הנכונה. רפואה שלמה.
-
-
ביופסיה חוזרת של נגע שהוסר
גלינה 04/03/2018 | 20:53שלום רב, לפני כ9 חודשים התגלו לי 2 מלנומות שטחיות בזרוע ובשוק, שבעקבותיהם בוצעו ניתוחי הרחבה. לפני כחודשיים, ביקשתי ריוויזיה. להלן ביופסיה ראשונית של הזרוע: malignant melanoma' mostly in situ with few foci of superficial invasion, clark level 2, breslow thickness 0/5 mitotic index is 0 per 1 mm. no ulceration, regression or satellites found. immunostain with melan-a and level section were performed. minimal distance to lateral margins is 0,6 mm. להלן תוצאות של רוויזיה: additional report: i have reviewed the case. it shows severely dysplastic, early compound nevus associated with prominent architectural disarray in the form of marked lentiginous proliferation, fusion of the rete ridges, linear fibroplasia, nest of different size, shape and location and delicate mononuclear infiltrate. melan a revealed mild ascend of melanocytes into the epidermis (confined to the lower half of the epidermis). cytologically the lesion is not truely malignant. practically, due to the degree of dysplasia, it is recommended to regard this lesion as melanoma in situ and to treat accordingly. the lesion was not seen at the margins and was located at a minimal distance of about 1 mm from the closest margin. אודה להסברך מה ההבדל בין השניים ולמה יש את ההבדל? יש לציין ש-2 הבדיקות בוצעו באותה המעבדה. לתשובתך אודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המשך
ד"ר עופר ארנון 15/03/2018 | 14:18לא אין צורך, כי טופלת לחומרה -
תודה רבה על הסברך המפורט
גלינה 11/03/2018 | 21:33האם, לדעתך, כדאי לערוך בירור מעמיק יותר במעבדה שמתמחה במלנומה? -
תשובת מומחה תשובות שונות של היסטולוגיה
ד"ר עופר ארנון 11/03/2018 | 15:42אכן התשובות לא זהות והתשובה השניה פחותה בחומרתה, אך עדיין יש המלצה לטיפול בדומה לתשובה הראשונה. לשאלה מדוע התשובה אינה זהה, היסטלוגיה, או פענוח של סלידים היסטולוגיים זה לא מתמטיקה. לא כתוב שם התשובה אלה יש לפענח זאת. על מנת לעשות זאת יש ללמוד שנים ולהסתכל על אלפי סלידים. גם אז תשובה יכולה להיות שונה מרופא לרופא ויכולה להיות שונה גם אצךל אותו רופא בזמן אחר. נשמע לא טוב ולא אמין, אך זו האמת. לכן תמיד יש להחמיר באבחנה. כלומר לקחת בחשבון את התוצאה הגרוע יותר. לכן גם באבחנה השניה, בגלל שאי מאה אחוז נכון. יש המלצה לטיפול מחמיר. מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים