פורום מלנומה והסרת שומות - עמוד 65
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
הוצאת קטע עור בשוק רגל שמאל (לת)
א.א. 03/11/2012 | 08:22דר' שלום רב ותודה מראש, יש לי שאלה דחופה אליך, אני מאד מבוהלת ואשמח לקבל תשובה. אני בת 59 בריאה לגמרי ללא שום תרופות. היה לי בשוק רגל שמאל קטם כחול/אדום/וורוד בערך 5 שנים שלדעתילא גדל. מדי פעם גרדתיוכל פעם גדל עליו קליפה חומה. הלכתי לכירורג פלסטי שאמר שזה לא מסוכן וקבענו תור להוריד. (למרות שהיום ממש מצטערת שהורדתי את זה כי עדיף לא לגעת במה שלא צריך זה רק גורם לבעיות) התשובה שהתקבלה: התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדקת ובה קטע עור בקוטר 1.2 ס"מ ובועבי 0.1 ס"מ, פני השטח לבנים ומעט גבשושיים. חתך בצורה serial. (חתכים: 1.1 מרכז, 1.2 קצוות) בדיקה מיקרוסקופית: skin. left anterior calf, biopsy, Superficial basal cell carcinoma Surgical margins free ואז הרופא אמר לי לגשת לכירורג כלי דם וכתב: ממצאים: לאחר כריתת בזליומה בשלמות בשוק משמאל אי ספיקה ורידית בשוקיים. הבנתי מזה כשהוא חתך אז נגרם נזק. יש מצב שהוא חתך כלי דם או איזה שריר או עצב ואז נגם לי נזק, כמובן שלא בכוונה. אגב, מאז שהוא הוציא לי את זה לעולם לא סבלתי משום כאב ברגל בכלל. אחרי זה כאבה לי הרגל איימים איזה 3 שבועות וגם במפשעה. עד היום כואבת לי המפשעה והרגל. האם זה כתוצאה מההוצאה. וזה ארך בדיוק 2 דקות ממש מהר. הרופא אמר לי לפני זה שזה נקרא גירוד העור ועדיף מאשר תפירה כי היה נשאר לי צלקת וגם יכל להזדהם. מאז שהוציא לי את זה המקום עדיין אדום גם כלפי מטה ויש כמה מקומות של נקודות כחולות מצב שלא היה קודם הרגל היתה לבנה ויפה. כמו"כ הרגל עדיין כואבת לי ויש הקרנה למפשעות מה שלעולם לא סבלתי בכלל מכאבים ברגל וכאילו האצבעות לעיתים לא מגיבות. שאלתי היא בבקשה ממך, האם מה שעשה יכול לפגוע בכלי דם או בעצב או בשריר ומה קשור כירורג כלי דם. תודה רבה לך מראש, א. המודאגת מאדפתח בחלון חדש -
האם אפשר כבר לענות, מחכים הרבה זמן בתודה מראש (לת)
ריקי 01/11/2012 | 06:35לפרופ' עזיזי, האם כבר תוכלי לענות. בתודה מראש.פתח בחלון חדש -
בלוטה במפשעה
לירי 19/10/2012 | 09:22שלום , אני צריכה את היעוץ שלך דחוף אני בת 16 יצא לי בלוטה באזור המשפעה הימנית , לפעמיים זה נעלם כאילו לא היה ואז זה חוזר , לפני כמה ימים זה חזר ונהיה כואב ... רציתי לדעת עם זקוק ניתוח או שיש משחה שתעביר את זה ? אמא אומרת שזה נקראת " בלוטת החלב " .. תודה מראש ...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בלוטה במפשעה
פרופסור אסתר עזיזי 19/10/2012 | 09:40שלום רב, עצתי, לפנות למרכז רפואי הסמוך לאיזור מגוריך ולהבדק ע"י רופא עור או כירורג כדי לאבחן את הבעיה על סמך בדיקה קלינית ולשקול טיפול בהתאם ( אנטיביוטיקה, משחה או פתיחה כירורגית). הפורום הנוכחי מוקדש למלנומה והסרת שומות, ובמקרה שלך אינו יכול לשמש תחליף לבדיקה רפואית במרפאה. מאחלת בריאות שלמה,
-
-
פצעים מוגלתיים כואבים בישבן
רוני 15/10/2012 | 17:58שלום, במשך תקופה ארוכה יש לי פצעים מוגלתיים בישבן שנראים מבחוץ כמו חצקונים אבל שתופסים את המקום מרגישים גושים פנימיים שמלאים במוגלה, הם ענקיים ומגיעים לפעמים לקוטר של 2 ס"מ וכואבים ממש. אחרי תקופה ארוכה שהם נרפאים מופעים מיד חדשים .הייתי אצל רופא עור שנתן לי למרוח אקנתרים שלא ממש עוזר לי.. זה מייבש מבחוץ אבל הפנים מלא מוגלה.. האם זה נשמע כמו אקנה? מה עושים אני ממש סובל! ????פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פצעים כואבים בישבן
פרופסור אסתר עזיזי 15/10/2012 | 22:33ערב טוב רוני, בהתחשב בכך שהפורום הנוכחי מוקדש למלנומה והסרת שומות , ובכל מקרה - על מנת להתאים לך טיפול לטווח ארוך, ממליצה שתפנה לייעוץ נוסף אצל רופא עור, או תבקש הפנייה למרפאת עור באחד המרכזים הרפואים הקרובים לאיזור מגוריך. בהצלחה, פרופ' אסתר עזיזי
-
-
נגע במצח
מודאגת 30/08/2012 | 20:48לפני כשנה הופיעה אצלי במצח, מעין בליטה קלה של עור מעט יבש ובמרכזה פצעון. לעתים הוא נראה כפצע ממש ולעתים מגליד, אך אחרי שהגלד נופל - נראה שוב הפצע. גודל הבליטה כ1 ס"מ קוטר, והפצע - קטנטן ממש. כפי שנראה לי - אין שינוי בגודל. לא יחסתי לכך חשיבות. לפני כחודש פניתי לרופא עור לשמוע את דעתו. הוא התיחס מאד ברצינות ואמר שזה איננו פצע אלא נגע, ויש לחשוש לגידול סרטני. הוא הפנה אותי לכירורג פלסטי, אך התור הקרוב ביותר הוא רק עוד כחודשיים. לפי התיאור - האם יש לי סיבה לחשוש? האם זה נשמע דחוף ברמה שמצדיקה הליכה לרופא פרטי עוד לפני שיגיע התור אצל הרופא בקופת חולים?פתח בחלון חדש-
בהמשך להודעה הקודמת:
עדין מודאגת 15/10/2012 | 22:31היום הגיע סוף סוף מועד הבדיקה של הכרורג הפלסטי, שקבע שאכן מדובר בגידול עור BCC ויש להסירו. הוא קבע לי תור לעוד חודשיים לניתוח. שמעתי מחברה על שיטת מוהז. איך אוכל לדעת האם עלי לחפש רופא שעובד בשיטה זו או כל רופא שמוריד נגע בשיטה המסורתית? האם יש בשיטה הרגילה או במוהז סיכוי או סיכון שאין בשיטה השניה? -
תשובת מומחה נגע במצח
פרופסור אסתר עזיזי 31/08/2012 | 09:07שלום רב, פצע שאינו נרפא מעלה חשד לסרטן עור , ככל הנראה BCC או SCC (סרטן תאי בסיס או קשקש)שניתן לריפוי שלם לאחר הסרה כירוגית עם שוליים של עור בריא. על פי התיאור, הנגע לא גדל במהלך התקופה ולכן סביר להניח שקצב התפתחותו איטי. רצוי בכל מקרה לנסות להקדים את הסרתו הכירורגית ע"י פלסטיקאי כדי למנוע חדירתו לעומק העור.
-
-
תודה רבה ועוד שאלה (לת)
רונית 15/10/2012 | 09:58בס"ד לכבוד פרופ' אסתר עזיזי, ראשית ממש תודה רבה על תשובתך המהירה. שנית, עוד שאלה, כל אחד אומר לי משהו אחר, כמה זמן לוקח לקבל את תשsובת הביופסיה של כריתת congenital melanocytic nevus בגודל שתי סנטימטר בערך. והאם איחור בתשובה, מסמן סיבה לדאגה. אחד אומר לי אומר לי ארבעה חמישה ימים, אחד אומר לי שבועיים. בכבוד רב רוניתפתח בחלון חדש -
רונית
רונית 15/10/2012 | 07:11בס"ד לכבוד פרופ' אסתר עזיזי, בתי צריכה לעבור ניתוח לכריתת שומה בגב תחתון, בעוד כמה ימים. אבל לא הצלחתי להבין למה לא משתמשים בשיטת ניתוחי המוז, בכל שומה , הרי זה נשמע לי שיטה מצויינת , שעל המקום יודעים אם הנגע שפיר, או חלילה לא, ואם צריך ממשיכים הלאה וכו'. הרי אנשים כל כך נלחצים לחכות לביופסיה . בכבוד רב רוניתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הסרת שומה בשיטת מוז
פרופסור אסתר עזיזי 15/10/2012 | 07:40שלום רונית, שיטת מוז מיועדת ל2 מטרות ייחודיות: ראשית, להסרת נגעים שהשולים שלהם אינם ברורים ושחשוב לוודא שהוסרו בשלמות (כגון סרטן עור) ושנית - כדי "לחסוך" בהסרת שוליים של עור בריא מסביב לנגע, כגון בנגעים בקרבת העין,או על הפנים. במקרה של בתך השומה ממוקמת בגב, כך שקרוב לודאי ניתן לזהות את הגבולות שלה מבחוץ ואין מגבלה המחייבת "חסכון" בהסרת העור מסביב לשומה.לכן אין מקום לשימוש בשיטת מוז במקרה זה. כדי לקבוע האם מדובר בנגע שפיר או סרטני ניתן בעקרון להעזר בדגימת חתכים קפואים של השומה מיד לאחר הסרתה הכירורגית, אבל זה לא מומלץ בעיקר משום שקשה מאד גם לפתולוג מנוסה לזהות תאי שומה שפירה או סרטנית (מלנומה) בחתכים קפואים, כולל חתכים קפואים שנלקחו בשיטת מוז. לכן רצוי ומומלץ לשלוח את השומה שהוסרה לאבחון במכון פתולוגי שם ניתן להעזר בצביעות מיוחדות של תאי השומה שיאפשר אבחון מדויק במידה המירבית. בהצלחה, פרופ' אסתר עזיזי
-
-
נגעים בעור סביב העיניים (לת)
יעל 12/10/2012 | 17:19שלום, אני בת 35 ויש לי מסביב לעיניים, בעיקר בעפעפיים, נגעים בעור. מדובר על נגע הבולט מעט מעל העור, בצבע העור, לא כואב ולא משתנה לאחר שצץ. לאחרונה, במהלך השליש השלישי של ההריון שמתי לב שצצו מספר נגעים נוספים חדשים. כעת ילדתי והייתי שמחה להסיר את הנגעים הבולטים. בעבר התייעצתי עם רופא עור והוא אמר שמדובר על היבט אסתטי בלבד. האם יש סיבה לחשש כלשהו שמדובר על משהו מעבר לכך? מה הכתובת לטיפול - האם רופא עור או כירורג פלסטי? מהי שיטת הטיפול המקובלת ומה הסיכוי שתישאר צלקת? (לפני מספר שנים הסירו לי נגע אחד ע"י צריבתו) תודה!פתח בחלון חדש -
הסרת שומה בשיטת מוז
תקווה 04/09/2012 | 16:06שלום רב. רציתי לשאול אם שיטת המוז מתאימה להסרת כל סוג של שומה? וגם לא הבנתי מה זה מיפוי שומות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הסרת שומה בשיטת מוז
פרופסור אסתר עזיזי 11/10/2012 | 07:39שלום רב תקוה בעקרון שיטת מוז אינה מיועדת להסרת שומה, אל להסרת סרטן עור מסוג BCC או SCC הממוקם בדרך כלל בפנים, כאשר גבולות הגידול אינם ברורים או כאשר משתדלים לשמר ככל הניתן את העור מסביב לגידול. שומה היא לרוב נגע שפיר עם גבולות ברורים וחדים, הניתן להסרה כירורגית עם שולים מזעריים של העור מסביב לשומה, ולכן אין צורך להעזר בשיטת מוז. מיפוי שומות הוא צילום פוטוגרפי , בדומה לתמונת דרכון, של כלל שטח עור הגוף, שנועד לתעד באופן ממוחשב (דיגיטאלי)את כל השומות המצויות באיזורי הגוף השונים. ע"י כך ניתן במהלך השנים לבצע מעקב תקופתי השוואתי כדי לאתר שומה/ות חדשה/ות, ו/או שינוי מורפולוגי במראה, גודל, או צבע של השומות המעורר חשד להופעת מלנומה ממאירה. במקרה כזה רצוי להסיר את השומה שהשתנתה כדי לוודא שאינה סרטנית. מאחלת בריאות שלמה, פרופ' אסתר עזיזי
-
-
נקודת חן לילד
נועה 10/10/2012 | 06:15שלום רב, יש לי בן בן 9 שיש לו נקודת חן אני חושבת מאז שהוא נולד , והיא גודלת כל הזמן היא היתה ממש קטנה ועכשיו היא כבר בגודל של קצת פחות מגרעין של לימון היא לא בגודל סימטרי היא מאורכת והיא כהה בפנים ומסביבה יש הילה כזאת בהירה, האם יש סיבה לדאגה? קבענו תור לרופא עור אבל התור רק עוד חודש , יש לנו אפשרות לקבוע תור לרופא פחות טוב בימים הקרובים, האם יש אפשרות לחכות עוד חודש או להזדרז עם זה? תודה מראש נועהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נקודת חן לילד
פרופסור אסתר עזיזי 11/10/2012 | 07:26שלום נועה, שינוי בנקודת חן בגיל הילדות היא תופעה ידועה ו"טבעית", כולל שינוי בגודל, בעובי, בגוון וכן-הופעת הילה לבנה מסביב לשומה. שינוים אלה בדרך כלל אינם סיבה לדאגה. הופעת סרטן עור מסוג מלנומה בגיל הילדות היא נדירה ביותר, פרט למקרים בהם קיים סיפור משפחתי של מלנומה באחד מבני המשפחה מדרגת קרבה ראשונה(אב, אם, אח וכד'). לכן עצתי להמתין לבדיקה אצל רופא עור מנוסה ולוודא שיבצע גם בדיקה דרמוסקופית כדי לאפיין גם את המבנה הפנימי של השומה שהשתנתה. עד אז יש באפשרותך לתעד את השומה באמצעות צילום במצלמה רגילה (כגון מצלמת אייפון) וכך ניתן יהיה להעריך את קצב השינויעד למועד הבדיקה. מאחלת בריאות שלמה פרופ' אסתר עזיזי
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים