פורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי - עמוד 19
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פתיליות לפיסורה
דנה 08/03/2023 | 16:40שלום רב מזה שבועיים אני סובלת מדימומים יחסית כבדים מפי הטבעת בעת הצטאות המלווים בכאב חד מאוד. הפרוקטולוג חשד בפיסורה על פי בדיקה ותסמינים ורשם לי משחת אנטרולין 3 פעמים ביום והנחה אותי לעשות אמבטיות ישיבה באותה התדירות. עד כה הקפדתי על כך אך ללא הועיל והכאב הוא בלתי נסבל ודימומים קשים. בנוסף, לפני כן השתמשתי עם פתיליות פרוקטו גלבינול במשך שבוע לפני הגעתי לרופא על דעת עצמי וחשתי בזכותן הקלה רבה הרבה יותר מאשר עם אנטרולין. בדרך כלל אדם אחר מחדיר לי את האנטרולין מכיוון שאני לא מצליחה לעשות זאת בעצמי אך לא תמיד זה מתאפשר. מרוב שהכאב חד, מספיק מגע קטן שלי בפי הטבעת עם הפיה של המשחה כדי שאחוש כאב עז ואז אינני מבינה האם הצלחתי להחדיר את הפיה או לא. הבנתי שפרוקטו גלבינול מיועד יותר לטחורים אך מכיוון שהוא משווק בפתיליות הרבה יותר קל לי להחדיר אותו. 1. *האם יש תרופה אחרת מאנטרולין המשווקת בפתיליות אשר אוכל להשתמש בה לפיסורה? 2. האם אפשר להשתמש בפתיליות פרוקטו גלבינול לפיסורה במקום אנטרולין? 3. מה היית ממליץ ע"פ כל האמור? רב תודות על המענה, דנהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פתילות
ד"ר רפאל אלון 08/03/2023 | 22:05פיסורה אינה גורמת לדימומים קשים ולרוב גם אינה מגיבה לפרוקטו-גליבנול. התיאור של סבלך ועובדות אלה מעלות ספק ממשי באבחנה. לכן, לפני המלצה על טיפול, אני מציע שתבדקי שוב כדי לנסות לאבחן את בעייתך. לעיתים במצב של סבל קשה אין מנוס מבדיקה בהרדמה כללית.
-
-
פיסורה וצניחת רקטום בינונית
ענ. 07/03/2023 | 19:04שלום לדר יש לי פיסורה רקטוגיק ואנטרולין לא עוזרים צורב מאוד כל הזמן ויש גזים צורבים בלי הפסקה הצריבה נפסקת בדרך כלל כשאני יושבת אי אפשר כל הזמן לשבת מה אעשה? הגזים ממשלשלים שלוקחת לעצירות כרונית ? טו מצניחת הרקטום הגזים עשרות במספר צורבים מאוד גם כןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיסורה
ד"ר רפאל אלון 07/03/2023 | 19:52פני לבדיקת פרוקטולוג לייעוץ
-
-
טחורים פרובקו גליבנול
אדיר 03/03/2023 | 22:12משתמש בפרקטו גליבנול חודש וקצת בדיוק כי היה לי טחור קטן והרופא באיכילוב אמר לי למרוח . הכל טוב וסוף סוף הטחור הקטן מתחיל להיעלם בזכות המשחה סיבים תזונתיים ואמבטיות ישיבה . השאלה שלי זה למה באיזור הישבן יש מין אדמומיות כזאת שלא עוברת שאני מניח שזה מהמשחה שאני עדיין משתמש בה . זה משהו שיעבור? מה לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משחה
ד"ר רפאל אלון 03/03/2023 | 22:29להפסיק המשחה
-
-
טיפול ארוך באנטרולין ודייטה
אילןא 28/02/2023 | 15:55שלום אובחנתי לפני חדשיים+ עם 'פיסורה כרונית'. צורך מאז מנה של פייבר1, שנתי כפות שמן פראפין ו- 15ג' נורמאלקס ביום. לפני 6 שבועות הונחייתי להשמתש באנטרולין פעמיים ביום כאמצאי ריפוי, לא רק להקלה בסבל. הבחנתי בשיפוע שיפור איטי בכאבים. לאחרונה אני שוב סובל כמעט כל היום, וגם מרגיש שפי הטבעת 'דלוק' [מהטיפול המתמשך?]. האם אחרי 6 שבעות אנטרולין אפשר לקבוע שלא יהיה ריפוי בדרך הזו? האם לד"ר יש המלצות להמשך? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול
ד"ר רפאל אלון 28/02/2023 | 17:28אם הטיפול השמרני לא הביא לריפוי הפיסורה אני ממליץ על ניתוח
-
-
ניתוח פיסורה
עדן 23/02/2023 | 12:09היי עברתי ניתוח פיסורה לפני כשבועיים ואני עדיין מרגישה כאבים ביציאה בצד מין כמעט כמו לפני הניתוח ווטענו שהיה לי 2 פצעין של פיסורה ועכשיו שבועיים אחרי אני מרגישה נפיחות פנימית כ3 פצעים כאלה רק שאני יושבת בשירותים או באמטיה מה זה יכול להיות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח
ד"ר רפאל אלון 23/02/2023 | 20:08לא ניתן לענות על השאלה ללא בדיקה גופנית
-
-
כאבים בפי הטבעת
אן 21/02/2023 | 19:59שלום דר, עשיתי את כל הבדיקות( קולונסקופיה, בדיקת לחצים בפי הטבעת(עוד לא קבלתי תוצאה ), mri שאלתי אותך קודם בפורום השזה, שבmri רשום שיש פיסטולה והיה לי פיסורה לפני זמן אבל הפרוקטולוג בדק אותי ואמר שהוא לא רואה כלום, אז יש לי שאלה שמאוד מדאיגה אותי, האם יש מצב כזה? שאין פיסורה וגם אין פיסטולה ועדיין יש כאבים?? האם באמת יש סיכוי שאני אחזור למצב שלי לפני לידה או שזה כבר מאוחר יותר וצריך להשתדל עם הכאבים?פתח בחלון חדש-
כאבים
אן 22/02/2023 | 00:07אני אחזור לפרוקטולוג בשבוע הזה אבל זה מפחיד אותי כאילו אם יש מצבים כאלה , לחיות עם כאבים בלי סיבה מסוימת -
תשובת מומחה כאבים
ד"ר רפאל אלון 21/02/2023 | 21:38לא ניתן לענות ללא בדיקה גופנית
-
-
פיסורה שחזרה לאחר ניתוח
שושנה 17/02/2023 | 16:05שלום רב. נותחתי לפיסורה ב-2016. לפני חודש שוב חזרה ובשבוע האחרון החמירה, ואני סובלת כאבים חזקים . פרוקטולוג בדק ורשם אנטרולין לחודש וחצי. אקמול ונרסין לא עזרו נגד הכאבים. עושה אמבטיות. איך ניתן להפחית כאבים? ומה זה טיפול בבוטוקס בפיסורה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיסורה שחזרה
ד"ר רפאל אלון 17/02/2023 | 16:24לעיתים רחוקות קורה שפיסורה חוזרת אחרי ניתוח. מנסים טיפול תרופתי למשך 2-4 שבועות. אם אין החלמה או שיפור יש לשקול ניתוח נוסף. ניתן לטפל במשככי כאב. הזרקת בוטוקס הינה הליך הנעשה בחדר ניתוח, כדי להשיג הרפיה של שריר הסוגר. זו פעולה "כמעט כמו הניתוח לפיסורה".
-
-
לאחר קולנוסקפיה תחושת מלאות וצורך להתפנות
אלי 17/02/2023 | 02:44שלום רב עברתי 3 פעמים קולו בדיקות תקינות מעבר לזה שנצפו טחורים פנימים יציאות סדירות רק שאלה קטנה.בעיה בהתרוקנות זא שבפעם אחת לחיצה .וכבר פעם שניה לא מנסה אפילו כי חא יוצא התחושה והרגשה רעה לקראת הערב מרגיש כמו מלאות ברקטום כאילו צורך להתפנות הרגשה לא נעימה בכלל יכול להיות צניחת רקטום? או נזק מהקולו?עברתי סיטי אחרי הקולו מה הכיון הנכון .ואיזה בדיקה לבקש תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מלאות
ד"ר רפאל אלון 17/02/2023 | 07:38עמיתי על שאלתך בפורום אחר
-
-
דימום בהיר אדום
בוריס 14/02/2023 | 18:53שלום, כשבועיים מדי כמה ימים יש דם בהיר אדום ע״ג נייר וסימני פסים אדומים על התצואה. אין תופאות לוואי כגון כאבים, בחילה… למעט צריבה קטנה בפי הטבעת האם נדרש לגשת לרופא ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום
ד"ר רפאל אלון 16/02/2023 | 08:40לא נשמע משהו מדאיג. קבע תור לבדיקת רופא
-
-
פיסטולה
אנונימי 14/02/2023 | 17:24לבעלי אובחנה פיסטולה בפי הטבעת, יש לו מעט הפרשות כאבים ותחושת שריפה, מה ניתן לעשות? אסור לו מבחינה קרדיולוגית לעבור ניתוח עכשיו.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיסטולה
ד"ר רפאל אלון 16/02/2023 | 08:40שיפנה לפרוקטולוג לבדיקה וייעוץ
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים