הפכפכות של בן זוג
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944הפכפכות של בן זוג
גלית 07/01/2021 | 22:47שלום רב, אני נמצאת - למעשה עד אתמול- במערכת יחסים עם גבר מזה 3 חודשים. התחלנו כשהיה עדיין פרוד, מיד לאחר שעזב את הבית. לא ידע מתי יהיו הגירושים. אציין שנהג בשקיפות מלאה עימי באשר למידע אודות מה קורה. בגלל מצבו וגם בגלל מגבלות הקורונה, נכנסנו ישר למערכת יחסים שנמצאים המון בבית.אין הרבה לאן לצאת מלבד צעידות בחוף וכו'. שיחות רבות של שעות ארוכות. חשיפה אישית מאד עמוקה. שלו יותר. לי לקח יותר זמן וגם ובכל זאת, לא שיתפתי לפרטים כמוהו, עד שלא אחוש ביטחון. יחד עם זאת, גיליתי ביקורתיות רבה מאוד. נטייה להיתפס לפרטי פרטים בכל שיחה, וברגע של כעס להטיח בפני בחזרה, לבקש הסברים מנומקים למה אמרתי כך או אחרת וכו. אציין גם מיעוט קשר עין, אך קירבה פיסית רבה וטובה מאוד. בשל המזג הכעסני הזה נוצרו פעמיים נתקים לכשבוע. כשעניין הגירושים עצמם נהיה ממשי נתקלתי בהתנהגות מתוחה מאד ובצורך להיות עם עצמו שהיו מובנים לי,אך גם ושוב הרגשתי לעיתים כ"שק חבטות"... הגירושים עברו בשלום. ואז התחילה תקופה שנראתה רגועה ומבטיחה, ולהפתעתי שרדה פחות משבועיים. הוא הציע לבלות סופשבוע ארוך ביחד, עשה הכנות לכך, ולמרות זאת, בהפתעה מוחלטת הודיע לי שהחליט לסיים את הקשר, כי למרות שאנו בתקשורת עמוקה מאד ולמרות החברות האמיצה מצד שנינו, שהוא בהחלט צד פעיל בה, ולמרות קשר פיסי פורה והדוק, הוא לא מרגיש שהוא מתאהב ולא אהבה ולא פרפרים בבטן וגם חושש שלא יאהב אותי בעתיד. מהפך מוזר מהימים הצמודים ומשיחת הבוקר שעסקה בקניות לשבת. אציין שאנחנו בני 60 פלוס לא ילדים. אני לא מאמינה כבר בהתאהבויות עיוורות שאינן רואות מציאות של חוסר התאמה, אלא מתאהבת בהתנהגויות ובמעשים, בהעצמה הדדית, הקשבה ואמפטיה לצרכים של השני. אני לא מאוהבת, אך בהחלט התחלתי להיקשר אליו, גם כי ראיתי דאגה ואכפתיות. הוא דיבר הרבה שנקשר וכו, אך פתאם בא לומר שכמה ימים מרגיש לא נוח בקשר, למרות שבכמה ימים האלה הזמין אותי לסופשבוע ארוך. מוזר. התהפכות שאיננה תואמת את ההתנהגות כלפי. לא מבינה מה קורה. מה קרה. אני מרגישה די מרומה, במידה מסויימת, כי אמרתי לו שעד כה הייתי במידה רבה כמשענת. ורק עכשיו מתחילה בעיני מערכת היחסים ההדדית האמיתית, בתנאים הרגועים יותר, והנה ברגע האמת הוא מתנתק. אמר לי - אל תחכי לי והיה מאד נחוש להיפרד. הייתי אדיבה ומנומסת. שמרתי על איפוק. אבל בתוכי אני מרגישה גרוע מאוד. במידה מסויימת אף מנוצלת ומרומה. מה דעתך ? כיצד אתה רואה את תמונת המצב ? כיצד עלי לנהוג ? האם לכתוב לו את דעתי שיבין שהוא שקוף וחשוף? להניח לו כי אולי זה משבר שיחלוף? אני מבולבלת, כועסת וכאובה. תודה רבה. גליתהוסף תגובה
תשובת מומחה הרהורים לגבי חשיפת תחושות לאחר סיום קשר
עדית רונן סתר 13/01/2021 | 16:52שלום גלית, התשובה לשאלתך - תלויה אך ורק בתחושה שלך, באינטואיציה הבריאה שלך ובמה שמרגיש לך נכון. אם תחושי יותר שלמה עם השמעת הקול שלך, גם אם מדובר בקשר שהסתיים, וגם אם מדובר באדם הנתפס אצלך באופן מסוים, זה בסדר גמור לומר את דעתך. בפרט אם תחושי שהעמדה האלגנטית משתיקה אותך. לחילופין, אם תחושי שהבעת עמדתך עלולה לגלגל את השיח לדיאלוג שלא יעשה לך טוב, שישאיר אותך פגועה וחשופה עוד יותר - זה בסדר גמור לשמור על עצמך ולהביע את הדברים בדרכים אחרות: בינך לבין עצמך, בכתב, בשיתוף מכר/ה. העיבוד שאת עושה עבור עצמך והבחירה בדרך שהיא גם שומרת עליך וגם לא משתיקה - אלה בחירות שלך וכולן לגיטימיות. בהצלחההוסף תגובה
תודה לך ! ושאלה נוספת
גלית 10/01/2021 | 16:07עידית, תודה. שאלתי האם לשלוח לו מייל/ווטסאפ עם הרגשתי זו, כדי שיבין שהוא שקוף וחשוף או פשוט להניח לזה וזהו. כשהיה לשיחת פרידה היה חד ונחוש. אני לא אמרתי דברים אלה, רק שחורה לי מאוד שברגע שהגיעו הימים שאפשר לחיות חיים ללא עננת הגירושים, הוא מסתלק. איחלתי לו להתאהב כמו שהוא רוצה ושמעתיו אומר כמה שאני הוגנת. האם להשאיר זאת כך אלגנטי או שיידע שאני כועסת מאוד ומרגישה סוג של - הכושי עשה את שלו. תודההוסף תגובה
תשובת מומחה החוויה הרגשית לצד הפכפכות של בן הזוג
עדית רונן סתר 08/01/2021 | 13:49שלום גלית, תודה שכתבת לפורום. אכן, המסרים הסותרים, החדים והמפתיעים, בוודאי משאירים אותך מבולבלת, כועסת וכאובה. בין אם בגילכם או בגילאים אחרים, קשר זוגי בטוח מאופיין ביחסים חמים ומתמשכים - ההמשכיות והיציבות הינם חלק בלתי נפרד מבניית קשר והחזקתו לאורך זמן. בפיסקה הראשונה, תיארת את ההתנהלות שלו גם כשהייתם במערכת זוגית (חדשה יחסית), וגם היא אופיינה, כך נשמע, בתנודתיות, שתלטנות ואגרסיביות. ייתכן שמדובר בקושי של בן הזוג להחזיק מערכת יחסים חמהותומכת בה לשני בני הזוג יש מקום. לחילופין, ייתכן שהוא עדיין מושפע מהטלטלה שהוא עובר, בסיום הנישואים שלו. מעבר לפרידה שמתרחשת ביוזמתו, כעת זו הזדמנות לבדוק מה את צריכה, מעוניינת ומצפה. מהם הגבולות שבהם מערכת יחסים מרגישה טובה עבורך. כל טוב, עדית רונן-סתר וצוות אינפומד.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול זוגי
-
טיפול משפחתי
רופאים בתחום

תמר סרנת פסיכותרפיה
פסיכולוגית מומחית, פסיכותרפיה למבוגרים, נוער וילדים, טיפול זוגי, הדרכת הורים

לאה יעקובלב פסיכותרפיה
מטפלת בפוסט טראומה, חרדות, דיכאון, טיפול זוגי, הדרכת ההורים, עצוב התנהגות, העצמה נפשית, הצבת יעדים ותוכנית הסגתם
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי