איבוד אמון
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944איבוד אמון
קרן 18/02/2021 | 23:55שלומות גיליתי לפני כמה שנים אך לא ידעתי כמה זה אינטנסיבי שבעלי קובע מפעם לפעם במשך השנים לעיסויים. אנימחייבת לציין שאחרי "בילוש קל" שלי..כול המעסות הן מקצועיות . אין שם משהוא אחר..אפילו קבעתי לכמה מעסות כאלה שהוא היה וממש מטפלות טובות . הבעיה הייתה ועדיין שהמינון של ההליכה היא לפעמים לא נורמלית. וכמובן ההסתרה!! מעולם הוא לא סיפר שהוא הולך לטיפולים בגב . והיו מקרים שכמעט כל יומיים קבע ללכת לעיסוי. מצבנו הכלכלי לא הכי טוב בלשון המעטה..אבל כשהוא רוצה עיסוי זה לא מעניין אותו. אפילו על חשבון הבית. בשנה האחרונה הוא החליף נייד והשאיר את הישן בבית. וכל הנייד שלו מלא!! בשמות וגם חלק החליף בשמות של גברים. והתגלה לי שזה לא! אנחנו מאוד אוהבים וחיי זוגיות טובה מאוד. אבל ההסתרה הזטת אינני מבינה למה..זה מתחילת נישואנו. וגם כשיש לי הוכחה שהוא הלך באמצע העבודה לשעה והמשיך לעבוד ובא הביתה כאילו כלום. ואם אני שואלת תמיד זה התקפות וצעקות והכחשה גורפת. הוא מעליב אותי מאוד בקללות ..כאילו הוא פתאום הופך לאדם אחר ומרים את הקול ואומר שאני מדמיינת וממציאה. פעם אפילו דיברתי עם מישהיא שהוא רק היה אצלה..כי כספים נעלמו ותיארתי לעצמי על מה הוא מוציא..ועדיין אחרי שהוא ידע שדיברתי איתה .הוא מכחיש ושאני הוזה הזיות. אני אובדת עצות..מה ניתן לעשותהוסף תגובה
תשובת מומחה אובדן אמון ויצירת קשר עם הסתרות משמעותיות
עדית רונן סתר 27/02/2021 | 23:38שלום לך, תודה שכתבת לפורום. אנשים רבים יוכלו להזדהות עם הקושי שאת מעלה. התיאור שלך מעלה שתי סוגיות משמעותיות, שעבורן הייתי ממליצה לפנות לטיפול זוגי משותף לשניכם. הסוגיה הראשונה קשורה באמון ביניכם כמרכיב בסיסי בקשר הזוגי. כפי שתיארת והדגשת, אובדן האמון קשור בהסתרה ובהכחשה. כאשר בני זוג "פותרים" את הקשיים והצרכים שלהם "מחוץ" למערכת הנישואין, תוך הסתרה, הבסיס הבטוח שיכול להירקם בקשר מתערער. הסוגיה השנייה קשורה בשימוש התכוף (ואולי המופרז) של העיסוי. הצורך התכוף במגע (מחוץ לקשר שלכם) יכול להיות קשור להיבטים אינטימיים ביניכם (קירבה ומרחק, אמון וכדומה) ויכול גם להיות קשור במרכיבים אישיים של בן זוגך (כמו התמכרות למגע). בכל אופן, רצוי מאד לפנות לטיפול זוגי. לשם כך, לפנות לבן זוגך, ולמרות ההכחשות, לשוחח על מה שקורה בתוך הקשר שלכם. סביר להניח שמעבר לשאלה אם הוא הולך לעיסוי או לא, ישנן סיבות ללכת לטיפול בשביל הקשר שלכם. אמון, תחושת סיפוק ומלאות מהקשר וכו. ניתן לאתר מטפלים זוגיים מוסמכים דרך אתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. אתר זה מאגד מטפלים מכל הארץ, הנדרשים לעבור תהליך הסמכה מוקפד ויסודי, בכדי להכשירם לעבודה עם הסוגיות הזוגיות שיעלו. בהצלחה עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי