משבר בזוגיות
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944משבר בזוגיות
ענבי 16/01/2022 | 12:54היי ומראש תודה על הזמן🙏🏻 בן זוגי ואני בזוגיות כבר 5 שנים וכמעט שנה מתוכם שאנו מאורסים. כמעט שנתיים שגרנו יחד אצלו בקיבוץ בגלל התחשבות שלי בו (גר שם 30 שנה וכל משפחתו גם שם-המגורים לא היו אצלם בבית), וכבר חצי שנה גרים ב׳עולם האמיתי׳ בעיר. מאז האירוסין עברנו הרבה שינויים - גם אישיים וגם זוגיים (התחלות חדשות של לימודים/עבודה/מעבר דירה וכו) שהשפיעו עלינו מאוד ומאז מרגיש שאנחנו במגמת ירידה. הוא כבר חצי שנה מובטל כי מחפש עבןדה בתחום הלימודים שלו ועקשן מדי כדי לעבוד ב׳סתם׳ עבודה אחרת עד שימצא. ואני שכירה עובדת בעיקר מהבית- מה שגם יוצר הרבה חיכוכים כי אנחנו כל היום באותו חלל. אני מרגישה ממנו הרבה מאוד פעמים שהוא לא מסתכל על התמונה הרחבה, אני מבינה קשור למצב שלו והוא במקום שלילי ולא טוב כי לא עובד ומוציא כסף ובלי שגרה ומתוסכל. אבל עדיין, מאוד בוחש בעבר במקום להסתכל קדימה אל עבר העתיד, בין אם לא רואה אותנו כמנהלים חיים משןתפים זוגיים אלא כל אחד בנפרד - כך מתבטא - את החלטת, את בחרת לעשות.. למשל. הוא מאוד חומרני בענייני נסיעות ברכב שלו (אני ללא רכב)- למשל אם אני צריכה לחזור לדירה ממקום כלשהו ואין לי תחבןרה הוא לא יציע לי את עזרתו אלא ׳אם את ממש חייבת׳/׳אם אין ברירה׳ כאילו אני איזשהו נטל במקום לעמוד לצידי. בענייני כספים גם כן יש בעיה כלשהי בהסתכלות הזוגית, ובעןד כמה סיטואציות ספציפיות. אני כבר במצב של עוד רגע לוותר ולהיפרד ולא באמת רןצה שכך יהיה כי אני כן מזהה הרבה תכןנןת שאני כן אוהבת ורוצה עבור עתיד המשפחה שלי אבל תןהה האם אלו תכונות אופי שנתונות לשינוי או שאבוד מראש? 30 שנה גר בקיבוץ שיתופי שכל אחד דןאג לעצמו ואני רואה את זה הרבה בהתנהלות ובמחשבה שלו. אבל מנסה להבין האם אני נלחמת בקיר? אלו תחומים מאוד קריטיים ולא רוצה לעשות טעות שניתן למנוע. תודה רבה!!הוסף תגובה
תשובת מומחה בהצלחה,
עדית רונן סתר 18/01/2022 | 11:20כן, כצוי לפעול כדי להתקרב ולא להניח לדברים. בהצלחההוסף תגובה
משבר בזוגיות
ענבי 16/01/2022 | 17:41תודה רבה לך על התשובה המעמיקה והמסבירה! אכן הוא מודע למצב ולכך ששנינו עוברים קשיים הן בנפרד והן כזוג. אנסה לקחת את עצתך ולפתור את הדברים. תודה רבה!!הוסף תגובה
תשובת מומחה נקודת קושי המשלבת גם נקודות אתגר והזדמנות
עדית רונן סתר 16/01/2022 | 17:18שלום לך, תודה שהרחבת, ואכן הבאת את התמונה בכללותה. נשמע שגורמים רבים מאתגרים את שניכם, את בן זוגך, בתחומים שונים. האם הוא מודע לכך שהוא עובר תקופה מאתגרת וקשה? זו לא שאלה טריוויאלית - אנשים יכולים לחפש עבודה, לעבור עיר, לעבור ממסגרת קיבוצים לפרטית, ועדיין לא לחוש שהם עוברים משבר. ההכרה שלנו בתקופות הסתגלות, מאפשרת לנו חמלה ורגישות לעצמנו ולאחרים. כשאנו לא מכירים בתקופות הקושי, אנחנו יכולים לחוות כעסים ותסכולים על עצמנו ועל אחרים, באופן עוצמתי ולא מווסת. אם נתרכז בקשר שלכם, אכן כדאי לנסות להחזיק את הקשר, תוך כדי צליחת הקשיים הללו, והפקת המירב מהתכונות הטובות של כל אחד מכם. רצוי לפנות לטיפול זוגי בו תוכלו לעבוד על ההתפתחות הזוגית והאישית של כל אחד מכם. בטיפול זוגי, יהיה מרחב לכל אחד מכם להביא את עצמכם, לפנות אל השני/ה, למצוא רגעים של חיבור וקירבה, לבסס בית משותף בו ההתנהלות תהיה מתוכננת ותותאם לשניכם. מציאה לפנות לאחד המטפלים הזוגיים המוסמכים לכך, דרך האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. תוכלו למצוא כאן מאגר של מטפלים מוסמכים לפי מיקום גאוגרפי. https://mishpaha.org.il/ המון הצלחה בהמשך, עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי