פורום כירורגיה כף יד - עמוד 6

-
בצקת לאחר ניתוח בכף היד
עדי 19/05/2024 | 06:23שלום, הנני בן 50 .עברתי ניתוח תעלה קרפלית ולקיחת ביופסיה בורש כף היד . גיום לאחר כ3 שבועות מיום הניתוח יש לי מעין בצקת תחת האיזור המנותח והמצולק. אבקש לדעת תוך כמה זמן הבצקת תחת הצלקת תעבור. האם יש משנו שניתן לעשות כדי לזרז את תהליך החלמת הבצקת הזו? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת ביופסיה
עדי 27/05/2024 | 11:09אבקש לשאול שאלה נוספת. תשובת הביופסיה שללה זיהום אך נכתב כי נמצא chronic synovitis. האם יש צורך כעת ליטול תרופה מסויימת או להמשיך פסיותרפיה עד ריפוי מוחלט ? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה בצקת לאחר ניתוח תעלה קרפאלית
ד"ר בתיה יפה 21/05/2024 | 13:26ניתוח התעלה הקרפאלית לרוב אינו כולל ביופסיה. העובדה שנלקחה דגימה לביופסיה מרמזת שהסיבה לתסמונת התעלה הקרפאלית היתה דלקת והתעבות רקמת הסינוביה שסביב לגידים במקרה כזה יכולה להיות בצקת אחרי הניתוח . הטיפול המומלץ הינו פיסיוטרפיה כולל טיפולי US.הוסף תגובה
-
-
דבר בעצם הסירה
חייל 26/05/2024 | 11:48אני כבר עם גבס על כל שלושה חודשים בגלל שבר בעצם הסירה. צריך לעשות ניתוח זה הגיוני כל כך הרבה זמן גבס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שבר בעצם הסירה
ד"ר בתיה יפה 26/05/2024 | 12:07שלום רב, משך זמן הקיבוע בשבר פשוט ללא תזוזה של עצם הסירה הוא כ- 3 חודשים בגבס. אם זה מצבך - אז קיבוע בגבס לתקופה של 3 חודשים לגמרי הגיוני ומוצדק. השברים של עצם הסירה ללא תזוזה מתחברים ב כ-80% מהמקרים במידה ומקפידים על קיבוע מידי בגבס. במידה ויש תזוזה בשבר - כדאי לנתח.הוסף תגובה
-
-
לאחר ניתוח שחרור עצב אולינרי
דניאל אדר 06/05/2024 | 13:02אני עובד כנהג אמבולנס והרבה פעמים אני מעביר חולים כבדים כמה זמן אחרי הניתוח של שחרור עצב אולנרי אני יכול לחזור לעבודה ? ביחד עם הניתוח הזה עשיתי גם החלפת מפרק אגודלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פעילות גופנית לאחר ניתוח שחרור עצב אולנרי
ד"ר בתיה יפה 21/05/2024 | 13:36נקודות הלחץ הצפויות שדורשות ניתוח לשחרור העצב האולנרי יכולות להיות במרפק או בשורש כף היד. במידה והניתוח בוצע בשורש כף היד - אין מניעה מלחזור לעבודה אחרי 10 ימים. במקרים של החלפת מפרק בסיס האגודל רצוי להימנע ממאמצים תקופה של כ- 3 שבועות. במידה ושחרור העצב האולנרי בוצע במרפק וכלל העברה קדמית של העצב בתעלה תת-שרירית יש להמתין כ- 3 שבועות לפני מאמצים . במידה והיה שחרור במקום ללא העברה קדמית - אין מניעה מלחזור לעבודה אחרי 10 ימים - זמן ריפוי הפצעהוסף תגובה
-
-
שטף דם פנימי
ציל 08/05/2024 | 23:29שלום, לבת שלי פתאום הופיע שטף דם פנימי במפרק היד. לאט לאט הצבע נעלם בהדרגה, תוך כ2 שעות. היא נשארה עם תחושה מציקה, כמו כאב עמום ביד. יש מקום לדאגה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שטף דם בשורש כף היד
ד"ר בתיה יפה 21/05/2024 | 13:30לא ניתן לענות על השאלה בלי פרטים נוספים כמו: האם בתך סובלת ממחלה כלשהי או מצב מולד של נטייה לדימומים? האם הייתה חבלה? בת כמה בתך? האם במקום שטף הדם היתה נפיחות מולדת שיכולה להתאים לגידול מולד של כלי דם ?הוסף תגובה
-
-
כוויצת דופיטרן
ERB12 20/04/2024 | 13:48שלום לכל המשתמשים והמומחים בפורום, אני נתקל בהתלבטות רפואית קשה ואשמח לשמוע עצות ממי שנתקל במצב דומה או מבין בתחום. אני סובל ממחלת דופיטרן ובעבר טופלתי בזריקת XIAPEX. רק שהכוויצה באצבעות 4 ו-5 של ידי השמאלית חזרה לאחר כשנתיים מקבלת הזריקה. לאחר החזרה של הכוויצה, ייעצו לי שני רופאים בכירים בדרכים שונות: רופא ראשון ממליץ על ניתוח קלאסי כפתרון קבוע, טוען שזריקה נוספת לא תועיל ושזה יחזור שוב. רופא שני מציע לנסות זריקה נוספת ולראות אם תופס ומחזיק הפעם . אני מתלבט בין שתי האופציות, תוך כדי שיקול הסיכוים לחזרת הכוויצה והסיכונים הכרוכים בכל טיפול. האם יש למישהו נסיון אישי או מקצועי שיכול להמליץ לי איזה טיפול עדיף לקחת בהתחשב במצבי? תודה מראש לכל העוזרים!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כוויצה ע"ש דיופיטרן
ד"ר בתיה יפה 21/04/2024 | 15:26בתשובה לשאלה שנשאלה - איזה טיפול עדיף, האם זריקה של תרופה בשם XIAPEX או ניתוח: זריקה של התרופה הינה לרוב טיפול זמני, שמתאים רק לחלק מהמקרים - תלוי במיקום הכוויצה. כמעט תמיד הבעיה של הכוויצה חוזרת במיקום אחר. ניתוח הינו פתרון מקובל יותר ובטוח יותר בתוצאות. המחלה ממשיכה להתקדם והכוויצה יכולה להופיע גם באצבעות שלא נפגעו ללא תלות בטיפול, שהינו בכל מקרה מקומי בלבד.הוסף תגובה
-
-
אדמס פרוסיג’ר ניתוח
הילה 08/04/2024 | 18:03הומלץ לי על ניתוח שנקרא אדמס פרוסיגר עקב קרע ברצועה ואי יציבות משמעותית של druj ויש צורך לבצע ריקונסטרוקציה אני מבינה שאין הרבה מידע בנושא אך רציתי לדעת כמה רופאים בארץ ביצעו ניתוח שכזה? מה סיכויי ההצלחה שלו? אני רואה שבחו"ל ביצעו את הניתוח לא מעט אך בארץ אין כמעט מידע. אשמח אם תוכלו לשפוך אור על הנושאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח ע"ש אדמס
ד"ר בתיה יפה 11/04/2024 | 16:05שלום רב, ניתוח ע"ש אדמס הינו אחד הניתוחים האפשריים כטיפול בבעיה של חוסר יציבות של קצה עצם האולנה בשורש כף היד , בעיה שנגרמת לרוב ע"י חבלה כמו שבר בשורש כף היד. חוסר היציבות גורם לכאבים בשורש כף היד בעיקר בתנועה סיבובית של האמה. מטרת הניתוח הינה לשחזר את הרצועות המקשרות בין קצות שתי העצמות של האמה בגובה שורש כף היד. הניתוח כרוך בקידוח של תעלה בכל אחת מהעצמות והשחלת שתל גיד שנלקח מהיד או מהרגל בתעלות אילו כחבל מקשר בין העצמות. אחת התוצאות הפחות רצויות של הניתוח הינה הגבלה בטווח תנועה סיבובית של האמה באחוז גבוה של המיקרים המנותחים. קיימות שיטות נוספות להשגת אותה מטרה, קרי יציבות קצה האולנה והפחתת הכאב בשורש כף היד.הוסף תגובה
-
-
נפיחות באספקט וולארי דיסטאלי (גוש סונוגרפי)
אלה 08/04/2024 | 12:38שלום רב דוקטור, לפני כשנתיים חשתי בגולה באגודל בזמן מישוש. היה כאב קל במגע. כירורג יד הפנה אותי לאולטראסאונד בסיכומו נרשם: "הודגם סינוביטיס קל במפרק PIP, הודגם תהליך סולידי, תת עורי, איזואקוגני, סונוגרפי שפיר ללא היפרמיה, מכיל הסתיידויות עדינות בגודל 2.3*5.0*5.5 מ"מ. מאז לא חזרתי לרופא והבליטה נעלמה ולא הורגשה. לפני כיומיים שוב חשבתי בה ובכאב במגע. התור לרופא רחוק מאוד. האם תוצאות הבדיקה מעידות על משהו חמור? האם יש הכרח לנתח ולהוציא את הגולה או שיכולה להיעלם לבד? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גולה רגישה באגודל במישוש
ד"ר בתיה יפה 11/04/2024 | 15:41שלום רב, גולה רגישה בצד הפנימי של האגודל יכולה להתאים לבעיה ששמה אצבע הדק בשלבים התחלתיים. עקרונית זה סימן לתהליך דלקתי סביב לגיד מכופף - בעיה שכיחה ביותר ויש לה סיבות אפשריות מרובות. לפעמים זה חולף ללא טיפול, לפעמים יש צורך בפיסיוטרפיה או זריקה של סטרואידים. במקרה וזה לא חולף וגורם להגבלה בתנועות של האצבע יש מקום לניתוח בהרדמה מקומית. במקרה שאת מתארת זה בהחלט יכול להיעלם ללא טיפול מיוחד.הוסף תגובה
-
-
אצבע הדק
רונן 08/04/2024 | 11:15שלום, האם מומלץ להשתמש בסד במקרה של אצבע הדק ואם כן האם לכל היום ולכמה זמן? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אצבע הדק
ד"ר בתיה יפה 08/04/2024 | 11:39שלום רונן, השימוש בסד לאצבע הדק יכול לעזור בשלבים הראשונים של הבעיה בלבד. במידה ויש לכידה ממושכת שדורשת שחרור האצבע בעזרת היד השנייה הסד אינו יעיל ויש לפנות לרופא להמלצה על טיפול אחר כמו זריקה מקומית או ניתוח.הוסף תגובה
-
-
חיבור גידים מישרים
שלמה 02/04/2024 | 00:19שלום. 3 שבועות לאחר ניתוח גידים מישרים באצבעות 3 ו4. היום התחלנו בשיקום לכופף ללא סד. לצערי ממש לא מצליח וגם בכוח עם עזרה מהמרפאה בשיקום. האם זה יסתדר בעזרת השיקום והפיזוטרפיה , או שיצטרכו ניתוח להפריד הדבקויות? ומתי יודעים שצריך ניתוח הנ"ל. וכן האם לא עדיף כבר לעשות אותו בהקדם או רק לאחר סיום תהליך השיקום/ פיזוטרפיה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שיקום לאחר תפירת גידים מיישרים בכף יד
ד"ר בתיה יפה 07/04/2024 | 12:28שלום רב, לאחר תפירה של גידים מיישרים יש צורך לקבע את המפרקים המתאימים ביישור למשך כ- 3 שבועות. לאחר תקופת הקיבוע מתחילים בפיסיוטרפיה וריפוי בעיסוק על מנת להתגבר על הנוקשות של המפרקים שנוצרה משנית לקיבוע ולהשיג תנועתיות של הגידים התפורים. משך השיקום משתנה בין מספר שבועות למספר חודשים - תלוי במספר גורמים כמו סיבת הפציעה, גיל של המטופל, מיקום התפירה, טכניקה של התפירה וכו'. בכל אופן ניתוח חוזר של שחרור הצטלקויות יש לדחות עד לסיום ההחלמה של הגידים התפורים - תהליך ביולוגי שלוקח בממוצע 6 חודשים.הוסף תגובה
-
-
חולשה בכף יד (לת)
נעמי 28/03/2024 | 12:24שלום ד"ר, שברתי את האצבע לפני כשנתיים, ומאז מרגישה חולשה מסויימת. האם יש מה לעשות כדי לשפר? אולי באופן כירורגי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הסרת עודפי עור
-
הסרת נקודת חן
-
מתיחת ירכיים
-
בדיקות קשורות
-
צילום פנים
-
מונחים קשורים
-
ניתוחי עפעפיים
-
הגדלת שדיים
-
ניתוח עפעפיים

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל
בפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל ניתן להתייעץ עם ד"ר טלי פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן ...פורוםניתוחי חזה קוסמטיים
בפורום ניתוחי חזה קוסמטיים ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי חזה קוסמטייםפורוםברית מילה - כרורגיה
בפורום ברית מילה - כרורגיה ניתן להתייעץ עם הרב טל מלמד- מוהל רפואי מוסמך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ברית מילה - כרורגיהפורוםהקטנת חזה
בפורום הקטנת חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הקטנת חזה