פורום קיצור קיבה – התמודדות נפשית לפני ואחרי - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
התייעצות
רואא 11/12/2016 | 02:05שלום אני בת 19 שנים שוקלת 120 קילו הBmi שלי הוא 46 סובלת הרבה מהשמנה , כאבים ברגליים ובגב התחתון נוחרת בשינה יש לי גם בעיות במחזור כל יום אני מבקשת מאולהים שירחם עליי אני לא יודעת מה לעשות ! מצד אני מעדיפה שאעבור ניתוח קיצור קיבה מצד אחר אני פוחדת ומתלבטת , אחותי עברה את הניתוח היא הייתה יותר שמנה ממני מה שחשוב שעכשיו אחרי הניתוח היא לא אוכלת תמיד יש לה פחילות וכאבי בטן אני באמת מתרגשת תעזרי לי בבקשה ! מה אעשה ??פתח בחלון חדש-
צריכה עזרה
רואא 12/12/2016 | 03:18Roaa_97_@hotmail.com -
היי רואא
אמיר 11/12/2016 | 23:34יש לך מייל . אני אענה לך במייל בפרטי -
התייעצות
רואא 11/12/2016 | 17:10תודה רבה לך , המון תודה 😊 את צודקת אני פוחדת מהחיים שלי עכשיו אני מרגישה שהזמן עובר ולא מתקדמת רק סובלת יותר ,גם בעבר הייתי שמנה ויש הרבה דברים שלא עשיתי עכשיו אני מרגישה שגם העתיד עובר ממני, אני באמת רוצה לשנות את החיים שלי , צריכה להרגיש שאני נורמלית ללכת ולקום וללבוש באופן נורמלי. באמת תודה רבה יפה מאוד שאמצוא אנשים כמוך מבנים אותי טוב . -
התייעצות
רונית שניר 11/12/2016 | 10:28שלום לך, ראשית אני מבינה לחלוטין את הקושי שבחיים עם משקל כמו שלך, גם אני הייתי שם פעם... אני מניחה שהרופאים שלך המליצו לך על ניתוח. הוא אכן פתרון מאד יעיל אצל אנשים עם השמנה קיצונית. הניתוח יעיל ביותראך על מנת לעמוד ביעדיה ירידה במשקל ובנייה של איכות חיים לאורך זמן חובה ללוות את התהליך בשינוי משמעותי של הרגלי אכילה. זה תהליך שניתן ללמוד אותו-ובאמת להביא שינוי גדול לחיים שלך. איני יודעת מדוע אחותך סובלת, יש כנראה סיבה טובה לבדוק זאת אך אני מכירה רבים וטובים שאינם סובלים, למדו לאכול, לקחו אחריות על שינוי שהוא גדול מהניתוח עצמו וחייהם השתנו לטובה. אני ביניהם :-) את הניתוח שלי עברתי לפני שמונה וחצי שנים, שומרת על המשקל שלי ומאד שמחה בחיי החדשים. ממליצה להתייעץ עם אחד המנתחים הבריאטריים בקופת החולים שלך, להחליט על הניתוח הנכון עבורך, שרוול או מעקף קיבה....? את בחורה צעירה, כל החיים לפנייך...יש סיבה טובה מאד להתגייס ולשנות את חייך ולהיפרד מהסבל אותו את מתארת. מהכתיבה שלך עולה שאת פוחדת מחייך כשמנה לפחות כמו מהניתוח עצמו... כן, זו החלטה משמעותית מאד אבל יש בה סיכוי רב לחיים מיטביים. מציעה לך לפגוש שני מנתחים לפחות. להרגיש מעבר להמלצות עליהם גם למי את מרגישה שאת רוצה לתת יד בתהליך ושיש שם מי שילווה אותך גם כאדם ולא רק כפציינט. יש בזה ערך רב עבורך. אני כמובן כאן כדי לעזור לך ככל שתרצי, בהצלחה!!!!
-
-
ספקות לפני ניתוח
דניאל 23/08/2016 | 15:45שלום לך אני בן 23 שוקל 110 קג ומועמד לניתוח בעוד חודש בהדסה יש לי הרבה ספקות לא לגבי הניתוח אלא לאחריו כולם אומרים שלא כדאי לעשות את הניתוח ועדיף לרזות ללא עזרה רפואית זה נכון? 2.האם זה נכון שנשאר הרבה עודפי עור שצריך ניתוח להסיר אותם אחר כך? 3.האם מותר לעשן אחרי ניתוח? 4.האם מיד אחרי הניתוח אפשר לחזור לתפקוד יומיומי רגיל(עבודה,מקלחת וכו)פתח בחלון חדש-
ספקות לפני ניתוח
רונית שניר 24/08/2016 | 11:32הי דניאל, הספקות ברורים כמובן, זה מהלך משמעותי וחשוב. מניסיוני, ואין זה אומר כמובן דבר על ניסיונך, ומניסיונם של רבים ואף על בסיס מחקרים רבים נלמד שהשמנה כרונית אינה נפתרת לאורך זמן. אנשים עם נטייה להשמנה מוצאים עצמם נאבקים כל חייהם בהשמנה ואינם מצליחים לאזן אותה. הניתוח, וחשוב שתלמד עליו, מהווה התחלה מאד מאד משמעותית לשינוי באופן האכילה והעיכול שלך ואם תוכל לקבל על עצמך שינוי משמעותי בכמה פרמטרים התנהגותיים ופנימיים שלך יש סיכוי גדול שתהיה מאד שמח בבחירתך ותוריד משמעותית במשקלך. אני שמחה בבחירה שלי לעבור את הניתוח ובתוצאותיו כבר שמונה וחצי שנים. זה לגבי שאלתך הראשונה, לגבי השנייה, יש לעיתים עודפי עור, זה תלוי במבנה גוף בעבודה על כושר גופני, אין זה הכרח ידוע מראש, וכן, יש אנשים שמסירים עודפי עור אם זה מקנה להם הרגשה יותר טובה. בוודאי שאפשר לעשן אחרי הניתוח וכמובן שתוכל לעבור לתפקוד רגיל לגמרי, מקלחת יום אחרי הניתוח ועבודה לאחר מספר ימים, תלוי במה אתה עוסק, בעיקר תהיה תחת פיקוח צמוד של כחודש אחר תהליך האכילה שלך והיכולת להתרגל לאכילה שונה ובהדרגה. מקווה מאד שעזרתי, אתה מוזמן לשאול עוד ככל שתבחר, ובהצלחה!! רונית
-
-
ניתוח שרוול (לת)
ציפ 19/04/2016 | 14:41עברתי הניתוח שרוול+בקע סרעפתי ב 27/12/15.התחלת משקל 100קג +כבד שומני גדול מאוד ונטייה סכרתית /משפחתית /ירושה.עתה 75.9קג.בבדיקות דם אחרי 3חודשים עדין פריטין גבוה 196 מה ניתן לעשות להורדתו.פתח בחלון חדש -
ניתוח בריאטרי ואסטאופורוזיס (לת)
לילך 24/03/2016 | 18:23מתקשה לבחור בין שני סוגי ניתוחים. מעקף או שרוול אני בעיקר אכלנית של נשנושים ומתוקים. ובנוסף למרות גילי הצעיר 49 יש לי אוסטאופורוזיס ברמה שנדרש לה טיפול תרופתי. מבחינה בריאותית אין לי מגבלה לביצוע של שני סוגי הניתוחים.פתח בחלון חדש -
מה הזמן הנכון של ארוחה לארוחה . (לת)
גליה 23/11/2015 | 21:06שלום וערב טוב:אני בשבוע השני לניתוח שרוול.ורצתי לדעת מה הזמנים בין ארוחה, וארוחה ומה כדיי לאכול בשלב זה וגם עדין אין לי יצאות סדירות רק בעזרת הגלצרין.פתח בחלון חדש -
ניתוח מעקף תריסריוו
דינה 28/10/2015 | 23:09האם צריך להיות לכל מנותח/ת הכוונה לניתוח מעקף תריסריון, שלשולים. מה קורה למי שאין שילשולים. כי על פי כל המחקרים צריך להיות שלשוליםת. תודה.פתח בחלון חדש-
ניתוח מעקף תריסריון
רונית שניר 29/10/2015 | 08:13הי דינה, כמה זמן את אחרי הניתוח? למיטב ידיעתי אין זה מין ההכרח שלמנותח כזה יהיו שלשולים.הרכב התזונה בראשית הדרך אחרי הניתוח בנוי בעיקר על נוזלים, גבינה, יוגורט וכו', עד מעבר לאוכל מוצק יותר בהדרגה ובזהירות רבה. זו יכולה להיותהסיבה ליציאות רכות או שלשולים אבל אין זה הכרח. אם אתסובלתמעצירויות אזי כדאי להתייעץעם הרופא שלך ולקבל משהו לסייע כדי להימנע מכאב. בהצלחה!!
-
-
ניתוח שרוול
שרי 01/08/2015 | 18:13שלום רונית בתאריך 23.6.2015 עברתי ניתוח בבית חולים לניאדו פרופ' שלמה קייזר התחלתי את הניתוח 86.6 עשיתי את הניתוח בגלל סכרת לא מאוזנת היום אני 78.4 יש לי מצבים שאני נכנסת לפחד שהקיבה תתרחב אני עושה בדיוק מה שאומרים לי כולל הליכות 3 פעמים בשבוע ומרגישה שלא יורדת מספיק שהמשקל נעצר אשמח אם תוכלי לענות לי תודה שריפתח בחלון חדש-
ניתוח שרוול
רונית שניר 04/08/2015 | 09:55שלום שרי, הפחד ל"קלקל" את תוצאות הניתוח הוא מוכר וידוע ורוב המנותחים חווים אותו. בדרך כלל אין לזה סיבה בוודא לא בסמוך לניתוח. בהנחה שאת אוכלתחמש ארוחות מאד קטנותכליום ואכן מפעילה אתהגוףבהליכות אודומה, אין סיבה לפחד הזה. הירידה לעיתיםהיא איטיתבעיקר לאור העובדה שמלכתחילה נכנסתלניתוח לא עם אחוזים גבוהיםשל משקל עודף. מה שחשוב הוא לעקוב אחר בדיקותהסוכר, אני מניחה שתרדי לאט לאט במשקל והכי חשוב, זה הזמן להנותמהצעד האמיץ שעשיתלשמירתבריאותך.אתמוזמנת לשאול עוד שאלות בהמשך ככל שתרצי. אני אשמח לענות לך.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים