פורום ניתוחי ריאות, בית חזה - עמוד 23

-
המשך לחץ ריאתי מ3.1.16 (לת)
נירה 04/01/2016 | 07:30חן חן לך ד"ר על תשובתך העיניינית והמקצועית ,תבורך!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
לחץ ריאתי קל
נירה 03/01/2016 | 19:51בת 56, בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופל ביוטירוקוס, לרוב מאוזנת. בשנת 1997בגלל תלונות של דפיקות לב וכאבים בחזה הופנתי לאקו ואז בבדיקת אקו ב1997 התגלה שיש לי MVP קל MR קל, מאז אני עושה אקו כל כמה שנים ובבקורת קרדיולוג. אקו וארגומטריה .השאלה שלי היא העיניין לחץ הריאתי: ב2006 היה כתוב לחץ ריאתי מוגבר קל, באקו ב2009 לא היה לחץ ריאתי מוגבר, ב2012 היה עליה קלה בלחץ ריאתי. בימים אלו 2015 בבדיקת אקו כתוב MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר קל. BUCKLING לא ספציפי קל של העלה המיטרלי האחורי, לא משמעותי מבחינת ה-SPAN, ללא עודפות רקמה ועם MR קל בלבד.המסתמים האחרים תקינים .החללים מימין ותפקוד חדר ימין תקינים. חדר שמאל תקין.ללא היפרטרופיה . עליה שמאלית לא מורחבת .האאורטה תקינה כולל השורש .הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה. החללים מימין וחדר ימיני תקינים .אין תפליט פריקרדיאלי או דלף בגובה העליות LVDs 2.6 CM PULMONARY ARTERY PRESSURE 40+RAP =45 mmHg לסיכום, MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. פרט לכך הבדיקה בתחום הנורמה. שאלתי איתי האם זה בעייתי הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה ?האם זה קשור לMVP קל?מה דעתך בעיניין? תודה על העזרה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לחץ ריאתי
ד"ר רונן גלילי 03/01/2016 | 20:24באופן כללי לא נשמע כממצאים מדאיגים אלא להמשך מעקב קרדיולוג ואקו לב בלבד.הוסף תגובה
-
-
צילום בית חזה
יוסי מחולון 17/12/2015 | 13:10לקראת ניתוח הרניה נידרשתי לבצע צילום בית חזה ...אני בן 44 תוצאות הבדיקה : ציור אינטריסטיציאלי פסי מוגבר על פני ריאות. אין עדות לתסנין, תפליט או גודש. צל הלב אינו מוגדלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צילום
ד"ר רונן גלילי 18/12/2015 | 08:47שלום. זו שאל בתחום רפואת ריאות ולא כירורגית חזה. נא פנה לרופא ריאות. בברכה ד"ר רונן גליליהוסף תגובה
-
-
תפקיד האונות
יוני 17/12/2015 | 11:57אני בקורס חובשים והביאו לנו שאלה לפענח מדוע בריאה ימין יש 3 אונות ובריאה שמאל 2 אונות ,ומה תפקיד האונות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אונות הריאות
ד"ר רונן גלילי 18/12/2015 | 07:50אונה היא תת מבנה אנטומי של הריאות. תפקידן הוא תפקיד הריאות, לבצע חילוף גאזים בנשימה. מספר האונות הוא כך כיוון שכך הריאות מתפתחות בעובר או אם תרצה כך ברא אותנו אלוהים. יש שטוענים שיש שתיים משמאל היות והלב נוטה לשמאל ולכן תופס קצת מקום. אין לזה שום משמעות.הוסף תגובה
-
-
בעייה בחזה כניראה בצלע זקוק לעזרה
שלומי 07/12/2015 | 15:01היי אנא קרא בבקשה לאט הכל ותעזור לי בתאריך 31-8-1015 נסעתי באופניים פניתי פנייה שמאלה חדה ואז היה כניראה רטוב מים שמן והחלקתי על צד שמאל באותו רגע חטפתי שיפשוף בברך שמאל שכבר עבר מזמן . וגם היה לי בבטן תחתונה מצד שמאל שפשוף גם עבר מזמן אבל הבעייה הקשה והיחידה מהכל שלא עבר ואני בטוח שקרה לי שם משהו וזה באותו רגע שזה קרה הרגשתי כאבים בחזה בול באמצע 3 ס"מ מתחת לגרון היה שם תחושה מוזרה וידעתי שקרה שם משהו טוב עשיתי באותו יום צילום רנגטן רגיל לחזה אני בספק אם בדקו אותו טוב תצילום ואני אומר שוב כניראה הצילום הזה בכלל לא נבדק ולא שווה אגורה .. אז אמרו לי סע אין כלום ואני לא מאמין לזה בכלל ... טוב מאז שזה קרה יש לי כאבים חזקים שם בחזה באמצע יותר לצידו השמאלי שזה קרה הנפילה לא היה לי שם איזה דם שפשוף או משהו. רק כי עפתי ממש על 25 קמ"ש החלקתי אז קרה שם משהו אולי סדק בצלע שבר בצלע משהו שם קרה וזה אין ספק. טוב מאז לא הלכתי לרופאים כי אמר לי מישהו שאם זה שבר אין שם מה לעשות בכזה מקום ועזבתי את זה היום חלפו כבר 3 חודשים{גם לפני ה3 חודשים יענו עד החורף משזה קרה אז בתנועות כמו ידיים למתוח קדימה אני מרגיש תכאב או להזיז תגוף ימינה שמאלה מרגיש} והינה מתחיל החורף ואני מתחיל להרגיש תמקום שם כאבים חזקים מאוד מאוד שזה כל בוקר שקם לזוז ימינה שמאלה כואב אם אני מתעתש חזק אז מעט מרגיש שם תמקום עם אני צוחק אבל גם צחוק ממש חזק חזק אז גם מרגיש שם תמקום ... אשמח לדעת מה יותר מהכל כמו מה זה נשמע שקרה לי שם..?? וגם האם זה מסוכן להמשיך ככה לתפקד.. וגם האם יש הסיכוי וכל החיים אסבול מזה אני אדם צעיר בן 23 . ומה אני יכול לדרוש מרופא איזה צילום שלא רנגטן משהו שבאמת יצליח לאתר מה יש לי שם.. אני אובד עצות וזקוק לעזרתך תודה מכל הלב וממתין לתשובות על השאלות המסקרנות האלה תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
לא הבנתי
שלומי 08/12/2015 | 15:23מה יתכן ומה? מה זה נסבלת? אז אין לי שם כלום אני יכול להמשיך לחיות רגיל? למה לא חולף הכאביםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה בעיה בצלע
ד"ר רונן גלילי 08/12/2015 | 00:08יתכן כי נסבלת בחזה. בכל מקרה גם אם היה או לא היה שבר בצלע אין צורך בטיפול או בירור. יש לקחת טיפול נוגד כאבים והכאבים יחלפו עם הזמן.הוסף תגובה
-
-
שלום ד"ר
בני 03/12/2015 | 18:32להלן הממצאים: צ.בית חזה. צל הלב אינו מורחב. תסנין בלינגולה עם מרכיב אטלקטטי. סינוסים קוסטופרניים חופשיים. הטיפול שהרופאה נתנה לי הוא: זינט 500 מ"ג רוקסו 150 מ"ג ומוקוליט 375 מ"ג מה דעתך? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה
בני 04/12/2015 | 10:42תודה על ההיתייחסות והתשובה המהירה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר רונן גלילי 03/12/2015 | 18:37שלום על פי המידע שנכתב יתכן ומדובר בתהליך דלקתי בריאה. יש מקום לטיפול האנטיביוטי אך יש צורך לחזור על צילום חזה כעבור שישה שבועות וביקורת רופא ריאות. בברכה ד"ר רונן גליליהוסף תגובה
-
-
סרקואידיזיס
חולה 02/12/2015 | 13:29אחרי הרבה בדיקות והרבה דאגות : אובחנתי חולה סרקואידיזיס המחלה עם הגדלת קשרי לימפה הילרים ומדיאסטינלים ןהצללות מיקרונודולריות דו צדדיות הרופא רשם לי תרופה בשם פרדניזון 20מ"ג פעם אחד למשך חודשיים וCT חזה בעוד 3 חודשיים. האם זה הטיפול המקובל והיחידי במקרה זה ????האם אחרי 3 חודשיים אפשר לראות ב CT תגובה התרופה????האם אין תרופות אחרות??.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סרקןאידוזיס
ד"ר רונן גלילי 03/12/2015 | 18:34שלום. השאלות האלו הן בתחום רפואת ריאות ולא כירורגית חזה. נא פנה לרופא ריאות. בברכה ד"ר רונן גליליהוסף תגובה
-
-
123
123 01/12/2015 | 11:01שלום רב בולטות לימפה מוגדלות בבית החזה מדיאסטינום ושערי הריאות עקב מחלה סרקואידוזיס השאלה: האם בולטות מוגדלות זאת יכולות לגרום לכאב בבית החזה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר רונן גלילי 01/12/2015 | 12:42שלום. בלוטות לימפה בד"כ לא גורמות לכאבים. יש לברר אחר הסבר אחר. בברכה ד"ר רונן גליליהוסף תגובה
-
-
CT חזה ?
סקרן 27/11/2015 | 09:53בן 36 מעשן הרבה שנים ועובד שיפוצים שנים.נזלת ושיעול טופל באוגמנטיו שיפור ניכר ..כעת ללא שיעול ללא קןצר נשימה...ללא ירידה במשקל ..בוצע צילום חזה שהדגים :שינויים אינטסטיציאליים דיפוזיים בשתי ריאות עם הדגמה נודולים ריאתיים מזעריים יותר מימין ללא נוזל פלאורלי ..הומלץ להמשך ברור הדמייתי על ידי CT חזה. בוצע CT חזה ולהן תשובה : סיבת הפניה : בירור פולמונולוגי. אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה. הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי. בוצעו חתכים דקים ברזולוציה גבוהה בחלון ריאות. כלי דם מדיאסטינליים הודגמו ללא סטיות. אאורטה חזית בקוטר תקין. לב לא מוגדל. קנה הנשימה, ושט הודגמו ללא סטיות. מ"מ, חלקן עם הסתיידויות מרכזיות, בכל תחנות 28 הודגמו בלוטות לימפה מרובות מוגדלות עד המדיאסטינום, בשערי הריאות ובבתי השחי. שערי הריאות אינם מורחבים. נצפה תפליט פלאורלי קטן מימין. על פני שתי הריאות הודגם מספר רב של ממצאים מוקדיים בעלי גבולות בלתי סדירים משונצים. במעבר חזה / בטן: נצפו אדרנלים תקינים. הטחול נראה מעט מוגדל אך הודגם חלקית. אין עדות להרס גרמי בעצמות. התרשמות: ממצאים מוקדיים מרובים ולימפאדנופתיה מדיאסטינלית מפושטת. אבחנה מבדלת כוללת )לפי צורת המוקדים( - סקרואידוזיס? נגעים משניים? להמשך בירור פולמונולוגי ומעקב הדמייתי. נחוץ גם בירור היסטו-פתולוגי. מה אומר כל זה ?סרטן ? נא לפרט לי בעברית פשוטההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר רונן גלילי 30/11/2015 | 17:06להערכתי יש צורך בביופסיה. איני יכול לענות בשמו של הרופא המטפל בך.הוסף תגובה
-
CT חזה ?המשך ?בבקשה תשובה?
סקרן 30/11/2015 | 12:51שלום רב המשך לשאלתי האם רופא שמכיר את המקרה שלי ואני במעקב אצלו..יכול לפי הצילומים של CT להחליט שמדובר במחלה סרקיאודוזיס ולא במחלה סרטן (גרורות)בלי צורך בביוספיה ??????הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר רונן גלילי 27/11/2015 | 13:19שלום מדובר בממצאים ברקמת הריאה (קשריות) וכן גם בבלוטות לימפה מוגדלות בבית החזה. ממצאים היכולים להיות ביטוי של מספר מחלות. יש צורך בבחינה מעמיקה של צילומי ה CT על ידי כירורג חזה מומחה או רופא ריאות וקרוב לוודאי שיהיה צורך בביצוע ביופסיה של אחד הממצאים לצורך קבלת אבחנה מדויקת ואז החלטה האם יש צורך בטיפול כלשהו. ממליץ בחום לפנות לרופא ריאות או כירורג חזה. בברכה ד"ר רונן גליליהוסף תגובה
-
-
בירור
22222 22/11/2015 | 19:13מה ההבדל בין(שינויים אינטרסטיציאליים דיפוזיים בשתי הריאות) לבין (הצללות מיקרונודולריות דו צדדיות עדינות) מה משמעותן ומה ההבדל ?????הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר רונן גלילי 22/11/2015 | 19:21אלו שאלות בתחום רפואת ריאות ולא כירורגית חזה. עליך לפנות לרופא ריאות. בברכה ד"ר גליליהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פעימות חדריות מוקדמות
-
בית חזה קמור
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח מעקף עורק כלילי
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
צינור עורקי פתוח (PDA)
-
אבחנה מבדלת

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתר