פורום MRI - עמוד 45
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
-
סינון ראשוני
אושרת 15/02/2015 | 15:33שלום ד"ר ברנס. עברתי את הבדיקה לפה ביום שני שעבר.. לאחר בדיקה עם מכון הדימות בשיבא, נמסר לי שעוד אין תשובות.. אני לחוצה ברמות זוועתיות. האם הבדיקה עוברת סינון ראשוני ,ובמידה ויש חשד לפתולוגיה ..היא נבדקת מהר יותר, ובמידה ולא, אז לוקחים יותר את הזמןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה זמני פענוח
ד"ר סופי ברנס 19/02/2015 | 14:01אשרת , הבדיקות במרבית המכונים מפוענחות באווח של שבוע-שבועיים ... במידה וטכנאי או רופא המעורבים בביצוע בדיקה רואים פתולוגיה גסה ודחופה , יוצרים קשר עם הנבדק. לדעתי אין סיבה לדאגה כעת ... נחכה לתשובה ..בהצלחה!
-
-
-
תשובת מומחה חומר לבן
ד"ר סופי ברנס 14/02/2015 | 20:05חומר לבן במוח מורכב בעיקר ממסילות עצביות המחברות בין תאי המוח . ישנן מחלות רבות שמתבטאות באותות חריגים בחומר לבן , בינהן גם מצבים שפירים לחלוטין המופיעים עם הגיל אצל רוב הנבדקים . יש להוועץ עם נוירולוג לגבי התוצאות ( יש להביא לביקור גם את הדיסק עם התמונות !)
-
-
שאלה
אלעד 13/02/2015 | 17:38שלום ד"ר, בן 28. לפני כשלושה חודשים הגעתי למיון בשל כאבים עזים בגב תחתון ובבטן. הרופאים חשבו שיש לי אפנדיציט ,עשו לי CT בטן אגן עם חומר ניגוד וגילו אבן בדרכי השתן. מאז עברתי טיפול שמרני , הבדיקות תקינות ,לעיתים רחוקות מאוד יש לי מעט כאבים ולכן הרופא לא בטוח אם האבן יצאה או לא והציע לעשות CT פרוטוקול אבנים. רציתי לדעת האם הקרינה בבדיקה זו קטנה יותר מהקרינה בCT הקודם שעשיתי והאם יכולה להיות השפעה על בריאותי מעשיית בדיקה זו 3 חודשים לאחר ה-CT הקודם (כמו כן לפני חודשיים עשיתי צילום שיניים) האם חשיפה לכמות זו של קרינה במשך שלושת החודשים האחרונים עלולה לפגוע בבריאותי ? מהי מידת הקרינה בCT פרוטוקול אבנים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ראה תשובה בפורום CT
ד"ר סופי ברנס 14/02/2015 | 20:03.
-
-
MRI חזה
מודאג 06/02/2015 | 16:43שלום, עשיתי צילום חזה וגילו שם BULLA, והמיצו לעשות CT לחזה. יש לי 2 שאלות: 1)האם אפשר במצב כזה לעשות MRI לחזה במקום CT? 2)מה הסיכון של MRI חזה בהשוואה לצילום חזה רגיל? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בולה
ד"ר סופי ברנס 07/02/2015 | 21:34בולה בריאה היא כיס אויר עם דפנות דקים ברקמת הריאה. אין צורך בMR ובמקרה זה זו בדיקה פחות אבחנתית . ניתן לבצע CT ריאות מכוון לאיפיון בולות, אפילו ללא הזרקת ומר ניגוד. כמות הקרינה בסיטי חזה היא יחסית נמוכה .
-
-
mri פה
אושרת 05/02/2015 | 14:07היי יש לי כאבים בפה באיזור החיך הרך והענבל..בנוסף סובלת מ- TMJ ללא צורך באבחנה. האם MRI ראש (לא מח) יכול לשלול גידולים בחלל הפה והלוע? בתל השומר הבדיקה נקראת MRI פנים,אבל אני מעוניינת לעשות את הבדיקה באסותא..ושם הבדיקה נקראת MRI ראש..האם זה כולל את חלל הפה לידיעתך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניסוח הפניה לרדיולוג
ד"ר סופי ברנס 07/02/2015 | 21:32שלום אושרת. רופא משפחה רושם הפניה לMR ראש ומציין בהפנייתו "כאב באזור לוע האף והחיך הרך" . בקשתו תועבר למרכז הדימות , בו רדיולוג מומחה יעבור על הפניה וירשום הוראות מדוייקות ( פרוטוקול הסריקה) . אף בדיקת MRI לא עוברת לביצוע לא אישור של רדיולוג. -
מרי ראש
אושרת 06/02/2015 | 16:26תודה ד"ר ברנס. אשמח להמלצתך מה לכתוב לרדיולוג היות ומדובר ברופא משפחה שמפנה ולא רופא פה ולסת או אף אוזן גרון. מדובר בכאב באזור לוע האף והחיך הרך. תודה -
תשובת מומחה מרי ראש
ד"ר סופי ברנס 05/02/2015 | 21:56בכל מכון מרי קיים פרוטוקול בדיקה המכוון לאיזור פה, לוע , חלל האף . במכתב הפניה שלך לבדיקה תוגדר שאלה לרדיולוג , אשר יבחר עבורך את הסריקה האופטימלית . חשוב להעביר מכתב הפניה למכון מרי יחד עם קביעת תור
-
-
בהמשך לתשובתך
ליאור 02/02/2015 | 21:00שלום רב עניין של בעיית הראיה התחיל יום אחרי הקרניוטומי נבדקתי אצל ניורואופטמולוגית באיכילוב שאיבחנה איסכמיה ופגיעה בשדה ראיה לפני כחודשיים וחצי הייתי אצל נוירואופטמולוגית איבחנוה בעיה אחר והחמרה של שדה ראיה שנכתב חוסר הומונימי ימני עוד למחרת הניתוח ניתגלת הממצא אך היה קטן בביקורת של הנוירואופטמולוגית מלפני חודשיים וחצי כשניצפתה ההחמרה בשדות ראיה החליטה לבצע mri שבו נכתב שהגופיף הפינאלי גדל ועובר האדרה יהאם אפשר לדעת היכן ממוקם הגופיף הפינאלי והאם זה גם קרניוטומי ??? תודה על תשובותיךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גופיף הפינאלי
ד"ר סופי ברנס 05/02/2015 | 21:51בלוטת האצטרובל מצויה באמצע המוח, בגובה העיניים בצידו האחורי בין שתי ההמיספרות. בלוטת האצטרובל היא מבנה יחיד. כלומר, להבדיל ממבנים רבים אחרים במוח היא לא מחולקת לזוגות צידיים (חלק ימני וחלק שמאלי) על דרכי טיפול ניתוחי עדיף לשאול את נוירוכירורג, אך קודם כל יש לברר עם נוירואופטלמולוגית שלך באם ההגדלה של הבלוטה אחראית על הפרעת ראיה שהתגלתה.
-
-
גופיף פינאלי
ליאור 29/01/2015 | 20:06שלום רב עקב חוסר הומונימי בשדה ראיה ולאחר קרניוטומי Mvd בוצע mri והגופיף הפינאלי גודל ועובר האדרה מהו הטיפול בבעיה זו ?? תודה בת 34פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הגדלה של גופיף הפינאלי
ד"ר סופי ברנס 02/02/2015 | 20:13קודם כל יש לוודא שקיים קשר בין הגדלה של גופיף הפינאלי לבין הפרעת ראיה שלך . נוירולוג או נוירואופטלמולוג יעשה זאת. שנית לא כל הגדלה של גופיף פינאלי הינו גידול . מרבית הגידולים שלו הם שפירים ומטופלים בניתוח.
-
-
פענוח mri ראש
מוקי 29/01/2015 | 16:19שלום , קבלנו תוצאות mri ראש ששתי סעיפים ראשונים עם ממצאים חיובים. סעיף שלישי רשום ״לטרלית לסינוס ספנואידלי מימין מוקד קטן בעל אות גבוה ב stir, כנראה עיבוי של הרירית או מוקד במיח העצם. - מה זה אומר?Xפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר סופי ברנס 02/02/2015 | 20:09"עיבוי רירית" פרושו זה התעבות קלה של ציפוי אחד הסינוסים של הגולגלת , לאו דווקא בעל משמעות כלשהי עבור הנבדק. " מוקד המח עצם" זהו תאור כללי מידי . יש לקחת את תוצאות הבדיקה יחד עם הדיסק לרופא שהפנה אותך על מנת לקבל הסבר שיתבסס לא על שתי שורות אלה על כל התמונה ( קלינית והדמיתית)
-
-
בדיקת MRI ראש לבן כמעט 90
דנה 20/01/2015 | 12:45שלום רב , אני מבקשת מאוד את התייחסותך . אבא שלי כמעט בן 90 נשלח לבדיקת MRI לאחר שהיה מאושפז עקב נפילה ברחוב , בעת טיול עם הכלב ש לציין שמדובר בבן אדם בריא לחלוטין,פעיל מאוד עד האירוע האחרון. מפני סיבת הנפילה לא היתה ברורה אושפז בית חולים ובוצעו מספר בדיקות. לא נמצאו ממצאים חריגים חוץ מהרשום מטה. תוצאות ct: 1.ללא חומר ניגוד There is a difference in the sulci of brain in the vertex with obvious sulci on the left side ,but seeming flattening on the right. No other finding is identified. This appearance not seen in 2008 ct )בב2008 בוצע עקב סחרחורת. מומלץ עם חומר ניגוד. 2.עם חומר ניגוד לאחר הזרקה חומר ניגוד באישור של מחקת חריצי המוח קימרוני משמאל מודגמת צביעה קלושה פסים,נראת בצקת וזוגוגנית מסביב. אין לראות נגעים נוספים. יש לציין שהרופא הניורולוגים שפניתי אליה לא הבחינה בבצקת כפי שנרשם ב- CT. לאבא שלי יש רסיס מאוד קטן של כ- 1 ס"מ ביד מעופרת . בנוסף מאז חזרתו מבית החולים השתנה והוא לחוץ ומפוחד מבתי חולים . שאלה שלי : 1. האם לא מסוכן עבורו לבצע את הבדיקה עקב גילו המתקדם ועקב הלחץ הנפשי(מפחדת שיכול לקבל התקף לב לדוגמא רק מהפחד ..) 2. לגבי הרסיס האם קיימת מניעה ? אופציה אחרת הינה חזרה על בדיקת ה- CT בעוד כחודשיים וביצוע השוואה ל- CT הקודם . אשמח מאוד לקבל את הדעה שלך . תודה רבה, רבה !!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה mri עבור בן 90
ד"ר סופי ברנס 27/01/2015 | 19:56שלום. אכן בדיקת mri רגישה יותר לממצאים מסוג שתיארת אצל אביך... הבדיקה אינה מסוכנת אם כי ארוכה יחסית לסיטי . במידה ומבחינה נוירולוגית אין הסתמנות מדאיגה ומבחינת הנוירולוג ניתן להחליף את מרי בסיטי, הייתי כן ממליצה להסתפק בסיטי . בדיקה מהירה ומוכרת תגרום פחות אי נוחות ..
-
-
בדיקת MRI במקום CT בטן
אלעד 14/01/2015 | 14:35בשל חריגה באנזימי כבד ( ALT - 85 , AST -63 ) הופניתי לאולטראסאונד בה נמצא בשער הכבד תהליך רקמתי לא הומוגני עם גבולות סדירים באורך 2.8 ס"מ ללא זרימה בתוכו והומלץ המשך בירור. רופא משפחה הפנה לבדיקת CT בטן. מאחר וזאת בדיקה עם רמת קרינה גבוהה ואני סובל מאסטמה קלה מבקש לברר האם בדיקת MRI טובה לפחות כמו ה- CT בבירור העניין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה MRI כבד לעומת CT
ד"ר סופי ברנס 18/01/2015 | 16:29MRI היא בדיקה מצוינת לאפיון תהליכים בכבד ולעיתים אף אינפורמטיבית יותר .
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים