פורום ביופידבק - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ביופידבק לילד בן 6 (לת)
גלית 10/12/2017 | 13:24שלום.ילד בן 6 חכם ונבון מאוד מפותח לגילו .עלה לכיתה א והמורה טוענת הילד אימפולסיבי. מתנדנד עם הכיסא ..מוסח מפטפט. מפריע בשיעור מתפרץ לדברי המורה. וכל זה לא פוגע ברמה הגבוהה לימודית .האם ביופידבק יעזור לו וגם לנו.בעבר הילד ראה נוירולוג ורופאת התפתחותיתפתח בחלון חדש -
-
האם אפשר למדוד תוקפנות ע"י ביופידבק
ד:ר יגאל גליקסמן 24/08/2017 | 19:57התשובה היא חיובית לא רק לגבי תוקפנות אלא לגבי כל סוג של עוררות רגשית . מכשיר הEDA מודד את השינוי ברמת המוליכות החשמלית של העור המתרחש ברגע שינה עוררות רגשית ומציג זאת על צג המחשב . האדם מחובר לחיישנים באצבעות הידיים. -
נירופידבק
י.כהן 24/08/2017 | 17:16ברשותי מכשיר מאסטר מיינד הפועל על המח רציתי לדעת האם הנירופידבק פועל באופן דומה? כיצד והיכן אפשר ללמוד ולרכוש את המכשיר והשיטה אני עובדת הרבה עם המאסטר וראיתי תוצאות ברורות אשמח לתשובה י. כהן. -
תשובת מומחה תוקפנות
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 09/11/2015 | 14:31שלום לך, באלקטרואמציפלוגרמה EEG ניתן לראות כיצד מתפקדים אזורים במוח שאחראים על תגובות תוקפניות. בטיפול באמצעות נוירופידבק ניתן להשפיע על אזורים אלה וכך לצמצם תוקפנות. תודה על פנייתך לפורום, אשמח לענות על שאלות מוספית.
-
-
גמילה מקלונקס
יעקב מירושלים 09/08/2017 | 20:41תודה על התשובה המהירה. הפסיכיאטר המטפל אומר שזה קשה מאוד להגמל מקלונקס, אך אני חייב להגמל לאט לאט, כך לדבריו יפחתו התופעות לוואי הקשות של הגמילה. לכן שאלתי האם יש לכם פתרון להקל את תופעות הלוואי של הגמילה ? תודה רבהפתח בחלון חדש-
גמילה מקלונקס
ד"ר יגאל גליקסמן 09/08/2017 | 22:13שלום יעקב כפי שכתבתי לך תהליך הגמילה מקלונקס לאחר שימוש ארוך כל כך חייב להיות הדרגתי ומבוקר באשר לפתרון יצירתי לגבי ההתמודדות עם תופעות הלוואי ניתן לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי בשילוב שיטת הביופידבק. מציע כי נשוחח על כך בטלפון 0546670570 בברכה חמה ד"ר יגאל גליקסמן
-
-
ביופידבק לטיפול באפילפסיה
שיינה 21/07/2016 | 08:57שלום, עד כמה ביופידבק מתאים לטיפול באפילפסיה מינורית שנגרמת מגוש בראש? האם מומלצת המטפלת ציפי גלעדי מקופ"ח כללית? הטיפול די יקר, גם לאחר ההנחה של כרטיס פלטינום. אני לא רוצה להתחיל סתם. תודה רבה!פתח בחלון חדש-
ביופידבק כטיפול באפילפסיה
ד"ר יגאל גליקסמן 09/08/2017 | 20:19מניסיוני הקליני אפשר לטפל בנוירופידבק כטיפול משלים באפילפסיה אך רצוי להתייעץ עם נוירולוג ולבחור מטפל מומחה בנוירופידבק ממליץ על ד"ר דורון תודר .0506267688 בהצלחה ד"ר יגאל גליקסמן
-
-
גמילה מקלונקס
יעקב מירושלים 09/08/2017 | 13:33האם יש פתרון לגמילה מקולנקס ? פתרון יצירתי. מדובר על נטילת קלונקס כ13 שנה כ5 מ"ג ליום, זה הרי מטורף.פתח בחלון חדש-
גמילה מקלונקס
ד"ר יגאל גליקסמן 09/08/2017 | 20:15שלום רב לך יעקב חשוב להפנות את שאלתך לרופא שרשם לך את הקלונקס אני לא פסיכיאטר ואיני מוסמך להנחותך לגבי טיפול רפואי כזה או אחר. בהצלחה ד"ר יגאל גליקסמן
-
-
דיכאון בגלל מחלה של אבא
רינת 19/06/2016 | 20:34שלום לך. שמי רינת אני גרה כרגע אצל הוריי לפני כמה ימים אימא שלי טסה לחוץ לארץ והייתי צריכה להתמודד לבד עם אבא שלי שהוא חולה בדימנציה.לקחתי את כל האחריות על הבית ועל אבא שלי דבר שאני לא עושה שאימא שלי בבית וכבר כמה ימים אני בדיכאון וחרדה מלווה עם דפיקות לב.למרות שאימא שלי חזרה מחוץ לארץ גם אליה הוא מתייחס בצורה אגרסיבית ואני דואגת גם לאימא שלי.את כל האחריות על זה אני לוקחת על עצמי.דירה אין לי כרגע ולדירה דרך מסגרת מנסיוני אני לא מעוניינת רציתי לשאול עם אני יכולה לקבל טיפ כעזרה עצמית איך להתמודד כרגע עם הדיכאון והחרדה שאני חווה בעקבות אבא שלי ועם זה לא יעזור אלך לטיפול.אני ממש מודה לך זה מאוד חשוב לי אשמח לתשובה מהירה,ערב נפלא.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה היי רינת אני ממבין היטב את מצוקתך ומעריך מאד את מאמציך לעזור לאביך. לצערי הרב מצבו של אביך הוא מציאותי ואופייני לסוג המחלה .ולא ניתן לשנותו מה שכן ניתן לעשות זה לשנות תגובות של הסובבים אותו. כמובן הוא זקוק לתמיכה וטיפול בהתאם . לעניות דעתי עליך להתייחס למצבו האובייקטיבי של אביך כעל גשם כרגע כל מה שאת מנסה לעסות גורם לך "להירטב- להיפגע ולהיכנס לדיכאון מאחר ואת מרגישה חסרת אונים עם אי היכולת שלך לשנות מצבו. דמייני לעצמך כי את שולפת מטריה כך שהגשם ממשיך לרדת אך אינך מתרטבת. נסי לשנות את סדר יומך ו
ד"ר יגאל גליקסמן 20/06/2016 | 11:52
-
-
דיכאון בגלל מחלה של אבא (לת)
רינת 19/06/2016 | 20:35שלום לך. שמי רינת אני גרה כרגע אצל הוריי לפני כמה ימים אימא שלי טסה לחוץ לארץ והייתי צריכה להתמודד לבד עם אבא שלי שהוא חולה בדימנציה.לקחתי את כל האחריות על הבית ועל אבא שלי דבר שאני לא עושה שאימא שלי בבית וכבר כמה ימים אני בדיכאון וחרדה מלווה עם דפיקות לב.למרות שאימא שלי חזרה מחוץ לארץ גם אליה הוא מתייחס בצורה אגרסיבית ואני דואגת גם לאימא שלי.את כל האחריות על זה אני לוקחת על עצמי.דירה אין לי כרגע ולדירה דרך מסגרת מנסיוני אני לא מעוניינת רציתי לשאול עם אני יכולה לקבל טיפ כעזרה עצמית איך להתמודד כרגע עם הדיכאון והחרדה שאני חווה בעקבות אבא שלי ועם זה לא יעזור אלך לטיפול.אני ממש מודה לך זה מאוד חשוב לי אשמח לתשובה מהירה,ערב נפלא.פתח בחלון חדש -
מכשיר NLS האם מרפא?
טלי 20/03/2016 | 20:57ברצוני לברר על מכשיר שקיבלתי לגביו המלצה לחיזוק הגוף מעייפות וכאבים (כנראה פיברומיאלגייה), ובעצם לריפוי כולל של הגוף. המכשיר נקרא NLS (החדש). הוא נתלה בשרשרת על הצוואר כתליון, הבנתי שהוא קולט תדרים את החלשים - באיזור/איבר החלש ) מהגוף, ושולח בחזרה לגוף תדרים כדי (להרים את התדרים למצב שבו הם צריכים להיות) לשפר את מצב הגוף/ האיברים ובכל חודש וחצי בערך יתוכנת על ידי הרופא ותוך שנה הגוף יתרפא. האם ידוע לכם על המכשיר והאם וכיצד יוכל לעזור לי ? אני סובלת על בסיס יומי עייפות וכאבים בייחוד באיזור הרגליים. מה דעתכם ?פתח בחלון חדש-
מכשיר ה NLS
ד:ר יגאל גליקסמן 21/03/2016 | 08:53שלום רב לך טלי אמנם אני מטפל בסובלים מפיברומיאלגיה כבר שני אך איני מכיר את המכשיר עליו אתת מדברת אשמח לקבל תיאור מדויק של המכשיר ומחקרים שנעשו לצורך בדיקת תקפותו על מנת לחוות דעה כזו או אחרת. אישי אני מאמין ביכולתו של כל אדם הסובל מפיברומיאלגיה ללמוד כיצד להקל על כאביו ולשפר את יכולת תפקודו. תודה על פנייך
-
-
חרדה עקב המצב הביטחוני
סיון 15/10/2015 | 09:02שלום וברכה.מאז שהתחיל המצב הביטחוני יש לי חרדה לצאת מהבית.אני בדרך כלל יוצאת הרבה נפגשת עם חברים אבל בזמן האחרון אני בקושי יוצאת וגם מאוד עצבנית,וחרדה.אשמח לקבל הצעה מעשית בלי ללכת לטיפול מה עושים במצב כזה כעזרה ראשונה בבית?ואיך לא לפחד לצאת מהבית.אני מודה לך מאוד יום מקסים ושקט.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חרדה עקב המצב הביטחוני
ד"ר יגאל גליקסמן 17/12/2015 | 11:32שלום רב לך סיון, התקפי חרדה בכלל ובגין מצב ביטחוני הם שכיחים מאד . ניתן כמובן ללמדך טכניקות לשליטה רצונית על הסימפטומים של החרדה באמצעות הטלפון כעזרה ראשונה בבית. מדובר בטכניקות נשימה בשילוב אימון אוטוגני באמצעותו אנו יכולים לשנות דפוסי חשיבה בגישת הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי. תודה על פנייתך אשמח לעזור התת לך -
אני ממש מודה לך
סיון 19/10/2015 | 13:20יום נפלא ושקט לכולנו. -
תשובת מומחה מצב בטחוני
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 18/10/2015 | 18:45שלום לך, אני מאוד מבינה אותך. האווירה מפחידה וזה טבעי לפחד במצבים כאלה. עם זאת. מבחינה סטטיסטית יש כול יום הרבה יותר דיווחים על תאונות דרכים מאשר על פיגועים. לכן, תאונות דרכים יותר מסוכנות ולמרות זאת את יוצאת מהבית. כדאי למעט בצפייה בחדשות, לחיות את השגרה הרגילה כמה שאפשר. חשיבה חיובית מאוד עוזרת. לא כדאי לחשוב ולדמיין אסונות? שיח פנימי חיובי, מעודד ומחזק ישפיע על תחושה כללית חיובית. חזקי ואמצי, אני כאן בשבילך!
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים