פורום ניקוי רעלים ותזונה טבעית - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
חיזוק כלי דם
ליאת 04/11/2016 | 22:21שלום האם יש תוספי תזונה שיכולים לחזק כלי דם ולשפר זרימת דם בגוף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיזוק כלי דם - תשובה לליאת
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 06/11/2016 | 17:46היי ליאת, השאלה שלך כללית מידי ובכל זאת כלי דם זה דבר רציני. לשאלתך 1. חיזוק כלי דם - אפשר לעזור על ידי ביו-פלבונואידים מסוג רוטין שלמשל- שנמצאים בכוסמת למשל ובפרי הדר . יש גם תוסף. זה כמובן לא מספיק בלי תזונה מותאמת אישית. 2. שיפור זרימת הדם - זה מושג כללי מידי. שיפור זרימת דם - יכולה גם להיות מסוכנת - למשל צמחים ש"משפרים זרימה " למוח - יכולים להעלות לחץ דם עם כל המשמעות של זה. דילול דם" בלשון העם - באמצעות אומגה 3, אספירין, כורכומין, שום וכו.... יכול לשפר זרימה - אך יש אנשים שאסור להם כי יכול לגרום ל"דילול" יתר. לכן ממליצה לך לפנות לטיפול פרטני טלפון 0544303095 בהצלחה ליאת
-
-
דלקת קיבה
אנה 02/11/2016 | 20:35שלום לפני שנה היה לי חסר דרסטי בברזל עם חיידק הליקובקטר שגרם לדלקת קיבה ירדתי הרבה גם במשקל לא ירידה דרסתית הדלקת טופלה בתרופות החיידק הוכחד באנטיביוטיקה והברזל טופל בתוסף מאז אני מרגישה קצת חולשה בגוף ומצבי רוח משתנים ומצבי סטרס הויטמין די בנורמה חומצה פולית בנורמה בי 12 בנורמה בלוטות הטריס תקין וסובלת מנשירת שיער דלקת קיבה יכול לגרום לכל חסר תזונתי בגוף מה כדאי לי לקחת כתוסף הרופא לא מאשר לי לעשות בדיקה לויטמיני בי וסובלת גם מנפיחות בטן לוקחת פרביוטיקהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה - פרוביוטיקה
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 06/11/2016 | 17:41אני ממליצה למקרה זה על ג'רודופילוס אך להתחיל בשלושה כדורים יחד לפחות שבועיים ואחר כך להפחית. כל פרוביוטיקה עוזרת למטרה מסויימת. מנסיון שלי - זו מכילה את הזנים שעובדים על דלקות בקיבה ובושט. ב בברכה אסתר 0544303095 -
פרביוטיקה
אנה 04/11/2016 | 22:07תודה על המענה את יכולה להמליץ לי על פרביוטיקה מסויימת אני משתמשת בפרביוטיקה של חברת סופהרב ולא עוזר לי כל כך -
תשובת מומחה אנה - תשובה לדלקת בקיבה
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 02/11/2016 | 23:25היי אנה, מצויין שאת נוטלת פרוביוטיקה. אני מקווה שהסוג מתאים למניעת חיידק ההליקובקטר. הפרוביוטיקה מהווה תחרות להליקובקטר על מזון. אם תתמידי מספיק זמן עם התוסף - תוכלי למנוע לאט לאט את צמיחתו בעתיד, היות ואנו חשופים ונדבקים ממנו כל הזמן - אחד מהשני למשל במסעדות או אפילו בבית . בנוסף חיידק ההליקובקטר מתפתח אצל אנשים שחסרה להם חומצת קיבה ואנזימי עיכול- ולכן המעט שיש לא מצליח לחסל אותם. לצורך ספיגת מינרלים כמו אבץ וברזל יש צורך בחומציות בקיבה וכשזו נפגעת - אין ספיגה כמעט. גם B12 נספג באמצעות גורם נוסף שנקרא אינטרינסיק פקטור (הגורם הפנימי) בקיבה. לכן, התשובה שלי אליך - היא לא תוסף "פלא" אחד אלא טיפול כוללני שיחזק את הקיבה כולל תזונה מתאימה (מה כן ומה לא לאכול). ממליצה לך להגיע לטיפול כוללני נטורופתי. אסתר טלפון 0544303095
-
-
צריכה של שיני שום
דניאל 23/10/2016 | 14:29שלום, אני צעיר ובריא באופן כללי, בארוחה יום יומית אני יכול לאכול 10 שיני שום ואני תוהה האם ישנו דבר כזה צריכה מוגזמת של שיני שום? ואם כן, אז מה הכמות היומית המומלצת? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה היי דניאל - כמה שום לאכול
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 24/10/2016 | 13:04היי דניאל, זה מאד אינדיבידואלי ותלוי בכמה גורמים: מדד קרישיות הדם שלך, אם יש רפלוקס, צרבות או כאבי בטן עליונה או תחתונה. כמו כל דבר לא כדאי להגזים וחשוב לאכול אותו חי - ומיד - כי החומר הפעיל אליצין נהרס. אפשר לקצוץ לתוך שמן זית שימנע ממנו לבוא במגע עם האויר. מועדים לשמחה אסתר 054-4303095
-
-
מיגרנה ותזונה נכונה
מיגרנה ותזונה נכונה 24/09/2016 | 23:23מה מומלץ ביותר להקפיד לאכול ומה לא למי שסובלת ממיגרנה כרונית ללא בעיות רפואיות אחרות ? צעירה שנות ה 20,בדרך כלל אוכלת בריא ברמה בינוניתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה למיגרנה ותזונה נכונה
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 26/09/2016 | 00:06היי לך צעירונת בשנות ה-20 אפשר בהחלט לעזור לך לסבול פחות ממיגרנות מטרידות ע"י סילוק מזונות מסויימים כולל: מטוגנים (ציפס, שניצל, חטיפים מלוחים כמו במבה, ביסלי, ), חומרים מלאכותיים וצבעי מאכל בכל הנקניקים, הפסטרמות, חומוס תעשייתי מהסופרמרקט וכל הסלטים שכמותו. וכמובן הדברים הקלסיים - בוטנים, יין אדום, בננות בשלות וגבינות צהובות או לבנות בשלות. נסי למשך שבוע שבועיים להוריד אותם לגמרי - אין ספק שיפחית אלא אם כן זה על רקע הורמונלי (לפני מחזור). אשמח לעזור לך בהמשך דר אסתר מנחם טלפון 0544303095
-
-
ניקוי כבד עקב נזלת אלרגית תמידית ואלרגיה לקרדית האבק
אף דולף 06/09/2016 | 01:48שלום שלום, אני בן 33. לאחר נסיונות מרובים שלא צלחו, להקל על תסמיני הנזלת האלרגית ממנה אני סובל מאז שאני זוכר את עצמי, אשר כללו דיקור, הומאופטיה, Applied Kinesiology, אנטי היסטמינים, חיסונים ומה לא, החלטתי בעצתו של מכר שסבל מאותה בעיה בדיוק וחש הקלה עצומה - לפתוח בניקוי כבד שלאחריו אנסה להימנע מגלוטן. (החבר גילה שגלוטן הוא הטריגר של הנזלת האלרגית שלו) במשך 5 ימים אכלתי אך ורק אורז מלא על סוגיו ושעוית מאש - גם חיה ומונבטת וגם מבושלת. ביום השלישי הוספתי מעט פטרוזיליה, עלי קייל ועלי בייבי. הימים הראשונים היו על הכיפאק, למעט כאבי ראש קלים שחלפו כבר ביום הראשון ותחושת חולשה קלה מאד שגם חלפה, הנזלת האלרגית לא הראתה אף אחד מסימניה. ביום החמישי חטאתי - אכלתי במסעדה מנת אורז צהבהב עם בצל - מן הסתם אורז לבן, מן הסתם עם תבלינים כלשהם ומן הסתם אורז שטוגן בשמן. בנוסף - באותו יום גם הוספתי לתפריט מגוון של עלים ירוקים שקניתי בAMPM ובנוסף - באותו ערב גם אכלתי 2 אגסים שאף הם נקנו בAMPM - לא אורגניים. למחרת קמתי עם התקף אלרגיה לא נעים בכלל - התעטשויות לרוב ואף דולף בצורה קיצונית. האם עלי להאשים את האורז מהמסעדה? השמן המטוגן? אולי דווקא האגסים קשורים? או מגוון העלים הירוקים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לאף דולף - נזלת אלרגית
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 07/09/2016 | 00:33בוקר טוב לך אף דולף אין ספק שהניקוי הוא תהליך רציני ובמהלכו הגוף הופך רגיש במיוחד הוא כאילו "מנצל את ההזדמנות" שאין אוכל אלרגני מעיק ועושה פסק זמן לשאלתך - זה כנראה לא מהאורז הלבן (כי גם אורז לבן בסמתי מותר בדיאטת ניקוי שעשית, קרוב לוודאי - שהשמן שהשתמשו במסעדה - לא היה שמן זית מכבישה קרה - אלא שמן צמחי מסוג אומגה 6 שגורם לתגובה דלקתית - משמע הפעלת מערכת החיסון ביתר בדיוק מתאים לאלרגיה ייתכן שגם מהריסוס באגסים ועלים ירוקים מכילים כמות רבה יחסית של ריסוסים בגלל שטח המגע הגדול שלהם. בנוסף, במסעדות לא תמיד משתמשים בחמרי גלם איכותיים - בשל שיקולים תעשייתיים. בעתיד מציעה לך לא ל"חטוא" בתקופות של ניקוי - כי אז התגובה היא יותר קיצונית בברכה, ד"ר אסתר מנחם טלפון 0544303095
-
-
דלקת מפרקים ופריצת דיסק
עופר 05/09/2016 | 20:37שלום, איזה דברים טבעיים טובים עשויים להועיל לדלקת מפרקים אוטואימונית מסוג ANKYLOSING SPONDYLITIS? שאלה נוספת- יש דברים טבעיים שיכולים לעזור לכאבים ברגליים כתוצאה מפריצת דיסק - "סכיאטיקה". תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לעופר - דלקת מפרקים ופריצת דיסק
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 05/09/2016 | 21:20ערב טוב לך עופר, דלקת מפרקים אוטואימונית מהסוג שציינת - קשורה למצב דלקתי של הגוף שמושפע בין השאר מתזונה. היות ומערכת החיסון - במצב אוטואימוני - תוקפת תאים של הגוף עצמו - כדאי מאד להפחית בצורה משמעותית מזונות אלרגנים ובעיקר מוצרי חלב וחיטה. גם ירקות ממשפחת הסולניים , בוטנים ותפוזים - מאד משמעותי להוריד - שכן זה מגביר כל מצב דלקתי בגוף. כמובן שכדאי שתגיע לטיפול מסודר כדי לעזור לך , אך על פניו התזונה מאד קובעת. כלומר אתה זה שיכול לכוון את מצב הדלקת שלך. יש מזונות שכדאי להגביר - שהם מזונות נוגדי דלקת - כמו למשל כורכום ושמן דגים. לגבי שיאטיקה - קשורה גם היא למצב של דלקת. שיאטיקה אמנם נובעת מפריצת דיסק - אך הפריצה קיימת כל הזמן והתקף של כאבים בעצב השיאטיקה - מופיע בהתקפים ואלה קשורים למצב הדלקתי באותו זמן (שנגרם בין השאר ממרכיבים מזיקים במזון שאכלת באותה תקופה). אשמח מאד לעזור לך עופר הטלפון שלי 0544303095 ד"ר אסתר מנחם
-
-
קומדין והשפעתו
יעל 28/08/2016 | 12:30שלום רב. עקב קרישיות גנטית אני נוטלת קומדין כבר 8 שנים. שאלתי היא האם יש לנטילה הממושכת הזו השפעה על הבריאות הכללית שלי וקשר לקושי בירידה במשקל? האם יש נזק מצטבר לתרופה זו? האם את ממליצה על התרופות החדישות יותר למניעת קרישה? האם ייתכן שתרופה זו מאיטה את חילוף החומרים(אינטואיטיבית ככה מרגיש לי). אשמח לתשובתך, יעל.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה ליעל - קומדין, עליה במשקל, קצב חילוף חומרים ועוד...
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 29/08/2016 | 00:24קומדין – יחסית תרופה בטוחה ויש אתה הרבה נסיון. החסרון שלה הוא הבדיקות התכופות שמומלץ בחום של מקדם הקרישיות . ולהקפיד שיישאר בתחומים שהרופא המליץ לך. אני ממליצה לך לרכוש מכשיר ביתי (קואגוצק) למטרה זו, כדי לא לחרוג לאינדקס גבוה מידי שעלול לגרום לדימומים פנימיים או נמוך מידי שמעלה קרישיות. יש לקחת בחשבון – שקרישיות מושפעת מגורמים רבים בתזונה. לדוגמא – שום, שמן אומגה 3 , כורכומין יכולים להשפיע על הקרישיות בכיוון של "דילול" דם ולא תמיד מתבטאים ב- inr. לכן כדאי לבקש בדיקות קרישיות מעמיקות יותר.ולהתייעץ על כך עם המטולוג. התרופה החדשה היא אמנם יותר נוחה לשימוש, אך אין עימה ניסיון. אני אישית לא אוהבת תרופות חדשות מידי – כדי לא להיות "שפן נסיון". ירקות ירוקים – כפי שבוודאי ידוע לך – מכיל ויטמין K שמגביר קרישיות ולא מומלץ להרבות בהם. הכוונה לעלים כהים כמו למשל תרד, קייל וכו.....אך אם את אוכלת, אפשר לנטרל עם דגים שמנים כמו סלמון, שום או אף כדור עם ריכוז נמוך של אומגה 3. עם זאת, כיום לא ממליצים להימנע משום מאכל אלא לעקוב אחרי מדד הקרישיות לעיתים קרובות יותר. אני אישית מכירה אנשים שנוטלים שנים רבות את הקומדין. כמובן שנזהרים שלפני כל מהלך הקשור בדימום – כמו ניתוח, ביקור אצל רופא שיניים ועוד נוקטים בצעדים המתאימים. כדי למנוע דימום פנימי בטני אחרי ניתוח למשל. אם תקפידי על הכללים הללו – לא אמורות להיות לך בעיות מיוחדות. לגבי השפעה על קצב חילוף החומרים - כדאי לגשת לאנדוקרינולוג שיתן לך בדיקות מעמיקות יותר של בלוטת התריס - יותר מT3 T4. ויש עוד בדיקות חשובות שמאששות פגיעה בבלוטה. לגבי ירידה במשקל - לא ידוע לי על כך, אך מה שאת מרגישה הוא הכי חשוב. הדרך להשפיע על 2 הדברים האחרונים - הוא להאיץ את שריפת השומנים על ידי בניית שריר חום - אימון כמו צעידה של שעה ביום. מצרפת לך קישור מפורט על הקומדין ממנו את יכולה ללמוד יותר https://www.drugs.com/sfx/warfarin-side-effects.html המון בריאות מקווה שעזרתי/ אסתר מנחם 0544303095
-
-
ספירולינה
דנה 14/08/2016 | 10:58שלום רב ד"ר בת 53, בחודש האחרון קפצו ערכי בלוטת מגן: TSH 18 ונוגדים 1300. בד"כ TSH לא חרג מ 6-8. לא מטופלת תרופתית. נתקלתי בדעות חלוקות לגבי שימוש בספירולינה, רופא בבלינסון לא ממליץ לבעית בלוטת מגן להשתמש בה ורפואה אלטרנטיבית כן ממליצה. מה נכון לדעתך והאם היא יכולה להזיק לי. אני מנסה דרך אחרת לפני שאצטרך לקחת כדורים לכל החיים. תודה רבה. דנהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לדנה
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 15/08/2016 | 11:24היי דנה בוקר טוב, הגישה שלך נכונה. אכן כדאי לנסות את הדרכים הפחות מזיקות לפני שמתחילים לקחת יכולות להיות סיבות רבות ליציאת הבלוטה מאיזון - כמו סטרס, שינוי הורמונלי, כפי שקורה למשל בגיל המעבר במצב הערכים שלך, אפשר לנסות לעזור לך בטיפול נטורופתי טבעי.. אשמח אם תצרי קשר אסתר מנחם טלפון 0544303095
-
-
עצירות מעל 20 שנה
פ 02/08/2016 | 17:30שלום אני בת 62, סובלת מעצירות מעל 20 שנה. בתקופה האחרונה העצירות נהייתה קשה יותר - זה בא לידי ביטוי שכמעט ואין לי יציאות. לפני שנתיים עברתי בדיקת קולונוסקופיה וגסטרונוסקופיה- בשניהם יצאתי בסדר. מידי פעם במהלך השנים (פעם בחודש) היתי לוקחת "לקסודין"- שעזר לי ביציאות. בחודש האחרון גם הוא הפסיק לעזור לי או כל דבר אחר שאני לוקחת מהפה. לפני כשבועיים התחלתי טיפולי חוקנים "מיקרולט"- פעם ביום בערב שעזרו. לפני 3 ימים גם הם הפסיקו לעזור... הייתי אצל גסטרו אתמול והוא נתן לי "RESOLOR"- שלא לקחתי כי הוא אומר שגם זה לא בטוח שיעזור לי (האם כדאי לקחת? במה הוא שונה מכל שאר התרופות שקיבלתי עד כה??). הלילה היה לי דימום קל מפי הטבעת והבוקר נשלחתי למיון. עשו לי בדיקת דם+צילום בטן המדדים היו בסדר ושללו חסימת מעיים. הרופא נתן לי שמן פרפין- 2 כפות ביום לבולק- 30CC פעם ביום. ביום חמישי יש לי תור לCT בטן. 1. מה יש לי??? שוללים הכל ואני כבר לא מבינה מה ה"סימפטום" ממנו אני סובלת (אני בטוחה שאני לא מקרה נדיר בתחום...) 2. האם יש אפשרויות אחרות לפתוח את "הסתימה" הזאת??? 3. האם הנטורופתיה יכולה לעזור? נ.ב. חשוב לציין שהרגלי האכילה שלי אינם טובים ורק לאחרונה התחלתי להקפיד על תזונה נכונה. האם שייקים או שתיית מרובה של מיצים טבעיים יכולים לעזור וכיצד? אשמח לעזרה בדחיפותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה - ל-פ
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 02/08/2016 | 23:25ערב טוב לך פ, בהחלט נתקלתי במקרים רבים של עצירות מסוג כזה. הסיבה היא בדרך כלל מערכת עיכול חלשה - כתוצאה מטונוס שרירים חלש במעיים. בהחלט ועל ידי שינוי תזונה פשוט אפשר לעזור לך אשמח לקבל אותך לטיפול צרי קשר איתי בטלפון 0544303095 לא ממליצה לך להתמכר לתרופות שעוזרות רק זמנית. בברכה, ד"ר אסתר מנחם
-
-
נקוי רעלים--מי המנקה הטוב ?
איקו 01/08/2016 | 01:21שלום נקוי רעלים--מי המנקה הטוב ? הכבד-כליות- העור- מערכת העיכול וכל תא ותא בגוף ( ודיאליזה למי שכליותיו פסקו מלפעול )? הישנו צמח שיכול לנקות טוב מהם ?הומאופטיה ? מדיטציה וצום ? האם הדוקטורט שלך הוא מטעם בית הספר לרפואה ? שוה ערך ל MD ? תודה איקופתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לאיקו
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 01/08/2016 | 21:25היי איקו, כמו שכתוב אני לא רופאה. התואר הוא Ph.D. ביולוגית M.Sc, נטורופתית Ph.D ומטפלת בדיקור וצמחים סיניים. לענייננו - גם העור, גם מערכת העיכול שכוללת את הכבד וגם הכליות - לכולם חלק בניקוי רעלים. בשל התזונה המערבית הכוללת חמרי שימור, מתכות כבדות וכו..... לעיתים יש צורך לעודד ולתגבר את פעולת הניקוי באמצעות שינוי תזונה. עלים ירוקים- גם לפי הרפואה הסינית - עוזרים לכבד לתפקד טוב יותר ירקות ופירות חיים - מלאים באנזימי עיכול - שמתגברים תהליכים אנזימטיים בגוף. יש כמה צמחים שיש להם השפעה מיוחדת על הכבד - שן ארי וגדילן - הידועים שבהם. אני נגד צומות - הומיאופטיה - זו תורה שלמה - שגם עליה אפשר לדון אם תרצה בכך בברכה, ד"ר אסתר מנחם
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים