פורום עין עצלה, פזילה - עמוד 9
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פזילה בעין . עין בורחת.
היי 26/10/2018 | 19:45היי, אני בת 15 וחצי, לפני משהו כמו 3 או 4 שנים אמא שלי התחילה לשים לב שלפעמים כשבהיתי עין ימין ברחה לי לצד. זה היה פעם ב . באותו זמן זה בכלל לא היה יותר מדי חמור וגם לא כלכך שלטתי בזה כלומר כשפזלתי יכולתי להחזיר למצב הרגיל של העניים אבל לא יכולתי לגרום לפזילה בכוונה עם השנים זה החמיר והיום אני מסוגלת בקלות לגרום לפזילה בלי בעיה. (שמתי משקפיים במשך שש שנים מכיתה אלף עד וו בשל חשש לעין עצלה) הבעיה היא שהעין בורחת לי כמעט כל הזמן אם זה כשאני בוהה או מנסה לקרוא , כשאני כותבת או צופה בטלוויזיה. כדי לראות בבירור דברים אני צריכה לעצום עין אחת ואני עוצמת את עין ימין העין העצלה. עין שמאל פחות נוח לי לעצום אבל אמרו לי שאם אני חייבת לעצום לפחות אץ עין שמאל כדי לאמץ את הימנית. אני חייבת לקרב כל דבר עד לתוך העניים שלי ברמה מטורפת כדי שאוכל לראות בשתי העניים. בכללי הכי נוח לי לעצום אץ עין ימין . אם לא אני פשוט רואה מטושטש או פוזלת. אני לא יודעת אם זה חמור ? יכול להחמיר? מה זה בכלל? אפשר להיפטר מזה? זה משפיע מאוד על איכות החיים שלי אם זה בבית ספר ואם זה בבית, אני כבר חא מסוגלת לראות נורמלי. וכמעט על כל דבר אני צריכה כמה שניות להתפקס ואז לראות אותו בבירור. אשמח אם תענו על שאלותיי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
דר' מיכאל כנורי 28/10/2018 | 22:52שלום רב, נשמע שיש לך פזילה מסוג אקזוטרופיה (פזילה החוצה). לפזילה מסוג זה יש נטייה להחמיר עם השנים (כלומר להפוך לתכופה יותר ובזווית גדולה יותר) אבל לא בהכרח. את מתארת למעשה החמרה של הפזילה שיש לך כבר מספר שנים. יש מספר אפשרויות לטיפול : חלק משתפרים עם תרגילים לחיזוק שריר העיניים ("תרגול אורטופטי"), חלק משתפרים עם משקפיים וחלק בסופו של דבר עושים ניתוח לתיקון פזילה. עלייך להיבדק על ידי מומחה\מומחית לרפואת עיניים ופזילה על מנת "לתפור" את הטיפול הנכון בשבילך.
-
-
בת 25 יש לי שאלה
לוברבום 26/07/2018 | 09:42שלום אני בת 25 כתוצאה מקוצר ראיה גבוה בעיה במיקוד אתמול עברתי בדיקה ממש לא נעימה שרציתי ממש לבכות מה אפשר לעשות לפזילה האם אני יכולה כבר מעכשיו להתחיל לחשוב על לעבור ניתוחים או לוותר על החיים מחכה לתשובה תודה אמרו לי לעשות 2 דברים על קוצר ראיה גבוה או השלתל עדשה תול עינית או קרוסלינקינג מה עדיף יותר להתחיל עם ניתוחים או לשבת בבית תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
דר' מיכאל כנורי 26/07/2018 | 15:17גולדה, נראה שהמצב שלך מורכב מכדי מכדי לענות על שאלות באינטרנט. אנא הפני את השאלות לרופא העיניים שלך.
-
-
בת 25 יש לי שאלה
לוברבום 29/05/2018 | 17:47שלום המספר אכן עלה האם זה כבר קטרקט משני מכחה לתשובה תודה רבה!!!!!! מה עושים כשהמספר עולה חוץ מלעשות משקפיים כשכל יום הולכים משקפיים ושום דבר לא עוזר מחכה לתשדובה תודה רבה!!!!!!!!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בת 25
דר' מיכאל כנורי 29/05/2018 | 21:42גולדה, נראה שהמצב שלך מורכב מכדי מכדי לענות על שאלות באינטרנט. אנא הפני את השאלות לרופא העיניים שלך.
-
-
אבדוקציה לאחר ניתוח פזילה
777 15/04/2018 | 21:32שבוע לאחר ניתוח פזילה העין לא זזה ימינה עד הסוף. האם זה עוד ישתנה בהמשך ותנועת העין תחזור לפעולתה הרגילה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אבדוקציה
דר' מיכאל כנורי 29/05/2018 | 21:41מצטער על העיכוב בתשובה. מקווה שהכל הסתדר...אם לא אנא פנה שוב
-
-
יש לי שאלה (לת)
לוברבום 30/03/2018 | 12:27שלום יש לי עוד שאלה קטנה כרגע אמרו לי שעלה לי המספר ל3/4 והתחילו לעשות לי בדיקה לקרוב בלי המשקפיים האםן זה דבר נורמלי או לא אם רופא עיניים רשם מזמן שזה קטרקט יתכן שעכשיו זה כבר משהו התקדם לא מחכה לתשובה המריה תודה רבה גם לאחרונה אמרו לי שיש לי עוד 3 חורים פריפריים ב2 העיניים משמאל טמפוראלי אמרו לי שמיד שיש היפרדות להגיע למיון עיניים ולטפל את זה האם זה לא קשור לחוסר אחריות כשיש כבר גם מצב של גלאוקומה ומדדים כבר לחץ הרןפא שלי לילדים התחיל למדוד לי לחץ והתחלתי לבכות ארמתי לו שאני בוכה בגלל שאם אישה בת 25 יודעת עם מה שהיא בבית למה אי אפשר להתקשר אליה אין לה מייל פלפאון וכודו' מחכה לתשובה מהירה תודה רבה!!!!!!פתח בחלון חדש -
סוג עדשות
ניר 28/12/2017 | 22:28אהלן אני מרכיב משקפיים לפזילה מגיל קטן וממש מפריע לי ולא הסטתי לי הקו באמצע. האם זה אפשרי שבמקום עדשות ביפוקל אעשה עדשות מולטיפוקל?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מולטיפוקל
דר' מיכאל כנורי 30/12/2017 | 08:55מסכים לתגובה הקודמת. בספרות הרפואית יש דעות לכאן ולכאן לגבי יעילות משקפי מולטיפוקל (לעומת הביפוקל) לטיפול בפזילה. מהנסיון שלי למשקפי מולטיפוקל יש השפעה טובה על הפזילה בהנחה שהמשקפיים הותאמו כפי שצריך. יש כמובן גם יתרון קוסמטי משמעותי. -
תשובת מומחה מולטיפוקל לתיקון פזילה
אורטל ורובל בסכס 29/12/2017 | 14:07בעקרון כן, אבל אני ממליצה לעבור בדיקת עיניים חדשה אצל אופטומטריסט. ההתאמה של עדשות מולטיפוקל הינה שונה מעדשות ביפוקל, אין סיגמנט לאיזור הקריאה, אלא תעלה שבה יש שינוי הדרגתי מהמספר לרחוק, לביניים ולטווח הקרוב. יש חשיבות להתאמה נכונה של גובה האישון ופרמטרים נוספים בעדשות מולטיפוקל, ולכן מומלץ לפנות לאופטומטריסט המתמחה בכך. -
האם למולטיפוקל וביפוקל יש אותו השפעה על פזילה?
ניר 29/12/2017 | 00:44מאז שאני קטן אני עם מרשם של ביפוקל לפזילה אז אם אשתמש באותו מרשם ואחליף למולטיפוקל אז יהיה לזה אותו אפקט על הפזילה גם כשזה מולטיפוקל? -
תשובת מומחה סוג עדשות
אורטל ורובל בסכס 28/12/2017 | 23:30הי ניר, בהחלט אפשרי להרכיב עדשות מולטיפוקל, בדרך כלל עדשות ביפוקל ניתנות לילדים קטנים, ובהמשך ניתן לעבור למולטיפוקל. עדשת המולטיפוקל נותנת גם טווח ראייה למרחק ביניים כגון למחשב, מה שלא נותנת עדשת הביפוקל. אני מציעה לך לפנות לאופטומטריסט לבדיקה. בהצלחה!
-
-
פזילה מבוגר.
דור 24/12/2017 | 12:16שלום, הייתה לי פזילה אינטרמטנטית החוצה בשתי העיניים לרחוק ולקרוב 18 פריזמות עברתי ניתוח בשתי העיניים שרירים לטרלים 5 ממ, לאחר הניתוח הייתה פזילה פנימה שתוקנה העזרת תפר התאמה, וכעת המספרים של הפזילה נמוכים מאוד 6 פריזמות ופחות כלומר העיניים " ישרות" אפילו אחרי יותר מחצי שנה אני סובל מראייה כפולה חדשה שקשה לי לשלוט בה והיא בכל שעות היום. אני די אובד עצות כי הרופאים אומרים לי שהעיניים ישרות. אני מבין שזה מקרה חריג שיש ראייה כפולה חדשה לאחר ניתוח שהצליח. אל מי אני אמור לפנות שיוכל לאבחן את הבעיה? האם נתקלת פעם במקרה כזה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה במבוגר
דר' מיכאל כנורי 26/12/2017 | 00:01באמת מקרה מעט חריג. אופציות לא ניתוחיות במקרה שלך טמונות במשקפיים. יש לברר יותר לעומק מדוע אתה רואה כפול ואיזה סוג כפילות יש לך. יש לבדוק שאתה אכן מינוס 4 במשקפיים ולא יותר או פחות (אולי מישהו נתן לך תיקון יתר בכוונה בעבר כדי להתגבר על הפזילה?). במידה ולא אפשר לנסות לתת לך תיקון יתר (למשך מינוס 5 במקום מינוס 4 ולראות אם זה עוזר). אפשר גם לנסות להתאים לך משקפיים עם פריזמה. בקיצור - יש לברר לעומק מדוע אתה רואה כפול ולתפור עבורך את הפתרון. הייתי ממליץ לך לפנות לאורטופטיסט טוב ומנוסה. תוכל לשאול את רופא העינים שלך על מי הוא ממליץ. -
תשובה
דור 25/12/2017 | 11:06הפזילה השארתית היא החוצה, מרכיב משקפיים עם תיקון מינוס 4, בן 26 -
תשובת מומחה פזילה במבוגר
דר' מיכאל כנורי 25/12/2017 | 08:43דור שלום, האם הפזילה השאריתית היא פזילה פנימה או החוצה? האם אתה מרכיב משקפיים? בן כמה אתה?
-
-
שלום אני עם פזילה מגיל קטן ורוצים לנתח
לוברבום גולדה 12/12/2017 | 15:29שלום אני עם פזילה מגיל קטן ורוצים לנתח כבר מזמן האם זה כדי לנתח בגיל 25 מה יש לעשות איזה אופציות יש לעשות לעצירת קוצר ראיה גבוה מה זה נקרא הדגשה של שכבות גרעיני העדשה האם הרופא רצה להדגיש משהו או שיש צורך לעשות משהו לזה זה יכול לנבוע מפגות תודה רבה על התשובה!!!!!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פגות
דר' מיכאל כנורי 12/12/2017 | 23:22גולדה שלום, את שואלת כמה שאלות שכולן טובות. בהמשך לתשובותי לשאלות ששאלת בפורום השני אני מציע שיהיה לך רופא עיניים שמכיר ועוקב אחרייך באופן קבוע. באופן כללי ניתוח פזילה אפשרי בהחלט לבצע בגילך. השאלה היא האם צריך לבצע אותו וזה תלוי בהרבה גורמים. קשה להתייחס באופן מעמיק לשאלה מהסוג הזה בפורום אינטרנטי ללא בדיקה. באופן כללי בגילך אין הרבה מה לעשות על מנת "לעצור" את קוצר הראיה אבל זה גם לא אמור להשתנות הרבה בגילך. לגבי עניין הקטרקט - עניתי במסגרת הפורום הקודם ואני בכלל לא בטוח שיש צורך לעשות משהו בשלב הזה. ייתכן שהרופא מתכוון לעכירות התחלתית מאוד בעדשה אבל קשה לי לענות מבלי שבדקתי. אגב, קטרקט התחלתי גם יכול לתרום ל"עליה המספר".
-
-
עין עצלה פזילה
מירב 07/12/2017 | 17:11האם אפשר לטפל בפזילה קלה מאוד שכמעט לא רואים אבל כן מפריעה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה קלה
דר' מיכאל כנורי 08/12/2017 | 07:21מירב שלום, מה הגיל? האם הפזילה פנימה או החוצה? למעלה? באיזה אופן היא מפריעה?
-
-
פזילה לסירוגין
שחר 30/11/2017 | 13:34שלום, יש לי פזילה שאני שולט בה די טוב (קראתי קצת באינטרנט ובפורום, פזילה אינטרמיננטית). שמתי לב כי הדבר נפוץ יותר בקרב אנשים צעירים וילדים אך אני כבר בן 23 והמצב קצת מדאיג. קראתי באינטרנט כמו תמיד וראיתי סיבות די נוראיות (גידולים למיניהם) אשר יכולים להוביל לתופעה זאת. קבעתי תור לרופא עיניים עם התמחות פזילה אך הנושא מדאיג אותי ואשמח אם תוכל להסביר לי מדוע זה יכול לקרות בגיל כזה מבוגר יחיסית והאם זה מצב שאמור להדליק "נורה אדומה". תודה מראש!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה איזו בדיקה מבצעים?
דר' מיכאל כנורי 30/11/2017 | 23:19בדיקה יסודית :-) -
איזו בדיקה מבצעים?
שחר 30/11/2017 | 16:59מקווה שזה אכן משהו פשוט ולא גדול יותר.. מה הבדיקה שהרופא יבצע (מתוך עניין) -
תשובת מומחה האם זה משנה?
דר' מיכאל כנורי 30/11/2017 | 16:53רמת השליטה שלך בפזילה בהחלט משנה. זה משפיע על סוג הטיפול שיוצע לך, אם בכלל. זה פרמטר שיבדק ע"י הרופא\ה שלך. למשל ברמת שליטה גבוהה - לרב מעקב בלבד עם תרגילי עיניים או משקפיים. ברמת שליטה נמוכה - יותר לכיוון של ניתוח. -
תשובת מומחה פזילה
דר' מיכאל כנורי 30/11/2017 | 16:50אז ככל הנראה מדובר במצב שנקרא intermittent exotropia שהיא פזילה יחסית נפוצה ביחס לפזילות אחרות ואינה מסוכנת לבריאותך הכללית. ככל הנראה היתה פזילה קלה מאוד או סמויה עד לאחרונה ועכשיו היא הופכת לגלויה יותר. אופייני ש"בריחת העין" וכפל הראיה יופיע ברגעים שאתה עייף או חולם בהקיץ. בהנחה שזו באמת הפזילה שיש לך ישנן מספר אופציות לטיפול כולל תרגילי עיניים, משקפיים או ניתוח. מעבר לכך קשה לי להתייחס למקרה הספציפי שלך בלי בדיקה קלינית ועל כן חשוב מאוד שתיבדק בהקדם על ידי רופא\ה מומחה\ית בתחום הפזילה - לרב רופא\ה עיניים לילדים. אל תחשוש - תיבדק. -
האם זה משנה?
שחר 30/11/2017 | 16:49האם העובדה שיש לי שליטה מסוימת על הפזילה והיא איננה קבועה עוזרת למצב ומורידה מרמת הסיכון שלו? -
פזילה
שחר 30/11/2017 | 15:54נכון, הפזילה היא החוצה ומדובר על פזילה אופקית. הפזילה מתרחשת כאשר שני העיניים פקוחות בלבד. הסתכלתי במראה וכאשר עין אחת עצומה (זאת שאינה פוזלת) מסתכלת ישר. יש לי הרבה חששות בנושא... -
תשובת מומחה פזילה לסירוגין
דר' מיכאל כנורי 30/11/2017 | 15:13שחר שלום, קודם כל עשית נכון שקבעת תור לרופא המתאים. ישנם גורמים רבים לפזילה וסוגים רבים של פזילות. בעקרון כל פזילה שמופיעה בגיל המבוגר עם כפל ראיה אמורה להדליק נורה אדומה. עם זאת - ישנן פזילות שאולי היו קיימות לפני כן אך היו סמויות ולא גרמו לשום סימפטומים אך התגברו מעט עם הזמן ופתאום כן הופכות למורגשות. לא ציינת על איזה פזילה מדובר ועל איזה כפל ראיה מדובר - בציר האופקי (כלומר כפל ראיה של "אחד ליד השני") או בציר האנכי (כלומר "אחד מעל לשני")? האם כשאתה עוצם אחת עין כפל הראיה נעלם או עדיין קיים? אני מנחש מהמידע שסיפקת שמדובר בפזילה "החוצה" (אקזוטרופיה) - כלומר עין אחת בורחת הצידה עם כפל ראיה אופקי אבל תקן אותי אם אני טועה. -
הערה חשובה
שחר 30/11/2017 | 13:43לעולם לא סבלתי מבעיות נוירולוגיות כלשהן או בעיות כלשהן עם העיניים. ראיה טובה תמיד ולדעתי לא נהיתה גרועה או ירודה יותר. בנוסף, בעת הפזילה אני סובל מכפילות ראייה שאני מתגבר עליה ללא קושי מסוים!
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים