פורום אוטיזם - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
טיפול באוטיזם בתפקוד גבוה בגיל בוגרים
אסתי 30/01/2021 | 14:48בני בן 23 אובחן על הספקטרום . מבקשת עזרה במידע על מטפלים מתאימים לעיבוד האבחון ושיפור מיומניות חברתיות. עדיף בצפון בגליל המערבי אם לא אפשר באזור השרוןפתח בחלון חדש-
נכד בן 23 מוגדר כאוטיסט בתיפקוד בינוני גבוההוא אובחן
לילי 18/04/2022 | 14:53הוא אובחן בגיל 13 באוטיסט אבל בגיל 3 הוא אובחן כיל עם הרבה מורכבויות הוא קורא וכותב. ובהוסטל שהוא נמצא הוא מתנהג בסדר. הבעייה שלו היא אמא שהוא עושה לה מוות ץהוא נדבק אליה בצורה אובסיבית לא נותן לה מנוחה . חרד לגביה כשהוא היה בן 3 הרופא אמר שהוא היה רוצה לחזור לרחם שלה והיציעו טיפול דיאדי לא רצה לשתף פעולה. מטופל בהרבה כדורים היינו רוצים המלצה לרופא לדעה שנייה. תודה -
בוגרים עם אוטיזם בתפקוד גבןה
אורית 13/12/2021 | 19:15ממליצה על מרפאת קשת בשיבא -
אבחון לבוגרים
סימסים 18/07/2021 | 10:17האם תוכלי לייעץ היכן ביצעת אבחון לבוגר באזור הצפון. מחפשת מאבחן באזור הצפון לבתי בת ה 17
-
-
אוטיסט בתפקוד גבוה שמסרב לכל דבר (לת)
ארנון 10/04/2022 | 15:44יש לי ילד בן 33 שאובחן כאוטיזם בתפקוד גבוה. (הוא אובחן בגיל 12). הוא מסרב לטיפולים. מסרב לעבוד. מסרב לענות לטלפון או לעבוד על המחשב. הוא בקושי עוזר קצת בבית. יש איזו דרך לטפל בדברים כאלו. יש איזה מוסד\מעון שמטפל בדברים כאלו. שיגרום לו להבין שאי-אפשר להתנהג כמו פרזיט. יש לנו מעט מאוד סנקציות שנוכל להפעיל נגדו. אפשר לאיים עליו שלא נכין לו שניצלים (זה הארוחה היחידה שאנחנו מכינים לו והוא אוהב אותה. יתר הארוחות הוא מכין לבד). שקלתי להוציאו מהבית לאיזה מוסד\מעון באופן זמני כעונש עד שיבין שאף אחד לא מוכן לקבל התנהגות כזו. יש איזה מקום כזה?פתח בחלון חדש -
קולות )צעקות( של הילד (לת)
שי 22/01/2022 | 23:05הילד שלי בן 5.5 מאובחן כשנה וחצי . בזמן האחרון הוא צועק )קול שנשמע איייייי( . לרוב זה בלי סיבה ולפעמים מעצבים. האם למישהו יש רעיון איך להפחית/ להפסיק .פתח בחלון חדש -
אוטיזם בתפקוד גבוה (לת)
סיגהדר 08/01/2022 | 12:59שלום רב מחפשת לבן שלי בן 26 שאובחן בימים אלה כאוטיסט בעל תפקוד גבוה מסגרת שתלווה אותו בתמיכה, מציאת עבודה וכו' יש למישהו המלצה?פתח בחלון חדש -
קבלת הבן כאוטיסט (לת)
אמיתי 23/12/2021 | 16:23שאלה קשה שאני חיב לשאול. איך מקבלים מפנימים את הבעיה של הבן ? קשה לי מאד לקבל את זה שהוא כך. רציתי כאילו משהו אחר. והאמת שלו לא מפריעה הבעיה אלא לנוכחים . איך לקבל את זה? כי מרגע שיש הפנמה אז אפשר לתמוך ולהתמודד . ובנתיים לא מצליח ליפתח בחלון חדש -
אוטיזם (לת)
חיה 21/12/2021 | 16:30שלום הייתי עם בני בן השנה וחודשיים באבחון פסיכולוגי ורופא התפתחותי וקבעו לו DQ= 62.75 בכללי.ועל ההבנה DQ=38.ובהבעה.DQ=53. תפיסה חזותית DQ=76.מוטוריקה עדינה DQ = 84 אמרו לי שהוא בתצפית בגלל הגיל השאלה האם לפי הניקוד הוא נקרא אוטיזם? ובאיזה תפקוד?פתח בחלון חדש -
נסיגה בפיפי בשירותים (לת)
אמא 01/12/2021 | 21:12היי הבן שלי בן 5 התחיל את השנה החדשה בגן כשיודע לעשות את צרכיו בשירותים. אך עם תחילת הגן החדש מפספס פיפי רק בגן, ובבית או בכל מקום אחר עושה רגיל בשירותים ללא בעיה. אציין שהכל קרה בהדרגתיות בהתחללה היה מכוון לא טוב לאסלה בגן, אך מנסה. וכרגע רק מפספס. כשמציעים לו ללכת לשירותים בגן מתנגד. יכול להיות שזה קושי בהסתגלות לגן החדש אך איך אפשר לפעול?פתח בחלון חדש -
טיפול תרופתי והתפרצויות זעם (לת)
אחת מהעם 21/07/2021 | 21:08שלום רב, הבן שלי בן 6 שנים מאובחן עם אוטיזם בתפקוד גבוה והפרעות קשב וריכוז עם קשיי ויסות. התפרצויות זעם אימפולסיביות קושי בדחיית סיפוקים וכדו'. ניסינו קלוניריט וריטלין שהגבירו אצלו התפרצויו זעם והוא היה ממש באי שקט והטיפול הופסק. עברנו כעת לאטנט וניסינו פעם אחת חצי כדור של 10 מ"ג( הוא שוקל 20 ק"ג) וגם חוינו התפרצויות זעם, אי שקט, כועס על כל דבר ומתפרץ לעיתים קרובות יותר ובעוצמות גבוהות מתמיד. מתלבטים האם להמשיך לנסות או פשיט להחליף מינון? נפנה כמובן לפסיכיאטרית אבל אשמח לשמוע הצעות נוספות. אגב נעשה נסיון גם עם ריספרדל אבל זה כיבה אותו. הוא נהיה זומבי, מיעט ליזום והגביר כנראה חרדה.פתח בחלון חדש -
פעוט בן שנה ו-8 עם לקות שמיעה - האם זו הלקות או עיכוב תקשורתי? (לת)
Hmm 19/07/2021 | 12:48שלום, הבן שלנו בן שנה ו8 חודשים. אובחן עם לקות שמיעה תחושתית עצבית מלידה. אנחנו שמים לב לכמה סימנים מטרידים בהתנהגות וההתפתחות שלו - בטיפת חלב טוענים שסביר שיהיו אנומליות בעקבות לקות השמיעה אבל אנחנו מפחדים שזה משהו אחר. הוא אמנם יוצר קשר עין, מחייך, מוחא כפיים, מושיט ידיים כשאנחנו מרימים אותו אבל 1. הוא דופק את הראש בקיר וברצפה כשהוא מתוסכל או כדי למשוך תשומת לב (דופק את הראש ומסכל עלינו לראות את התגובה) 2. בשלב זה הוא אומר מילה אחת בלבד (כדור) 3.הוא ממש מפחד מצליל של צעצוע מסוים שיש לו, בוכה ורץ אלינו כשהוא שומע את הצליל 4. כשהוא רואה ילדים אחרים משחקים הוא מסתכל עליהם וצוחק, אבל כשהם באים לשחק איתו הוא לרוב קם והולך לשחק לבד 5. הוא מצביע לעיתים ממש נדירות. הרבה פעמים כשהוא רוצה משהו - הוא לוקח את הילד של אחד מאיתנו ולוקח אותה לחפץ שהיא רוצה שנעשה איתו משהו. הבנתי מקריאה שזה סימן מעיד לספקטרום. הוא בטיפול אצל קלינאית בהקשר של השמיעה, אבל האם לדעתכם יש פה גם משהו אחר?פתח בחלון חדש -
ילד בן שנתיים וחצי (לת)
אילנית 10/07/2021 | 08:11הבן שלי בן שנתיים וחצי , הוא אובחן באוטיזם , בטיפולים (פעם בשבוע) ובאיבחונים הוא לא יוצר הרבה קשר עין עם המטפלות אבל בבית הוא כל הזמן יוצר קשר עין , עושה גסטות אך הוא לא מדבר וגם בסופר הוא יוצר קשר עין עם הקופאיות , יוצר קשר עין עם ילדים בקניון או בגנים ציבוריים . באיבחון אצל הפסיכולוג אני לא הבנתי שאלות שהוא שאל ולא עניתי בצורה נכונה מחוסר הבנה (הוא לא ניסה להקשיב) וגם הוא כל פעם ניסה להוציא אותי שקרנית כאילו אני לא מכירה את הבן שלי ואני לא רואה איך הוא בבית וכשאנחנו בקניון ובגנים ציבוריים .. הוא מתעיין בילדים אחרים מנסה להתקרב ויוצר קשר עין עם אנשים זרים , מחייך כשמחייכים אליו , ילד מתחשב לדוגמא בכיתי והוא הסתכל עלי בעצב חיבק אותי , נישק אותי וכל פעם הסתכל אם אני עדין בוכה וכשחייכתי הוא חייך או כשהכלב שלנו נשך אותי ביד ואמרתי "איה" הוא בא ליטף לי את היד והביא לי נשיקה ועשה "נו נו נו" לכלב הוא מבין כל פעם שמבקשים ממנו דברים לו בעברית ובספרית (אך בטיפולים ובאיבחונים הוא מתנהג אחרת לגמרי , יותר סגור) הוא מחכה התנהגות של ילדים / אנשים , לומד הרבה . כרגע הוא בגן רגיל עם טיפולים פעם בשבוע של קלינאית תקשורת ומרפה בעיסוק כשהלכנו לרופאה ההתפתחותית הוא היה בן שנה ו9 חודשים בערך והוא לא ממש שיתף פעולה ובאותו זמן לא היה לו גסטות וגם שם הוא לא יצר הרבה קשר עין עם הרופאה , אבל ברגע שהוא התחיל ללכת לגן הוא השתנה לגמרי , התחיל לעשות גסטות , יותר קשר עין עם אנשים , כי הוא היה איתי עד גיל שנה ו8 חודשים בבית ובקושי היינו רואים אנשים , אבל ברגע שהוא התחיל להיות באינטרקציה עם ילדים ואנשים והשתנה לטובה מאוד . האם שווה ללכת לעוד איבחון ?פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים