תסמונת מוצא בית החזה
פורום כאבים בכתף ובמרפק

ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתףתסמונת מוצא בית החזה
נבו 11/01/2017 | 03:07שלום, כירורג כף יד טוען שיש לי מקרה קל מאוד של תסמונת התעלה הקרפלית. מלבד הכאבים בכף היד ונימול מסויים, לאחרונה החלו גם כאבים בזרוע העליונה ובכתף, מלפנים. הכירורג טוען שכאבים אלו שבכתף אינם התמחותו. רציתי, אם כן, לשלול את תסמונת מוצא בית החזה. אל מי עליי לפנות? תודההוסף תגובה
תודה רבה שוב!
נבו 13/01/2017 | 23:25תודה לך, בהחלט עזרת ומיקדת. תודה!הוסף תגובה
תשובת מומחה מיחושים מפושטים בגפה עליונה
דר' ירון סלע 13/01/2017 | 18:38נבו שלום. תודה על המידע הנוסף. לעתים התמונה הקלינית מאד ברורה רק מתשאול רפואי, והבדיקה הגופנית היא רק חותמת סופית על מה שכבר ברור מאליו. מצבך שונה. משך התלונות הרב והעובדה שאזורים שונים מעורבים לסירוגין בתחושות כאב, נימול, שריפה, עייפות. מפרקים מרובים הכואבים... כל אלה מהווים גורמים ממסכים. בהחלט יתכן שישנו קו מקשר, העובר כחוט השני, מקשר כל הסימנים האלו יחדיו, אך אינני יכול להצביע לך עליו ללא בדיקה גופנית, והתבוננות בעיניים שלי בהדמיה הרלוונטית. אני מבין את תסכולך ותקוותך למידע חד משמעי ממני שיספק אבחנה ודאית וטיפול חד משמעי. אינני יכול לספק זאת לך בפורום זה . תנסה לכוון את האורתופד המטפל בך עם התלונה העיקרית שלך באותו רגע נתון. נסה למקדו. ברגע שהאינפורמציה מתפזרת, זה מקטין את הסיכוי לאבחנה מדויקת. כבר ציינתי בפניך מספר טיפים של בדיקה גופנית ובדיקות הדמייה שיתכן והרופא המטפל יצטרך להוסיף על מנת לאבחן בעייתך. הייתי מכוון לבירור תסמונת מוצא בית החזה. הייתי בהחלט משלב עם בירור ראומטולוגי (במידה וטרם בוצע) כיוון שישנם מצבים סיסטמים המתבטאים בכאבי שרירים, מפרקים שונים, עייפות הגפה. יתכן והוא יבקש לבצע מספר בדיקות דם לגילוי נוכחות דלקת ומקורה. כמו כן, מרפאת כאב יכולה להיות מקור טוב להקלה על כאביך במקביל לבירור הסיבה לכאב. צילום צווארי ובית החזה וצילום כתף, גם הם במינימום, חלק בסיסי מתחילת הבירור. נבו, בהצלחה בדרכך אל מציאת האבחנה.הוסף תגובה
כאבים וחולשה ביד ובזרוע
נבו 13/01/2017 | 01:33תודה רבה לך על התגובה!! אני בן 32, עובד מול מחשב רוב הזמן וגם מבלה הרבה זמן פנוי מולו כך שרוב היום מול המחשב. לפני כ-6 שנים סבלתי מכאבים חוזרים בצוואר בצד/מאחורה, גם היה נתפס לרוב. העניין חלף. לפני כמה חודשים החלו כאבים בגב כף היד בעת עבודה מול המחשב ולאחריה. לאחר מכן התחלתי להרגיש נימול באצבע האמצעית בעיקר ותחושה של שריפה בצידה של האצבע הראשונה. הנימול הנקודתי די חלף אך כרגע תחושה של מעין נימול כללי בכל כף היד,כאבים במפרק לפעמים ובגב כף היד, ועכשיו גם כאבים בזרוע העליונה בשריר, לפעמים בכתף, לפעמים בזרוע התחתונה. ישנה גם תחושת חולשה של כל הזרוע, כאילו מיד מתעייפת, וגם אי נוחות. מדובר ביד שמאל, ולמרות שאני שמאלי יש אולי לציין שהשריר בזרוע זו תמיד היה חלש בהרבה מהשריר הימני. חוץ מזה, ישנו גם כאב נקודתי חד בצד ה"אולנרי" של המפרק שמופיע לעיתים. בכל בדיקות כיפןף/הרמת הידיים אני לא מרגיש משהו מיוחד. לאחרונה גיליתי שאם אני מכופף את המפרק וגם מותח את האצבע הקטנה פנימה כלפיי המפרק, הדבר מיד גורם לכאב חד בצד האולנרי של המפרק. הכאב הזה "מוכר" לי כבר שנים, בדרך מופיע כשאני מחזיק משהו כבד ומטה את היד, אך לאחרונה החמיר. אין בעיות בריאותיות אחרות ברקע, חבישת סד בלילה לא כל כך עוזרת. קשה לי להצביע על זמן מסויים בו הכאבים מופיעים, זה הולך ובא ולחץ על היד כל היום. בדיקת הולכה עצבית הראתה very mild CTS, כך גם אישר כירורג כף יד. מאחר ואני נוטה לחקור ולקרוא, עלה לי הרעיון של תסמונת מוצא בית החזה מכיוון שה-cts מאובחן כקל מאוד אך אני די סובל ובנוסף ישנן תופעות בזרוע העליונה ולפעמים בכתף. תודה רבה לך על ההתייחסות!!הוסף תגובה
תשובת מומחה הרדמות וזרמים מלווים בכאב לאורך הגפה העליונה
דר' ירון סלע 11/01/2017 | 23:12שלום נבו, ותודה על פנייתך. נעבור יחדיו על האינפורמציה שסיפקת לי. תוך כדי, אני אשאל מספר שאלות מכוונות, ואצפה לתגובה ממך, וכך נוכל יחדיו להתקרב לאבחנה. מה גילך ועיסוקך ? שכבות גיל שונות חשופות יותר למצבים פתולוגים שונים בגפה העליונה המערבים לחץ על כלי דם ועצבים. כמה זמן קיימים הסימפטומים ? האם באים והולכים, או קבועים ? מה מחמיר אותם ומה מקל ? האם מנח מסוים של היד מחמיר הכאב והרדמות ? האם מנח מסוים של הצוואר או נשימה עמוקה למול הרמת הזרוע אל על, משנים התחושות ? האם יש הרדמויות של האצבעות יותר בלילה ? האם זה מעירך משינה ומצריך ניעור של היד? האם רק חלק מהאצבעות נרדמות (לדוגמה, יותר אצבעות 1-3 מאשר האצבע החמישית - הזרת ?) או שמא כל כף היד נרדמת ? האם ישנן בעיות בריאותיות ברקע ?לדוגמה סכרת ממושכת ולא מאוזנת, תת פעילות בלוטת התריס וכו' וכו'. האם בוצע טיפול כלשהו עד כה ומה טיבו ? האם בוצעו בדיקות הדמיה כלשהן עד כה ? בדיקת הולכת עצבית - EMG/NCV ? או הדמיה של הצוואר ובית החזה ? צילום למציאת צלע צווארית או MRI או CT שהדגימו פתולוגיה כלשהי ? האם בוצעה בדיקת אנגיו או דופלר ? ישנן שלל שאלות מכוונות שצריכות להישאל ואני מקווה שהרופאים המטפלים בך נגעו בהם. אנא התייחסותך אליהם אחת לאחת, ואוכל לנסות לתת לך עצה נבונה. ציינת שכירורג כף היד טען שיש לך תסמונת תעלה קרפאלית קלה . האם לפי בדיקה גופנית או לפי מדדים אובייקטיבים כמותיים כדוגמת EMG ? איזה טיפול קיבלת עד כה לאבחנת ה CTS (תסמונת התעלה הקרפאלית) ? ככלל, ברפואה הכל יכול להיות ! יחד עם זאת, אציין ששכיח שתסמונת התעלה הקרפאלית תתבטא בראש ובראשונה עם תלונות הרדמות ונימול וזרמים שונים בקצות אצבעות 1-3 ולעתים חצי מאצבע הקמיצה. כאב הנו סימפטום שכיח גם כן. לרוב הוא יותר לילי. הוא יכול להיות סביב שורש כף היד, לעתים נודד לכף היד ואצבעות ולעתים נודד לאמה. לא מאד שכיח לחוש כאב מתסמונת התעלה הקרפאלית מעל המרפק (משמע, בזרוע). במידה ויש כאב בכתף וקדמת הזרוע מומלץ לבחון גורמים נוספים כדוגמת בעיות במפרק הכתף, בצוואר או במוצא בית החזה אל הזרוע - "תסמונת מוצא בית החזה" - THORACIC OUTLET SYNDROME,כפי שציינת ורמזת. שאלתי היא, מי ציין בפניך אופצייה זו, ועל מה התבססה האבחנה ? תסמונת מוצא בית החזה שכיחה יותר משנוטים לחשוב. פעמים רבות היא מפוספסת. יש תמיד לבצע בדיקות גופניות ייחודיות לה כשיש חשד לכך, ופעמים רבות האבחנה נעשית כבר בבדיקה הגופנית. תמיד יש לאשר זאת עם בדיקות הדמייתיות, שציינתי קודם, כדי למצוא הגורם לתסמונת (ישנם מספר גורמים אפשריים). בשאלת מי הרופא המתאים לטיפול בתסמונת זו, התשובה אינה קלה. ישנם תחומים רבים המשיקים ונוגעים בה. אורטופדיה/ כירורגית בית חזה/ כירורגית כלי דם/רדיולוגיה אבחנתית ופולשנית... הנם רק חלק מהתחומים אשר מטפלים בתחום זה. לעתים העבודה היא משולבת. כל מקרה לגופו ! אנא כוונו אותי עם מידע נוסף ונוכל להתקדם. בהצלחה !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
אוסטאופניה
-
כאבי צוואר, צוואר תפוס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
יישור שיניים שקוף
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
מונחים קשורים
-
שלד
-
אוסטאולוגיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם