פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 125

-
כתף קפואה
רויטל 07/01/2018 | 19:31שלום ירון, יש לי כתף קפואה. אני יודעת, שהיום ממליצים לבצע תנועות להגדלת טווח תנועה לעומת העבר, שאז המליצו על מנוחה והימנעות מתנועה. ואני מרגישה שתרגילים אלו אכן עוזרים. שאלתי בנוגע לתרגילי כוח על הכתף (תרגיל פלאנק לדוגמה עם שהיה ממושכת במנח או כל תרגיל כוח אחר) האם מומלץ או להימנע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כתף קפואה
רויטל 08/01/2018 | 10:20תודה רבה על התגובה המהירה!!! אכן יש לי החמרה בכאב ולא ידעתי אם ליחסו למזג האוויר או לתרגילי ההעמסה. תודה רבה שסגרת לי את הפינה הזו. מאוד מאוד עזרת. יום נפלא שיהיה לך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כתף קפואה
דר' ירון סלע 07/01/2018 | 20:51שלום רב רויטל ותודה על פנייתך ! אינני יכול להתייחס למקרה שלך כיוון שלא בדקתי אותך. אני צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שהאבחנה שלך מדויקת ואכן יש לך כתף קפואה ולא גורם אחר לכאב והגבלה בתנועה. בנוגע לשאלתך, במידה ואכן הכתף קפואה, יש לעבוד על תנועתיות וניסיון הפחתת הדלקת בקפסולה (קופסית) המפרק. יש לאפשר הפחתת ההידבקויות הפנימיות ולעתים משלבים נוגדי דלקת או זריקות מקומיות של סטרואידים. אין צורך לעבוד על חיזוק והעמסה על המפרק כעת. זה אף יכול לעודד פעולה הפוכה של החמרת הכאב. את צריכה הרבה סבלנות ומשמעת עצמית עם כתך קפואה- לרוב זה משתלם לטווח הארוך ויוצאים ממצב כרוני מייגע זה... בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבי כתף
אסד 04/01/2018 | 06:02אולטרה סאונד כתף שמאל. תעלת גיד הביצפס: ללא ריבוי נוזל. גיד הביצפס: שלם לא מעובה. גיד הסוב סקפלוריס: עם מוקד היפראקוגני 0.2 ס"מ גיד הסופרא ספינטוס: שמור גיד האינפרא סופינטוס: שמור. בורסה ה SADA: ללא ריבוי נוזל. לסיכום: מוקד קטן באיזור הגיד הסוב סקפולריס, מתאים להיסתידותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הסתיידות בגיד סב סקפולריס
דר' ירון סלע 07/01/2018 | 15:38שלום רב אסד ותודה על העדכון אינפורמציה ! בשלב זה, לפי מה שתיארת ולפי ה US, הייתי נח ממאמץ בחדר כושר. הייתי מתחיל פיזיותרפיה ושוקל טיפול בנוגדי דלקת פומיים (כדורים ממשפחת ה NSAIDS -התייעץ עם המומחה המטפל). לעתים אנו מזריקים מקומית קורטיזון (סטרואיד) מקומית לכתף במידה ואין הקלת כאב. אני שמח לשמוע שאין לך הגבלה בתנועה . זה מידע חשוב. לעתים מתפתחת "כתף קפואה " , אך לא נראה שזה המצב במקרה שלך. הגידים אינם קרועים לפי בדיקת ה אולטרסאונד , ולכן, בשלב זה נראה שהטיפול בך יהיה "לא ניתוחי ". יש לעקוב אחר המגמה עם הטיפול בפיזיותרפיה ולקחת משככי כאב ונוגדי דלקת לפי הצורך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
המשך הפנייה
אסד 06/01/2018 | 10:53שלום לך. סליחה שלא רשמתי הפרטים שחסרים. אני בן 33 עובד נגר כבר 15 שנה. מתאמן בחדר כושר כבר שלושה חודשים+. הרגשתי כאבים בכתף לפני שלוש שבועות. היתי איתמול אצל רופה איטופידי אמר לי שצריך פיזוטרפיה. ועכשיו אני מחכה ליום ראשון כדי לקבוע תור ולא יודיע מתי יתנו לי תור. אני כואב לי הכתף שאני עושה תנועה צדדית וזה כואב אבל לא מגביל את התנועה שלי לגמרי. אבל בחדר כושר אניי ממש לא יכול לעשות אימון לחיצה חזה בשכיבה במוט.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הסתיידות בכתף לפי בדיקת אולטרסאונד
דר' ירון סלע 05/01/2018 | 23:48שלום רב אסד ותודה על פנייתך ! אסד, וכל ציבור הקוראים והפונים. אבקש כאשר אתם פונים בפורום, נא חדדו את השאלה. לא מובן לי מקריאה של טקסט מועתק של בדיקת אולטרסאונד, מה הנקודה שאתה רוצה לברר... הבדיקה בסך הכל תקינה, למעט הסתיידות קטנה ביותר - 2 מ"מ בגיד הסב סקפולריס. מעבר לזה אינני יודע מה גילך ומה פעילותך ומה מפריע לך בדיוק. מה הטיפול שבוצע עד כה וכו' וכו' וכו' . במידה ותחליט לפרט עוד, אוכל אני, בהתאם, לפרט יותר. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
ייעוץ עבור בדיקת MRI עברתי
חאזם 31/12/2017 | 10:11שלום רב, אודה בעזרתך לפענוח תוצאות MRI. בן 34 מתאמן באופן סדיר במכון כושר . נבדקתי אצל כמה אורטופידים וקבלתי כל מיני סוגי תרופות ומשחות שלא עזרו וגם קבלתי במשך התקופה 3 זריקות קורטוזון בין כל אחת ואחת חודשיים בערך וזה לא עזר וגם כמה פעמים פיזוטרפיה עם גלי חשמל וכו' ועדיין לא עזר כלום וכל הזמן סובל מכאבים במשך 24 שעות אבל חיי איתם ומצליח לבצע כל התנועות ואין לי כל מגבלה מרגיש את הכאב יותר במיוחד אם מושיט את היד בנהיגה או להרים שלט עם יד מושטת ועברו כמעט 12 חודשים. ורק לפני שבוע בצעתי בדיקת MRI בדיקת MRI משבוע שעבר להלן התוצאות: מפרק AC שינויים ניווניים היפרטרופיים מדרגת חומרה בינונית , מלווה בבצקת לשדית פריארטיקולרית - תיתכן לסימפטומטית הבורסה הסוב -אקרומיאלית - ללא נוזל יתר והגידים המסובבים : גיד סופראספינטוס -הדקקות של הגיד בחלקו הדני , חשוב לקרע חלקי צד ארטיקולרי (תמונה 11 סדרה 303) גודל הקרע 14 מ"מ בציר הצידי-פנימי ו 9 מ"מ בציר קדמי-אחורי , דרגת חומה קלה/בינונית שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים גיד הבייספס - מראה ומהלך שמורים הלברוס - תקין ללא עדות לSLAP הרצועות הגלנו-הומרליות - עיבוי קל-בינוני של IGHL , באנד קדמי שאר הרצועות תקינות והקפסולה שמורה הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות סיכום : ללא עדות לקרע SLAP חשד לקרע חלקי בשטח ארטיקולרי של גיד SSP האם לדעתך הכללית יש לבצע ניתוח? כמה זמן יימשך הטיפול בערך חוץ מהקרע ? יש בעיה במרפק AC ? אפשר לחזור לחדר כושר שוב ? הבעיה שאני מכור לאימונים אודה לתשובתך תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרע חלקי כרוני ב SS בכתף
דר' ירון סלע 01/01/2018 | 19:38שלום רב חאזם ותודה על פנייתך ! צר לי על השנה הארוכה בה אתה סובל מכאבים. עושה רושם, לפי מה שתיארת, שכבר מיצית כל טיפול "שמרני" אפשרי (זריקות וכדורים ופיזיותרפיה וכו') . ה MRI מדגים 2 בעיות 1. היפרטרופיה של מפרק ACJ עם שחיקה שלו - מצב האופייני במרימי משקולות זמן רב. צריך לבצע בדיקה גופנית יסודית ולראות האם זה מקור הכאב שלך . 2. קרע חלקי ב גיד הסופרה ספינטוס. מצב זה גורם לכאב בלילה. זה גורם לכאב בהרמה קדמית של הזרוע. בבחור צעיר ובריא, כאשר כשנה טופל בכתף ללא הטבה, יש היגיון בביצוע ארתרוסקופיה לכתף, אשר, בראש ובראשונה היא "אבחנתית", וגם טיפולית, במידה ומוצאים קרע "משמעותי" של הגיד הסופרהספינוס. ההחלטה הינה אם כן תוך כדי הניתוח ולא רק על בסיס ה MRI. אינני יכול לענות לך בוודאות האם אתה המועמד המתאים לניתוח זה כי לא בדקתי אותך ישירות ולא עברתי על החומר הרפואי שלך, אך אפשרות זו עומדת על הפרק. אנא גש למומחה אורטופד בתחום הכתף להמשך בירור ואבחנה. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף ימין ונימול בכף יד ימין
איל 31/12/2017 | 11:02שלום! בשבועיים האחרונים אני סובל מכאבים חזקים באזור כתף שמאל. כאבים שמפריעים לאורך כל היום ומעירים אותי המון בלילה. בתחילה חשבתי שמדובר בשרירים תפוסים אבל המצב לא משתפר ולפעמים הכאב נראה כאילו הוא נובע "מתוך העצמות". לפני מספר ימים התחלתי להרגיש נימול בחלק מכף יד ימין - בעיקר בחלק מהאצבעות. אינני יודע אם יש קשר בין התופעות ואינני יודע אם אורתופד הוא הכתובת או שמע רופא אחר (נוירולוג? כלי דם? אחר?) ברקע שלי דלקת מפרקים (JRA) ואני עובד שעות רבות ליד מחשב אך מעולם עבודה זו לא גרמה לבעיות (כבר מעל 25 שנים). תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב אקוטי בכתף ובמקביל נימול באצבעות
דר' ירון סלע 01/01/2018 | 18:45שלום רב איל ותודה על פנייתך ! אאחל לך שנה אזרחית טובה ובריאה ! אשמח לעזור לך, אך קצת קשה לי "מרחוק"... חסר לי מידע קריטיצלשם כך - מידע כגון - מה גילך ? האם בוצעו צילומים או US לכתף ? האם עברת בירור לסיבת הרדמות כדוגמת בדיקת EMG/NCV או בירור אחר ? האם יש מחלות רקע כדוגמת סכרת מלבד ה JRA שציינת. האם יש כאבי מפרקים שונים בגוף כתוצאה מהמחלה הראומטית ? האם אתה במעקב ראומטולוג ומאוזן תרופתית ? כל השאלות הנ"ל ועוד רבות אחרות הן מהותיות בניסיון לעזור לך ובבירור ואבחון בעיית היסוד. כאב בכתף בלילה הנו דבר שכיח אשר לרוב נוסע מדלקות סביב הגידים המסובבים (ROTATOR CUFF) עם קרעים פוטנציאלים בגידים ו/או דלקת בשם בורסיטיס סביב הגידים. נימול באצבעות יכול להגיע מאזורים שונים (הכיוון הוא אכן אורתופדי /כך היד ולא טעית בכך שפנית אלי... ) הלחץ על עצבים יכול לנבוע ממקור צווארי (אשר דרך אגב, יכול גם גרות לכאבי כתפיים) תלוי במידה ויש לחץ. על שורש עצבי כתוצאה לדוגמה מדיסק בולט או שינונים שחיקתיים בחוליות... הלחץ יכול להיות ממקור המקלעת העצבית בין הצוואר והכתף או לאורך העצבים הפריפריים לאורך הזרוע, מרפק, אמה ושורש כף היד. לשם כך מבצעים בדיקה גופנית יסודית ובדיקות עזר כדוגמת EMG/NCV. כפי שניתן לראות איל, יש מספר בירורים שעליך לעשות ואמליץ לברר עם מומחה כתף ו כף היד בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף אחרי ניתוח
פליקס 14/11/2017 | 16:41שלום, אמא שלי נפלה ומצאו שבר קטן והזזת מפרק. אחרי ניתוח עבר כחודש ושבוע. היא מרגישה כאב בכתף, במיוחד בלילה ולא מצליחה לשון בגלל זה. רופא אורטופד אמר לקחת כדור נגד כאב לפי צורך ומפנה אותה לפיזיותרפיה בעוד שבועיים. היא לא חרוצה לקחת כדורים עקב תופעות לווי וחושבת שלא מוכנה לפיזיותרפיה בגלל כאב בכתף. מה אפשר לעשות במצב זה? זה לא מוזר שאחרי חודשי ושבוע יש עדיין כאב בכתף? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שבר בהומרוס מקורב ("בכתף")
דר' ירון סלע 30/12/2017 | 10:45שלום רב שרית ותודה על פנייתך ! שבר בזרוע המקורבת מאד שכיח באוכלוסייה המבוגרת. הוא נכלל תחת הקטוגריה של "שברים אוסטאופורוטים". חשוב לוודא האם אימך מנוטרת בנושא. חשוב לבצע צפיפות עצם ולהיות במעקב רופא המשפחה, ובמידת הצורך ליטול ויטמין D וקלציום ו /או שלל תרופות המונעות החמרה של דלילות העצם. בנושא השבר הנידון -ללא צילום רנטגן אינני יכול להתייחס אליו ספציפית. ישנם שברים המאפשרים טיפול שמרני עם מתלה לשבועות ספורים וישנם כאלה שעדיף לנתח. זה תלוי בגיל המטופל, מצבו הבריאותי, רקע התפקוד של הכתף טרם השבר, רמת הציפיות המתואמת בין המנתח והמנותח ועוד ועוד. במידה והוחלט על טיפול שמרני באימך. לרוב המתלה הוא בעיקרו להקלת כאב ומניעת תזוזה של הזרוע כדי לא להחמיר מנח השבר עד שמתאחה. המלצתי להיות בניטור מומחה באורתופדיה עד עדיפות לתחום הכתף.הוסף תגובה
-
כתף בשבר קטן
שרית 28/12/2017 | 08:04הייי... שמי שרי אמא שלי אשה מבוגרת בגיל 74 נפלה וקיבלה מכה בכתף יש לה שבכר קטן ונתנו לה ללכת עם מניסע ליד השאלה שלי כמה זמן זה מיתעכה כבר עבר שבוע וחצי תודה .......הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שבר פריקה בכתף באדם מבוגר
דר' ירון סלע 14/12/2017 | 14:57יש לוודא שהמנח הנוכחי של הכתף אינו מייצג את הפענוח שציינת. חשוב מאד שהכתף לא תישאר לטווח הארוך במצב של פריקה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שבר פריקת בכתף באדם המבוגר
דר' ירון סלע 14/12/2017 | 14:55שלום רב פליקס. אכן המידע שהוספת מכוון אותי יותר. עושה רושם שאמך אינה בקו הבריאות הכללי ויש לשקו לטוב מתן תרופות נוספות לכל התרופות שהיא כבר לוקחת... תופעות לוואי וכו'. אכן, יש לוודא שהמפרק במקום ואינו נשאר פרוק. חשוב שתיבדק על ידי מומחה כתף אשר יכול לתת מענה לממצאי ההדמייה. קריטי גם לוודא את חומרת השבר. לרוב, בשכבת גיל זו, אנו מנסים לכוון לטיפול שמרני ולא טיפול ניתוחי. במיוחד עם מחלות רקע ומצבים בהם ההרדמה הכללית בעלת סיכון רב. במידה וכבר בוצע ה CT לכתף, ניתן יהיה לקבל ממנו מידע רב יותר מאשר מצילום רגיל. עברו כ 3 שבועות מאז התכתובת בינינו, וכולי תקווה שבשלב זה אמך כבר חשה בטוב. חג שמח ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
עוד פרט נוסף
פליקס 21/11/2017 | 09:11ירון, בנוסף לפרטים נוספים שרשמתי למעלה, אני רושם את מה שרשום בהבחנה של מסמך רפואי: Dislocation shoulder closed Right With Fracture Greiter Tuberosityהוסף תגובה
-
פרטים נוספים
פליקס 21/11/2017 | 09:07שלום ירון, אמא בת 75. יש לה קוצב לב. לעיתים יש לה לחץ דם גבוה וסחרחורת. היא נפלה ברחוב וקיבלה פריקה בכתף ימין עם שבר ב-GT. בבית החולים עברה ניתוח שיחזור פקירה. עשו צילום רנטגן בקופת חולים אבל אורטופד אמר שלא עשו טוב וביקש לעשות שנית. אחרי צילום הרנטגן חוזר שעשו בבית החולים עלה חשש אצל אורטופד שעדיין יש הזזת מפרק. הוא הפנה אמא ל-CT שבמיון ולפי דבריו של אורטופד אחר הכל היה בסדר. אולי היינו צריכים לחזור עם תוצאת CT לאורטופד הקודם ממרפאות חוץ שהפנה אותה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאב בכתף לאחר נפילה
דר' ירון סלע 18/11/2017 | 20:36שלום רב פליקס ותודה על פנייתך ! אשמח לקבל מידע נוסף שיכוון אותי. עזור לי לעזור לך, פליקס. בת כמה אמא שלך ? האם היא בריאה ברקע ? מה קרה בנפילה ? מה בדיוק נשבר? איזה עצם ? איזה ניתוח היא עברה ? איזה בירור הדמייתי היא עברה ? צילום רנטגן? US? או בדיקות נוספות? לעת עתה, המידע שניתן לי כללי למדי ואינני יכול לספק לך המלצה איכותית. תודה פליקס, ובריאות שלמה לאימך !הוסף תגובה
-
-
כאבים וזרמים מכתף לאצבעות יד שמאל
דניאל 26/12/2017 | 13:16שלום, סובל מנוירותפתיה ברצפת אגן שמקרינה לרגליים מזה תקופה. מקבל משככי כאבים. בנוסף מזה מספר שבועות כאב וזרמים מהכתף לאצבעות יד שמאל, מופיע בעיקר במעבר מישיבה לעמידה. עובד בעיקר בישיבה ומשתדל להניח את היד על משהו רך ולא ישירות על השולחן כדי לצמצם לחץ ישיר על הזרוע. זה מקל קצת אבל כנראה לא שורש הבעיה. מורגש כאב ורגישות בחלק העליון של השיכמה השמאלית וגם למעלה במקטע שבין הכתף לצוואר. התופעה מתרחשת גם בישיבה וגם בעמידה, בעיקר בעמידה. במריחת וולטרן אמולג'ל יש הקלה מסוימת אך זה לא עובר, טיפול אצל כירופרקטור החמיר את המצב, טיפול אוסתאופטי מקל. מה יכולה להיות הסיבה, כיצד מאבחנים את הבעיה ביד, והעיקר כיצד עשוי להיות טיפול פותר שלא באמצעות שיכוך הכאב אלא פתרון מהשורש, כמו שנניח אם יש דלקת אז משהו אנטי דלקתי. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב רדיקולרי לאורך היד וזרמים
דר' ירון סלע 26/12/2017 | 22:10שלום רב דניאל ותודה על פנייתך ! דניאל, חשוב לדעת גילך ומחלות הרקע שלך. מה מקור הנוירופטייה בגפיים התחתונות ? האם עברת בירור בנידון ? האם ישנה סכרת או מחלות כרוניות ברקע? האם ישנו סיפור של חבלה בכתף או צוואר או עבודה פיזית מיוחדת או פעילות גופנית ? האם אתה נוטל תרופות קבועות היכולות ליצור תופעות לוואי של זרמים / נוירופטייה וכו' ? האם מאוזן תזונתית ? האם יש מחסור בויטמינים או מינרלים (ויטמין B על סוגיו השונים, אבץ וכו' ) כפי שניתן לראות יש הרבה מידע שצריך לברר עם הרופא המטפל. במידה והכל נשלל , יש מקום למקד הבעיה בצוואר שלך, ובמקלעת העצבית ובמוצא בית החזה ( יש לשלול THORACIC OUTLET SYNDROME) שם עוברת מקלעת עצבים לאורך היד. כמו כן יש לברר לעומק אזור השכמה , עצם הבריח והזרוע ובירור כלי הדם הסמוכים. ישנם גורמים שונים לכאבים שתארת. שווה לברר עם הדמייה ראויה המומלצת בהתאם לבדיקה גופנית יסודית של הצוואר והכתף והיד לכל אורכה. ניתן לבצע בדיקת EMG-NCV לבירור בעיות עצביות, הדמייה כדוגמת MRI מכוון אזור אנטומי חשוד, יכולה לתרום רבות.... וכו' וכו'. תשובתי מאד כוללנית ותאורטית כיוון שלא בדקתיך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
דלקת גיד בכתף
אושרי 22/12/2017 | 08:33שלום רב כבר כמעט שנה שלא חולפת לי דלקת בגיד הכתף השמאלית. כדורים ופזיותראפיה לא עזרו. מה עושים ? זה כואב כשאני מרים את היד למעלה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב כרוני בכתף
דר' ירון סלע 24/12/2017 | 11:11תודה על העדכון אושרי ! אמליץ לבצע צילום רנטגן של הכתף ו US לכתף. אמליץ להיבדק על ידי מומחה כתף, במידה ולא נבדקת עד כה... מעבר לכך, יהיה מסוכן מבחינתי, לתת לך המלצות טיפוליות, ללא בדיקתך. בהצלהח רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שכחתי להוסיף
אושרי 23/12/2017 | 22:20בזמנו נטלתי ETODOLAC TEVA 400MG עשרה ימיםהוסף תגובה
-
שלום
אושרי 23/12/2017 | 22:18ראשית, תודה על היחס אני בן 42 זה התחיל לפני כשנה כמעט כשהתחלתי לעשות תרגילי מקבילית ומתח. כמובן שהפסקתי מאז!! בריאותי תקינה אך תמיד אני סובל מכאבי גב בגלל מסטרינג קצר.אני עוסק בעבודה משרדיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאב כרוני בכתף
דר' ירון סלע 22/12/2017 | 20:54שלום רב אושרי ותודה על פנייתך ! אינני יודע מה הגורם לכאב בכתף שלך. כשנדע את הסיבה אוכל להמליץ לך על הטיפול. מידע חשוב שחסר לי ויכוון אותי בקירוב אל בעייתך : מה גילך ? בשכבות גיל שונות, קיימים גורמים שונים לכאב... מה גרם לכאב בתחילתו ? שחיקה או חבלה ? מה מצבך הבריאותי הכללי ? תפקודך הכללי? עיסוקך ועוד שלל גורמי סיכון אפשריים. איזה בירור עברת עד כה ? לרוב הכאב נובע מ: 1. דלקת סביב הגידים המסובבים (בורסיטיס) 2. קרעים בגידים (בדרגות חומרה שונות) 3. בעיות בסחוס המשטח המפרקי או המפרק העליון המכונה ACJ (בים עצם הבריח והשכמה). 4. בעיות יציבות של המפרק (נזקים לרצועות לטבעת הלברום סביב המשטח המפרקי). 5. כאב ממקור דלקתי סיסטמי 6. כאב מוקרן לאזור הכתף (לדוגמה מהצוואר) 7. דלקות סביב גיד שרירי התאומים או גיד שרירי בית החזה 8. דלקות סביב מעטפת המפרק (קפסולה) היוצרות כתף קפואה. ועוד ועוד מקורות פחות שכיחים. אושרי, אמליץ לך לראות מומחה כתף לאור משך התלונות הרב. אין סיבה שתסבול זמן רב כל כך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שאלה לאחר mri
משה 20/12/2017 | 16:13בעקבות נפילה נשלחתי לmri ולהלן התוצאות: קרע נרחב בגיד הסופרא-ספינאטוס. הפחתה בינונית במסת שרירי השרוול המסובב. טנדינוזיס של גידי האינפרא וסוב-סקפולריס ללא קרעים בגידים הללו. אני בן 67. האם מחוייב במצב זה ניתוח? אודה לתשובתך, משההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרע בגיד הסופרה ספינטוס בכתף
דר' ירון סלע 21/12/2017 | 14:06שלום רב משה ותודה על פנייתך ! משה, המצב מורכב יחסית ואינו תמיד שחור או לבן. בגיל 67, פעמים רבות יש קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף גם מבלי שהמטופל סובל מכאבים. זהו תהליך שחיקתי הדרגתי. ישנן פעמים מעטות, בהן לא היה קרע כרוני, ונוצר קרע חריף בגיד כתוצאה מטראומה. מפנייתך, אני מניח שזהו מצבך. האם היו לך כאבים עוד בטרם הנפילה. יתכן והיה קרע בגיד עוד בטרם החבלה והחבלה החדשה החמירה אותו. אינפורמציה זו חשובה כשפונים לשאלה "מה לעשות כעת". כמו כן, חשוב לדעת את תפקודך הכללי ובריאותך הכללית מבחינת מחלות רקע ואפשרות לעבור ניתוח בהרדמה כללית. חשוב להבין את תהליך השיקום הממושך לאחר ניתוח - כ 6 שבועות עם מקבע כתף ומספר חודשים של פזיותרפיה. ישנם אנשים, שאפשרות זו כלל לא נמצאת "בקלפים שלהם"... מסיבות של עבודה ובעיות אישיות אחרות... העובדה שיש הפחתה בינונית במסת השריר מעידה על תהליך ממושך זמן. מתי התרחשה הנפילה ? במידה ורק לאחרונה, הרי שהתרחיש שציינתי קודם - ACUTE ON CHRONIC - משמע "הקש ששבר את גב הגמל" היה חבלה חדשה על גבי נזק כרוני לגיד... במידה וטיפול שמרני בכתף - כדוגמת נוגדי דלקת וזריקות קורטיזון ופיזיותרפיה לא נותנים מזור ( משמע, הקלה בכאב ושיפור בתנועה ותפקוד.) ישנה אינדיקציה עקרונית לעבור ניתוח לתיקון קרע בגיד- גישה ארתרוסקופית לרוב. בהצלחה משה !הוסף תגובה
-
-
MRI קואליציה בקלקנאוס - כף רגל
קטי 20/12/2017 | 10:56שלום , הבת שלי בת 15 מתלוננת כבר שנים על כאבים בכף רגל שבאים וחוזרים -במיוחד לאחר מאמץ. MRI מראה סימנים של חיבור פיברוטי סרוסי הרופא הבחין שיש קואליציה בקלקנאוס והפנה לניתוח לכריתת הקואליציה . כמה הניתוח הזה שכיח ונכון ? מסוכן ? תופעות לווי ? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קואליציה בעצמות כף הרגל
דר' ירון סלע 20/12/2017 | 11:31קטי שלום רב ותודה על פנייתך ! אני מאד מצטער קטי, אך פורום זה אינו מכוון לכף הרגל. זהו פורום כתף ומרפק. אנא הפני את שאלתיך, החשובה, לפורום כף הרגל באתר זה. חשוב שתקבלי את ההמלצה הטובה/המדויקת והמקצועית ביותר ! אאחל לך ולביתך המון בריאות !הוסף תגובה
-
-
פענוח בדיקת M.R.I
יוסי כהן 20/12/2017 | 08:50שלום ירון, ביצעתי לפני מספר ימים בדיקת M.R.I לאחר שאני סובל כבר כמה שנים מכאבים בכתף בעקבות נפילה חזקה בכדורגל. כמו כן עברתי כבר פיזיוטרפיה ודיקור סיני מה שלא עזר לי. בתוצאות הבדיקה היו מספר מושגים שלא הבנתי ואשמח להסבר. 1. מודגם נזק slap בדרגה 2. 2. קדמית למיטת הPALS מודגמת ציסטה פראלברלית בקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי.(חתך 9 ס"מ סדרה 3) בגובה 1.1 ס"מ.(חתך 15 סדרה 5). 3. קרע בבסיס הלברום קדמי תחתון עם אי סדירות של שולי הליברום. 4. מודגם פגם המערב כמחצית מעובי הסחוס המכסה את אזור המעבר בין הגלנואיד הקדמי תחתון ללברום. 5.מודגמת אי סדירות של הקורטקס בסמוך עם בצדקת לשדית מינימאלית תת קורטיקלית בסמוך. 6. הממצאים עשויים להחשיד על נזק בנקארט גרמי. יודע שרשמתי פה הרבה אבל אשמח לתשובה כללית של פחות או יותר אם יש נזק ומה הוא מכיוון שלוקח זמן לקבוע תור לאורטופד. המון תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נזק ללברום בכתף
דר' ירון סלע 20/12/2017 | 09:33שלום בשנית יוסי. לאור הפרטים הנוספים ובשילוב עם המידע הקודם - תאורטית, יתכן ותפיק תועלת לטווח האורך מטיפול ניתוחי. אני מציין את המילה תאורטית, כיוון שלא בדקתי אותך , והבדיקה הגופנית היא המהות של הכל. אינני משנה את המלצתי אליך. גש למומחה כתף בבקשה. פתרונות ש"אינם-ניתוחיים", לא ישיבו את הנזק האנטומי לקדמותו... ויתכן ולא יביאו מזור לכאביך הכרוניים. יתכן והמשך עומס על הכתף בספורט ועבודה פיזית יביאו להמשך נזק הדרגתי למשטח המפרקי במידה ולא יטופל כראוי. אך הכל בערבון מוגבל, אלו רק תרחישים אפשריים ולא וודאיים. בהצלחה !הוסף תגובה
-
המון תודה
יוסי כהן 20/12/2017 | 09:23היי ירון, קודם כל המון תודה מעריך מאוד את תשובתך המפורטת ועל היענות מהירה. כמו כן אני כרגע בן 26 בריא הדרך כלל, עובד באבטחה ומתעסק בספורט כך שאני משתמש בכתף על תקן יום יומי. הייתי מעוניין לדעת האם יש פתרונות טובים אחרים חוץ מניתוח לדעתך, כי פיזיוטרפיה לא עזרה לי יותר מדי. שוב המון תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה נזק למפרק הכתף לאחר חבלה - ממצאים ב MRI
דר' ירון סלע 20/12/2017 | 09:14שלום רב יוסי ותודה על פנייתך ! אכן ישנם ממצאים לא תקינים לפי הבדיקה. התייחסותי תאורטית ולא לגופו של מקרה כי לא ראיתי בעיני הממצאים ולא בדקתי אותך. מספר נקודות - חשוב לדעת גילך. לעיתים במבוגרים ישנם שינויים שחיקתיים ולא טראומתים בטבעת הסחוסית (לברום) ובמשטח המפרקי (גלנואיד). בצעירים לעומת זאת, פעמים רבות ממצאים אלו קיימים לאחר טראומה לכתף - כדוגמת פריקה או פריקות חוזרות או חבלה שגרמה לתת פריקה. ציינת חבלה בכדורגל. האם היתה רק חבלה אחת או מספר חבלות ? האם נגרמה פריקה ? האם היית במיון או מוקד טראומה באותו יום של החבלה וצולמת ? הממצאים הרשומים, אכן יכולים להסביר את הכאב הכרוני ממנו אתה סובל. קיימים נזקים סביב הטבעת הסחוסית בחלקה העליון (SLAP) ובחלקה התחתון (חשד לנזק BANKART). חשוב לראות גם צילום רנטגן של הכתף כדי להדגים את מצב העצם בראש הזרוע ואת עצם הגלנואיד. אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף, אשר יבצע בדיקה גופנית יסודית + מעבר על ה MRI, וישקול האם יש מקום להתערבות ניתוחית (ארתרוסקופיה וייצוב מחדש של הלברום ), או המשך טיפול שמרני - ההחלטה מותנת בפרמטרים שונים (בין השאר, גילך, בריאותך הכללית, עיסוקך, הדרישה שלך מהכתף מבחינת עומסים, תיאום ציפיות בין הרופא למטופל וכו' וכו'). בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פלטפוס
-
כאבי צוואר, צוואר תפוס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
אנדוסקופיה
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוכונדריטיס של נעורים
-
אוסטאופיט

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם