פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 8

-
קרע בכתף
בן 27/07/2024 | 00:17היי עברתי ניתוח לקרע מלא בכתף אני אם כאבים ויש לי בעיה שמשכך כאבים לא עוזר לי הרופא המליץ לקחת אופטלגין , ואז לאחר שעתיים אדוויל ולאחר שעתיים פרוקסט 5 קראתי באתר של הדסה שלא מומלץ אדוויל אלה רק תרופות האילו מינוני תרופות מומלצים: טרגין 10- פעמיים ביום, אופטלגין- ניתן להשתמש עד 2 כדורים 4 פעמים ביום פרקוסט 5- ניתן להשתמש עד כדור אחד עד 4 פעמים ביום טרמדול – 50-100 מיליגרם עד ארבע פעמים ביום האם זה נכון צריך לשנות טיפול הניתוח היה ב25/7 ואני לא יכול לישון בכלל אני כבר יום וקצת ללא שינה מה אפשר לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתף
ד"ר ירון סלע 29/08/2024 | 11:32שלום רב רחלי, ותודה על פנייתך ! ראי רחלי, את שואלת שאלה מאד ספציפית ולגופו של מקרה ספציפי שלך. המידע המסופק הוא מועט מאד וכללי מאד. יש כל כך הרבה פרמטרים שחסרים לי על מנת לענות על השאלה הישירה. אינני רוצה להטעות אותך. תשובה ישירה תהיה בגדר חוסר אחריות. תרצי מענה ישיר ממני, את מוזמנת לתאם פגישה מחוץ לפורום. נעבור על הבדיקות, נבצע בדיקה יסודית לכתף, נעבור על הממצאים בניתוח וכו' וכו'. אגב , הכי ראוי ואחראי, שתשאלי את המנתח הישיר שלך בנושא. הוא מכירך הכי טוב. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כתף
רחלי 26/08/2024 | 19:27עברתי השתלת בלון היום לאחר חצי שנה הטווח עלה ל150 מילות ברוך השם. יש לי עדיין כאב בהרמת היד. לציין קרע מלא וחלקי בבואה ספינטוס. שאלתי האם הידרותרפיה יכולה לנפיג את הכאב בחיזוק שריר הדלטואיד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קרע בכתף
ד"ר ירון סלע 19/08/2024 | 09:56שלום רב בן ותודה על פנייתך ! מהות פנייתך בנושא כאב וכימיקלים פרמקולוגית לטפל זו. אינני פרמקולוג או מומחה כאב. ניתן לדון עם רופא המשפחה ופרמקולוג ומרפאת כאב נוגע לשיכוך כאב. בנוסף, מאד מומלץ לבצע בירור מול המנתח לגבי עוצמת הכאב והאם המצב סביר או מצריך בירור מיוחד לבירור למה את כל כך כאוב. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע מלא באורך 1,2ס"מ
אלי 26/08/2017 | 15:09בתוצאת בדיקה u.s סופראספינטוס טנדון הודגם קרע מלא באורך 1,2 ס"מ,ובסובסכפולריס טנדם הודגם קרע חלקי באורך 0.45 ס"מ האים אני יכול להמשיך בעבודה פיזית ,או שאני חייב בהיתערבות כירורגית תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרע חלקי בגיד הסופרספינטוס 12 ממ במישור הקורנלי וגם הסגיטלי
ד"ר ירון סלע 19/08/2024 | 10:15שלום רב ליאור ותודה על פנייתך ! מדובר בקרע בגודל קטן/בינוני. על מנת לענות על שאר שאלותיך, מבלי לפגוע בך ב"עצת חינם מוטעת", אשמח לעזור מחוץ לפורום. על מנת לתת רפואה טובה צריך להשקיע זמן במטופל על ידי תשאול רפואי יסודי, בדיקה גפנית יסודית לכתף ומעבר על החומר הרפואי. אתה מוזמן לפנות אלי מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קרע חלקי בגיד הסופרספינטוס 12 ממ במישור הקורנלי וגם הסגיטלי
ליאור דוידי 07/08/2024 | 19:10האם זה קרע גדול ?בכמה ממ זה נקרע לגמרי? יש לציין שהכאבים ירדו בפיזיותרפיה ומשתדל לחזק עם תרגילים אוהב לגלוש גלים וכשגולש מרגיש את הכאבים מה ניתן עוד לעשות הגלישה זה אהבת חיי אני בן 51הוסף תגובה
-
קרע מלא בפסטות הקידמיות של סופרה ספינטוס
מנשה אברהמי 13/10/2018 | 14:07תודה רבה! דר ירון .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה בן 70, עם קרע בסופרה ספינטוס ודלקות סביב גידי ה RC הנוספים ובורסיטיס
דר' ירון סלע 05/09/2018 | 14:32שלום מנשה, ותודה על פנייתך ! אאחל לך שנה טובה ובריאה. מנשה, פנייתך דומה מאד לפנייתו של אלי. אני מניח שלכן רשמתי לי הפנייה, כהמשך לפנייתו. אתם באותה שכבת גיל, ועם בעיה דומה יחסית בגידי ה RC. לאור זאת, כל מה שכתבתי לאלי, תקף גם לגביך. כמובן, שטיפים ממוקדים בך, אינני יכול לתת, ללא בדיקתך בידי ומעבר בעיני על הדמייתך. אאחל לך בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
קרע מלא בפסטות הקידמיות של סופרה ספינטוס
מנשה אברהמי 04/09/2018 | 20:10שלום . אני בן 70 סובל מכאבים כבר כחצי שנה . צילום ו us וכן זריקה ,ללא שיפור ניכר. כאבים רבים בעיקר בלילה. בבדיקת mri כאמור קרע מלא בפסטות קדמיות של סופרה ספינטוס. קרע חלקי אינטרסטיציאלי בפסטות אמצעיות של הגיד. טנדינוזיס של הגיד. טנדינוזיס של סובסקפולריס ואינפרא ספינטוס ללא קרע.בנוסף נוזל יתר בבורסה סובסקופפולריס ובעוד מקומות וציסטות במקומות שוניםהוסף תגובה
-
תודה דר
אלי 29/08/2017 | 07:03תודה על תשובתך ,המהירה,הממצה,המקיפה,ועל הזמן שהיקדשת לי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאב בכתף
דר' ירון סלע 28/08/2017 | 11:00תודה על המידע הנוסף אלי. דע לך אלי, שבשכבת הגיל שלך, קרעים בגידי ה RC הם שכיחים ביותר. אני מדבר על עשרות אחוזים מהאוכלוסיה ה"מסתובבים בינינו" ברחוב עם קרעים אלו. רבים מתוכם בכלל לא מודעים לכך. הם ללא סימפטומים. בהחלט יתכן, שגם במקרה שלך, "הקרחון" היה שם מתחת למיים שנים רבות, וכלל לא היית מודע לקיומו. לרוב, ניתן לטפל במצבך באופן שמרני ולא ניתוחי. במקרה שלך, לאור כאב הנמשך כחודש וחצי, בוודאי שלא הייתי "רץ" לניתוח. טוב מאד שכבר התחלת פזיותרפיה .יש פרוטוקול טיפולי מוגדר וברור לקרעים כמו שלך. אני מקווה שאתה מטופל במכון מקצועי בתחום. כמו כן, נוגדי דלקת כדוגמת אטופן, ראויים לתקופה קצרה. נותנים הטבה מסויימת. במידה ואין שיפור בשבועות הקרובים, הייתי מוסיף זריקה מקומית של קורטיזון ועוקב אחר השפעתה. במידה ולא תהיה הטבה, הייתי " מעלה הילוך", ושוקל בכובד ראש אפשרות ניתוחית - ארתרוסקופיה לתפירת הקרע בגידים , ולשם כך, כמובן, מבצע MRI טרום ניתוחי. במידה ואפשרות ניתוחית- עקרונית, אינה עולה בדעתך... ממש לא הייתי משקיע הזמן והאנרגיה בביצוע בדיקת כמו MRI. לגבי שאלת היסוד שלך - "מה לעשות לגבי עבודה פיזית ופעילות גופנית" - נסה להימנע מעבודה מעל גובה חגורת הכתפיים. לא להתאמץ גבוה עם הידיים... אינני יודע את טיב עבודתך, אך אם אתה אומר לי שזה כולל הרמת היד שעות רבות ומאמץ גופני... הייתי מציע להימנע מעבודה זו עקב הנזק העתידי לגידים בכתפיים. אל תעבוד בחדר כושר עם משקולות גבוה. תתמקד בפעילות רגליים ופלג גוף תחתון . בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תודה על תשובתך ,מוסיף פרטים
אלי 28/08/2017 | 06:32אני בן 70, מצב בריאותי תקין ביותר,עובד עבודה פיזית ,לא בוצעה בדיקת MRI עדיין,הכאבים נמשכים קרוב לחודש וחצי,אני מטופל פיזיותרפיה,משחה פרסקינדל,אומפרה 20,אטופאן 500הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קרע בגיד הסופרה-ספינטוס וסב-סקפולריס
דר' ירון סלע 26/08/2017 | 19:03שלום רב, ותודה על פנייתך. נושא שאלתך הנו שכיח מאד ואני משוכנע שרבים מהקוראים מזדהים עם תוצאות אולטרה-סאונד (U.S) אלו ומוטרדים מהממצאים בדומה לך. אולם, בשלב זה, חסר לי מידע רב על מנת שאוכל להיות יותר מכוון אליך בתשובתי - 1. מה גילך ? מה הרקע הבריאותי מעבר לנושא הקרע בגידי הכתף ? 2. מה מצבך התפקודי הכללי כולל עבודה פיזית / משרדית , פעילות בשעות הפנאי ? 3. האם ישנו MRI לכתף או האם אתה מיועד לבצעו ? U.S פעמים רבות אינו מדויק באבחנה עובי הקרע וגודלו ... בדיקת ה MRI רגישה יותר לזיהוי בעיות בגידים סביב הכתף, ופעמים רבות הרופא המטפל מבקש להשלים הבירור על ידי בדיקה זו. 4. כמה זמן זה מטריד אותך ? 5. איזה טיפול בוצע עד כה לכתף ? פיזיותרפיה , נוגדי דלקת פומיים, זריקות... מעט אנטומיה- ה ROTAOTR CUFF זהו קומפלקס של 4 גידים האחראים על מרבית התנועה והיציבות הדינמית של מפרק הכתף. חשוב על "מטרייה" העוטפת את המפרק. החלק הקדמי של המעטפת זהו גיד הסאב סקפולריס ( SUB SCAPULARIS). הוא בעיקר אחראי על הסיבוב הפנימי של הכתף. החלק העליון של המעטפת מורכב בעיקר מגיד הסופרה ספינטוס ( SUPRASPINATUS). זהו הגיד העיקרי בתנועה ההרמה הקדמית של הכתף (בשילוב עם שריר הדלטואיד אשר אינו חלק מהשרוול המסובב). גיד הסופרה ספינטוס הנו ברוב המקרים הגיד הפגיע ביותר מבין הארבעה גידים והוא לרוב הראשון עם קרעים חלקיים או מלאים או הסתיידויות ושאר תחלואות. הגיד האחורי העיקרי במעטפת הנו האינפרה-ספינטוס (INFRASPINATUS) האחראי העיקרי על הסיבוב החיצוני של הכתף ואליו מתלווה הגיד טרס מיינור (TERES MINOR) הנמצא מתחתיו, ולו תפקיד שולי יותר בסיבוב החיצוני. ספק לי המידע הנוסף, ואנסה לענות לך על שאלתך. תודההוסף תגובה
-
-
חני
חני 28/07/2024 | 09:05שלום רב, עקב נפיחות(ללא כאב)במפרק שמאל נשלחתי לאולטרה סאונד. בבדיקה באספקט ליטלי תהליכים היפו אקוניים בגול 3.3 ס"מ עם קומפוננט נוזלי ועם אספקת דם מסיבית בתוכו. תמונה אולטרהסאונדית מתאימה לפסאודו אנורימזה ייתכן של עורק רדיאלי. מאוד נלחצתי הרופאה שלחה לסיטי חזה ויצא תקין. כרגע נשלחתי לסיטי עם חומר ניגוד ואני רגישה מאוד עם אסטמה תלסמיה מיינור רגישות g6pd u,ותת פעילות בלוטת התריס ואם אר אי יש י קלסטורפוביה. האם בדיקת סיטי ללא חומר ניגוד לא תיתן מספיק מענה? ושמעתי על בדיקת דופלר לא תיתן מענה מספיק? הבנתי שצריך ניתוח.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בירור
ד"ר ירון סלע 19/08/2024 | 10:04שלום רב חני ותודה על פנייתך ! אינך בפורום הנכון. נא פני לפורום כלי דם ולברר מול מומחה כירורג כלי דם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב כתף שכמה חזה
יולי 01/08/2024 | 06:26לפני מס' חודשים החלו לי כאבים חזקים בכתף בסמוך למאמץ קל שמאל כולל הקרנה ליד שמאל עם נימול באצבעות הקרנה לבית שחיה ולחזה ,הייתה נפיחות ביד ושטף דם מתחת לעצם הבריח ונפיחות וכאבים בחזה .חוסר יכולת להרים משהו ביד הזו אפילו 500 גרם גרמו לכאבים .היה גם כאב בצלעות מאותו הצד שעבר בינתיים.בדיקת רנטגן היתה תקינה עם שינויים קלים, באולטראסאונד כתף ראו הסתיידות בגיד בקוטר 0.4 סמ .הכאבים ממשיכים .מה זה יכול להיות ?האם קרע או דלקת עם קרע ?או שבר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב כתף שכמה חזה
ד"ר ירון סלע 19/08/2024 | 09:40שלום רב ותודה על פנייתך ! יולי, המצב שתארת אינו קלאסי ושכיח. הסתיידות בכתף לא גורמת לתלונות אלו. כל מקרה לגופו, ואני זקוק לבדוק אותך על מנת לענות על שאלותיך. יש לגשת לרופא המשפחה. יש לברר כיוון נוירולוגי, כיוון כלי דם, וכיוון צוארי בנוסף לכתף. יש לשקול בירור ראומטולוגי ויש לבצע בדיקת דם במקביל. יש לבצע בירור הדמייתי מתאים לאחר בדיקה גופנית אשמח לעזור מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בלברום הכתף
דניאלה 17/07/2024 | 17:11שלום רב, בן 18 MRI ארטרו לאחר פריקת כתף קדמית לפני חודשיים, ללא כאבים, בדיקה פיזית טווח תנועה מלא, מבחן חרדה חיובי, כח CR שמור, תפס שלילי, NV שמור. . ב MRI שבר מסוג היל-זקס בראש ההומרוס עם בצקת קלה. גודל הנגע 17 מ"מ לאורך לרוחב, 7 מ"מ עומק. השבר מהווה כ 16- אחוזים מהיקף ראש ההומרוס. אין עדות לחסר גרמי בגלנואיד הקדמי תחתון. קרע נרחב עם ניתוק הלברום הקידמי לכל אורכו. .(Perthes) הלברום הקדמי נותר מחובר לפריאוסטאום של הגלנואיד פגיעה קלה בתווך של הלברום העליון בבסיסו. רצועות גלנוהומרליות תקינות. במראה תקין. GHJ סחוס ללא קרעים. גידי השרוול המסובב תקינים, ללא קרעים. מסת שרירי השרוול המסובב תקינה. גיד הבייצפס בחריצו, ללא קרע. עם היפרטרופיה קלה בחלק עליון. ACJ . אקרומיון סוג 1 סיכום: מצב לאחר פריקה קדמית של הכתף. שבר היל-זקס ופגיעה לברלית. אין עדות לחסר גרמי בגלנואיד. גידי השרוול המסובב תקינים. האם הטיפול במקרה כזה הוא שמרני או ניתוחיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרע בלברום הכתף
ד"ר ירון סלע 19/08/2024 | 09:17שלום רב ותודה על פנייתך ! מעבר לפירוט ה MRI אני זוקק לבדיקה גופנית . אין "תשובת בית ספר" של נכון או לא נכון. כל מקרה לגופו. על מנת "לתפור את החליפה" הטיפולית המתאימה לך יש לבצע בירור מעמיק הכולל תשאול רפואי, ולהכיר אותך לעומק, ולבצע בדיקה גופנית יסודית, ולעבור על ממצאי ה MRI בעיניים שלי. לשם כך, צריך לתאם פגישה. אז אוכל לומר לך מה אני מציע לך. שתי האפשרויות הטיפלויות לגיטימיות, השאלה מה יותר נכון לך, תוכל לקבל מענה רק במעמד הבדיקה. בראות שלמה !הוסף תגובה
-
קרע בלברום הכתף- ,,תשובות למומחה
דניאלה 25/07/2024 | 11:11תודה רבה על תשובתך. פריקה ראושנה עקב חבלה, נפל בעת משחק כדורגל ומישהו נפל עליו על הכתף. אין גמישות יתר מבצע כרגע פזיותרפיה וכן מתאמן בחדר כושר , מאוד שרירי לגילו. אמור להתגייס לצבא בנובמבר, כרגע עם פרופיל 97 שאני מניחה שישתנההוסף תגובה
-
תשובת מומחה קרע בלברום הכתף
ד"ר ירון סלע 22/07/2024 | 11:02שלום רב ותודה על פנייתך ! האם מדובר בפירקה חוזרת ? האם פריקה שנייה או יותר או שזו פריקה ראשונה בחיים ? האם יש גמישות יתר בגוף ? האם הפריקה עקב חבלה או ספונטאנית בתנועה קלה ? כל אלו , שאלות חשובות בשאלה האם יש צוךר בניתוח או המשך טיפול שמרני האם מבצע פיזיותרפיה ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
הסתיידות בכתף
מיכל 28/07/2024 | 17:39בצילום כתף התגלה הסתיידות בפוטפרינט של ssp כ0.4 סמ. הומלץ על נסיון שאיבה ארתרוסקופית. אשמח לקבל הסבר על הפעולה. הרופא אמר שזה דיקור ובגוגל קראתי שזה ממש ניתוח . אשמח לקבל מידע נוסף ואם יש דרכים אחרות לטיפול.תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הסתיידות בכתף
ד"ר ירון סלע 19/08/2024 | 09:13שלום רב מיכל ותודה על פנייתך ! לא אתייחס להמלצה של רופא אחר. אשמח לעזור לך באופן ישיר. נא צרי קשר מחוץ לפורום ונתקדם משם. יש שלל דרכים טיפוליות "שמרניות" ולא ניתוחיות בנושא הכתף. תחילה, אני צריך לבדוק אותך ולראות האם זו האבחנה הנכונה. במידה וכן, ננסה יחדיו להימנע מניתוח. בריאת שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף
אבשי 05/08/2024 | 15:03שלום רב בן 46 לפני יומיים לאחר משחק כדורסל ( חובבני ) התחלתי להרגיש כאב עמום בכתף . בלילה הכאב הציק ולא נתן לישון .יום למחרת כבר התחיל כאב שמונע ממני להרים את היד הצידה או קדימה. תור לאורטופד רק עוד מספר שבועות ואני די מודאג . יכול ברשותך ומנסיונך לתת כיוון ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב בכתף
ד"ר ירון סלע 19/08/2024 | 09:11שלום אבישי ותודה על פנייתך ! אשמח לסייע , יותר מאשר רק "לתת כיוון". אני זמין מחוץ לפורום. נבצע בדיקה יסודית. נבצע בירור עם בדיקות עזר - הדמייה, ונתקדם באבחנה ובטיפול. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
ג׳קוזי ובריכה לאחר שבר בכתף
אנונימית 12/08/2024 | 13:28שלום, עברתי לפני קצת יותר מחודשיים שבר בכתף ולאחריו ניתוח בו שמו פלטה וברגים, יש כבר איחוי של השבר. האם יש מניעה כעת להיות בג׳קוזי, סאונה או בבריכה מחוממת? האם מותר לעשות מסאז׳ באזור הכתף או שעדיף להימנע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ג׳קוזי ובריכה לאחר שבר בכתף
ד"ר ירון סלע 19/08/2024 | 09:04שלום רב, ותודה על פנייתך ! יש להתייעץ עם המנתח. ללא הכרותך המעמיקה, כל המלצה לגופו של מקרה עלולה לסכן אותך. אם תרצי התייחסות לגופו של מקרה, אשמח לספ]ק זאת,ף במפגש פנים מול פנים מעמיק הכולל בדיקה גופנית ומעבר על החומר הרפואי. אולם, הכי טוב, שהמנתח יתייחס לנושא. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בגיד הכתף
הספורטאי 25/06/2023 | 23:08היי אני בן 58 חי אורח חיים ספורטיבי.אומנויות לחימה 2-3 בשבוע ומשחק כדורגל .לאחר פציעה במשחק כדורגל בכתף, עשיתי אולטרה סאונד לכתף והממצאים הראו שיש לי ב supraspintus קרע גדול של כ-3 ס"מ עם נוזל בתוכו .שאר הגידים תקינים אין עדות לקרע. bursa sa-da-תפליט בינוני.מבנה גרמי תקין. אני עושה פעילות ספורט עם סד שמחזיק לי את הכתף ,יש כאבים והגבלת תנועה וחולשה בתנועות מסוימות .אני עושה תרגילי חיזוק סטאטיים לשרירי הכתף. השאלה שלי היא מה הן האפשרויות שלי לטיפול בכתף לפני ניתוח והאם כ-3 ס"מ לא מחייב ניתוח. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השתלת בלון
ד"ר ירון סלע 19/08/2024 | 09:02שלום רב שושנה ותודה על העדכון. האם שאלת את המנתח את השאלה הזו ? כל מקרה לגופו ? אין לי מספיק אינפורמציה על המקרה שלך על מנת לענות לך ישירות.ץ אשמח, כמובן, לנענות לך באופן ישיר מחוץ לפורום. את מוזמנת לפנות אלי ישירות. ללא מעבר על החומר הרפואי ובדיקה גופנית, לא אוכל לספק מבוקשך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
השתלת בלון
שושנה 14/08/2024 | 19:27אני 5 חודשים לאחר ההשתלה. הזרוע רק ב85 מעלות. כאב בהרמת היד למעלה. שאלתי כמה זמן ההחלמה לאחר נתוח זה ומתי הכאב יפסק. לציין קרע בעובי מלא 3.5 ס"מ.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קרע בגיד הכתף
ד"ר ירון סלע 26/06/2023 | 11:49שלום רב לך ותודה על פנייתך ! \אכן, קרע גודל. יש לברר אצל מומחה כתף את הממצא. יש לבצע בדיקה גופנית יסודית, ולראות ההקשר בין הבדיקה הגופנית וממצאי ה US . יש לשקול גם MRI לפי החלטת מומחה הכתף שבדק אותך. אפשרות ניתוחית עומדת על הפרק, אך יש לשקול טוב טוב, לאחר בירור מעמיק של הטיפול שבוצע עד כה, ומומלץ לשקול גם בדיקת MRI במקביל לבדיקה גופנית יסודית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
לאחר בדיקת U.S בעקבות כאבים בחלק העליון של היד,
יש 19/11/2017 | 21:29שלום רב, בבדיקת אולטרה סאונד בכתף נמצא ,1- מבנה גרמי בלתי סדיר. 2, TENDON SUBSCAPULARIS- הדגמה תקינה עם בצקת של הבורסה הצמודה, מה משמעות הממצא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב בכתף
ד"ר ירון סלע 19/08/2024 | 09:00שלום רב, יש לראות את הצילומים ולבצע בדיקה גופנית יסודית לכתף על מנת לענות על השאלה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
Sophya1961@ gmail.com 14/08/2024 | 23:51ד"ר שלום רב. אחרי בדיקת אולטרוסאונד הודגם לי מבנה גרמי לא סדיר בשני כתפיים. יש טיפול שמרני או מחליף ניתוח? הבנתי שזה קשור לשיכת סחוס..תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאב בזרוע וכתף
דר' ירון סלע 20/11/2017 | 21:52תודה על העדכון. אמליץ להיבדק על ידי מומחה כתף . בדיקה גופנית מכונת ומעבר על ההדמיה הקיימת, יגדילו הסיכוי לשיפור מצבך. לא ברור לי האם כבר נבדקת על ידי מומחה כתף או רק רופא משפחה או אורתופד כללי. ישנן אפשרויות טיפול שונות, אך הן כולן תלויות פתולוגיה מדויקת אשר אותה אינני יודע מבלי שאבדוק אותך ישירות. אשמח לעזור במידה ותחפוץ. אני זמין באפיקי תקשורות המצויים באתר. בהצלחה !הוסף תגובה
-
לאחר בדיקת U.S בעקבות כאבים בחלק העליון של היד,
הדייג 13 20/11/2017 | 20:55תודה על התשובה, כמו ששאלת, יתר המרכיבים יצאו תקינים,אני סובל מכאבים חזקים בחלק העליון של היד, לפעמים לאחר עיסוי המקום הכאב נחלש לזמן מה, הכאב פשוט מקשה עלי את העבודה, איך אפשר לטבל בבעיה?. תודה וערב טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה בדיקת US בכתף
דר' ירון סלע 19/11/2017 | 21:53שלום רב ותודה על פנייתך ! אשמח לדעת תלונותיך ולקשרם לבדיקת ה US. בדיקות ההדמיה השונות, לרבות צילום רנטגן ואולטרסאונד ובדיקת CT ו MRI מגיעות עם הקשר קליני. הרופא מתחיל בבדיקה גופנית ואנמנזה (תשאול רפואי) ומוסיף את האינפורמציה של ההדמייה כדי לתת OUTPUT כללי למטופל. התייחסות למידע חלקי של US ללא שאר הפרמטרים שציינתי, פוגמת באיכות התשובה ומסכנת בתשובה לא נכונה. לאור זאת, חסר לי מידע רב ממך כדי לעזור לך עם פירוש התשובה... כמו כן, פענוח רשמי של בדיקת US תמיד כולל תשובה מפורטת של שאר הגידים ומרכיבי המפרק אשר אינם כלולים בפנייתך (האם הם לא הוספו על ידך בפנייה מכיוון שיצאו תקינים ?...) באופן עקרוני, ולא לגופו של עניין , US אינה בדיקה טובה למבנה הגרמי בכתף (בניגוד לבדיקת רנטגן או CT) ולכן כשמצוין "מבנה גרמי בלתי סדיר"... זה לא כוון אותנו יותר מידי. הגיד הסב סקפולריס אינו קרוע וזה סימן טוב. ויש בורסיטיס (נוזל דלקתי בבורסה) הצמודה אליו - מעיד על דלקת מקומית הגורמת לכאב בקדמת וצידי הכתף. זאת כל שאוכל לפרט, לאור העדר המידע שניתן בפניי. בברכה רבה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאופניה
-
כאבי גב תחתון
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
איחוי
-
אוסטאוקלסטומה

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם