פורום סרטני עור שאינם מלנומה NMSC קרצינומת תאי בסיס (BCC) וקרצינומת תאי קשקש (SCC) - עמוד 5

-
קוצר נשימה מתמשך
מיכל 10/02/2021 | 11:58שלום רב:) בת 36, סובלת מעל שנתיים בערך מקוצר נשימה (זה התחיל הרבה לפני הקורונה, ולא חליתי בקורונה). בתחילה הוא היה קל, ולא כל-כך שמתי לב אליו, ובחודשים האחרונים הוא החמיר, ולעיתים מלווה גם בכאבים בחזה. הכאב מאוד מורגש כשאני רוכנת קדימה, למשל לקשור שרוכים, או בלילה, כשאני מתהפכת מצד לצד, אני מרגישה שזה כרוך במאמץ ממש גדול. רוב חיי התאמנתי הרבה, והכושר הגופני היה טוב מאוד, ועכשיו גם טיפוס בעליה גורם לי לקוצר נשימה. אני לא מעשנת (אבל גרה בעיר בה זיהום האוויר יחסית גבוה). אני לא משתעלת, אבל רגישה יותר בחשיפה לחומרים, כמו חומרי ניקוי, ואז משתעלת. האם אפשר לדעת לפי התיאור הזה אם זה קשור ללב או לריאות? והאם זה אלו סימפטומים אופייניים לסרטן הריאות? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קוצר נשימה
דר' גיל טאובר 11/02/2021 | 14:47הפורום רלוונטי לסרטני עור בלבד מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה בריאות שלמה, ד"ר גיל טאובר מומחה למחלות עור ומיןהוסף תגובה
-
-
קרם אפודיקס וחיסון קורונה
מאיר 22/12/2020 | 08:55לדר הנכבד שלום.שמי מאיר אני בן 72 מורח כבר 10 ימים קרם אפודיקס 5 אחוז מתוך 21 יום שאני צריך.שאלתי העם עכשיו או לאחר סיום הטיפול בקרם אני יכול להתחסן בחיסון הקורונה. בברכה מאיר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון ואפיודקס
דר' גיל טאובר 17/01/2021 | 15:05שלומות, אין קשר בין הטיפול באפיודקס לבין החיסון לקורונה - תתחסן! בריאות שלמה, ד"ר גיל טאוברהוסף תגובה
-
-
Pinkus tumor
אבי 07/12/2020 | 21:18Pinkus tumor האם זה סרטן עור והאם זה מסוכן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה Pinkus tumor - גידול ע"ש פינקוס
דר' גיל טאובר 16/12/2020 | 13:11שלומות, גידול ע"ש פינקוס אינו שכיח ולעיתים נקרא גם פיברואפיתליומה או רק אפתיליומה. הנגע מאובחן ע"י ביופסיה בלבד! ישנן דעות שונות לגבי ההתייחסות אליו, האם הוא נגע טרום סרטני או שהוא תת סוג של סרטן תאי בסיס BCC. בכל מקרה, באם מאובחן היסטולוגית בביופסיה ההמלצה היא לטפל ע"י הסרה כירורגית כפי שמקובל בממצא של BCC. בריאות שלמה, ד"ר גיל טאוברהוסף תגובה
-
-
סוג טיפול
דודו 13/12/2020 | 20:26שלום. נותחתי מספר רב של פעמים לאחרונה ניתוח גדול של גידול שהגיע לשריר נאמר כי זה scc מפושט. נעשו הקרנות טץאך רק ב 2 מקומות ויש לי המון בגוף.. האם טיפול כימותרפי יכול לעזור לעצור את התופעה הזו ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה SCC מתקדם וגרורתי
דר' גיל טאובר 16/12/2020 | 12:57שלומות, כשיש גידול תאי קשקש או SCC מפושט או גרורתי מומלץ להיות במעקב של מרפאה רב תחומית ייעודית לתחום זה במסגרת בית חולים. מטופלים הסובלים מריבוי סרטני עור מסוג SCC יפתחו בעתיד גידולים נוספים ולכן הטיפול צריך להיות בכמה מישורים - גם מכוון להסרת הגידול עצמו וגם מכוון לטיפולים מניעתיים לנגעים טרום סרטניים. באם SCC מתקדם ומפושט ומגיע לרקמות השריר יש להיוועץ עם הכירורג האם ביכולתו להוציא את שאר הנגע בשלמות. באם לא, ישנה אפשרות של המשך טיפול בקרינה ובאם אין אפשרות ניתוחית או קרינתית ישנה תרופה חדשה, אימונותרפיה, שנכנסה לסל הבריאות לפני כחצי שנה בשם סמיפלימאב (ליבטיו) המיועדת ל SCC בלתי נתיח או שלא ניתן להקרין. התרופה ניתנת דרך הוריד במסגרת אישפוז יום בבתי החולים אחת לשלושה שבועות. כאמור, רק למטופלים שעומדים בקריטריונים של גידול לא נתיח ואינו בר הקרנה. בבריאות שלמה, ד"ר גיל טאוברהוסף תגובה
-
-
שלום רב:)
מיכל 23/11/2020 | 10:22שלום:) בת 36, לאחרונה שמתי לב כי יש לי בליטות בשתי כפות הרגליים (באותו המקום בשתי הרגליים - בצידי כף הרגל, בסמוך לזרת). זה נראה כמו שתי גולות קטנות, ואני לא בטוחה האם אלו בלוטות לימפה? כדאי לציין שיש לי כבר הרבה זמן נפיחות בבלוטת לימפה בחיבור שבין הירך לבטן (כלומר, אני חושבת שזו בלוטת לימפה, מעולם לא בדקתי. אין כאב בבלוטות האלו). האם זה מסמן על תהליך סרטני? תודה רבה! :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בליטות בכפות רגליים
דר' גיל טאובר 16/12/2020 | 12:45שלומות, התיאור שלך אינו מחשיד לתהליך גידולי, אך בכל מקרה יש לפנות לביקורת פרונטלית מסודרת אצל רופא עור על מנת לבצע אבחנה ספציפית. בריאות שלמה, ד"ר גיל טאוברהוסף תגובה
-
-
M.F - NHL - CTCL
רון 14/11/2020 | 04:05לכבוד: ד"ר גיל טאובר תודה על הפורום והאפשרות לפניה. מתנצל מראש על אריכות פנייתי. בן 48. בחודשים האחרונים יש לי תופעה של בעירה בגוף ללא כאב וסימנים הנראים לעין ולעיתים אני עובר תופעה עורית של בעירה בגוף יותר ברגליים שנראה בעין העור הופך אדום דלוק מבריק מתוח (לא נפוח) רגיש למגע - *מדדים (שבוע שעבר) בסדר בגדר הנורמה *אני לא בטיפול פוטותרפיה כבר 8 שנים *אני במשקל תקין ושומר על פעילות גופנית משתדל לשמור על תזונה בריאה וככל שתלוי בי ללא מלח וחריף *לא אכלתי ולא נטלתי שום דבר חדש *אני לא שותה אלכוהול ולא מעשן כלל *אני לא נוטל תרופות ולא ויטמינים כלל *לא קבלתי זריקה או חיסון כלשהוא -שנים - מגיל 21 אני מאובחן במחלת CTCL מפושט *האם תופעת הבעירה והרגישות העורית קשורה למחלה ? יכול להיות שנגרם כתוצאה מפגיעה / נזק שמקרין בשל (1) כשל במערכת החיסון או (2) ממערכת העצבים או שניהם יחד או בכלל לא קשור ויש עוד גורמים מעורבים? ד"ר. מה דעתך, המלצתך, הכוונתך ? בתודה מראש בריאות איתנה בכבוד רבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
M.F - NHL - CTCL
רון 14/11/2020 | 05:58ד"ר ברשותך שכחתי לציין שמצב העור שלי אדמומי וקשקשתי יש יובש קל מפושט ואין לי תופעת גרד . *האם התופעה העורית של בעירה ברגליים משפיעה עלולה לפגוע בברכיים או בעצמות ? האם כדאי לשקול לטווח הארוך טיפול כלשהו ? בתודה מראש בכבוד רבהוסף תגובה
-
-
בליטה מתחת לצלקת ניתוח מוהז לפני 8 שנים
רני 29/09/2020 | 02:43שלום רב, לפני שמונה שנים עברתי ניתוח מוהז להסרת מה שאובחן כ- SCC מאזור המצח הגבוה שהוסר בשלמותו. בחודשים האחרונים אני מרגיש בליטה מתחת לצלקת אך ללא שום אינדיקציה על העור עצמו. האם מדובר ברקמת צלקת שהתעבתה לאחר זמן כה רב, או שייתכן שהנגע חזר אך מתחת לעור? או בכלל משהו אחר ? האם מומלץ לקבל הפניה לביופסיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חזרה של גידול
דר' גיל טאובר 25/10/2020 | 12:02שלומות, כל שינוי בצלקת ניתוחית במיוחד לאחר כריתה של גידול ממאיר מצריך ביקורת בהקדם אצל רופא עור גם לא רואים נגיעות ספציפית על העור אלא רק נגיעות תת עורית. במיקרים רבים, באם אין אבחנה ברורה, הרופא יפנה את המטופל לביופסיה אבחנתית ובהתאם לתוצאות הביופסיה יחליטו על המשך הטיפול. בריאות שלמה, ד"ר גיל טאובר רופא עור ומיןהוסף תגובה
-
-
BCC בחזה
מיכל 24/10/2020 | 19:47BCCבחזה,פתח חולצה.האם הניתוח הוא כירורגי רגיל או בשיטת מוס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סוגי טיפול
דר' גיל טאובר 25/10/2020 | 11:44שלומות, כפי שהסברתי בשאלות קודמות - ישנם סוגים שונים של BCC בגדלים שונים עם קריטריונים שונים בשילוב המיקום, גיל המטופל והרקע הרפואי נגזר הטיפול המועדף. כעיקרון, במפתח חזה ניתן לבצע גם כריתה כירורגית רגילה וגם ניתוח בשיטת מוהס - יש להתייחס לגודל הנגיעות וסוג הנגע. רופא העור והפלסטיקאי אמורים להמליץ על הטיפול המתאים ביותר. בבריאות שלמה, ד"ר גיל טאובר רופא עור ומיןהוסף תגובה
-
-
scc
דידי 30/09/2020 | 16:56שלום רב לפני כחודש עברתי "מוז" 4 שלבים בשפה התחתונה ונאמר לי כי הגידול היה מפושט ועמטק והגיע עד ריקמת השריר ( לא יודע עם עד או כמעט ). באזור הניתוח שוב הופיע נגעים גדולים ובנוסף במצח יש לי כתם בגודל 5 על 5 סמ אדום מאד שכר עבר שנים רבות טיפולי Fudix והפעם זה גדל ואדום מאד. עברתי לאחר ה"מוז" שחזור פנים מאד גדול משום שהכריתה הייתה גדולה. השאלה שלי האם יש צורך לפנות גם לעולם האונקולגיה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה SCC מתקדם
דר' גיל טאובר 25/10/2020 | 11:27שלומות, בכל פעם שישנה חזרה של נגיעות באיזור הניתוח יש חשיבות בבדיקה מהירה של האיזור ע"י רופא עור. באם ישנה חזרה של הגידול או שהגידול עצמו מאוד עמוק ובעל התמיינות דלה יש לעיתים צורך בטיפולים נוספים מלבד הכירורגיה כגון קרינה. מצב זה נקרא נגיעות מתקדמת ויש צורך בחשיבה משותפת של פלסטיקאי, רופא עור ולפעמים אא"ג או אוקולופלסטיקאי. בבתי החולים ישנם מרפאות המתמחות ב NMSC אשר מטפלים במטופלים דומים.הוסף תגובה
-
-
סרטן מסוג bcc
חי 14/09/2020 | 08:47היי, מה ההבדל בין תשובות ביופסיה bbc לבין bcc with squamous differentiationהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה BCC לסוגיו
דר' גיל טאובר 02/10/2020 | 10:39שלומות, לכל סרטן יש מספר מאפיינים וכך גם ל - BCC. ישנם מספר סוגי BCC המתאפיינים בהיסטולוגיה שונה ובמראה שונה בקליניקה. כל תת סוג מתנהג בצורה שונה וישנם אגרסיביים יותר ואגרסיביים פחות. כעיקרון, הרופא המטפל צריך להחליט כיצד הכי נכון לטפל לפי תת הסוג, המיקום וגודל הנגיעות. בריאות שלמה, ד"ר גיל טאוברהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פטריית שמש
-
פוליקוליטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הסרת נקודת חן
-
ניתוח עפעפיים, הרמת עפעפיים
-
בדיקות קשורות
-
נוגדני עגבת
-
ארסן בשתן
-
תרופות קשורות
-
תרומאנטאדין
-
דיפלוקורטולון
-
מונחים קשורים
-
אדמנת (אריתמה)
-
אבבית

פורומים נוספים בתחום
פורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםרפואת עור אסתטית
בפורום רפואת עור אסתטית ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר שרון פינצי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת עור אסתטיתפורוםניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל
בפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל ניתן להתייעץ עם ד"ר טלי פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן ...פורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםניתוחי חזה קוסמטיים
בפורום ניתוחי חזה קוסמטיים ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי חזה קוסמטייםפורוםהשתלות שיער
בפורום השתלת שיער ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר גילוני, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיער