פורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה - עמוד 5

-
Hcg נמוך
ליאתיש 20/12/2022 | 19:01היי בת 28 , ivf הריון שני- שקיפות עורפית תקינה לחלוטין, סקירה מוקדמת תקינה, חלבון עוברי יצא לי ערך חריג של הורמן שיילתי שזה -hcg -0.13 חלבון עוברי 0.88 אסטריודיל-1.37 1.10.000-דאון 1.10.0000 לטריאוזמה -18הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
ליאת 23/12/2022 | 09:58תודה דוקטור, אז שיוצא hcg נמוך בחלבון עוברי מה זה אומר? והאם יש חשש? אודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה ערך נמוך של הורמון שליתי
ד"ר יוסי הר-טוב 22/12/2022 | 09:26שלום, הסיכון לתסמונת דאון וטריזומיה 18 נמוך . יש המלצה ליעוץ גנטי. בברכה ד"ר יוסי הר-טובהוסף תגובה
-
-
מי שפיר כן או לא
שפירית 07/12/2022 | 15:08אני בת 42.5 הריון חמישי (שלושה ילדים בבית). שבוע 18. בידקת ניפט יצאה תקינה, כל בדיקות הסקירה (ראשונה וממוקדת כליות) יצאו תקינות, כולל בדיקה שבודקת את עמוד השדרה של העובר. חלבון עוברי יצא מעט גבוה (לטענת הרופאה לא משהו מדאיג). ויחד עם זאת, היא לוחצת על ממש לעשות מי שפיר. זה מן הסתם יהיה ההריון האחרון שלי, אני לא מוכנה לסכן אותו אם אני לא חייבת, ואני לא מבינה למה על סמך נתוני גיל בלבד אני צריכה לעשות את הבדיקה. קראתי וקראתי ולא הצלחתי להבין מה היא תתן לי - הרי תסמונת דאון אין, טיי זקס זה לא בתורשה אצלנו, שאר התסמונות שראיתי שנבדקות - באות עם תסמינים חיצוניים כמו מוטציות בגפיים, וגם אלה נשללו. אז... למה??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דיקור מי שפיר
ד"ר יוסי הר-טוב 14/12/2022 | 10:28שלום, בדיקור מי שפיר עם "ציפ" גנטי מתגלים דברים נוספים, כאשר הסיכון לממצא נוסף הינו כ 1:100. כמובן שאין כאן תשובה חד משמעית לשאלה אם לבצע דיקור אלא כל מקרה להחלטת בני הזו. גם לא לבצע דיקור זו נטילת סיכון. בברכה ד"ר יוסי הר-טובהוסף תגובה
-
-
כאב בנרתיק לאחר מי שפיר
שי 06/11/2022 | 13:32לפני יומיים עשיתי דיקור מי שפיר במסגרת פרטית לאחר מספר שעות החלו כאבים באים והולכים בנרתיק, הרופא טען שכנראה מדובר בגירוי השריר עקב הדיקור אשר יעבור מעצמו, האם נשמע הגיוני? כמו כן מקום הדקירה מעט אדמומי ומגרד אך לא נפוח - יש סיבה לדאגה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים
ד"ר יוסי הר-טוב 07/11/2022 | 07:39שלום מצטער, אבל על מנת לאתר כאבים צריך בדיקה ואם יש עדיין כאבים אני ממליץ לפנות לרופא שביצע את הדיקור או רופא אחר לבדיקה. מקווה שכבר חלפו הכאבים. בברכה ד"ר יוסי הר-טובהוסף תגובה
-
-
ייעוץ
מירי 02/11/2022 | 13:53שלום, אני בת 29 הריון 2 אחרי ivf עובר קפוא כרגע שבוע 14+5 בשקיפות העורפית יצא לי papp-a 0.23 (374.2mu) Hcgb 2.19mom (89.7mg) שקיפות 1.26mom (1.3mm) סיכון ללידה עם תסמונת לפי הגיל שלי 1.10 הסיכון שמחושב עם התוצאות 1:140 טריזומיה 18 סיכון מחושב 1:17 הערות יועץ סיכון משוקלל לתסמונת גבוה מ 1:386. והרופא לא אומר חד משמעית אם לעשות את המי שפיר או לא לעשות וזה מאוד מבלבל כי נורא מפחדת לאבד את ההריון אשמח לדעתך מה אתה היית עושה או ממליץ לעשות בשביל שאני יעשה או לא יעשה את הבדיקה בלב שקטהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
יעוץ
מירי 03/11/2022 | 06:58תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה תוצאות בדיקה
ד"ר יוסי הר-טוב 03/11/2022 | 04:56שלום, בסיכון כזה לתסמונת דאון יש המלצה לדיקור מי שפיר. בברכה ד"ר יוסי הר-טובהוסף תגובה
-
המשך
מירי 02/11/2022 | 13:56הייעוץ הגנטי נקבע לאותו יום של המי שפיר ולא שלמה ככ כי לא קיבלתי את התשובה החד משמעית אם לעשות או לא לעשות בהתאם לנתונים שציינתי מה שיוצר את הבלבול אצליהוסף תגובה
-
-
חוסר בכרומוזום 1- 1q21,1 סינדרום
שי 29/10/2022 | 06:38היי, אני בשבוע 24 ובבדיקת מי שפיר התגלה חוסר של 1.7 מגה בסיסים בזרוע הארוכה של כרומוזום 1 באיזור ה: 1q21.1 recurrent region (BP3-BP4, distal) כאשר רשום שהמשמעות של חסר זה הוא פתוגני. כרגע לקחו בדיקת דם צ'יפ גנטי משנינו כדי לראות אם זה נמצא אצל אחד מאיתנו או שהחסר הוא רק אצל העובר + מחכה לאקו לב עוברי. כל בדיקות הסקר שקיפות עורפית + חלבון עוברי שליש ראשון ושני+ סקירה מוקדמת + סקירה מאוחרת + סקירה מכוונת יצאו תקינות לחלוטין מבחינה אנטומית ואין שום ממצא חריג או מחשיד. אנחנו מנסים להבין מספר דברים: 1. האם החוסרים הם משמעותיים וקריטיים באיזור זה? 2. איזה גנים יש באיזור הזה? 3. האם 1.7 מגה זה קריטי? כי ראיתי שהממוצע זה 1.35 מגה בסיסים אז השאלה כמה הפער הזה משמעותי ומשפיע? 4. מה השכיחות של חסר זה? 5. מה הסיכוי / סיכון להתבטאות החסר אצל העובר? 6. אם זה נמצא אצל אחד מאיתנו, האם זה משנה את הסיכון להתבטאות החסר ואם כן אז בכמה זה יכול לשפר? 7. האם עצם זה שכל בדיקות הסקר יצאו תקינות מבחינה אנטומית, מעיד ומשפיע על הסיכוי להתבטאות החסר אצל העובר או שאין קשר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חסר
ד"ר יוסי הר-טוב 30/10/2022 | 06:22שלום, התשובה הינה מורכבת ולאחר סיום הבירור תינתן לך על ידי היועץ הגנטי.הוסף תגובה
-
-
חוסר בכרומוזום 1- 1q21,1 סינדרום (לת)
שי 29/10/2022 | 21:08היי, אני בשבוע 24 ובבדיקת מי שפיר התגלה חוסר של 1.7 מגה בסיסים בזרוע הארוכה של כרומוזום 1 באיזור ה: 1q21.1 recurrent region (BP3-BP4, distal) כאשר רשום שהמשמעות של חסר זה הוא פתוגני. כרגע לקחו בדיקת דם צ'יפ גנטי משנינו כדי לראות אם זה נמצא אצל אחד מאיתנו או שהחסר הוא רק אצל העובר + מחכה לאקו לב עוברי. כל בדיקות הסקר שקיפות עורפית + חלבון עוברי שליש ראשון ושני+ סקירה מוקדמת + סקירה מאוחרת + סקירה מכוונת יצאו תקינות לחלוטין מבחינה אנטומית ואין שום ממצא חריג או מחשיד. אנחנו מנסים להבין מספר דברים: 1. האם החוסרים הם משמעותיים וקריטיים באיזור זה? 2. איזה גנים יש באיזור הזה? 3. האם 1.7 מגה זה קריטי? כי ראיתי שהממוצע זה 1.35 מגה בסיסים אז השאלה כמה הפער הזה משמעותי ומשפיע? 4. מה השכיחות של חסר זה? 5. מה הסיכוי / סיכון להתבטאות החסר אצל העובר? 6. אם זה נמצא אצל אחד מאיתנו, האם זה משנה את הסיכון להתבטאות החסר ואם כן אז בכמה זה יכול לשפר? 7. האם עצם זה שכל בדיקות הסקר יצאו תקינות מבחינה אנטומית, מעיד ומשפיע על הסיכוי להתבטאות החסר אצל העובר או שאין קשר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סיסי שליה
.. 23/10/2022 | 16:38היי עשיתי בדיקה של סיסי שליה ויצא שעובר חולה במחלה גנטית שאני ובעלי נשאים לה עד כמה הבדיקה הזאת אמינה ? או לעשות גם מי שפיר כדי לוודא את זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת סיסי שליה
ד"ר יוסי הר-טוב 24/10/2022 | 07:38שלום, התשובה אמינה כמו דיקור מי שפיר. בברכה ד"ר יוסי הר-טובהוסף תגובה
-
-
תסמונות כרומוזוליות קשות אחרות פרט לתסמונת דאון
הריונית מודאגת :-) 20/09/2022 | 05:18שלום, בת 36.5, הריון 4, תוצאות חלבון עוברי: יחס לתסמונד דאון 1:1200, טריזומיה 18 1:10,000. תסמונות כרומוזוליות קשות אחרות ביחס 1:62 - מה היחס האולטימטיבי? (בהתאם לגיל היחס 1:64) תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תסמונות כרומוזומליות
ד"ר יוסי הר-טוב 20/09/2022 | 12:51שלום, הנתון הנוסף מדבר על הסיכון לממצאים שניתן לגלות בדיקור מי שפיר שאינם התסמונות הנ"ל. יש המלצה לדיקור מי שפיר. בברכה ד"ר יוסי הר-טובהוסף תגובה
-
-
סיסי שיליה
שואלת 14/09/2022 | 17:58היי, אם עשיתי כבר סיסי שיליה וצ'יפ גנטי והכל יצא תקען תודה לאל- האם אני צריכה לעשות בדיקת חלבון עוברי או שאפשר לוותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חלבון עוברי.
ד"ר יוסי הר-טוב 15/09/2022 | 05:40שלום, כדאי לבצע את הבדיקה, לא בשביל החישוב של הסיכון לתסמונת דאון אלא נתונים אחרים החשובים להמשך ההריון. בברכה ד"ר יוסי הר-טובהוסף תגובה
-
-
מדללי דם אחרי דיקור מי שפיר
שני 10/09/2022 | 17:41שלום, אני נוטלת אספירין וקלקסן. נאמר לי להפסיק אספירין 5 ימים לפני הדיקור וקלקסן יום לפני. אשמח לדעת מה ההנחיה לגבי חזרה ללקיחת המדללים? האם חוזרים לקחת כבר באותו יום אחרי ביצוע הבדיקה או שיש להמתין עוד? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מדללי דם
ד"ר יוסי הר-טוב 12/09/2022 | 04:15שלום. אין צורך להמתין עוד. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טובהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תיקון חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד
-
תרופות קשורות
-
מתילארגומטרין
-
חיסונים קשורים
-
חיסון פעיל נגד אבעבועות רוח
-
מונחים קשורים
-
מניעת הריון

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכותפורוםאולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה
בפורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה ניתן להתייעץ עם פרופ' ירון צלאל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיהפורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה