פורום גסטרו ומחלות כבד - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תוצאות פיברוסקאן עמי 29/07/2025 | 19:03שלום דוקטור, בן 52, לפני 3 חודשים בצעתי א.ס. בטן שזיהה כבד שומני ברמה משמעותית ומוגדל ל 17.5סמ. תפקודי כבד לפני 3 חודשים גם תקינים. לפני חודש שקלתי 117קג. לפני חודש התחלתי לשמור על תזונה והליכות. ירדתי ל 112.5קג שנמדד היום. ירידה של 4.5קג בחודש. הbmi שלי היום 28.8 היום גם בצעתי פיברוסקאן: F3 S0 Kpa 10.3 Cap257 1. האם המצב הפיך עם השינויים שאני מבצע? או לפחות חלקית? 2.בכל מקום אני קורא ש cap257 מתאים ל S1, אבל בדף התוצאות ציינו S0. 3. הגיוני שכבד מצולק אבל יש רמת שומן נמוכה? יתכן שהשינוי שבצעתי בחודש השפיע על אחוז השומן בכבד? ונשאקו צלקות? 4.תור חוזר לגסטרו בעוד חודשיים, המצב סובל דיחוי עד אז? תודה רבה כל ייעוצך.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות פיברוסקאן ד"ר שי מטלון 30/07/2025 | 08:05שלום רב 1. המצב הפיך חלקית . אם תרד במשקל יהיה שיפור במצב הכבד ויתכן שאפילו ברמה אחת בדרגת הפיברוזיס אך הוא לא יעלם. מזכיר כי מדובר בפיברוזיס מתקדם ויש להמשיך בתהליך שהתחלת בכדי למנוע התקדמות לשחמת הכבד שמוגדרת כF4. הסקאלה היא לפי הגדרות יצרן של מכשיר הםיברוזקאן. אין הבדל משמעותי בין F0 ל F1. בשניהם מדובר בדרגה קלה. 3. מאחר ובאמת לא מדובר ברמת שומן ניכרת יש לוודא כי אין דברים נוספים שגורמים לפיברוזיס כבדי דוגמת מחלות ויראליות או אוטואימוניות 4. ניתן להמתין
ליחה עם דימום במשך שלושה ימים מימי 28/07/2025 | 11:25שלום רב הייתי חולת קורונה עד לפני חמישה ימים ובשלושה ימים. אחרונים אני מוציאה ליחה עם דימום ורציתי לשאול אם זה תופעה של קורונה או שזה משהו אחר . מציינת שאני נוטלת אומפרדקס מזה חודש וקצת אולי יש קשר ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ליחה עם דימום במשך שלושה ימים ד"ר שי מטלון 29/07/2025 | 15:08ליחה היא הפרשה של רירית מערכת הנשימה ולכן ליחה דמית היא סימפטום של מערכת הנשימה, כמו שגם קורונה הוא וירוס של מערכת הנשימה. ממליץ לפנות לפורום המתאים
כיס מרה תפוח אילן 27/07/2025 | 13:45שלום רב דר מטלון עשיתי אולטרה סאונד בטן עליונה למעקב כבד שומני. ושם היה רשום כיס מרה תפוח, דפנותיו אינם מעובים ולא הודגמו אבנים. על מה ממצא זה מעיד והאם הוא מסוכן? תודה רבה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כיס מרה תפוח ד"ר שי מטלון 27/07/2025 | 15:17הי מדובר במצב תקין. כיס המרה תפוח כאשר נמצאים בצום של מספר שעות. לאחר אכילה הוא מתרוקן ומשחרר את המרה שבתוכו שתפקידה לעכל את השומנים במזון
GGT גבוה (לת) ש.ר 23/07/2025 | 16:33שלום רב, ביצעתי מספר בדיקות לערכי אנזימים בכבד בחודשים האחרונים בכל פעם ערכי ה ALT,AST,ALKP תקינים. בילורובין מעט גבוה (1.5-2) מאז ומתמיד. ביצעתי בדיקת אולטרסאונד לפני כחודשיים - כבד שומני קל-בינוני. שאר האברים (טחול,לבלב) ללא ממצאים. ערכי ה GGT הם: 04.25 - 117 05.25 - 112 07.25 - 166 אציין שיש לי משקל עודף (BMI 30) . בריאות תקינה. מה יכולה להיות הסיבה והאם יש מה לעשות מעבר?פתח בחלון חדש
ערכים גבוהים מ-fna ציסטה בלבלב רותם 16/07/2025 | 01:21שלום אני במעקב 4 שנים בעקבות ציסטת mcn בזנב הלבלב גודלה היה 1.5x1. לאחר 3.5 שנים התכווצה לגודל 0.7 מ״מ. בעקבות mrcp שנעשה לפני כ-5 חודשים ציסטה שהיתה בצוואר הלבלב גדלה מ-1.5 ס״מ ל-2 ס״מ. מלבדה יש ציסטה נוספת בגוף הלבלב קטנה יותר בגודל 1 ס״מ. הוחלט לעשות ניקור מהציסטה. זו ציסטה sb ipmn. בפיענוח היה כתוב ציסטה בצוואר הבלוטה בגודל 2 ס״מ צמיגית מאד עם מחיצות. הבדיקה נשלחה למעבדה הערכים גבוהים מאד cea 791.2 עמילאז 26,392 אשמח לשמוע את המלצותיך כיצד להתקדם כעת תודה רותםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ערכים גבוהים מ-fna ציסטה בלבלב ד"ר שי מטלון 22/07/2025 | 14:38הי רותם לגבי ציסטות באופן כללי אנא ראי שאלות ותשובות מרובות שפורסמו בפורום בעבר. במקרה הספציפי שלך ממליץ על MRI בעוד 6 חודשים
ערכים גבוהים של fna מציסטה בלבלברותם 22/07/2025 | 20:44תודה על התשובה אתה חושב שלעת עתה זה לא נראה מסוכן, אין סיכוי שהציסטה תגדל מ-4.2025 שביצעתי את ה fna
כאבים בבטן עליונה ובעיקר בצד ימין , יציאות רבות , שלשולים שמעיה לוגר 21/02/2024 | 20:47שלום ד"ר, אני בן 37 , מזה כמה חודשים אני סובל מכאבי בטן יום יומיים , גזים , שלשולים , הכאב רוב הזמן ממוקם בצד ימין מתחת לצלעות ולפעמים מקרין לשכמות, לצלעות ולגב , היה לי לפני חצי שנה רפלוקס ותחושת גוש בגרון עם חומציות בגרון גבוהה, עשיתי קולונסקופיה , גסטרו סקופיה שתיהן יצאו תקינות ,באולטראסאונד לכבד בלבד ראו כבד מעט מעט שומני , הכאבים בטן הולכים ונעשים יותר ויותר חזקים , לפעמים אני מרגיש חולשה ושאני עומד להתעלף , מין ירידה אנרגטית שכזו , אני מנסה לשחות ולעזור לעצמי , דיקור סיני , תזונה בריאה ועדיין הסבל נמשך ואני אובד עצות . מה אפשר לעשות במצבי ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר רוני רוזן 21/02/2024 | 21:17כמובן שלא נראה לי שאוכל לפתור את הבעיה רק על ידי מענה כאן, אך צריך באמת לשקול לבצע סיטי של הבטן, לראות את השילוב של בדיקות הדם ובדיקות אחרות. אבחנה מבדלת (אפשרויות מרובות) במצבים כאלה יעוץ מסודר יכול להביא לסדר - שלילה של מחלות מסוימות ואישוש של מחלות אחרות.
סובלת מאותם סימפטומים ועודסובלת מאוד 21/07/2025 | 18:04האם יש לך אבחנה?
דאנטואמבה פרגיליס אלכס 10/01/2021 | 14:30שלופ, אני חווהתסמינים כגון - שלשולים, צואה דביקה, לעיתים שומנית. כלל הבדיקות תקינות למעט בדיקת צואה (גם PCR וגם MICRO) על D.Fragilis. כמו שרשמת בשרשור אחר, יש מחקרים ועבודות לכאן ולכאן אולם בהיעדר ממצאים אחרים, יתכן שהפרזיט הוא הגורם? (אגב רוב מומחי הגאסטרו טוענים שIBS זאת הסיבה). לאחר שיחה עם רופא הגאסטרו סוכם ניסיון בפלגיל, שהינה יותר אנטיביוטיקה סיסטמית ופחות יעילה מפרומומיצין לטיפול בטפיל במעי הגס בשל הספיגה הגבוהה שלה. בנוסף יש טיפול נוסף secnidazole שקראתי שגם הוא בעל יעילות גבוהה. השאלה האם אתה תומך בכך שפרומומיצין בעל יעילות גבוהה יותר ופרופיל בטיחות גבוה יותר בשל הספיגה הנמוכה? ואם כן היכן ניתן להשיגם?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה Dientamoeba fragilis ד"ר אייל הירש 12/01/2021 | 22:52שלום אלכס, באנשים בהם הבדיקה חיובית לDientamoeba fragilis ללא תסמינים, אין צורך לטפל. במידה ויש תסמינים, ללא הסבר אחר, יתכן ומדובר בזיהום בDientamoeba fragilis כסיבה ומתוארים מקרים שבהם טיפול באנטיביוטיקה שיפר את התסמינים. יתכן כמובן שהתסמינים ימשיכו גם לאחר טיפול אנטיביוטי, ואז המסקנה תהיה שהם לא היו קשורים לDientamoeba fragilis, אלא , למשל לתסמונת מעי רגיז שגם לה תסמינים דומים למה שאתה מתאר. בעבודות על טיפול בDientamoeba fragilis (מעטות יש לציין) אין הבדל ביעילות ובבטיחות בין paromomycin לmetronidazole ובטיפול קצר טווח למשך 10 ימים לא צפויות להיות גם תופעות לוואי. פרומומיצין היא תרופה שגם אינה בהתוויה לטיפול ולכן לא תאושר ללא טופס 29ג. בריאות שלמה, אייל הירש
דאנטואמבה פרגיליסאלכס 12/01/2021 | 23:13תודה על התשובה הקודמת. האם יש דרך יותר פשוטה לשלול האם מדובר בטפיל שהוא מקור הבעיה או מעי רגיז/ functional diarrhea . כלומר, אם אפשר לשלול את הטפיל כגורם טרם נקיטת האנטיביוטיקה, באמצעות בדיקות/תרופות יותר קלות יהיה כמובן כדאי.
דאנטואמבה פרגיליסאנונימי 02/02/2022 | 08:52היי אייל, בהמשך לשאלתו של אלכס. אכן גם אצלי נשלל הכל חוץ מחיובי לדאנטואמבה פרגיליס. סובלת מגזים, נפיחויות, לפעמים יציאה קשה ואף כאבי גב תחתון - חוסר נוחות תמידית. בדיקות דם תקינות. הכאבים הם לערך חצי שנה, ורק לאחרונה בדקתי לעומק את הנושא. האם יכול להיות שבמשך כל הזמן הזה היה טפיל? יש משהו בתזונה שניתן לשנות כדי להקל על התסמינים?
בדיקת צואהניסים 24/07/2022 | 17:14שלום רב , נשלחתי לבדיקת צואה ולהלן התשובות . מה אומרות תןצאות אלה ואיך להגיב להם בברכת תודה שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף Cryptosporidium PCR NOT DETECTED Cyclospora cayet PCR NOT DETECTED Dientamoeba fragyPCR POSITIVE Gia. lamblia PCR NOT DETECTED Blastocystis spp PCR NOT DETECTED Ent. histolytica PCR NOT DETECTED
הי אלכס, הפרמומיצין עזר במקרה?עמית 09/08/2022 | 16:50הי רציתי לשאול אם פרמומיצין עזר לקראת נטילה בעצמי
טרם ניסיתי אותה, עכשיו בדיוק באותו שלב ,של להחליט אם לקחתאלכס 09/08/2022 | 17:08ניסיתי את פלגיל ולא עזר, ואז הרופאים טענו שכנראה זה לא הסיבה לשלשולים על אף שבהמשך ביצעתי בדיקות צואה נוספת וראיתי שהוא עדיין שם אבל, אז חקר הסיבות הלך למקומות אחרים בהמלצתץ הגאסטרואנטרולוגים כעת אחרי שפחות או יותר כל האופציות מוצו, והטענה היא מעי רגיז, חושב לנסות אולי שוב לטפל, הפעם עם אנטיביוטיקה שנחשבת יותר יעילה אמנם יש לה תופעות לוואי פוטנציאוליות שיכולות קצת להדאיג כמו נפרוטוקסיה
Dientamoeba fragilisבלית 15/10/2022 | 05:12קיבלתי ממכבי פרמומיצין ישן מסריח אחרי שנים שלא זיהו את הטפיל. עד שגיליתי בעצמי עם בדיקה פרטית. נדבקתי בתאילנד לאחר ביקור. איך הם מתמודדים שם עם הבעיה?? יש קושי להיפטר מהטפיל הזה לרפואה אין פתרון טוב עדיין לצערינו.
טיפולXenia 19/03/2025 | 13:45אין שום טעם ויעילות בטיפול באנטיביוטיקה כיוון שהאנטיביוטיקה הורסת גם את החיידקים הסימביוטיות במיקרוביום שלנו, ואז, כתוצאה מהיעדר הגנה של אותם החיידקים הסימביוטיים הטובים וללא שום שינוי אכילה (בשר, דגים מים מזוהמים) או מגע עם שאר בני המשפחה הנשאים של הטפילים (ולכולנו לא חסר!) הבקטריות שגרמו לך לסימפטומים (או לא) מתפתחות שוב. אינני רופאה , אך מובן לי וידוע לי שיש לשים דגש בטיפולים כאלה למאכלים פרוביוטיים (לקחת פרוביוטיקה טובה חודש, מאכלס את המיקרוביום שלך וזה כן עוזר לדחות את הפטוגן) שעברו פרמנטציה (בישול איתי ממושך על טמפרטורה מסוימת ויציבה שמכינים מאבקות סטרטרים פרוביוטיים (וללא שום שמרים!!!) , או ניתן גם לבצע את שיטות הבישול האלה על בסיס פרוביוטיקה מחנות כדי להרבותם. פרוביוטיקה אין מספיק חיידקים כדי שיהיה אפקט כזה עצמתי שאנחנו רוצים
טעות.קסני 19/03/2025 | 13:55דוקטור נכבד. כתבת שאם עדיין יש תסמינים לאחר נטילת אנטיביוטיקה = שהתסמינים לא היו בגלל הימצאות פלורה פטוגנית. זהו נונסנס טוטאלי: הרי אנטיביוטיקה מחלישה את כל החיידקים, כולל את החיידקים הסימביוטיים שמהווים ההגנה הטבעית של המעיים מפני פטוגניים, וברוב המקרים, לאחר טיפול אנטיביוטי הסימפטומים חוזרים (לאחר תקופה) ואף בביטוח חמור יותר. בהיעדר אכלוס נכון בכמות מספקת של בקטריות פרוביוטיות ותחזוק סיסטמטי על ידי אכילת אוכל פרוביוטי אין טעם לטפל באינטיביוטיקה. אבל לומר שזהו סממן המעיד שהסימפטומים הלא נעימים במערכת העיקול לא נגרמו כתוצאה מטפיל שמצאו - זה אבסורד. בלשון המעטה. אני מתנצלת. אבל המידע שלי הוא מספרות רפואית ומפרופסור מומחה. לצערי אתה נותן מידע שגוי על סמך פרוטוקולים כלשהם ללא שיקול מדעי
אנטיפרזיטרימקס 19/03/2025 | 13:58למה פשוט לא לבדוק על תרופות אנטיפרזיטריות ולהביא מחול דרך רופא פרטי? כי פה הרפואה לא משהו למען האמת..ואם זה טוב, אז זה ייקר. רק לבעלי פריווילגיה
פרג׳יליסשלי 18/07/2025 | 13:03הייי מי המומחה שדיברת עליו? אנחנו בצרה הזאת עם הבת שלי.
פרגיליסשלי 18/07/2025 | 17:49היי איפה עשית את הבדיקה הפרטית שעלתה על זה?
בדיקת אלסטאז בצואה אילנה 17/07/2025 | 16:13שלום רב דר מטלון עשיתי בדיקת אלסטאז בצואה מוקדם בבוקר לפני כשלושה שבועות. בשבע או שמונה בבוקר בערך אבל מסרתי אותה למעבדה בסביבות תשע וחצי בבוקר.האם יש סיבה לדאגה כי לא הכנסתי בזמן הזה את הצואה למקרר?אני מודאגת. אשמח לתשובתך תודה רבה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת אלסטאז בצואה ד"ר שי מטלון 19/07/2025 | 19:54שלום רב אין כל סיבה לדאגה. הרמה נשארת יציבה בצורה למשך כ24 שעות
עמילאז נמוך טל 16/07/2025 | 21:54שלום רב בני בן 4 וחצי חודשים. בבדיקת דם יצא ערך ליפאז 24 וערך עמילאז 8. אין הסתמנות קלינית נוספת האם מדאיג? יש לבצע בדיקות נוספות?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עמילאז נמוך ד"ר שי מטלון 17/07/2025 | 09:41שלום רב נא לפנות לפורום גסטרו ילדים . בהצלחה
המנגיומה ליד הכבד (לת) מודאגת 15/07/2025 | 21:19ההמנגיומה שיש לי לי ליד הכבד גודלת ,שלושים ואחת מילימטר,מה אפשר לעשות כדי שלא תגדל יותר,אם יש אמצעים טבעיים או כדורים שאפשר להקטינה,אני בת 54,האם זה מסוכן כשזה מגיע לחמש סנטימטר,אודה לתשובתךפתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד