פורום רפואת ילדים ותינוקות - עמוד 3
ד"ר רוני שפר 5 ( 27 חוות דעת )
ד"ר רוני שפר הינו מומחה לרפואת ילדים. ברשותו מרפאה פרטית בבנימינה, בה הוא מטפל בתינוקות, בילדים ובהוריהם באופן פרטי ובהסדר עם מכבי שירותי בריאות ולאומית שירות בריאות. ד"ר שפר דובר עברית, אנגלית וצרפתית, וישמח להעניק לכם שירות בשפה הנוחה לכם. רקע מקצועי: ד"ר שפר החל לעסוק ברפואת ילדים בשנת 1978 בבית החולים הלל יפה שבחדרה. בשנת 1980 החל לעסוק ברפואת ילדים, הן כרופא עצמאי והן כרופא עצמאי מטעם מכבי שירותי בריאות, תפקיד אותו הוא ממלא גם היום. במשך למעלה מ- 30 שנה שימש כרופא ילדים מומחה בלאומית שירותי בריאות, ובמסגרת עבודתו בקופה מילא תפקידים בכירים במחוז מרכז, ניהל מספר רב של רופאים במקצועות השונים ועסק בבקרת איכות ובהבטחת איכות ברפואה. ד"ר שפר ניהל מרפאה בפנימיה כפר לי - בית אקשטיין לילדים אוטיסטים בין השנים 2016-2023.
נקודות שחורות בצואה (לת) אליאור 07/12/2024 | 16:42שלום הבת שלי בת 3 חודשים ומאתמול ראיתי בטיטול בתוך הצואה נקודות שחורות הלכתי לרופאה והיא אמרה שיש לעשות בדיקת צואה היום שבת ולכן לא יכולה לעשות זאת והיום שוב פעם עשתה צואה ושוב נקודות שחורות האכלתי אותה לאחר מכן ובאמצע הארוחה היא התחילה לצרוח והבטן שלה הייתה קשה מאוד עד שנרגעה ונרדמה האם יש צורך לפנות למיון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הצטטנות ניר 03/10/2024 | 07:54ילדה בת 6 חודשים עם גודש באף מה טיפול האפקטיבי ביותר? והאם מותר להשתמש במכשיר ידני להוצאת נזלת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נזלת ד"ר רוני שפר 22/10/2024 | 16:02סליחה על העיכוב במתן התשובה. ניתן לטפל בשואב נזלת, הדבר מאד לא נעים לילד. טיפול מןמלץ יותר הוא מי מלח בספריי לאף. ניתן גם לקבל טיפול תרופתי אבל רק בהמלצת רופא לאחר בדיקת הילד.הוסף תגובה
ויגובייייי שרב 03/09/2024 | 19:45הבת שלי בת 10 משקל 68 גובה 150. האם אפשר להתחיל ויגובי ? אם לא אז למה לאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה 'WEGOVY ד"ר רוני שפר 08/09/2024 | 13:10WEGOVY מאושר לטיפול בארץ ובעולם רק מעבר לגיל 12 שנים.הוסף תגובה
כתמי חלב אבא 31/08/2024 | 14:39היי לבני בן הארבע וחצי ישנם שני כתמי חלב שגדלו כמובן עם הגיל. כיצד ניתן לדעת אם יש לו nf1? כמו כן בגלל איזו בעיה המתבטאת בנראות שלו , הוא עבר אקסום וציפ גנטי לאחר הלידה ולא נמצאו בעיות גנטיות. האם דרך הבדיקות הללו היו מגלים nf1? תודה האם בגיל הזה כבר היה ניתן לצפות כתמים נוספים אם הייתה הבעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתמי קפה בחלב. ד"ר רוני שפר 01/09/2024 | 10:02כתמי קפה בחלב מופיעים בשנים הראשונות של הילדות. מעבר לששה כתמים יש לחשוד ב NF1 סביר להניח שהברור הגנטי שביצעתם היה מגלה חשד למחלכה.הוסף תגובה
שחר שחר זכריהההההההההההההההההה 29/08/2024 | 18:59שלום דר בן שלי בן 3 אובחן עם מחלת נשיקה בערך שבוע סבל מתסמינם חום נמוך בא והולך היום כבר אין חום ומרגיש הרבה יותר טוב ערני יותר בעוד יומיים יש לי טיסה אם אני טסה אז הוא ייכנס לבריכה של קטנים ומגלשות קטנות האם זה אסור? האם כדי לדחות טת הטיסה? האם זה יכול לגרום לקרע בטחול? ממש מודאגתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחלת הנשיקה ד"ר רוני שפר 29/08/2024 | 19:58מחלת הנשיקה היא מחלה וירלית ומשך המחלה ארוך ויכול להימשך שבועות ואף חודשים. במהלך תקופה זו הילד גם מפריש את הנגיף ולכן מומלץ להימנע ממגע עם אוכלוסיה שאינה מחוסנת. ראוי לציין כי מרבית האוכלוסיה הינה מחוסנת טבעית בגלל שבאו במגע עם הנגיף. הביטוי הקליני הוא פרט לחום הוא נפיחות בלוטות ובחלק מהמקרים גם התנפחות של הטחול. הסיבוך של קרע של טחול הינו אצל 1 מ 1000 ילדים ועלול להיגרם בעקבות מאמץ או חבלה. לכן מומלץ להימנע מאפשרות חבלתית לפחות חודש מתחילת התסמינים. לכן במקרה שלך מאחר ופרק הזמן שחלף הינו קצר יותר מומלץ להימנע מבריכות, מגלשות וכו...הוסף תגובה
דלקת עיניים לילד אורה 27/08/2024 | 14:04שלום ד"ר, האם ניתן למנוע דלקות עיניים חוזרות בשל שהייה ממושכת בבריכה? הבן בן 6 ולא מסתדר עם משקפת. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תגובה לשאלה דלקת עיניים לילד בפורום רפואת ילדים ותינוקות ד"ר רוני שפר 28/08/2024 | 13:52אני מאד מצטער שאין לי פתרון לכך שבילד אינו רוצה משקפת. המניעה מדלקות עיניים לאחר שהייה בבריכה היא מניעת מגע של המים שמכילים כלור או חומר חיטוי אחר עם העיניים. ומאחר ואיננו רוצים למנוע מהילד את התענוג של הרחצה בבריכה, עליו להשתמש במשקפת.הוסף תגובה
הורמון גדילה לילד אמא מתלבטת 11/08/2024 | 10:51שלום ד"ר, אולי תוכל להסביר על הסיכונים בשימוש בהורמון גדילה? ילד בן 11. קיבלנו המלצת שימוש. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בהורמון גדילה ד"ר רוני שפר 28/08/2024 | 14:06אני מודה על השאלה אך, התשובה אמורה להינתן לכם ע"י הרופא שהמליץ. התופעות מאד נדירות והן כוללות : רגישות מקומית לתרופה - עלולים להופיע פריחה, גירוי, נפיחות במקום ההזרקה. רגישות כללית לחומר המוזרק - הופעה של פריחה, גירוי, גרד או נפיחות באזורים שונים בגוף. כאבי ראש או סחרחורת, לחץ בעיניים, הפרעות בראייה - עקב עליה בלחץ תוך גולגולתי (מופיע בשכיחות של 1:1000 מקרים). לעתים רחוקות יכולה להופיע בצקת מקומית עקב צבירת נוזלים. כאבי רגלים באזור הברכיים והירכיים. בכח אופן הכתובת לשאלתך היא הרופא האנדוקרינולוג ש לו נסיון רב בטיפול ולכן רוב המידע לגבי בעד ונגד הטיפול נמצא אצלו.הוסף תגובה
10 חודשים SAB 08/07/2024 | 13:09שלום. ילד בן 10 חודשים. בחודש האחרון בכל פעם שמורידים את החיתול מושיט ידיים לאיבר המין. אני מבינה שיש סקרנות טבעית, אבל הוא ממש מושך חזר ואפילו פוצע את עצמו ורואים שמשהו מאוד מציק לו עד כדי שהוא מתעצבן. היינו אצל רופאה, ניסינו משחות, החלפנו לחיתולים אחרים ועדיין זה חוזר על עצמו. יש דרך לבדוק למה זה קורה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תגובה לשאלה 10 חודשים בפורום רפואת ילדים ותינוקות *נושא ד"ר רוני שפר 28/08/2024 | 13:55במידה ובבדיקה גופנית אין ממצא, בשלב זה אין בדיקות מיוחדות נוספות. אני מאמין שהרופאה המטפלת עושה כמיטב יכוחתה.הוסף תגובה
CMV בלידה הוד 06/07/2024 | 20:39הבת שלי נולדה עם cmv. אחרי מספר ימים שוחררנו מבית החולים. אני, אשתי ומשפחתנו משני הצדדים לא נמוכים. הילדה כבר בת 18 אבל נמוכה וקטנה מאוד.(משקל נמוך עליו קיבלה פרופיל 45).. האם ייתכן וה cmv בלידה השפיעה על איך הגובה והמשקל היום.? ** לציין שמאז הלידה והשיחרור מבית החולים לא סבלה מסימפטומים כלשהם שנראו לעין. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה CMV ד"ר רוני שפר 28/08/2024 | 14:12אני מודה לכם על השאלה. יש הרבה גורמים לקומה נמוכה ולתת משקל . הברור והמעקב היו צריכים להתבצע ע"י הרופא המטפל במהלך הבדיקות של הילדה לאורך השנים. לא ניתן לשער מה היו הגורמים לקומה הנמוכה ולמשקל הנמוך היום .הוסף תגובה
בת 6 חום חוזר הילה 07/06/2024 | 07:50שלום, בת ה6 שלי השנה האחרונה כמעט פעם בחודש מעלה חום ליומיים, לרוב היא מקוררת. נזלת או שיעול. מרגיש שזה לופ שאנחנו לא יוצאים ממנו. אני ממש כבר יודעת לצפות לזה. ביקשתי מהרופא בדיקות דם מקיפות והוא הביא אך לא התרשם שיש צורך בתוסף כלשהוא ומבחינתו היא פשוט עדינה יותר מאחרים. אני עדיין לא רגועה. המחלות החלו אחרי שחלתה בדלקת קרום המוח ויראלית, יכול להיות שיש למחלה הזו השלכות ארוכות טווח? הילדה רזה אבל בין המחלות היא 100% אנרגטית וחיונית. שללנו צאליק בגלל שהברזל שלה מעט נמוך. בדיקות הדם החריגות בלבד שלה: המוגלובין - 11.2 Mch- 24 Mchc- 30 Rdw- 17 Neutrophils- 27 Lymphocytes-60 Eosinophils- 5.6 כל היתר תקין, הבדיקות נעשו כשהיא הרגישה טוב. מה לדעתך כדאי לעשות? האם זאת פשוט הילדה? אני לא מקבלת את זה ברוגע כל כך... תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חום חוזר ד"ר רוני שפר 30/06/2024 | 12:06הילה שלום. מצטער על העיכוב בתשובה. לפי המידע שהעבר לי נראה שהרופא המטפל שלך התייחס ברצינות לתלונות ועשה ברור ראוי. התופעה די שכיחה ומבחינת בתך היא זקוקה בשלב ראשון לטיפול בתוסף ברזל בגלל האנמיה של 11.5 גר'% המוגלובין.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
-
פדיקולוזיס
בדיקות קשורות
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
בילירובין נאו-נטאלי
תרופות קשורות
-
דקסטרומתורפאן
-
פוליסכרידים פנוימוקוקלים
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת קרום המוח - Hib
-
חיסון נגד חצבת
מונחים קשורים
-
מזרק
-
פורום משפחות XLH
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות

ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גיא שטויר
ד"ר רוני שפר