פורום ליווי התפתחותי לתינוקות - עמוד 2
בפורום ליווי התפתחותי לתינוקות ניתן להתייעץ עם מיכל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!

קושי במגע עם חול
דני 27/02/2025 | 09:46היי, הילדה שלי בת שנה ועשר מתקשה מאוד עם מגע עם חול. האם מדובר בבעיה בויסות החושי? איך אפשר לסייע לה בנושא? אשמח לדעתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה קושי במגע עם חול
מיכל אלון 06/03/2025 | 16:32זה טבעי לחלוטין, והרבה ילדים חווים רגישות למרקמים כמו חול. זה לא בהכרח מעיד על בעיית ויסות חושי, אלא על צורך בהסתגלות הדרגתית. כדי לעזור לה, אפשר להתחיל במשחק עם כלים כמו כף ודלי במקום מגע ישיר. אפשר גם לתת לה לגעת בחול דרכך – למשל, לשים חול על היד שלך ולתת לה לבדוק אותו דרכך. חשיפה למרקמים דומים, כמו קמח או אורז, יכולה לעזור להתרגל בהדרגה. הכי חשוב להיות סבלניים ולא להכריח. לרוב, עם הזמן הרגישות פוחתת. אם זה מאוד מקשה עליה בחיי היומיום, אפשר להתייעץ איתיהוסף תגובה
התהפכות של תינוק
אולגה 24/02/2025 | 09:13שלום מיכל, התינוק שלי בן חצי שנה. מתהפך משמאל לימין אך לא מימין לשמאל . האם מדובר בעיכוב התפתחותי ואיך אפשר לעזור לו לשפר את הסימטריה? מודה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה התהפכות של תינוק
מיכל אלון 25/02/2025 | 18:25זה לגמרי טבעי שבגיל חצי שנה יש העדפה לכיוון אחד, וזה לא בהכרח מעיד על עיכוב. עם זאת, כדאי לעודד סימטריה בתנועה. כדי לעזור לו להתהפך גם מימין לשמאל, אפשר: להניח צעצוע מעניין בצד שהוא פחות מתהפך אליו, כך שינסה להגיע אליו. לוודא שהוא מבלה מספיק זמן על הבטן, מה שמחזק את השרירים החיוניים להיפוך. להניח אותו בעדינות על צד ימין כדי להרגיל אותו לתנועה. לסייע לו בהשלמת ההיפוך כדי שיחווה את הכיוון החדש. אם את רוצה הכוונה אישית ותרגילים מותאמים לקצב שלו, אפשר לתאם שיחה ונתכנן יחד איך לקדם אותו בצורה נעימה וטבעית.הוסף תגובה
מילים ראשונות של תינוקת
ריטה 12/02/2025 | 09:04הילדה שלי בת כמעט שנה מברברת המון אבל לא ממש אומרת מילים ברורות. מה נחשב למילה ומתי אמורים להגיד את המילה הראשונה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מילים ראשונות של תינוקת
מיכל אלון 12/02/2025 | 16:38היי ריטה, בין 9 ל-15 חודשים רוב התינוקות אומרים את המילה הראשונה שלהם, אבל יש כאלה שיקח להם קצת יותר זמן. אם היא מברברת המון, מגיבה אלייך ומנסה לתקשר בדרכים שונות (כמו הצבעה, חיקוי קולות, והבעת רצונות), זה סימן שהיא בדרך הנכונה. רוצה לעזור לה? ✨ חזרי אחרי הברבורים שלה בהתלהבות ("באבא! נכון, אבא!") ✨ תני מילים למה שהיא מביעה (אם היא מצביעה על מים, אמרי: "את רוצה מים? הנה מים!") ✨ שירי, שחקי ודברי איתה הרבה – כל אלו עוזרים לה לקשר בין מילים למשמעות. כל ילד מתפתח בקצב שלו, אז תיהני מהברבורים המתוקים! 💕הוסף תגובה
מחיאת כפיים אצל תינוק
נעמה 10/02/2025 | 09:14היי, הילד שלי בן עשרה חודשים ולא מוחא עוד כפיים האם זה נחשב עיכוב? ואיך אפשר לעודד אותו לזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מחיאת כפיים אצל תינוק
מיכל אלון 10/02/2025 | 16:58היי! קודם כל, חשוב לדעת שכל תינוק מתפתח בקצב שלו, וטווח הנורמה רחב מאוד. מחיאת כפיים היא מיומנות מוטורית וחברתית שלרוב מופיעה סביב גיל 9-12 חודשים, אבל יש תינוקות שלוקח להם יותר זמן ללמוד אותה וזה לגמרי בסדר.תמחאי כפיים בעצמך מולו תוך כדי שירים ומשחקים כמו "אם אתה שמח ומאושר" או "ידיים למעלה וידיים למטה". תינוקות לומדים הרבה דרך חיקוי. אם תרצי להעמיק את מוזמנת לדבר איתיהוסף תגובה
זריקת חפצים
נועם 06/02/2025 | 11:25היי יש לי ילדה בת שבעה חודשים חכמה ומפותחת. לאחרונה התחילה לזרוק חפצים על הרצפה ולא ברור לי אם מדובר בתסכול או סתם רצון לחקור. אם זה נורמלי בגיל הזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה זריקת חפצים
מיכל אלון 09/06/2025 | 17:59תינוקת בת 7 חודשים שזורקת חפצים חוקרת את העולם – בודקת סיבה ותוצאה, קולות, תגובות. זה שלב חשוב בהתפתחות. אבל לפעמים זה גם מגיע מתוך תסכול – אם היא מתקשה לאחוז, או לא מצליחה לעשות מה שרצתה. אם היא צוחקת או מסתקרנת – זו חקירה. אם היא מתוחה או בוכה – יש שם גם רגש. שניהם לגיטימיים – והיא לומדת מכל רגעהוסף תגובה
טעימות לתינוק
עמית 03/02/2025 | 08:53היי, התינוק שלי בן ארבעה חודשים וכבר מביע עניין במה שאנחנו אוכלים. ראיתי שההמלצה היא להתחיל טעימות רק מגיל חצי שנה. האם באמת לא ניתן להתחיל יותר מוקדם? אם כן למה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה טעימות לתינוק
מיכל אלון 21/07/2025 | 17:30זה לגמרי טבעי שתינוק בן 4 חודשים מראה עניין באוכל. אבל לפי משרד הבריאות, מומלץ להתחיל טעימות רק סביב גיל חצי שנה. למה? כי מערכת העיכול עדיין לא בשלה, יש רפלקסים פעילים שגורמים לדחייה של מזון, והמערכת החיסונית עדיין מתפתחת. העניין באוכל בשלב הזה הוא חברתי וזה נהדר. אפשר לחשוף אותו לסיטואציות של אכילה, להראות לו, לשחק עם כפית ריקה, אבל לחכות עוד קצת לפני שמתחילים ממש.הוסף תגובה
זמן גמילה מחיתול
דניאלה 15/01/2025 | 11:58היי, ילדה בת 1.7 מרבה להגיד כשעושה פיפי בחיתול. האם זה זמן מתאים כבר לגמילה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה גמילה מחיתולים
מיכל אלון 20/01/2025 | 11:23היי! העובדה שהיא אומרת כשהיא עושה פיפי היא סימן טוב למודעות, וזה יכול להעיד שהיא קרובה להיות מוכנה לגמילה. מוכנה לגמילה אם היא: מזהה ומודיעה על צרכים. מגלה עניין בסיר או בשירותים. מצליחה לשמור על חיתול יבש לשעה-שעתיים. מבינה ומגיבה להנחיות פשוטות. אם זה זמן רגוע בבית והיא מראה סימנים, אפשר להתחיל בגישה רגועה ונעימה. אם יש שינויים גדולים או שהיא לא לגמרי מוכנה, אפשר לחכות עוד קצת. בהצלחה! אני כאן לכל שאלה. 😊הוסף תגובה
תגובת תינוק לקריאה בשם
אלונה 12/01/2025 | 08:43באיזה גיל תינוק אמור להגיב כשקוראים בשם שלו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה זיהוי שם
מיכל אלון 12/01/2025 | 12:33תינוקות מתחילים להגיב לשמם בדרך כלל בין גיל 5 ל-9 חודשים. כדי לעודד זאת: קראו בשמו לעיתים קרובות, בטון נעים ועם קשר עין. אם התינוק לא מגיב לאחר גיל 12 חודשים, מומלץ להתייעץ עם רופא.הוסף תגובה
סימנים לעיכוב התפתחותי
עדי 09/01/2025 | 16:48בן שנה ושלוש שפשוט לא מצביע. הוא אמנם תקשורתי מאוד וגם אוצר המילים שלו טוב (כ15 מילים), אבל לא מצביע. האם זה סימן לעיכוב התפתחותי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הצבעה של תינוק
מיכל אלון 12/01/2025 | 12:35היעדר הצבעה בגיל שנה ושלושה חודשים יכול להיות תקין, במיוחד אם הילד תקשורתי ובעל אוצר מילים טוב. עם זאת, הצבעה חשובה להתפתחות התקשורת, ולכן כדאי לעודד זאת דרך משחק והדגמה יומיומית. אם יש חשש או רצון לקבל כלים מותאמים, אני מזמינה אותך למפגש ליווי אישי בו נבדוק יחד את ההתפתחות ונמצא דרכים לעודד את הצבעה והתקשורת.הוסף תגובה
זחילת תינוקת
שירה 06/01/2025 | 12:20שלום, הבת שלי בת שמונה חודשים כאילו דילגה על זחילת גחון. היא התחילה מיד להיעמד על שש ולזחול על הברכיים. זה נורמלי? או שהדילוג יכול לגרום לבעיה כלשהיהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה זחילת גחון
מיכל אלון 12/01/2025 | 12:37דילוג על זחילת גחון ומעבר לזחילה על שש בגיל 8 חודשים הוא נפוץ ולא מעיד בהכרח על בעיה, במיוחד אם התנועה סימטרית. כדי לתמוך בהתפתחות, עודדי זמן בטן, תנועה קדימה ומשחק על משטחים שונים. אם יש חשש או רצון לוודא שהכול מתקדם כראוי, אני מזמינה אותך למפגש אישי לבדיקת ההתפתחות ומתן כלים מותאמים. 😊הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הדרכת הורים למתבגרים
-
הרפיה
-
טיפול דיאדי
תרופות קשורות
-
חיסון נגד וירוס אבעבועות רוח
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיהפורוםאוטיזם אצל תינוקות
בפורום אוטיזם אצל תינוקות ניתן להתייעץ עם מרכז מפנה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם אצל תינוקותפורוםליווי התפתחותי לתינוקות
בפורום ליווי התפתחותי לתינוקות ניתן להתייעץ עם מיכל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם.
לפורום ליווי התפתחותי לתינוקות