פורום ראומטולוגיה - עמוד 323
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
RA?
שי 02/06/2013 | 20:13שלום אני בחור בן 44. בד"כ בריא. די רזה 60 ק"ג על 1.80 מטר לפני כ 3 חודשים נדבקתי מהילדים בזיהום בבטן ( חיידק שיגלה ) היה חום ושבוע של שלשולים שחלף. ירדתי 3 קילו. מאז מרגיש שלא לגמרי חזרתי לעצמי יש קצת חולשה. בדיקות דם לפני חודש - ספירה, כימיה, שקיעת דם תקינות. לפני 5 ימים היה לי אירוע מתח חריג בעבודה, אחרי לילה עם מעט שינה וחזרתי הביתה תשוש וכאמור באחרונה אין הרבה כח. למחרת הרגשתי שמתחיל כאב בכמה פרקים של האצבעות בשתי כפות הידיים וגם בשתי כפות הרגליים. לא כאב חזק אבל יש קצת כאב ומדי פעם זה נהיה חד יותר. אין נפיחות. אין כאבי שרירים. אין נוקשות חריגה. עברו 5 ימים והכאב עדיין נמשך. קצת באצבעות ברגליים ובידיים. בברכיים. בכתפיים. אלה לא כאבים חזקים. אלא כאבים קלים ומדי פעם יש גל של כאב חד יותר באחד הפרקים לכמה שניות וחולף. יש לי בת דודה עם RA. רציתי לשאול. במידה ולפני כמעט שבוע בעקבות מאורע המתח החריג התפרצה אצלי חלילה מחלת פרקים כמו RA או מחלת פרקים אחרת 1. האם במידה ואבצע עכשיו בדיקות ראומטיות כמו RF ו CCP זה ייתן תוצאות או שמוקדם מדי? 2. אם יש קצת כאבים בפרקי האצבעות בידיים וברגליים וכו ועבר כשבוע מאז שזה החל, האם במידה ומדובר במחלה כמו RA אזי אמור לראות עכשיו בשקיעת הדם או ב CRP עלייה מסוימת? אם אבצע עכשיו, שבוע אחרי תחילת התסמינים, CRP והוא תקין האם אפשר להיות שקט שכנראה לא מדובר במחלת פרקים כמו RA? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה RA
פרופ' משה טישלר 03/06/2013 | 18:29אני חושב שאתה רץ קדימה מדי... אני הייתי מציע להמתין עוד שבוע שבועיים ואם הסימפטומים לןא יחלפו לבצע בדיקת CRP ואם היא תהיה חיובית להתקדם עם בדיקות אחרות כרגע התמונה לא נראית כמו RA אך כאמור זו מחלה מתפתחת ויש להמתין ולראות את כל התמונה הקלינית
-
-
תופעות במהלך הריון ואחרי לידה
ליאת 02/06/2013 | 02:31שלום במהלך הריון התחילו לי קנקים בידיים והרגליים הייתי אצל שני ראומטולוגים סמוך ללידה נשלחתי לבירור דמי רחב מאד. ובסופו של דבר שני ראומטולוגים אמרו שאין לי כל בעיה ראומטולוגית. כעת כמעט חודשיים אחרי לידה ועדין שמרימה ידיים. שומעת קנקים מהידיים לציין גם שלפני שבוע לערך שמעתי קנק מהגב העליון. צווארי ונתפס לי הצוואר מקרין לשרירים ליד. ושאני מרימה ידיים שומעת קנקים. גם ברגליים שקמה ממקום נמוך לעמידה לפני ההריון לא הייתה לי כל בעיה כזו זה החל בערך לקראת אמצע ההריון אשמח דעת האם תופעה זו מוכרת בהריון ולאחר הלידה מה התהליך שעובר הגוף מבחינת העצמות. והמפרקים וכמה זמן לוקח לגוף זמן לשוב לעצמו מהטראומה שנגרמת לגוף לציין שעוד עשרה ימים ימלאו חודשיים לניתוח קיסרי מה גם שעליתי במהלך ההריון 17 קילו שזה הרבה בשבילי היות ואני אדם רזה. אשמח לתשובתךפתח בחלון חדש-
תופעות אחרי לידה
נעמה. 02/06/2013 | 21:33ראשית תושה על תשובתך המהירה צדקת היום הייתי אצל אורטופד שעשה לי צילום גב צווארי ואמר שיש הנמכה בשתי חוליות עם לחץ קל. וזה מסביר את הקליניקה. אמר שזה שכיח האם סברת שמדובר בגב ? -
תשובת מומחה תופעות בהריון
פרופ' משה טישלר 02/06/2013 | 19:30תופעות ספציפיות כמו שלך לא מוכרות לי כקשורות להריון בכל אופן לא נראה שמדובר במחלה ראומטית דלקתית
-
-
אבחון
גלית 29/05/2013 | 20:55שלום וברכה אני בחורה בת 26 שלאחרונה חשה כאבים חזקים בכל הגוף קפיצות שרירים ניצמול וחולשה נוראית נוירולוג בדק ואמר שהכל נראה תקין ראומטולוג אמר שמדובר בפיברומיאלגיה. העניין הוא שהבנתי שבפיברו בדיקות הדם אמורות להיות תקינות ואצלי הם לא כל כך בדיקת ה Crp שלי בינואר הייתה 3.53 ובבדיקה חוזרת באפריל היה 0.90 בנוסף בבדיקות דם בחודש אפריל עלה כי בדיקת אלבומין הייתה נמוכה 55.3 והגלובין גמא יצא גבוה 19.0 האם יכול להיות שכבר לא מדובר בפיברומיאלגיה? רופאת המשפחה שלי לא נותנת הסברים ואני מאוד מודאגת! תוכל לכוון אותי? תודהפתח בחלון חדש-
המשך
י 01/06/2013 | 21:01באמת? אז בדיקות הדם שלי בעצם תקינות? -
תשובת מומחה איבחון
פרופ' משה טישלר 01/06/2013 | 11:39קשה לתת איבחון ללא בדיקה אך ללא ספק בדיקות הדם כרגע אינן מצביעות על תהליך דלקתי והתמונה נראית כמו פיברומיאלגיה
-
-
עזרה באבחון לאור החמרה וכאבי פרקים
בן 28/05/2013 | 12:331/2012 תחילת אימונים בחדר כושר(לאחר שנים של התנוונות)הכול לאט לאט ב3/2013 כבר יכולתי לרוץ בין 5-10 ק"מ פעמיים בשבוע). בדיקת מאמץ שנעשתה במרץ האחרון הראתה שהכול מעולה. 3/2012 מיגרנות מדי פעם מלוות בבחילות, רגישות לאור 05/2012 כאבי ראש חד צדדים בצד שמאל יום יומיים-עד היום(רקה, פה,שיניים עין שמאל) טינטון באוזן ימין. נעשו כל הבדיקות: אא"ג, נוירולוג, פה לסת, רנטגן, סיטי, MRI ללא שום ממצאים. התייעצות עם נוירולוגים בכירים באופן פרטי-אין כלום.כדורים: אלטורל, טגרטול לא סייעו. אופטלגין ,אדקס עזרו להקלה. עושה דיקור סיני מועיל מעט. רגישות לקור בכל חלקי הגוף-קור גורם להחרפה בכאבי הראש. 10/2012 דלקת ריאות 12/2012 דלקת ריאות בשנית מאז ההחלמה ועד היום ברונוכיט קבוע. (רגישות למשאפי סטרואידים,כדורים רוליד) 02/2013 כאבים בכתפיים(סובל מהסתיידות בשתי הכתפים שנים.. ללא כאבים) בשכמות ובצוואר,יד שמאל-מקבל ארקוקסיה פעמים –לא מועיל. מנסים אתופן-מפתח רגישות. כאבים עד היום לסירוגין באים והולכים. בחילות וכאבי בטן רציפים עד היום. גסטורלוג אמר שזה מעי רגיז . 03/2013 בחודש זה חטפתי פעמיים כאבים חזקים בחזה צד שמאל דקירות מתחת לבית השחי.קושי לנשום. בדיקות מקיפות(אקג, צילום, דם, לחץ דם אנזימים) הכול תקין. 04/2013 תשישות תוקפת את הגוף למרות זאת ממשיך בריצות אך בקצב פוחת( מתחילים כאבי ברכים, ובעצם השוק, כמו שברי הליכה וכאבים בחזה צד שמאל לאחר כל ריצה) פריחות מסוג אורתיקריה תוקפות את כל הגוף(בדיקת אלרגיה לא מעלה דבר)תרופה-פרנדיזון. 05/2013 צילצולים באוזן שמאל מתחזקים(אא"ג לא מוצא דבר). כאבי הפנים בצד שמאל מחליפים צד לצד ימין. תחושה של שריפה ודקירות בברכים ובשוקים , מרפקים בידים ובאמות. בשני הצדדים שנמשכים עד עכשיו. מאז לא יכול לרוץ ועושה בקושי הליכות הגוף לא סוחב.. תחושה של אנרגיה בורחת מהגוף.כאילו השרירים זוכרים כל פעולה ומכאיבים..כדורים:וולטרן גורמים לתחושה רעה. בדיקות דם מקיפות.. כולל דלקות במפרקים לא מראות כלום. בלוטת תריס תקינה. דבר אחד בדיקות דם WBC כל הזמן בירידה 11/2011 7 08/2012 5 12/05/2013 5.1 19/05/203 4.3 הרופא אומר שזה שום דבר. נכון להיום ה28/05: ציפצופים חזקים באוזן שמאל. בחילות. יובש בעיניים. ברכים ושוקים כואבים מעט. נוקשות מועטה במפרקי היד. לחץ בחזה צד שמאל שנמשך ארבע ימים רצופים בחזה ובחילות חזקות. חולשה. חום גוף באופן קבוע סביב 36.5 בערב יורד ל 36. דופק 48 לפני שנה היה 55. רופא משפחה מפנה אותי לראומטולוג אליו אני הולך בחודש הבא. כמו כן נקבע קלונסקופיה. בעצה אחת עם הרופא מחליט לחתוך מכל הכדורים והויטמינים ולהמשיך בהליכות כמה שאפשר והעיקר לא להתייאש כלל. אשמח לשמוע רעיונות מה יש לי?! ותודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבי מפרקים
פרופ' משה טישלר 29/05/2013 | 20:37קראתי את מכתבך המפורט נראה לי שאתה סובל מתיסמונת התשישות הכרונית בשילוב עם פיברומיאלגיה. בכל מקרה יעוץ עם ראומטולוג בקופה לגבי ההתמודדות במצב היא רצויה
-
-
צפיפות עצם
פלוני 27/05/2013 | 10:21שלום רב ביצעתי בדיקת צפיפות עצם לאחר ששברתי את מפרק הירך. הבאתי את התוצאות לרופא משפחה והוא אמר שהכל בסדר. היום במעקב לתאונה הנ"ל הודיע לי האורטופד שהתוצאות מעידות על "גבול תחילת תחילת אוסטופורוזיס ולהתחיל באמצעות רופא משפחה בטיפול כרוני כנגד אוסטופורוזיס כולל פורטאו". אני מבולבל ! אשמח לקבל חוו"ד נוספת ואף לשלוח את תוצאות הבדיקה אליכם. אשמח לקבלת מענה תודה ויום טוב פלוני (אני מעוניין לשמור על פרטיות)פתח בחלון חדש-
צפיפות עצם
פלוני 27/05/2013 | 20:45תודה על ההכוונה -
תשובת מומחה צפיפות עצם
פרופ' משה טישלר 27/05/2013 | 18:59הנושא של בריחת סידן וצפיפות עצם היא בשטח האנדוקרינולוגי. אני מציע שתתיעץ עם מומחה בתחום
-
-
ירך שמאל.
שי 26/05/2013 | 18:47שלום רב חולה דלקת מפרקים שגרונית. מטופל באקטמרה. בדיקות דם תקינות. לאחרונה ביצעתי צילומי רנטגן. ובבדיקה של הראומטולוגים בבני ציון רשום "OA של ירך שמאל עם סקלרוזיס, הצרות המרווח, אוסטאופיט." חש אני בזמן הליכה כאבים חדים וחודרניים באיזור ירך שמאל. האם יש דרכי טיפול? איזו פעילות גופנית מומלץ לעשות ואיזו לא? אשמח לתשובה שיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ירך שמאל
פרופ' משה טישלר 26/05/2013 | 19:41הממצא המתואר בצילום הוא תהליך שחיקתי של הירך ולא דלקת פעילה. בנושא זה כדאי להתיעץ עם האורטופד לגבי דרכי הטיפול האפשריות
-
-
פיברומאלגיה
מירה קופל 23/05/2013 | 16:47בכתבה צוין שתכשיר להורדת לחץ דם מרוקנת את האנזיםG10 אני משתמשת בסימבסטטין העם הוא גורם לכך? בנוסף לאחרונה איני נרדמת שעות לפעמים עד אור הבוקר העם לפנות ולבקש בדיקת חוסר מלטיון או לפנות למעבדת שינהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תגובה
פרופ' משה טישלר 24/05/2013 | 12:49הנושאים שהעלית לא מוכרים לי וכדאי לברר אותם בפורומים אחרים
-
-
-
תשובת מומחה אנברל והריון
פרופ' משה טישלר 22/05/2013 | 18:45לפי ההנחיות הקליניות והעלון לרופא לא מומלץ על טיפול באנברל בהריון
-
-
פולימיאלגיה ראומטיקה או מיאלומה
נעמה 21/05/2013 | 17:38אני מבקשת לשאול לגבי אימי, בת 73 עם כאבי כתפיים עזים וברכיים שהחלו לפני כ 6 שבועות . שקיעת דם 80 CRP 6.666 קיבלה זריקת קורטיזון שעזרה (מאד)ל 4 ימים ושוב חזר הכאב. ברקע יש לה MGUS שבדיקות מעקב מלפני חודש לא הראו על שינוי משמעותי. עכשיו קיבלה טיפול בקורטיזון - פרדניזון 5 מ"ג שלושה כדורים ביחד פעם ביום. יש הטבה, עדיין מרגישה אבל הרבה יותר טוב. הראומטולוג אמר שזה פולימאלגיה ראומטיקה. אני דואגת שמא יכול להיות שזה מיאלומה חלילה ? מה ניתן לעשות כדי לדעת שזה פולימאלגיה ולא מיאלומה ? אנא עזרתך בתודה נעמהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פולימיאלגיה
פרופ' משה טישלר 21/05/2013 | 20:29התמונה הקלינית אכן חשודה מאד לפולימיאלגיה ראומטיקה.על מנת לשלול את החשש שמדובר במיאלומה יש להתיעץ עם ההמטולוג המטפל בה על מנת שיאבחן את מצבה ויקבע אם מדובר במיאלומה או רק MGUS
-
-
חוששת שיש לי פיברומאלגיה
שי 19/05/2013 | 21:55שלום , יש לי חשש שאני סובלת מפיברומיאלגיה.. אני בת 29 סובלת מאנמיה, טלסמיה ,מיגרנה ומקור תמידי. לפני 4 חודשים החלו לי כאבי גב איומים במרכז עמוד השדרה שהשביתו אותי מכל פעילות הם אופיינו כדלקת אך לא עברו עד לרגע זה יש ימים שטוב יותר ויש ימים ששוב ממש כואב. בדיקות שעשיתי הצביעו על עקמת קלה ושינויים ניוונים ארטירטים קלים. טופלתי בפיזיותרפיה שלא כזה עזרה, דיקור יבש במרפאת כאב לדברי הרופאה השרירים שלי בגב מכווצים ומתכווצים כל הזמן..נשלחתי לבדיקת MRI של עמוד השדרה ומפרקים שתערך בקרוב... בדיקות הדם שלי יצאו תקינות(ביצעתי גם של מחלת הנשיקה שיצאה תקינה והראתה שבעבר היה לי אם כי לא ידעתי בכלל..) אציין שאני בחורה מאוד פחדנית וכבר סבלתי מהתקפי חרדה בעבר. מה שמביא אותי לכיוון הפיברו, הוא המידע שאני קוראת ומתאים למה שאני חובה שזה חולשה עייפות חוסר אנרגטיות(זה דברים שגם תמיד סבלתי מהם עקב האנמיה ובנוסף הנושא של התחושות הסימטריות של חולשה וכאבים דמויי שפעת שהחלה עם כאבי הגב ברגליים בהתחלה מאחור ואז גם מקדימה עד לכפות הרגליים וכעת גם בידיים לאורך הזרועות ועד תחילת הכתפיים בצורה אחידה . האם זה מזכיר פיברו?? סליחה על האורך...תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיברומיאלגיה
פרופ' משה טישלר 20/05/2013 | 18:48לפי התלונות הקליניות ובדיקות הדם התקינות סביר להניח שיש לך פיברומיאלגיה (גם מבלי לבדוק נקודות רגישות) -
שכחתי לציין כי
שי 20/05/2013 | 00:17הייתי אצל ריאומטלוג אך ההתייחסות היתה בעיקר לגבי הגב . האמת ששאלתי על הנושא של הפיברו אך הרופא שלל (מבלי לבדוק את הנקודות) בטענה שאני לא מתלוננת על כאבים בכל הגוף אלא על מקום מסוים והתחושות ברגליים לדבריו נבעו מהלחץ שמגיע מהגב (אז גם לא היו התחושות של הידיים שקיימות כרגע לצד הרגליים ואני מאמינה שזה משנה את המצב..) . לגבי עייפות וחולשה לא נשאלתי אך קיבלתי הפניה לMRI של מפרקי ה-SI בגלל מיפוי העצמות שהראה קליטה ב SIJ. ובדיקות דם שביצעו לי במסגרת זו הן:ANA TITER NEGATIVE at 1:1 ANA PATTERN NO PATTERN ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Negative
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים