דלג לתוכן
הפלות חוזרות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

לגיסתי היו שתי הפלות, אחת בשבוע 10 והשניה בשבוע 12. עכשיו היא בשבוע 9 והרופא לא שמע את דופק העובר. השאלה היא כזאת: גיסתי סובלת מעודף חמור של משקל. הייתכן שזו הסיבה להפלות ולאי שמיעת דופק העובר? יש לציין שבהריון הראשון גם לא נשמע דופק העובר בשבוע הנ"ל, אך כאשר עשתה אולטרסאונד וגינלי בבית החולים שמעו את הדופק.

תשובה:
הסיבות העיקריות להפלות מוקדמות הן הפרעות כרומוזומליות ובעיות קרישה. 3 הפלות בהחלט מצדיקות בירור. עודף משקל קיצוני מקשה טכנית על בדיקת אולטרסאונד, אולם היעדר דופק בשבוע 9 קרוב לוודאי מעיד על אי התפתחות ההריון.
רופאים בתחום
 נוי ורד אלוף
נוי ורד אלוף רפואה משלימה
מטפלת בכירה ברפלקסולוגיה וצמחי מרפא
 קרן עקיבא - N.D נטורפתית
קרן עקיבא - N.D נטורפתית נטורופתיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי לקרן בעקבות כאבי בטן שלא פסקו , בפגישה עם קרן הותאם לי תפריט במיוחד בשבילי ובנוסף קיבלתי צמחי מרפא להקלה על כאבי הבטן קרן ליוותה אותי לאורך כל התהליך ועדכנה את התפריט בהתאם למצבי ממליץ בחום"
ד"ר סוייד פורת
ד"ר סוייד פורת כירורגיה
4.9
( 37 חוות דעת )
"חוויה נעימה מאוד משלב הביקור הראשון במרפאה ועד הביקורת לאחר ניתוח. מקצוענות, אדיבות ואנושיות ללא פשרות"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו