דלג לתוכן
באילו מאכלים יש אבץ, ומה הכי טוב לקחת כשיש מחסור באבץ? ברצוני לדעת באילו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/12/2000 תאריך עדכון: 17/09/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

באילו מאכלים יש אבץ, ומה הכי טוב לקחת כשיש מחסור באבץ? ברצוני לדעת באילו מאכלים יש אבץ, ומה הכי טוב לקחת כשיש מחסור באבץ?

תשובה:
אבץ מופיע בכמויות קטנות במגוון רחב של מזונות. אבץ מן החי נספג טוב יותר מאבץ שמקורו בצומח. מזונות עתירי חלבון כגון בשר רזה ומאכלי ים הם המקורות הטובים ביותר למינראל זה. גם לחם מחיטה מלאה, דגניים וקטניות מיובשות הם מקורות טובים. תזונה מאוזנת הכוללת מזונות טריים ולא-מעובדים מספקת בדרך-כלל את כמויות האבץ הדרושות. מחסור באבץ הוא נדיר, ויכול להופיע רק במצבים מסוימים כמו חוסר תזונה ( אצל קשישים ותשושים), ספיגה לקויה של האבץ בגלל הפרעות מסוימות במעי (ציסטיק פיברוזיס), מחלת תא החרמש sickle) cell), כוויות קשות, או נזק בכבד. [13/12/2000]
רופאים בתחום
ד"ר מוני פרידמן
ד"ר מוני פרידמן רפואה אסתטית
מומחה לכירורגיה, טיפולים אסתטיים ולייזר
ד"ר סמואל זיתון
ד"ר סמואל זיתון פסיכיאטריה
5.0
( 14 חוות דעת )
"ד"ר סמואל זיתון הקשיב לי בתשומת לב רבה. והוא נתן לי תרופה שעזרה מהר מאוד. אני מאוד אסירה תודה לו על עזרתו. הוא רופא נפלא."
 נוי ורד אלוף
נוי ורד אלוף רפואה משלימה
מטפלת בכירה ברפלקסולוגיה וצמחי מרפא
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו