דלג לתוכן
בלוטת תימוס גדולה לאחר כמותרפיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/12/2005 תאריך עדכון: 22/09/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

כשנה לאחר טיפול כמותרפי בשל לימפומה בוצע PET CT. בסיכום הבדיקה נכתב: אין עדות לתהליך ממהיר, אך לפני הסיכום בפירוט של כל האיברים שנסרקו נכתב: "קיימת קליטה מוגברת של FDG במידאסטנום הקדמי בצורת ראש חץ באזור הטימוס. ככל הנראה מדובר בקליטה בתימוס היפרפלסט

תשובה:
בלוטת התימוס יכולה להיות היפרפלסטית, כלומר גדולה ופעילה יותר, לאחר סיום טיפולים כמותרפיים. אין לכך משמעות קלינית, ואין צורך בטיפול. בדרך כלל הבלוטה הולכת ומתנוונת עם הגיל ונעלמת בד"כ בגיל 30. פרט לכך נשמע שהבדיקה תקינה ואין עדות לחזרה של המחלה.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר שלמה כהן
ד"ר שלמה כהן כירופרקטיקה
כרופא כירופרקט אני מעניק לכם כירופרקטיקה עדינה-טיפול הכי יעיל לפריצות דיסק ומפרקים אחרים בגוף
ד"ר מיכאל פרומר
ד"ר מיכאל פרומר ברית מילה
5
( 19 חוות דעת )
"מוהל שהוא גם אורולוג מומחה הכי טוב שנתקלתי בו! מקצועי, אמין והכי הכי הכי חשוב, באמת זמין כשצריך! אתחיל מזה שהגעתי אליו בהמלצה של חברה שהוא עשה לבן שלה את ברית המילה באופן מאוד מקצועי והיא נשארה מאוד מאוד מרוצה ממנו והמליצה בחום! לצערי, עשינו ברית מילה בחו״ל עם מוהל מהקהילה היהודית, המוהל שלנו לא היה זמין ברגע האמת כשחשדנו בדימום באמצע הלילה שעות אחרי הברית. ד״ר פרומר עזר וייעץ לנו והיה זמין בכל שעה בכל יום שפניתי אליו, דאג לתת מענה מפורט, ברור מאוד, הדריך אותנו מה לעשות נתן הוראות מדויקות. תודה לאל שהגענו לד״ר פרומר! הברית מילה הבאה שלנו בודאות אך ורק איתו! ולחלוטין אמליץ לכל המשפחה והחברים עליו כמוהל וכאורולוג! אם אתם מתלבטים, ומחפשים מקצוען שידע ללוות אתכם ולתת לכם את המענה הכי טוב שיש, ידריך אתכם בדיוק מה לעשות ואיך ומתי וכמה ולמה, בטוב לב, מקצועיות ואדיבות, יתן לכם ביטחון וראש שקט, בתהליך ברית המילה, ד״ר פרומר הוא הכתובת שלכם!!!"
פרופ' מוריר חמאיסי
פרופ' מוריר חמאיסי אנדוקרינולוגיה
5.0
( 111 חוות דעת )
"רופא מקצועי, שירותי, אדיב. מסביר בסבלנות ועונה על כל השאלות. מאוד יסודי"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו